Şimdi Ara

Üniversite Kopya Muamelesi Savunması? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
3
Favori
22.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cnmklvym

quote:

Orijinalden alıntı: igetsky

valla orda tanik olarak asistanda olursa pacayi kurtarman imkansiz cunki bizdede var 2 tane cins kilini kipirdatmana izin vermiyorlar hatta arkadsin biri kalkip kagidi verecekken asistan kopya muamelesi koydu hoca dersten biraktşi yeniden girecek asistanlarin bi yerleri neden bu kadar kalkmis anlayabilmis degilim

ben ünüi personeliyim. o asistanlar. proffların her yerini yalar gerekirse. şu fino köpeler vadır ya hep bacağının dibinde yürür aynı o tarxzlar.

kesinlikle

• cengoo76 C kullanıcısına yanıt
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jason Leex -- 28 Ocak 2014; 20:12:26 >
  • Hangi kopya?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonumun modeli kötü ve bundan ötürü diğer arkadaşlar tarafından küçümseneceğimi düşündüğüm için telefonumu vermedim de

Umarım telefonun iphone serisi yada s, note vb. serisi falan değildir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ölümüne inkar. telefon hep cebimdeydi hiç bakmadım, telefonu bıraktım sanıyodum unutmuşum, sınava çok çalışmıştım heyecandan masaya bırakılcağını bile duymadım, tam bırakacağım anda kağıt dağıtıldı sınıfın huzurunu ve düzenini bozmamak adına yerimden kalkmadım. üste çıktın çıktın yoksa halin harap
  • Ben devlette okuyorum her sınavda kopyanın kralını cekıyorum,hoca telefonları kapatın dıyo umrumda bıle degıl koyuyorum bacak arama bakıyoorum her turlu,hadı gerseyı gectım telefonu ver dıycek sen kımsın ya,ustumu aratıcak ha adamı yamulturum

Bıde ozelde okuyormussun vallahı yazık sana sesını cıkar kardesım,gıt rusvet ver barı hıcbısey yapamıyosan

• telefonun dokunmatikse "sıranın üzerindeki telefonun tuşlarına rahat bir şekilde basarak kopya çekebilirdim.ancak cebimdeki ve göremediğim telefonumdan kopya çekmek gibi bir şansım olamaz." de birazda sen süsle bişeyler yaz devamına
  • Gayet sakin bir şekilde ortada delil olmadığını, %50 bursla girdiğini ve geçmek için kopyaya ihtiyacın olmadığını söyle. İsterseniz sınav yapabilirsiniz de(ama öncesinden baya bi çalış, sözlü yaparsa sıçtın).

Ya da başkalarının telefonu cebinde olunca bişey demedi bana dedi diyebilirsin. Ama bundan önce hocanla konuş alttan al hoca şerefsizin tekiyse (hocanın durumu disiplin kurumunun durumunu belirler) savunmanda hocayı gömmeye çalış. Başkasının telefonuna birşey demedi bana dedi falan de haklı çıkmaya çalış. Ama mutlaka kuruldan önce hocanla konuş.

Hiç olmadı git özel okumuyor musun kardeşim de ki para veriyorum tutulduğum duruma bak. Sonra vur masaya moonwalk yaparak odadan çık.

Şaka yapıyorum hocam alınma :)

• "zamanlama manidar, bu bana komplodur" deseydin. üste çıkmaya çalış, kendini mağdur göster, başkalarını suçla, "onlar kopya çekiyor, beni suçluyorsunuz" falan de. arkana 3-5 arkadaşını al, seni desteklesinler tamamdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvantiLazio

Ben devlette okuyorum her sınavda kopyanın kralını cekıyorum,hoca telefonları kapatın dıyo umrumda bıle degıl koyuyorum bacak arama bakıyoorum her turlu,hadı gerseyı gectım telefonu ver dıycek sen kımsın ya,ustumu aratıcak ha adamı yamulturum

Bıde ozelde okuyormussun vallahı yazık sana sesını cıkar kardesım,gıt rusvet ver barı hıcbısey yapamıyosan

İyi halt ediyorsun. Ondan sonra ''İş bulamıyorum'' diye konu açarsın burda. Öğrenciliği böyle olanın çalışma hayatı nasıl olur kimbilir?

