Şimdi Ara

Üniversite mezunu ikinci üniversiteyi okuyacaklar, kaç kişiyiz? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
2
Favori
7.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Matematik bitti geometriden 3-4 konu kaldı türkçe de bitti şubat 15e kadar da tarih ve coğrafya biter.

Şimdi sormak istediklerim matematiği fem simetrik setinden çalıştım bazı ön yargılı olduğum konuları yüzeysel geçmek zorunda kaldım çünkü çalışırken sıkılıyordum.Bunlar hız problemleri,çarpanlarına ayırma,fonksiyon konusunun son kısmı bir de mantık hiç çalışmadım mantığa belki son dönemler biraz bakarım.

fem 11 li ygs denemesinde ilk 5 denemede matematik netlerim 24-30 arası tabi o zamanlar eksiklerim vardı son 2 haftadır deneme çözmedim şuan bitirmiş halimle çözsem de 30 u geçebileceğimi sanmıyorum.

Öncelikle matematikten soru eksiğim var her konudan 3-4 adet test çözmek gerekiyor bazı konular için daha fazla bile olabilir.Soru bankası mı alayım yoksa elimdeki femsetin sorularını bitirip sadece matematik denemeleri mi alayım kararsız kaldım.soru bankası olarak fem konu özetliyi düşünüyorum fakat zorlayıcı diyorlar alıp da çok soru boş bırakmak da var ya da orta seviye birşey alıcam karar veremiyorum.

Sözel dersler için güvender soru bankalarım var konular bittikten sonra onlar ay sonuna kadar biter.Bu süreçte sosyal ve türkçe branş denemeleri almalıyım yoksa soru bankaları ile paralel ygs denemeleri mi çözmeliyim,yardımlarınızı bekliyorum

• Hocam simetriyi bitirdiysen fem konu özetlide pek zorlanmazsın bende de var çok zor değil farklı soru tipleri olduğu için sorular yabancı geliyor çözülemiyor olabilir.Kesinlikle tavsiye ederim alıp çok boş soru bıraksan da o soruların çözümünü adam akıllı öğrenirsen ufkun genişler.Kitap konu özetli olmasına rağmen normal konu anlatımlı kitaplarda olmayan kısayollar gördüm.Başlamadan önce durumun iyi olsa da ilk adım mat1 çözebilirsin konu özetlideki soruların kardeşleri var onları hızlı hızlı çözüp pratiklik kazanabilirsin.

Önyargılı olduğun konulara gelirsek , önyargılı olduğun için çalışırken bile kendini tam olarak vermediğin için öğrenmeyi iyice zorlaştırdın.

Hız problemlerinde çok farklı sorular var , Çarpanlara ayırmada ben de sıkıntılıyım ama çok önemli konu bilmek lazım çoğu sorunun çözümünde karşımıza çıkıyor.
    Fonksiyon ve mantık yapılabilir hocam yapmalısın 2010 fonksiyon sorusu çok basitti mantık desen sadece soruda verilenin yerlerini değiştiriyordun.Çok kek soru gelme ihtimali var yani.

Soru bankaları ile paralel deneme çözebilirsin ben de öyle yapmayı düşünüyorum şu fenden kurtulsam.

Kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: lwinger

Hocam simetriyi bitirdiysen fem konu özetlide pek zorlanmazsın bende de var çok zor değil farklı soru tipleri olduğu için sorular yabancı geliyor çözülemiyor olabilir.Kesinlikle tavsiye ederim alıp çok boş soru bıraksan da o soruların çözümünü adam akıllı öğrenirsen ufkun genişler.Kitap konu özetli olmasına rağmen normal konu anlatımlı kitaplarda olmayan kısayollar gördüm.Başlamadan önce durumun iyi olsa da ilk adım mat1 çözebilirsin konu özetlideki soruların kardeşleri var onları hızlı hızlı çözüp pratiklik kazanabilirsin.

