Şimdi Ara

Üniversite mezunu ikinci üniversiteyi okuyacaklar, kaç kişiyiz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
2
Favori
7.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • oh be. kendimi yanlız hissediyordum , yanlız değilmişim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: xzibidix

oh be. kendimi yanlız hissediyordum , yanlız değilmişim...

sayıca göründüğünden daha fazlayız arkadaşlar. geçen sene 50 bin mezun yeniden sınava girmiş. ( hatırladığım kadarıyla)
  • iibf öğrencisiyim 2.sınıftayım yeniden giriyorum, ts puan türünden bir öğretmenlik düşünüyorum hadi hayırlısı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anatomie

iibf öğrencisiyim 2.sınıftayım yeniden giriyorum, ts puan türünden bir öğretmenlik düşünüyorum hadi hayırlısı.

hoşgeldin. ilerleyen zamanlarda netlerimizi de paylaşırız.
  • ygs'ye bende bu yıl girmeyi düşünüyorum mekatronik 1. sınıf okuyorum geçen yılki stresin acısını çıkarmak istiyorum
  • Mezun değilim ama dondurup tekrar hazırlananlardanım.Hacettepe İstatistik 2. sene sonunda dondurdum,idealimde küçüklüğümden beri mimarlık var.Zaten öyle olmasa cesaret edemezdim böyle bir şeye.Sağolsunlar annem babam kardeşim destek çıktılar bu konuda,yok olmaz delirdin mi de diyebilirlerdi.Çevremdeki arkadaşlarım ilk duyduklarında tabiki şaşırdılar ama onlar da yanımda oldular bu konuda sağolsunlar.Sene kaybım olcak ama 50 yaşıma geldiğimde KEŞKE demekten bence çok daha iyidir diye düşünüyorum.Paylaşmak istedim sizlerle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahm-@

Mezun değilim ama dondurup tekrar hazırlananlardanım.Hacettepe İstatistik 2. sene sonunda dondurdum,idealimde küçüklüğümden beri mimarlık var.Zaten öyle olmasa cesaret edemezdim böyle bir şeye.Sağolsunlar annem babam kardeşim destek çıktılar bu konuda,yok olmaz delirdin mi de diyebilirlerdi.Çevremdeki arkadaşlarım ilk duyduklarında tabiki şaşırdılar ama onlar da yanımda oldular bu konuda sağolsunlar.Sene kaybım olcak ama 50 yaşıma geldiğimde KEŞKE demekten bence çok daha iyidir diye düşünüyorum.Paylaşmak istedim sizlerle.

en iyisini yapmışsın. ben birşey sormak istiyorum. hacettepenin eğitimi ortamı falan nasıl? bir de ankara üniversitesini önerir misiniz? mühendislik fakültesi için değerlendirirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: horkheimer

quote:

Orijinalden alıntı: Ahm-@

Mezun değilim ama dondurup tekrar hazırlananlardanım.Hacettepe İstatistik 2. sene sonunda dondurdum,idealimde küçüklüğümden beri mimarlık var.Zaten öyle olmasa cesaret edemezdim böyle bir şeye.Sağolsunlar annem babam kardeşim destek çıktılar bu konuda,yok olmaz delirdin mi de diyebilirlerdi.Çevremdeki arkadaşlarım ilk duyduklarında tabiki şaşırdılar ama onlar da yanımda oldular bu konuda sağolsunlar.Sene kaybım olcak ama 50 yaşıma geldiğimde KEŞKE demekten bence çok daha iyidir diye düşünüyorum.Paylaşmak istedim sizlerle.

en iyisini yapmışsın. ben birşey sormak istiyorum. hacettepenin eğitimi ortamı falan nasıl? bir de ankara üniversitesini önerir misiniz? mühendislik fakültesi için değerlendirirseniz sevinirim.