Konuyu açan arkadaş, ben de devlet üniversitesinde asistanlık yapıyorum. Tutanak tutulduysa sıkıntı. Hocan tutanağı göz ardı edip sana normal bir not vermiş anlaşılan... Bizde kopya işine karışan öğrencinin kağıdı işaretlenir.
  • quote:

Ben devlette okuyorum her sınavda kopyanın kralını cekıyorum,hoca telefonları kapatın dıyo umrumda bıle degıl koyuyorum bacak arama bakıyoorum her turlu,hadı gerseyı gectım telefonu ver dıycek sen kımsın ya,ustumu aratıcak ha adamı yamulturum

aynı ben
    geçen gün sınav bitimine 10 dakka kala gördü asistan telefonu bağırdı telefonları kaldırın alırım kağıdınızı diye bende apış aramdan çıkartıp çantaya koydum, sandalyeler kolçaklı ve heryer görünüyor
    çekeceğimi çekmiştim zaten, verdim çıktım

• quote:

bunla gurur duyuyorsun yani? çok iyi bir şey mi? ağzını burnunu karışlarlar ondan sonra foruma yaa okuldan atıldım hayatım kaydı diye ağlarsın.

çok havalı oldun çok iyisin kingsin.
  • Hhaha yahu bunun havalılıkla falan ne alakası var,asıstan kıza 100 verıp cıkısta kahve ıcmeye gıderken bısey yok bız kopya cekınce auuv

Arkadaslar pardon ama cekecek ımkan varsa affetmem hakkımla 50 alacagıma kopya ıle 80 alırım,ıs hayatı dıyen vatandasa da guluyorum sadece

Kendısı anlatsın bıraz mesela kızların gozunun ıcıne baka baka gulumseyıp,erkeklerın kagıdını aldı mı hıc

Ben ısıme bakarım,asıstanlara da hıc gerı yapmadım,kımse kımsenın okul hayatını bıtıremez,asıstanların havası bana sokmuyor maalesef

• quote:

Orijinalden alıntı: freeday

bataryayı ve sim kartı alabilirdin verirken özellikle bataryayı çıkarsan slaytlar kapanabilirdi ve delil olmazdı kurula gidince telefonu vermediğim için pişman olduğumu ve kopya çekmediğimi söylersin tabi vicdan meselesi onu artık kendin karar vericeksin
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengoo76 -- 29 Ocak 2014; 16:32:45 >
  • Stresten uyuyamıyorum. Yarın savunma vereceğim, kopya çektiğimi kabul edeyim mi pişmanlıktan yararlanmak için, yoksa inkar mı edeyim bilmiyorum.
  • Hoca notu vermiş geçmişsin dersten. Kopya için işlem yapsa 0 düşerdi. Birşey olmaz gibi geliyor ama bilemedim şimdi. Olursa da ilk olduğu için 15 gün yersin en fazla. Sonucu haber edersin merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengoo76

Özel üniversitede bu konudan tutanak tutulmuş olan var mı aranızda?
    Ve savunmamı hocayı haksız çıkarmak amacıyla mı yoksa pişmanlık üzerine mi kurmam mantıklı olur, 1 ay ceza alsam sorun olmayacak benim için.

Aman ha sakın pişmanlık üzerine gitme.

Şöyle birşey diyebilirsin iki taraf için de uygun olur.

...... burayı iyi bir mazeret ile doldur ........ nedenlerden dolayı telefonumu veremedim ve üzerimde arama yapılınca telefonu vermediğim anlaşıldı. Öğretmenim tarafımdan yanlış anlaşıldım. Cihazım kapalı durumdaydı. Gözetmen öğretmenin ifadesi ile onaylayabilirsiniz. Olay tamamen yanlış anlaşılmadır.
  • Ne okuyorsunuz bilmiyorum da lise değil bu üniversite yarın gireceğin işte orada öğrendiklerini uygulayacaksın bilmeyerek üniversite bitirmenin mantığı nedir ? Ben de kopya çekerdim çekmedim okul uzadı ha ne oldu artık ne nedir ne değildir biliyorum bu da ileride işime yarayacak. Siz bu şekilde günü kurtarmaya çalıştıkça ileride pişman olacaksınıZ.

• quote:

Orijinalden alıntı: eeTavus

Telefonumun modeli kötü ve bundan ötürü diğer arkadaşlar tarafından küçümseneceğimi düşündüğüm için telefonumu vermedim de

Umarım telefonun iphone serisi yada s, note vb. serisi falan değildir

aboo çok mantıklı acırlar la

• quote:

Orijinalden alıntı: injection

Ne okuyorsunuz bilmiyorum da lise değil bu üniversite yarın gireceğin işte orada öğrendiklerini uygulayacaksın bilmeyerek üniversite bitirmenin mantığı nedir ? Ben de kopya çekerdim çekmedim okul uzadı ha ne oldu artık ne nedir ne değildir biliyorum bu da ileride işime yarayacak. Siz bu şekilde günü kurtarmaya çalıştıkça ileride pişman olacaksınıZ.

