Şimdi Ara

Üniversite mezunu ikinci üniversiteyi okuyacaklar, kaç kişiyiz? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
2
Favori
7.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: melo90

bende varım gençler,90lıyım tercih hatası hayatımı kaydırdı ki yine yeni yeniden öss yollarındayım... ünideyim hala ama dönem başndan beri gitmedim derslere sadece kayıt yaptırdım hepsi de bi güzel dz gelmiş.ailem össye çalıştığımı biliyo ancak okulu bıraktığımdan haberi yok o yüzden dershaneye de gidemedim.sicilime gelince mimarlık isterken gazi elektrk elektronik geldi ki hangi kafayı yaşıyosam nasıl olsa üsteki mimarlıklardan biri tutar bu gelmez diye yazmıştım,sonra kendimi özel yetenek sınavlarında buldum şimdi a.ü de havacılık okuyorum bu saçma hayatıma son vermek için 1 yıl çok değil

hocam destekçiniz. başarılar.
  • teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melo90 -- 6 Şubat 2012; 1:16:13 >
  • hepimizin durumu aynı bende okulu bırakma kararı aldım yeniden gireceğim sınava bu sene okula kaydım devam ediyo gidip ara ara derslerine gireceiğim ama sırf orda ders çalışabilmek işçin duruyorum başarılı olup iyi bir bölüme giebilmek içn
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayaletmek

hepimizin durumu aynı bende okulu bırakma kararı aldım yeniden gireceğim sınava bu sene okula kaydım devam ediyo gidip ara ara derslerine gireceiğim ama sırf orda ders çalışabilmek işçin duruyorum başarılı olup iyi bir bölüme giebilmek içn

hedef neresi peki?
  • nevşehirde herhangibir bölüm veya samsunda
  • quote:

Orijinalden alıntı: horkheimer

quote:

Orijinalden alıntı: cilekperisi

quote:

quote:

bende varım.. istanbul matematik i bıraktım bu sene.kesin kararla.dersaneye yazıldım 24 yaşındayım evliyim :) herşeye ragmen hayallerim için çalışıyorum.82-83 netle başladım 110 nete çıktım şuanda.tek sorunum biyoloji.ygs de sıkıntı yok ancak lys konularını yetiştirebileceğimi düşünmüyorum.

hocam hoşgeldin sen de. biyolojiyi ekol hocadan çalışabilirsin. ben öyle yapıyorum. çok faydalı oldu bana. fdd soru bankasını da çözüyorum. çok kaliteli. tavsiyem.

teşekkürler.lys yi yetiştirebilecekmisiniz? ben pes ettim edicem şuanda öyle bir haldeyim.bazen dersaneyi bile bırakmayı düşünüyorum.çok faydasını gördüğüm halde.benim dönemimde gördüğüm konulardan çok farklı müfredat.o yüzden herşeye en baştan çalışıyorum.konuyu ve soru tarzlarını anlasamda çözemediklerimde çıkmıyor değil.ama hedefim yüksek.eczacılık.halledebilirmiyim bilmiyorum?

anladığım kadarıyla 2005 girişlisin üniversiteye.ben dönem başından beri çalışıyorum. lys de yetişir bende. zaten biraz bakınca hatırlıyorum. sen de bir tek fen çalışacaksın. matematik zaten biliyorsun. olur neden olmasın?

2004 girişliyim üniversiteye.aslında haklısın daha kaç ay var illaki yetişir.belkide seneler sonra illaki istediğim bölüm olmasını istediğim için , hedefim yüksek oldugu için stres yapıyorum sanırım... du bakalım napıcaz

• quote:

Orijinalden alıntı: JETAACK

quote:

bende varım.. istanbul matematik i bıraktım bu sene.kesin kararla.dersaneye yazıldım 24 yaşındayım evliyim :) herşeye ragmen hayallerim için çalışıyorum.82-83 netle başladım 110 nete çıktım şuanda.tek sorunum biyoloji.ygs de sıkıntı yok ancak lys konularını yetiştirebileceğimi düşünmüyorum.