Önyargılı olduğun konulara gelirsek , önyargılı olduğun için çalışırken bile kendini tam olarak vermediğin için öğrenmeyi iyice zorlaştırdın.

Hız problemlerinde çok farklı sorular var , Çarpanlara ayırmada ben de sıkıntılıyım ama çok önemli konu bilmek lazım çoğu sorunun çözümünde karşımıza çıkıyor.
    Fonksiyon ve mantık yapılabilir hocam yapmalısın 2010 fonksiyon sorusu çok basitti mantık desen sadece soruda verilenin yerlerini değiştiriyordun.Çok kek soru gelme ihtimali var yani.

Soru bankaları ile paralel deneme çözebilirsin ben de öyle yapmayı düşünüyorum şu fenden kurtulsam.

Kolay gelsin.

teşekkür ederim hocam,fonksiyonda elimden geldiği kadar çabalıyorum bakalım.Çarpanlarına ayırma için şuanlık formülleri ezberledim o da diğer konuların içinde çokça tam kare küplü ifadeler olduğu için.İlk adım demişsiniz ilk adım fazla vakit kaybettirmez ise ilk adımı en kısa sürede bitirmeye çalışıp mart başında da konu özetliye başlasam ondan da sınava kadar çözerim hem daha iyi olur kolaydan başlamak.

• http://forum.donanimhaber.com/m_57554145/tm.htm şu konuda yardımcı olup fikirlerinizi bildirirseniz sevinirim :)
  • şimdiye kadar aldığım en kötü deneme Güvender 12 galiba. eski Güvenderden eser yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horkheimer -- 14 Şubat 2012; 23:17:56 >
  • güvender 12li deneme seti gerçekten kötü. eski güvender sorularıyla arasında dağlar var.
  • hayatımda bu seneye kadar hiç bu kadar ders çalıştığımı hatırlamıyorum. sanırım ömrüm ders çalışmakla geçecek. okul şimdiden gözümde büyür oldu. aileden ayrı , sınav stresi ayrı , yurt stresi ayrı, para sıkıntısı ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horkheimer -- 19 Şubat 2012; 0:03:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: horkheimer

hayatımda bu seneye kadar hiç bu kadar ders çalıştığımı hatırlamıyorum. sanırım ömrüm ders çalışmakla geçecek. okul şimdiden gözümde büyür oldu. aileden ayrı , sınav stresi ayrı , yurt stresi ayrı, para sıkıntısı ...

hoca sık dişini az kaldı,bende aynı durumdayım kapatıyorum kendimi odaya ders çalışıyorum millet içeride eğleniyor ses gürültü pes oynuyorlar falan,tutuyorum kendimi takılmıyorum kimseyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anatomie

quote:

hayatımda bu seneye kadar hiç bu kadar ders çalıştığımı hatırlamıyorum. sanırım ömrüm ders çalışmakla geçecek. okul şimdiden gözümde büyür oldu. aileden ayrı , sınav stresi ayrı , yurt stresi ayrı, para sıkıntısı ...

hoca sık dişini az kaldı,bende aynı durumdayım kapatıyorum kendimi odaya ders çalışıyorum millet içeride eğleniyor ses gürültü pes oynuyorlar falan,tutuyorum kendimi takılmıyorum kimseyle.

haklısın hocam. nasıl olsa 1 yıl ya ne olucak? koca ömür rahat geçecek diğer türlü ömür boyu sürünürüz. iyi yanlarını düşünüyorum böylelikle motive oluyorum. seneye evden içeri kafamı uzatmayacağım. pese dayanmak da zordur helal sana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horkheimer -- 19 Şubat 2012; 0:55:03 >

