Şimdi Ara

Üniversite Öğrencilerine Burs Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
4
Favori
984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Birçoğumuz üniversitelere yerleşeceğiz. Ama bunun getireceği ciddi maddi imkan gereksinimi var. Aynı kaygıları ben de taşımaktayım ve bilgili arkadaşlar varsa sorayım dedim.
    Hem benim gitmemden, hem de fazlası ile tercih edilmesi sebebi ile İstanbul üzerinden konuşacağım.
    Üniversitelerin burs imkanları (yeme,barına vs.) kimlere veriliyor? Şartları hakkında bilgi sahibi olan var mı? ( Web sitesinde yazan şartlar dışında. Torpil vs. olayları çok dönüyor mu?)
    Vakıfların fazlası ile burs imkanı sağladığı görülüyor. Bunların sağladığı bursları alan var mı? Çoğu arkadaşım en az 15-20 tanesine başvurmuş ve hep red yemiş. Henüz böyle bir bursu almaya hak kazanana rastlamadım. Varsa alan, bilgilendirirse güzel olur.
    KYK bursu ile ilgili bir şey sormak istemiyorum. Fazlası ile adaletsiz olduğuna inanıyorum.

Eklemek istediğiniz olursa burslar ile ilgili, buraya yazabilirsiniz. Burslar hakkında geniş bir konu olsun. Faydalı bir konu olması dileğiyle.

• Up. Önemli konu, ihtiyaç olabilir. Üstte kalsın.
  • rez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde eskiden KYK bursunun yanında Başbakanlık Bursu vs. gibi direkt olarak devlet tarafından ödenen burslar mevcuttu. Zira KYK burs miktarı çok düşüktü ve yetmiyordu. Yaklaşık 10 yıldır devlet tümüyle farklı yerlerden burs vermeyi kesti ve sadece KYK bursu veya kredisi vermeye başladı. Şu anda aylık 550 TL ödeme yapılıyor. Her başvurana kredi çıkar. Yani okulun bittikten iki yıl sonra bunu geri ödersin taksit taksit. Bursun çıkması ise daha düşük ihtimaldir, burs çıkarsa bu parayı karşılıksız bir şekilde alırsın. Şu anda bir öğrenci “devlet kaynaklı olarak” KYK dışında bir burs alamaz.

Ancak vakıflar, dernekler, özel sektördeki şirketler burs adı altında bağış yapmaya devam etmektedirler. Bunlar devlete bağlı bir kurum olmadıkları için istedikleri öğrenciye burs bağlamakta özgürdürler. Belediyeler de bunlardan birisidir ancak çoğu belediye burs bağlamayı kesmiştir. Tabi buladabilirsiniz şansınıza bağlı. Ben 2013’te ilk üniversiteye giderken İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne başvurmuştum, 2007’den beri burs ödemesini kaldırdıklarını iletmişlerdi. Sadece KYK aldım.

Şirketlerde tanıdıklarınızın olması gereklidir. Büyük holdinglerin belli programları vardır. İnternetten araştırabilirsiniz. Sadece şartları karşılayanlar bursiyer olabilir.

Bir de hala var mı bilmiyorum ama TEV bursu mevcuttu ben lisanstayken. O dönem 300 TL KYK alıyordum, TEV 400 ödüyordu. Ama KYK alan TEV’den yararlanamıyordu. Bir de okullar kapalıyken (yani yaz tatilinde) KYK yatmaya devam eder ancak TEV, Haziran’da dönem bitince bursu kesiyor, Eylül’de tekrar başlatıyordu, yazın ödeme yapmıyorlardı.

• Çok teşekkür ederim bilgiler için. Vakıflardan burs koparmak zor gibi duruyor. Şansımızı deneyeceğiz artık.

• Blackflioww kullanıcısına yanıt
    Üstte yazmayı unutmuşum, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün de bir burs programı vardı, KYK almak engel değildi. Hala devam ediyorsa ona da başvurabilirsiniz ama onun başvuruları Ekim gibi falan oluyordu sanırım.

• DHF_Viper kullanıcısına yanıt
    Araştırıyorum hocam teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam sınava girmediyseniz en rahatı ilk 100 Bursu bence ya. Çok somut alıp alamayacağınız
  • Üstad alması rahat da, kazanılması zor. İlk 100 abi yani ne bileyim

• Blackflioww kullanıcısına yanıt
    Öyle cidden. Sayısalda özellikle çok rahat ilk 100 dışına çıkabiliyorsunuz.
  • Hocam ben seneye ilk 100 denemeyi planlıyorum sözelden. Bu sene tercih verdik. Yerleşicez Allah nasip ederse. TYT korunuyor mu böyle bir durumda?
  • Bu seneye özel durum olmazsa TYT'deki yüzdelik dilim korunuyor ona göre puan atanıyor. Tıpatıp aynı puan olmasa da evet korunuyor diye biliyorum.
  • Peki hocam teşekkür ederim, sağolun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.