Cesaretine bravo

teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam hoşgeldin sen de. biyolojiyi ekol hocadan çalışabilirsin. ben öyle yapıyorum. çok faydalı oldu bana. fdd soru bankasını da çözüyorum. çok kaliteli. tavsiyem.

teşekkürler.lys yi yetiştirebilecekmisiniz? ben pes ettim edicem şuanda öyle bir haldeyim.bazen dersaneyi bile bırakmayı düşünüyorum.çok faydasını gördüğüm halde.benim dönemimde gördüğüm konulardan çok farklı müfredat.o yüzden herşeye en baştan çalışıyorum.konuyu ve soru tarzlarını anlasamda çözemediklerimde çıkmıyor değil.ama hedefim yüksek.eczacılık.halledebilirmiyim bilmiyorum?

anladığım kadarıyla 2005 girişlisin üniversiteye.ben dönem başından beri çalışıyorum. lys de yetişir bende. zaten biraz bakınca hatırlıyorum. sen de bir tek fen çalışacaksın. matematik zaten biliyorsun. olur neden olmasın?

2004 girişliyim üniversiteye.aslında haklısın daha kaç ay var illaki yetişir.belkide seneler sonra illaki istediğim bölüm olmasını istediğim için , hedefim yüksek oldugu için stres yapıyorum sanırım... du bakalım napıcaz

stres herkeste var. ben netlerimi çok toparladım, konular nerdeyse bitti ona ragmen ben bile acaba istediğim yer olur mu diye kaygılanıyorum. ama yersiz bunlar emin ol. zamanında çalışıp gayet güzel kazanmışsın. inan şimdi daha kolay.

• quote:

Orijinalden alıntı: xzibidix

quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

ASKERLİK;
    resmi olarak ögrenciliginiz devam ettgi sürece askere ALMAZLAR.
    okul bitincede, 2 yıl tecil hakkı verirler.
    ama ama, yeniden kazandıgında sistem nasıl işiliyo tam bilmiyorum.
    bence aynıdır.

askerlik konusunu cok araştırdım üniversiteyi bitirince 2 yıl tecil hakkı var ikinci üni. başlayınca okul askerliğini erteleyemiyor sadece 2 yıllık tecilini kullanabiliyorsun sonra dondurup askerliğe gidebilirsin ama yüksek lisans falan yaparak 29 yaşına kadar öteleme şansı var.

burs olayıda kyk da şöyle bir madde var "Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler" burs veya krediden yararlanamaz, ben daha önce kredi-katkı almıştım büyük ihtimal bir daha böyle bir şansım olmayacak zaten en son 11 kusur milyar borçtu ileride nasıl ödeyeceğimi düşünüyorum

zaten ikinci üni. icin en ideali bilkent tam burslu bölümler, harç yok, yurt bedava, ayda 375 tl para.

Bu dediğin yerleştiğin puan türünde ilk 10000'deysen geçerli.

@Horkheimer Ben de Bilkent Endüstri düşünüyorum hocam, puanlar netler nasıl gidiyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: 0o__xXx__o0

quote:

Orijinalden alıntı: xzibidix

quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

ASKERLİK;
    resmi olarak ögrenciliginiz devam ettgi sürece askere ALMAZLAR.
    okul bitincede, 2 yıl tecil hakkı verirler.
    ama ama, yeniden kazandıgında sistem nasıl işiliyo tam bilmiyorum.
    bence aynıdır.

askerlik konusunu cok araştırdım üniversiteyi bitirince 2 yıl tecil hakkı var ikinci üni. başlayınca okul askerliğini erteleyemiyor sadece 2 yıllık tecilini kullanabiliyorsun sonra dondurup askerliğe gidebilirsin ama yüksek lisans falan yaparak 29 yaşına kadar öteleme şansı var.

burs olayıda kyk da şöyle bir madde var "Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler" burs veya krediden yararlanamaz, ben daha önce kredi-katkı almıştım büyük ihtimal bir daha böyle bir şansım olmayacak zaten en son 11 kusur milyar borçtu ileride nasıl ödeyeceğimi düşünüyorum

zaten ikinci üni. icin en ideali bilkent tam burslu bölümler, harç yok, yurt bedava, ayda 375 tl para.

Bu dediğin yerleştiğin puan türünde ilk 10000'deysen geçerli.

@Horkheimer Ben de Bilkent Endüstri düşünüyorum hocam, puanlar netler nasıl gidiyor ?