• benim daha okuduğum bölüm bitmedi ama bu senenin sonunda lys'ye girip bölümü değiştirmeyi istiyorum
  • Yaşımız 24 oldu 1987 doğumluyum
    Bizde düştük bu sene tekrardan sınav yollarına hadi bakalım hayırlısı...
    Sınava girecek tüm arkadaşlara başarılar
  • up
  • kendi hesabım olmadığından kardeşimin hesabından yazıyorum. böyle bir konuya rastladığım için çok mutlu oldum. ben de üniversitede biyoloji bölümünde okurken 2. sınıfta bıraktım ve yeniden sınava girmek için çalışmaya başladım. konuda yazılan çoğu şeyi ben de düşündüm. mesela benden 3 4 yaş küçüklerle aynı ortamda bulunmak okumak garip olsa da daha geç olmadan akıllanıp daha iyi bir bölümde okuyacak olmak her yönden iyidir diye düşünüyorum. biyoloji bölümünü bitirseydim muhtemelen bitirenlerin %90 ı gibi yüksek lisans için uğraşacak ya da herhangi bir dersanede stajyer öğretmen olarak çalışacaktım. tabi bu da şansım varsa ki çok düşük bi olasılık.. neyse kısa keseyim kendi yaşımın geçtiğini düşünürken burada benden 2 3 yaş büyüklerin tekrar hazırlandığını görmek beni motive etti şuan hedefim bilkentte herhangi bir mühendislik hatta bu konuda hedefi bilkent olanlara rastladığımda da çok şaşırdım fakat evde çalıştığım için kendime pek güvenemiyorum yüksek sıralama yapma konusunda

• quote:

Orijinalden alıntı: WolvoXx

kendi hesabım olmadığından kardeşimin hesabından yazıyorum. böyle bir konuya rastladığım için çok mutlu oldum. ben de üniversitede biyoloji bölümünde okurken 2. sınıfta bıraktım ve yeniden sınava girmek için çalışmaya başladım. konuda yazılan çoğu şeyi ben de düşündüm. mesela benden 3 4 yaş küçüklerle aynı ortamda bulunmak okumak garip olsa da daha geç olmadan akıllanıp daha iyi bir bölümde okuyacak olmak her yönden iyidir diye düşünüyorum. biyoloji bölümünü bitirseydim muhtemelen bitirenlerin %90 ı gibi yüksek lisans için uğraşacak ya da herhangi bir dersanede stajyer öğretmen olarak çalışacaktım. tabi bu da şansım varsa ki çok düşük bi olasılık.. neyse kısa keseyim kendi yaşımın geçtiğini düşünürken burada benden 2 3 yaş büyüklerin tekrar hazırlandığını görmek beni motive etti şuan hedefim bilkentte herhangi bir mühendislik hatta bu konuda hedefi bilkent olanlara rastladığımda da çok şaşırdım fakat evde çalıştığım için kendime pek güvenemiyorum yüksek sıralama yapma konusunda

ben fizik bitirdim. bilkentte okumayı herşeyden çok istiyorum. sanırım senden yaşça da büyüğüm. ben de evde hazırlanıyorum. ama şu aralar sınav stresinden biraz kötü durumdayım çalışamıyorum. seneye karşılaşırız umarım.

• quote:

quote:

kendi hesabım olmadığından kardeşimin hesabından yazıyorum. böyle bir konuya rastladığım için çok mutlu oldum. ben de üniversitede biyoloji bölümünde okurken 2. sınıfta bıraktım ve yeniden sınava girmek için çalışmaya başladım. konuda yazılan çoğu şeyi ben de düşündüm. mesela benden 3 4 yaş küçüklerle aynı ortamda bulunmak okumak garip olsa da daha geç olmadan akıllanıp daha iyi bir bölümde okuyacak olmak her yönden iyidir diye düşünüyorum. biyoloji bölümünü bitirseydim muhtemelen bitirenlerin %90 ı gibi yüksek lisans için uğraşacak ya da herhangi bir dersanede stajyer öğretmen olarak çalışacaktım. tabi bu da şansım varsa ki çok düşük bi olasılık.. neyse kısa keseyim kendi yaşımın geçtiğini düşünürken burada benden 2 3 yaş büyüklerin tekrar hazırlandığını görmek beni motive etti şuan hedefim bilkentte herhangi bir mühendislik hatta bu konuda hedefi bilkent olanlara rastladığımda da çok şaşırdım fakat evde çalıştığım için kendime pek güvenemiyorum yüksek sıralama yapma konusunda