Eğitimi iyi tabiki,çalışmayan adam bitiremez 4 senede.Beytepe kampüsü bi kere,her çeşit ortam var o konuda rahat olabilirsiniz.Ankara Üniversitesine gelirsek eğitimi iyidir,kaç yıllık okul sonuçta.Kampüsü Beytepe kadar olmasada kendi içinde samimi bir kampüs.Etrafında Tandoğan Emek Bahçeli olduğundan kampüs sarmazsa oralarda da takılabilirsiniz ama kampüsün tadı ayrı tabi.Üniversitenin en büyük ayrıcalığı kampüsü olması zaten,yoksa liseden pek bi farkı olmaz ortam açısından.

• bu ikinci üni işi beni çok düşündürüyor hadi bir şekilde kazandık, ikinci üni okuduğumuz için kyk dan burs-kredi vs. alamıyoruz, askerlik sorunu max. 2.5 yıl tecil edirebiliyoruz hadi onu da bir şekilde yüksek lisansla hallettik diyelim en önemli mesele 93-94 doğumlularla birlikte okumak. neyse şimdilik morol bozuklugu olmasın bir kazanalım da sonra düşünürüz bunları
  • quote:

bu ikinci üni işi beni çok düşündürüyor hadi bir şekilde kazandık, ikinci üni okuduğumuz için kyk dan burs-kredi vs. alamıyoruz, askerlik sorunu max. 2.5 yıl tecil edirebiliyoruz hadi onu da bir şekilde yüksek lisansla hallettik diyelim en önemli mesele 93-94 doğumlularla birlikte okumak. neyse şimdilik morol bozuklugu olmasın bir kazanalım da sonra düşünürüz bunları

Korkularıma tercüman olmuşsun Ben de Hacettepe Çocuk Gelişimi 1.sınıftayım fakat 91iyim, 2.senemde kazanmıştım... İdealim hukuk okumaktı ama olmadı... Şimdiki bölümümü de seviyorum, ygsden sonra hukuk olmayacağını anlayınca oluşturduğum B planımdı,ilk tercihimdi ama aklımdan da seneye tekrar denemek geçiyor.Hukuk olsun da neresi olursa olsun her yere giderim ama tekrar kazanamazsam bu beni çok yıkar. Ayrıca ailem de yaştan dolayı sıcak bakmıyor. Sözellerde coğrafyam sıkıntılı, matematiğim 50 soruda ancak 25 yapacak kadar, geometrim 2010 da 11.75 ti bu 9.75 ti o da sıkıntı...Bu sene fizik,kimya,biyoloji dersleri aldık okulda o şekilde de bir nebze fen yapabilirim. Bilmiyorum hazirana kadar net bir karar vereceğim... Ama tekrar büyük bir istekle azimle çalışan arkadaşlara da çook başarılar dilerim...

• Ben 89'luyum,dershanedekiler 93-94'lüler.İllaki yaş farkını hissediyorsunuz bazen ama ben şuan çok şükür memnunum halimden.Tabi minyon yapılı olduğumdan pek göze çarpmıyorum ama yinede çok sorun olacağını sanmıyorum,mutlu olduktan sonra sıkıntı yok.Hem aralarında ciddi bir forsunuz oluyor,saygı görüyorsunuz.Tabi bu sizin hareket ve tavırlarınıza göre değişebilir.Çevremce eğlenceli biri olarak bilinirim,o yüzden şu ana kadar gayet samimi bir şekilde sorunsuzca devam ettim dershaneye.Umarım bundan sonrası ve üniversite için de devam eder :)
  • ooo yaşı bahane ediyorsunuz ben 90 lıyım hele bi az kirli sakal bıraktığımda herkes abi diyor bana sınıfta ama takan var mı dersin şahsen beni ilgilendirmiyor kimlerle okuduğun önemli değil, istediğin bölümü okuyup okumamak önemli asıl o yüzden 93 lü 94 lü falan boşverin seneye kazanırsam (inşallah) 95 lilerle okuyacam ben de dedim ya zerre bile takmıyorum yaş meselesini istediğim bölümü kazandıktan sonra . saygılar
  • şu bölümde açılmış, ışık dolu 2-3 başlıktan birisiniz.

hepinize başarılar diliyorum. işallah istediğiniz yerler olur.
    yeterki çalışın.

yaşa başa bakmayın okuyun. ben 4. sınıftayken sınıf arkadaşım 30 yaşındaydı.
    yukarda biri demiş,
    KEŞKE DEMEMEK .
    kesinlikle destekliyorum.

