Şimdi Ara

Üniversite Kayıt Sildirmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
2
Favori
16.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dilekçe içeriği nasıl ve hangi belgeleri verdin?
  • KerKenezZzZ kullanıcısına yanıt
    Nereden biliyorsun 1-2 saatlik iş olduğunu? Öyle bir kural varsa bana söyle de üniversiteye söyleyeyim.Ama gösteremezsen bilgiçlik taslamanın manası yok.Sanırsın bütün üniversiteleri gezmiş de hepsinin kayıt sildirme tarihini biliyor.Adam sana güvenip son güne bırakıp da o gün diplomasını alamasaydı nolacaktı? Burada insanların geleceğiyle oynuyorsun haberin yok, bilmiyorsan bilmiyorum diyeceksin, bu kadar basit.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • incir reçelşi kullanıcısına yanıt
    Ben bugün İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden kaydımı sildirdim 45 dk sürdü o da sistem olmadığı için.Öğrenci işlerine, yardımsever olup olmamaya bağlı biraz o iş

• kerandia kullanıcısına yanıt
    Sadece dilekçe vereceksin diye biliyorum.En azından benim üniversite öyleydi, kendi üniversitenin yönetmeliğine bir baksan daha iyi olur.Ben üniversitede yazdım dilekçeyi, üniversite rektörlüğüne diye başlayacaksın dediler ona göre yazdım.Sonra rektörlüğe götürdüm dilekçeyi.Mesela yönetmelikte öğrenci işlerine diyordu ama öğrenci işleri bizlik bir şey yok dedi.Ufak değişiklikler olabilir ama en kötü ihtimalle orada yazarsın.Dilekçeyi yazıp altına; adını soyadını,imzanı,adresini, telefon numaranı yazacaksın.

• Celciusavogadro kullanıcısına yanıt
    Tamam da her üniversite için geçerli değil bu.Her üniversitesinin yönetmeliği ayrıdır.Mesela Istanbul Üniversitesi'nde öyleymiş ama diğerlerine saat veremezsin.Ayrıca ben gittiğimde öğrenci işleri bizlik bir şey yok dedi ve ben de rektörlüğe götürdüm.Bu bile farklılık gösteriyormuş demek ki.Bu konularda biraz hassas davranmayı rica ediyorum.Ben e-devlet üzerinden kayıt yapmaya çalışacağım, olmazsa eğer Pazartesi tekrar gideceğim üniversiteye.Forumda o zamanda birkaç saat deniyordu (ah tabi hata benim, niye üniversiteyi aramıyorsun ki!! saflık işte) gerçi gelmeme ihtimali de olabilirdi.16.sıradaki tuttu.E-devlet olmazsa haftaya benim için beya stresli olacak.

• incir reçelşi kullanıcısına yanıt
    İnşallah halledersiniz hocam ben de onu dedim aslında, Üniversitesiden üniversiteye değişiyor.Başarılar

• Arkadaslar ben de universiteden kaydimi sildirdim suanda bi universite kazandim. Askerlik tecil 2022ye kadar gozukuyor. Simdi kaydim silindigi icin bu tecil iptal olur mu?

• kayıt aldırma işlemleri 1 2 saatlik süreçtir arkadaşlar fazlasını olmaz
    bazı kişilerin örneğin bölüm sekreterliğin yada başkanı o gün yoksa imzası yoksa tabi süreç uzar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KerKenezZzZ -- 11 Ağustos 2016; 23:47:09 >
  • Ben trt deki programda izlemiştim, yeni üni kazandığımız zaman otomatik olarak eski okuldaki kayıdımız siliniyormuş. E devletten kontrol ettiğimde şuan eski okulumda öğrenci gözükmüyorum, sanırım bu dedikleri doğru sadece gidip diplomayı alacğaım eski okuldan
  • quote:

Orijinalden alıntı: buLdy

Ben trt deki programda izlemiştim, yeni üni kazandığımız zaman otomatik olarak eski okuldaki kayıdımız siliniyormuş. E devletten kontrol ettiğimde şuan eski okulumda öğrenci gözükmüyorum, sanırım bu dedikleri doğru sadece gidip diplomayı alacğaım eski okuldan

hocam e kayıt yapabildin mi? ben eski ünimden kayıt sildirmedim ve edevlet bu nedenle yeni ünime kayıt yapmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anmey

quote:

Ben trt deki programda izlemiştim, yeni üni kazandığımız zaman otomatik olarak eski okuldaki kayıdımız siliniyormuş. E devletten kontrol ettiğimde şuan eski okulumda öğrenci gözükmüyorum, sanırım bu dedikleri doğru sadece gidip diplomayı alacğaım eski okuldan

hocam e kayıt yapabildin mi? ben eski ünimden kayıt sildirmedim ve edevlet bu nedenle yeni ünime kayıt yapmıyor

aynı sıkıntı bende de var.

https://forum.donanimhaber.com/m_119448243/tm.htm

• Hocam bende ümitli değildim ama kayıt yaptım sorunsuz şekilde. Eski üniden kaydım ikinci dönem hiç gitmediğim için erken silinmiş olabilirç
  • quote:

Hocam bende ümitli değildim ama kayıt yaptım sorunsuz şekilde. Eski üniden kaydım ikinci dönem hiç gitmediğim için erken silinmiş olabilirç

tamam hocam teşekkür ederim
  • buLdy kullanıcısına yanıt
    Dostum aynı durumdayız bende az önce yaptım kaydı ama silmek gerekiyor mu yinede emin olalım birşey bulursan haberdar et beni
  • Birşey sorucam anlayamadım belge doğrulamayı biz mi yapıcaz yoksa üniversite mi?
  • Öğrendiğimi söylüyorum hem 2 yıllık hem 4 yıllık kayıt olabiliyormuş aynanda sildirmeye gerek yokmuş tabi 2 yıllık ise

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerandia -- 12 Ağustos 2016; 11:25:51 >
  • Ben de dün kayıt sildirdim yarım saat sürmedi. Gerçi benim üniversite kapatılan üniversitelerdendi o yüzden ko!ay oldu galiba. Benim de birkaç sorum var.
    1-Kaydım silindi ama Yöksis'e geçmemiş bu. Elimde kaydımı sildiğime dair belgem var,yine de sorun okur mu?
    2-Önceki okuluma 2 sene hiç uğramadım. Kredimi devam ettirebilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: phoenix_wright

Ben de dün kayıt sildirdim yarım saat sürmedi. Gerçi benim üniversite kapatılan üniversitelerdendi o yüzden ko!ay oldu galiba. Benim de birkaç sorum var.
    1-Kaydım silindi ama Yöksis'e geçmemiş bu. Elimde kaydımı sildiğime dair belgem var,yine de sorun okur mu?
    2-Önceki okuluma 2 sene hiç uğramadım. Kredimi devam ettirebilir miyim?

ben de dün sildirdim ama edevlette hala öğrenci olarak görünüyorum, yeni üniversiteye kayıt yapamıyorum, bir sıkıntı çıkmaz dimi :( . Hayır üniversite de farklı bir şehirde gün içinde gidip gelemiyorum ki.. Ama diplomamı aldım oradan

• Kaydımı bu sabah itibariyle sildirdim, izlediğim tüm yolları anlatayım aklında soru işareti olan arkadaşlar da haberdar olsun.

Öncelikle e-devlet üzerinden askerliğimin 2020 yılına kadar tecil edildiğine dair bir belge çıkarmıştım hali hazırda. Fakat içim rahat etmedi, bugün Halıcıoğlu Askerlik Şubesi'ne gittim (internette bu şubeye ulaşımla ilgili pek bilgi yok bu arada, Halıcıoğlu metrobüs durağında inip yaya merdiveninden sola doğru çıkıp bi 10 dk yürüdüğünüzde ulaşıyorsunuz şubeye). Şu an öğrenci olduğumu, fakat mevcut okulumdan kaydımı sildirip başka bir üniversiteye kaydolacağımı, bu süre içerisinde sorun yaşamamak için neler yapabileceğimi sordum. Bana tecil bilgilerimi belirten bir belge verdi, görevlinin kendisi ve asteğmen imzaladı (bu belge e-devletten çıkarılan belge gibi değil bu arada, daha detaylı ve resmi imza - mühürlü). Ayrıca yeni okulumun tecil işlemlerini halledeceğini ama nolur nolmaz diye benim de takip etmemi, herhangi bir sorun olduğunda Ek C2 belgesini herhangi bir şubeye yollamam gerektiğini söyledi, belgeyi aldım çıktım.

Daha sonra ordan mevcut okuluma gittim. Bilgi'deydim ben, kayıt sildirme işlemi yapacağımı söyleyince bir dilekçe verdiler bana (hazır bir dilekçe bu, nete Bilgi kayıt sildirme yazıp bulabilirsiniz). Öğrenci işlerinden, mali işlerden ve kütüphaneden gerekli mühür ve imzaları alıp tekrar öğrenci işlerine teslim ettim bu belgeyi, 5-10 dk sonra diplomamı aldım. Bu işlem yaklaşık yarım saat sürdü ancak hem sabah saatlerinde gitmem, hem imza aldığım yerlerin aynı kampüste olması baya kolaylaştırdı bu işi. Ki bizim okulun öğrenci işleri ve öğretim görevlileri pek sorun çıkaran tipler değildir zaten, bu sürenin okuldan okula değişmesi buradan kaynaklanıyor sanırım.

Öğrenci işlerine ayrıca sistemden ne zaman silinir kaydım diye sordum, gün içinde cevabını verdiler. Fakat oradaki görevliler daha ziyade öğrenci veya tecrübesiz kişiler olduğu için pek de inandırıcı gelmedi bu bana, genel işleyiş hızlı olduğu için e-kayıt süresine yetişirim diye düşünüyorum ama.

Sonuç olarak diplomam, tecil belgem vs. elimde. E-kayıt olayına yetişmese bile normal kayıtta sorun olmayacaktır sanırım. En kötü telefonla veya yüz yüze öğrenci işlerini dürter süreci hızlandırırım diye düşünüyorum. Bakalım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.