ben fizik bitirdim. bilkentte okumayı herşeyden çok istiyorum. sanırım senden yaşça da büyüğüm. ben de evde hazırlanıyorum. ama şu aralar sınav stresinden biraz kötü durumdayım çalışamıyorum. seneye karşılaşırız umarım.

ben son 6 aydır çalışamıyorum desem yeridir :) ama ygs netlerim neyse ki iyi sayılır yoksa şuan moral olarak çok kötü durumda olacaktım kesin bilkentte karşılaşmayı ben de isterim ama ben bu çalışmayla istanbul üniversitesinden daha iyi bi yer kazanabileceğimi sanmıyorum bilkent sadece bir hayal olarak kalacak

• bu stres bende devam ederse ben de kazanamayacağım maalesef. kendimi bir an önce toparlamalıyım.
  • quote:

bu stres bende devam ederse ben de kazanamayacağım maalesef. kendimi bir an önce toparlamalıyım.

ben okulu ilk bıraktığımda 5 ay boyunca tam gaz çalışıp mat1 mat 2 ve fiziğin tamamını bitirmiştim bir tek integral kalmıştı. zaten biyoloji okuduğum için biyolojiden fulle yakın çıkarıyorum. şimdi de kendimi toplayıp aynı performansı gösterebilirim aslında ama üstüme bi rehavet çöktü çalışamıyorum. önümüzdeki yaklaşık 4 ayı iyi değerlendirebilirsek çok iyi bi sonuç alabiliriz diye düşünüyorum. üniversitede 1. sınıfta sadece bir dönemde, lisede gördüğümüz tüm fizik ve kimyayı görmüştük ki şuan hiç birşey bilmiyor değiliz iyi bi tekrar ve çalışmayla 4 ayda herşey yapılabilir tabi bunlar sadece düşüncede kalıyor faaliyete geçiyor muyum hayır

• benim kendime inancım var. hep söylerim fiziğe ben kazara gittim diye. yapılır mutlaka. ben eylülde karar verdim çalışmaya. hiç de bırakmadım çalışmayı. netlerim de güzel. daha da iyi olmalı. çok yoruldum ama.
    bir de benim tüm problemim ygs. lysde zaten netlerime çok güveniyorum. ama ygsde sosyalde 30u görmedim daha. o da sıralamamı çok etkileyecek. bir de ygs matda 35 üstüne göremem gibi geliyor bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horkheimer -- 23 Şubat 2012; 18:55:00 >
  • quote:

benim kendime inancım var. hep söylerim fiziğe ben kazara gittim diye. yapılır mutlaka. ben eylülde karar verdim çalışmaya. hiç de bırakmadım çalışmayı. netlerim de güzel. daha da iyi olmalı. çok yoruldum ama.

kaç net yapıyorsunuz ? lys denemesi çözmeye başladınız mı ?
  • quote:

quote:

benim kendime inancım var. hep söylerim fiziğe ben kazara gittim diye. yapılır mutlaka. ben eylülde karar verdim çalışmaya. hiç de bırakmadım çalışmayı. netlerim de güzel. daha da iyi olmalı. çok yoruldum ama.

kaç net yapıyorsunuz ? lys denemesi çözmeye başladınız mı ?

sosyal hariç 35 altına düşmüyorum herbirinde. lys denemesi çözmedim henüz. ama temel çok iyi. konuların bir çoğunu çalışmıştım ki matematik ve fizik biliyorum zaten. analiz falan AA idi. bir tek biyoloji sorun olur bana. ona da şimdiden başladım. ezberliyorum.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.