ders saydırmak konusunda problem yaşayabilrsiniz.
    çünkü
    KREDİ ve İÇERİK tutması gerekiyor.
  • arkadaşlar ben 88 doğumluyum. yapmayın. kitap almaya falan gittiğimde millet bana sen liseyi açıktan mı bitirdin? , bize kitap önerir misin falan diyorlar. takmıyorum. boşverin ya her türlü okunur bence. sonuçta siz aldığınız dersleri saydıracaksınız. hazırlık da okumazsanız 2 sene daha ileriden başlayacaksınız. olsa olsa 1 2 dersiniz olur 1, sınıflarla. iyi bir yeri ve bölümü kazandıktan sonra gerisi hikayedir....
  • quote:

bu ikinci üni işi beni çok düşündürüyor hadi bir şekilde kazandık, ikinci üni okuduğumuz için kyk dan burs-kredi vs. alamıyoruz, askerlik sorunu max. 2.5 yıl tecil edirebiliyoruz hadi onu da bir şekilde yüksek lisansla hallettik diyelim en önemli mesele 93-94 doğumlularla birlikte okumak. neyse şimdilik morol bozuklugu olmasın bir kazanalım da sonra düşünürüz bunları

hocam burs da alınıyormuş, kredi de. ben bugün baktım. özel üni tercih edersen yurt ücretini de karşılıyorlar. sana ek burs da veriyorlar-mış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: horkheimer

quote:

hocam burs da alınıyormuş, kredi de. ben bugün baktım. özel üni tercih edersen yurt ücretini de karşılıyorlar. sana ek burs da veriyorlar-mış.

ayrıca kendi alanına yakın bir bölüm seçersen 2,5 yılda okul rahat biter diye düşünüyorum.

• ASKERLİK;
    resmi olarak ögrenciliginiz devam ettgi sürece askere ALMAZLAR.
    okul bitincede, 2 yıl tecil hakkı verirler.
    ama ama, yeniden kazandıgında sistem nasıl işiliyo tam bilmiyorum.
    bence aynıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

ASKERLİK;
    bence aynıdır.

askerlik konusunu cok araştırdım üniversiteyi bitirince 2 yıl tecil hakkı var ikinci üni. başlayınca okul askerliğini erteleyemiyor sadece 2 yıllık tecilini kullanabiliyorsun sonra dondurup askerliğe gidebilirsin ama yüksek lisans falan yaparak 29 yaşına kadar öteleme şansı var.

burs olayıda kyk da şöyle bir madde var "Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler" burs veya krediden yararlanamaz, ben daha önce kredi-katkı almıştım büyük ihtimal bir daha böyle bir şansım olmayacak zaten en son 11 kusur milyar borçtu ileride nasıl ödeyeceğimi düşünüyorum

zaten ikinci üni. icin en ideali bilkent tam burslu bölümler, harç yok, yurt bedava, ayda 375 tl para.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

ASKERLİK;
    bence aynıdır.

askerlik konusunu cok araştırdım üniversiteyi bitirince 2 yıl tecil hakkı var ikinci üni. başlayınca okul askerliğini erteleyemiyor sadece 2 yıllık tecilini kullanabiliyorsun sonra dondurup askerliğe gidebilirsin ama yüksek lisans falan yaparak 29 yaşına kadar öteleme şansı var.

burs olayıda kyk da şöyle bir madde var "Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler" burs veya krediden yararlanamaz, ben daha önce kredi-katkı almıştım büyük ihtimal bir daha böyle bir şansım olmayacak zaten en son 11 kusur milyar borçtu ileride nasıl ödeyeceğimi düşünüyorum

zaten ikinci üni. icin en ideali bilkent tam burslu bölümler, harç yok, yurt bedava, ayda 375 tl para.

doğru hocam ben kendime göre düşünmüşüm onu. ben yurt ve kredi hakkımı kullanmadım daha önce. bilkent evet orası süper tek hayalim. olur mu göreceğiz artık. endüstri müh. en son 2300 lerde almış eem yerine bilkent em düşünebilirim. sırf imkanları için.

• up
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.