Şimdi Ara

Üniversite Kayıt Sildirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
2
Favori
16.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Malumunuz yakın zamanda tercih sonuçları açıklanacak, kayıtlar başlayacak. Benim şu anda bir üniversitede kaydım var ve onu sildirmem gerekiyor. Bu kayıt işlemleri ne kadar zaman alır bilen var mı ?

Bununla birlikte askerliğim 2020 yılına kadar tecil edilmiş, kaydımı sildirirsem bunla ilgili bir problem çıkar mı ?

Ayrıca halihazırda bir üniversiteden kayıt sildirmeden başka bir üniversiteye kayıt olma gibi bir şansımız var mı ? Geçici kayıt vb. bir şekilde.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• Kazanacağın kesinse yarın git sildir. Kesin değilse sonuçları bekle. Sildirme işi 1-2 saat falan sürer.

Askerlikte sorun çıkmaması için kaydını sildirmeden önce askerlik şubesinden. askerlik durum belgesi alsan iyi olur. Yeni üniye kayıt olurken isteniyormuş.

Diploman falan okuldaysa gidip kendin sildirmen lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dark is the Sunlight kullanıcısına yanıt
    İstediğim bölüm olup olmaması var ama nolur nolmaz diye çok riske girmek istemiyorum.

Askerlik durum belgesini alırken herhani bir belge götürmemiz gerekiyor mu yanımızda ?

Okuldan kendim sildireceğim zaten ama özel üni olduğu için zaman konusunda problem yaşama ihtimalim olabilir diye düşünüyorum. O bakımdan sordum illa silinmesi gerekiyor mu diye.
  • Yenilmez Armada 1905 kullanıcısına yanıt
    Herkes herkesi yanlış yönlendiriyor. sildirmeden durum belgesi almak nedir ya siz o an evrakları teslim alan adamı kandırabilirsiniz ama daha sonra düzenlemeler yapılırken gerekli yerlere bildirirken ortaya çıkar hepsi. Muhtemelen yapamanız gerekeni söylüyorum

senaryo 1
    1-)sonuçlar açıklandığında kaydınızı sildirin
    2-) üniversiteyi bıraktığınız için askerliğinizi 2 yıl ertelettirin ve tecil belgenizi alın
    3-) yeni okula gerekli tüm belgeleri götürüp kaydolun

senaryo 2

1-)sonuçlar açıklandığında kaydınızı sildirin
    2-) okulu bıraktıktan 4-5 ay sonra tecil gerekebilir o yüzden sıkıntı cıkmaz tecil belgesi alabilirsiniz
    3-) yeni okula gerekli tü belgeleri goturup kaydolun

eğer %100 doğrusuun bilen varsa iletişime geçerse sevinirim
  • yeni okula kayıt olurken askerlik durum belgesi falan istenmiyor , sistemden görülüyor zaten.
    e sen ne olur ne olmaz götüreyim dersende illa askerlik şubesine gerek yok , e devlete giriyorsun , arama yerine askerlik durum belgesi sorgulama yazınca ordaki altta cıkan sekmeye tıklıyorsun gelen sayfalarda gerekli yerelre tik koyup yeni belge oluştur diyorsun orada ne zamana kadar tecilli olduğunu tecil etme sebebini vs.vs yazıyor , yukarıda dosya indir sekmesine tıklayıp o belgeyi indiryorsun ve yazıcıdan cıktısını alıyorsun. barkod olduğu için zaten herhangi bir geçersiz belge mualemesi yapamazlar .
    askerliğin en az 2018 e kadar tecillidir için raht olsun .

gelelim kayıt aldırmaya , kayıt aldırma 1 - 2 saatlik iştir, özel ünide isen genelde geçmişte borcun varsa bunu ödemeden kesinlikle sana diplomanı vermezler, o yüzden para alarak git yanına gerçi okulun öğrenci bilgi sisteminden görürsün borçlarınıda özel üninin işi belli olmaz. 15 dakikada kayıdını verirler ve diplomanı teslim alarak işletmi tamamlarlar. geçici kayıt gibi birşeyler yok , o üniden kayıdını almadan yeni üniversteye kayıt yapmazlar niye çünkü diploma isterler eski üniveristenden diplomanı alabilmek içinde kayıdını sildirmek zorundasın. ayrıca dondurduysan onun parasınıda isterler.

kyk kredisi alıyorsan eğer onun içinde bilgilendirme yaparım ( başka ünide okurken tekrar başka bir üniversiteye kayıt yaptırdığında kyk kredin kesilmemesi için yapılması gerekenleri ) .

iyi beklemeler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KerKenezZzZ -- 10 Ağustos 2016; 3:51:52 >

• oranssiparta O kullanıcısına yanıt
    geçtim.
  • KerKenezZzZ kullanıcısına yanıt
    sağol , ben seneye değiştirmeyi düşünüyorum okulu işime yarar yazdıkların
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam dediğiniz belge bende var, 2020 yılına kadar tecilim sürüyor. Askerlik şubesine gittiğimde alacağım belge de o mu olacak ? Bir de o tecil kayıt sildirdiğim için düşer mi onu merak ediyorum.

