Eleştirilere cevap genelde "üni. amacı o değil, şu, bu" cevabı geliyor. O sebepten ilk olarak üniversitenin ne olduğunu öğrenmem gerektiğini fark ettim. Üniversite nedir? Yalnız bir lisans öğrencisi gözünden cevap gerek. Hocanın, idarinin ... değil. + Mezun olup sektörde çalışacak bu adam. *Ekonomik koşullardan olsa gerek yüksek lisans öğrenci sayısı da azalmış. |
Üniversite nedir?
-
-
Bilim yuvası ve kız bulma ortamı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hayatı boyunca öyle veya böyle ders çalışmış/çalıştırılmış insanların para kazanmanın tek yolu bu diyerek diğer tüm açılardan köreltildikleri ve tek bir zanaattan anlamadıkları sebebiye sistemden de çıkamadığı. çıksa bile boşta kalacağı için korktuğu korkunç bir eğitim sisteminin parçası.
üniversiteler sektörle iş birliği yapmak zorunda amacı sektörel olmasa da sektörle iş birliği yapamayan iyi tek bir üniversite yok. öyle bir geçim kaynağı yok çünkü para üniversitede değil şirketlerde.
-
Zor soru ya, elimden geldiğince artık
Üniversite, genel bir tanımla nitelikli öğretim kurumu denilebilir (dolaylı olarak da eğitim). Öncelikli amacı kişiyi bir veya birden fazla alana dair bilimsel nitelikte bilgi sahibi yapmak. Bu demek değil ki üniversite slayt ezberleyip sınıf geçtiğimiz yerdir. Her şeyden önce öğrenciyi düşünmeye sevk eden, bilimsel anlamda sorgulama yapmaya iten yegane kurum desek yanlış olmaz, öncelikli amaç da bunun ardılı.
Dersleri (hepsini olmasa da alanıyla ilgili olanları, bonus olarak da sosyal bilimler derslerini) anlamak için kafa yorup (slayt ezberleyip geçmenin veya kopya çekmenin aksine) derse vakit ayıran herhangi bir insanın zaten bu kurumdan çok şey kazanarak çıkacağına inanıyorum.
Sektör noktasına gelecek olursak, üniversitelerin sektörle bağlantısı olmalıdır zaten. Üniversitede çalışan hoca olsun, PhD yapan öğrenci olsun, staj yapan öğrenciler olsun, her şekilde sektör ile bir bağlantı kurulur. Ama "Sektöre hazırlıyoruz" kafasıyla üniversiteyi slayt ezberleyip diploma alınan kuruma çevirmek çok yanlış. Bu, üniversitenin de niteliğini düşürmüş olur.
Jakoben bir bakış açısı gibi gelebilir ama naçizane fikrim bu yönde. Ben de tam sıkılıyordum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X