Benim netler güzel. Dikkat hatalarım olmadığı sürece sorun yok. bir iki konu açığım kaldı matematikten. matematik netlerimi arttırmaya çalışıyorum hala. Fende sorun yok. Tabi ben netlere güveniyorum da okul puanına güvenemiyorum. Bilkent biraz sıkıntılı yani. ama yine okul puanının katkısı düştüğü için imkansız değil. belki karşılaşırız seneye

• quote:

Orijinalden alıntı: JETAACK

quote:

Cesaretine bravo

teşekkürler

• Üniversite okurken sınava hazırlananlar , dershane olmadan sınav sürecini okulla birlikte götürmek zor oluyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orhankoxp

Üniversite okurken sınava hazırlananlar , dershane olmadan sınav sürecini okulla birlikte götürmek zor oluyor mu?

Universite ve bolume bagli. En cok da kararina. Ben okulu birakmadim ama devam etmeyi de dusunmuyorum saydiracak dersleri aldim, dersaneye gitmiyorum, zor oluyor ama gereksiz zaman kaybi da yok.
  • 2. üniversiteyi ben bırakacağım.Millet çalışıyor, evleniyor, çoluk çocuğa karışıyor ben elimde kitaplarla üniversiteye.Sıkıldım bu işten.Okuldaki veletler de hiç çekilmiyor.Muhabbetler hiç sarmıyor.
    Aklı olan liseden sonra vakit kaybetmeden üniversiteye girer 4-5 yılda bitirir askere giden sonra işine gücüne bakar.Oku oku nereye kadar.Üniversite mezunları 2. üniversiteye harcadıkları enerjiyi torpil bulmaya harcasalar çok daha iyi olur.
  • arkadaşlar ne durumdasınız? ben türkçe ve matematikten sorun yaşıyordum. netten ufak bi kaynak (dilbilgisi) yardımıyla türkçeyi yükseltmiş durumdayım. geriye kaldı matematik. analitik ve katı cisim çalışmalıyım bugün.
  • Türkçe-Sosyal-Matematik-Geometri tamamen bitti.Bu derslerden mat-geo ağırlıklı tekrar ederek soru çözeceğim.

Fende bayağı eksiğim var mart'a kadar da aşağı yukarı kapatmış olurum eksikleri , son ay günde 3 öğün deneme , mat-fen ağırlıklı soru çözümü ve tekrar yaparak noktalamayı hedefliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lwinger

Türkçe-Sosyal-Matematik-Geometri tamamen bitti.Bu derslerden mat-geo ağırlıklı tekrar ederek soru çözeceğim.

Fende bayağı eksiğim var mart'a kadar da aşağı yukarı kapatmış olurum eksikleri , son ay günde 3 öğün deneme , mat-fen ağırlıklı soru çözümü ve tekrar yaparak noktalamayı hedefliyorum.

hocam fem kapsül al sen de. çok işe yaradı bende. nerde eksiğin olduğunu görüyorsun.
  • quote:

Türkçe-Sosyal-Matematik-Geometri tamamen bitti.Bu derslerden mat-geo ağırlıklı tekrar ederek soru çözeceğim.

aynen, turkçe dilbilgisi ve fen çalışıyorum, mat geo sos bitti. Şu an mat ve sosyalden 35+ yaparım ama pratik eksikliğim var.

Sınava 2007 de girmiştim, fenden sıkıntım yok ama unutmuşum:) Eski kitaplardan çalışmak canımı sıkıyordu konular değişti muhabbeti falan yüzünden. Zirve yayınlarının ygs biyo - kimya - fizik kitaplarını ve yaprak testlerini alıp ordan çalışmaya başladım şu an iyi gidiyor ama çok garip bir çalışma temposuna girdim. Bu hafta biyo haftaya kimya en sonda fiziği bitirip martta paso deneme - kapsül çözmeyi planlıyorum. Sadece ygs den girecem daha KPSS çalışmam gerek o da temmuzda

• quote:

quote:

hocam fem kapsül al sen de. çok işe yaradı bende. nerde eksiğin olduğunu görüyorsun.

Hocam , fem kapsüllerin hepsini aldım zaten kaçmaz.Yeni çıkan şu tabletlerin de hepsini alacağım.

Femin soru bankası , denemesi , ekspres testi vs. alanınızla ilgili ne varsa kolay zor ayırt etmeden leblebi gibi götürün.

• arkadaşlar çalışmaktan bezmiş durumdayım. sanırım biraz durmak iyi gelecek.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.