KYK kredisi alıyorum, hatta bu sene kaydımı dondurmuştum almaya devam ettim. Okul değişiminde kesinti olur mu ?
    eylüle kadar o krediyi üniveristenden kayındını alrısan dahi yatmaya devam eder.
    son kredini eylülde alırsın ve sonraki aylar alamazsın , bunun için yapman gerekenler var.
    kyk kredinin devam etmesi için şu işlemleri yap.
    1.eski okulundan kayıdını aldırırken şu bilgileri içeren bir belge iste.
    hazırlık sınıfı okuyup okumadığına dair , hangi yılda kayıt yaptırıp hangi yılda kayıdını aldırdığına dair bilgileri içeren belgeyi iste , ayrıca 1 tane transcript istemeyide unutma.
    bunların yanında kyk ya bir dilekçe yazıp bu belgeleride ekleyip ankarada kyk genel müdürlüğüne gönderiyorsun onlar gerekli işlemleri yaparlar. kkurye ulaşınca kyk arayarak bilgilendiredebilirsin .
    dilekçenin nasıl olması gerektiği hakındada bilgileri söylerim.

2020 yılına kadar sürüyorsa kayıdını aldırsan dahi o tecil yılın düşmez hiç okulu bıraksan dahi 2020 yılına kadar tecilli olursun.
    askerlik şubesindende verilecek olan o e devletteki belgeyle aynı olacaktır. tek farkı ıslak imzalı şekilde verirler. e devletten cıktısını al git bişey demezler , derlersede gidersin şubeden alırsın.
    ben şubeye kadar yorulma diye e devleti söyledim.

Marmara Üniversitesi'nin sitesinde de öyle diyor zaten. En olmadı arar sorarım askerlik şubesini. Garantiye alınmış olur iş.

Transcript ne için gerekli hocam?

transcript notlarını içeren sınıfta kalıp kalmadğına dair bilgileri içeren bir belgedir.
    özetle lisedeyken e okuldaki gibi notlarını gösteren bir belge.

bir yeri araman gerek yok e devletten al o askerlik durum belgesini yeterli.
    Üniversitedeki not durumumuz kredi alma konusunda sıkıntı yaratır mı peki? Not ortalamam düşük çünkü, kalmadım ama ortalama altındayım.
    2 yıl üst üste kalmazsaan kesilmez.
    Hocam dilekce içeriği nasil oluyor elinizde örnek var mı? Bi de ben hazirligi geçmiştim 2. Siniftaydim fakat son donem aldigim hic bir dersin sinavina girmedim yani o dersleri veremedim. Transcriptimi kyk ye verdiğimde sorun cikarabilirler mi bu yuzden

Teşekkür ederim hocam. KYK zamanı falan yardımınıza ihtiyacım olabilir sakıncası yoksa.
  • Çark95 Ç kullanıcısına yanıt
    haıyr çıkarmaz , ama 4 yıl kredi değil 2 veya 3 yıl kredi alabilirsin çünkü 1 yıl almışın o 1 yılı düşürüyorlar.

örnek DİLEKÇE:

postaya koyacağınız belgeler :
    1 adet yeni okulunuzdan aldığınız öğrenci belgesi
    1 adet transcrip
    1 adet hzırlık sınıfı okuyup okumağını , kayıt yaptırma ve aldırma tarihleri gibi bilgileri içeren belge.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KerKenezZzZ -- 10 Ağustos 2016; 4:27:06 >

Cok saol hocam

Hocam transcript kesin isteniyor mu ? Istenmesi çok mantıklı gelmedi ayrıca bir kaç kişi daha gerekli belgeler diye paylaşmıştı içinde transcript yoktu sizden istediler mi ? Bir de yeni okula kayıt olduğumuza dair belgeyi okuldan ekstra mı isticez ? Mesela ben e devlet üstünden kayıt yaptırıp yazıcıdan çıkarsam o kabul edilmez mi? Siz bu kısmı nasıl hallettiniz

Kayıt yaptırmadan yeni okuldan nasıl öğrenci belgesi alacak anlayamadım?
  • Kim diyor ya 2 saatte silinir? Tercihleri bekledim sonra gidip bugün dilekçeyi verdim, bana myk mı ne toplandığı zaman görüşülecek dedi.Neyi görüşecekler tam anlayamadım orasını.Dedim acil lazım, o da iletişime geçeriz dedi.Artık bilmiyorum ne zaman alabileceğim diplomayı.E-devlet üzerinden kayıt yapmaya çalışacağım, yapamazsam artık haftaya git gel yapacağım ama beya stresli olacak.Sen de hemen gidip dilekçeni ver, bakma bunlara.2 saat kural sanki, belki adamın üniversitesi 1 haftada siliyor? Her üniversitesinin yönetmeliği aynı değil ki.Böyle önemli konularda kesinlik kullanmayın arkadaşlar, tahminizi söyleyin ama saat vermeyin.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.