Arkadaş çok haklı.Bir anımı paylaşayım sizlerle:
    Bizzat bu dönem sürekli kopya ile geçen arkadaşlarım var.Cogu vize sınavlarından AB alarak geçen kişiler.Kopya çekmelerine birşey diyemem kendi bilecekleri iş.Amma velakin şöyle birşey var dostlar,vize sınavından sonra işletme hocası şu şu niye böyle değildir tarzından sorular sordugunda,hepsi hödük gibi baktı.Vize sınavından 1 gün önce kitabı açıp cc ve bc ile geçen adamlar kalktı soruyu analiz edip cevapladı ve bu adamlar dönem sonu finallerde gene aynı notu aldığı halde derste gösterdiği ilgi ve alakadan ötürü diğer kopya çekenlere göre aa olarak karneye işlendi.Siz ileride bir iş sahibi oldugunuz zaman özellikle bu tıp alanı,işletme,kamu yönetimi,siyaset ve hele ki makina mühendis ve mühendisliği olan bölümler ise eyvahlar olsun.Kopya çeken adamın tasarladığı bir makineyi ve bu makinenin sonra ki sisteme veya daha da kötüsü insana vereceği zararları düşünün.Biliyorum olayı çok çok derine ittim ama malesef böyle.Mesela benim okudugum bölüm tamamen siyasete bağlı bir bölüm ve bu sene staj dönemimiz var.Kopya çeken tipleri burada anlatsam çogunuz kafanı kes at tipleri diyeceğiniz tipler ve bu tipler gidip staj yaptıklarında ve belediye kasalarını sayıp muhasebe kayıdına geçmekte sıkıntı yaşadıklarında ve siyasi bir teoride s*çtıklarında ben o zaman çok güleceğim bunlara.

Bana göre kopya çekmek cok zorda kalınmadıgı sürece çekilmemesi gereken bir eylemdir.Gerçekten bildiğiniz derste çekiyorsanız birşey diyemem ama insanın bildiği derstende kopya çekmesinde mantık hatası ararım.Herneyse konu o değil,şimdi arkadaşın sormuş olduğu soruya gelmek istiyorum:

*Öncelik olarak uyarılmışsın ve tüm bu uyarılara rağmen gözetmeni dinlemediğin ve asistana yakalandıgın için 1.derecede suçlu durumdasın şuan.Burada yapacağın şey okula gittiğin vakit bir nabız yoklaması yapman.Hocanın bulundugu odaya git ve özel görüşmek istediğini belirt.Sınava çok çalıştığını ve ezbere dayalı bir sistem olarak çalıştığın için gelen uyarıları heyecana bağlı duymadığını ve hemen sınav kağıdına gömülüp soruları yaptığını belirt.Aşağıya bakman veya tam tersine tavana bakmanı da konsantre olmak için kullandıgın bir araç oldugunu belirt.Yanlış anlaşıldığını söyle,kesinlikle mağdurları oynama yoksa üstüne daha çok gelip haklılıgın verdiği egoistlik duygusu ile okulunu uzatırlar.Gayet makul bir şekilde "hocam merhabalar müsaitseniz eğer 5 dakikanızı alabilir miyim ?" ile muhabbete gir ve dediklerimi biraz kendine göre yorumla ve değiştir.İnsanların ruh halleri farklıdır,benimde kendime göre konsantre şekillerim var.Aklıma gelmeyen bir cümle veya sözcüğü yere veya tavana bakarak aklıma getirmeye çalışırım ve tam bu hareketi yaparken tarafıma kopya muamelesi yapıldıgını fakat aslında öyle olmadıgını güzel bir cümle ile ilet.Sakın hoca ile ters düşecek bir hareket yapma.Daha sonra telefonu masaya konması gerektiğini tekrar edildiğinde aklımda ki ders notlarını ezberlediğim için ani bir sinir ile kalktıgımın farkındayım ve bunun için tarafınızdan özür diliyorum.Fakat tarafıma denilen eylemi gerçekleştirdim ve telefonumu kapatıp masanıza koydum ve sınavıma devam ettim şeklinde bir muhabbet ile ilerle.Daha sonra en son hocanın sana cc verip geçirmesi muhabbetine gel.O muhabbete ise şöyle dahil ol de ki " hocam çalıştığımı ve sınavda ki başarımı sizinde takdir ettiğinzi ve cc notu ile geçirdiğiniz ortada.Bu bakımdan tarafıma güvendiğiniz için cc vermişsiniz.O yüzden heyecanımı ve gözetmenlere olan öfkemi affedin.Anlayışınız için teşekkür ediyorum de ve geç.
    Tüm bu olanları kafanda canlandır ve hoş bir muhabbet gerçekleştir bu konuşma gerçekleştirken el ve kol hareketlerine dikkat et ve hocanın gözlerine mutlaka bak.Umarım okulun uzamaz.Farklı bir sorun olursa cevaplarım,insan analizi yapmakta rakip tanımıyorum.Şimdiden kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *DeviantART -- 29 Ocak 2014; 7:20:19 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.