Şimdi Ara

Üniversite Öğrencilerine Otomobil Tavsiyeleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
12.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pasa_

Bu memlekette kesinlikle işsizliğin çözülmesi lazım. Kardeş inşallah kadrolu bir devlet personeli olursun.

Eyvallah hocam güzel dileklerin için:) yazmayı seviyorum yazdım gitti dert değil yarım saat için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

quote:

Orijinalden alıntı: _Emir

Dün devlet üniversitelerinden birinde kız öğrencinin altında AMG Mercedes gördüm.paketli falanda değil ha, bildiğimiz AMG.
    şaşırdım tabiki bir kız AMG bir mercedes tercih ediyor başörtülü bir öğrenci, vallahi benim tanıdığım başörtülü kızlar genelde hızlı araçlardan korkan, sakin insanlardı.Araç modeline bir lafım yok çok iyi bir tercih olmuş yakışmışta doğrusu.ama amg yav dedim içimden 0-100ü 4sn bir araç.ben tereddüt ederdim performansından dolayı.cesareti ve temkinli, dikkatli sürüşünden, tabuları yıkan duruşundan dolayı helal olsun dedim.
    Bir silkindim yav.

Benim üniversiteden bi kız arkadaşım var spor araba düşkünü. 320 coupe aracı var beyaz renk m paket, kırmızı deri döşeme. Arada bi yerlere gidiyoruz kız erkeklere el öptürür. Spor araç kullanan kızlar candır.

Aynen hocam katılıyorum.AMG yahu bu nerden baksan 400-500 beygir araç.
    Vallahi deli yürek bunlar hocam

• 1- Üniversitede kimse arabanın markasına bilmem neyine bakmıyor. Çoğu kız zaten anlamıyor bile dışı güzel içi güzel olsun yeter.
    2- Kızların işini görsün gözünde kralsın .
    3- Baba parası vs geçelim onları eğer aile durumun iyi olsa kusura bakma ama sende gidip otobüs metro sürünmeyip babana araba aldırırsın ya da kötü olsa ilk aklından geçen keşke biraz para biriktirip araba alsam da bu zulümlerden kurtulsam moduna girersin.
    4- Eğer araca cidden ihtiyacı olan zaten gider yakıtı az tipsiz ama sorunsuz arabalar tercih eder. Bunlar genelde bayanlardır. Ya da otomatik Honda Jazz'a binen, koltuğu direksiyona kadar çeken erkeklerdir.
    5- Amacı kızlara hava atmak olan ortamlarda piyasam olsun diyen adam 50.000 üzeri tek kapı spor araçlara yönelir modifiye yapar ses sistemi koyar takılır.
    6- Bütçe olduğu halde ben şekilden uzağım ama tipide yerinde olsun asil dursun düşük fiyatlı olsun , beni getirsin götürsün , istediğim yere arabamla gidiyim az yaksın, arıza yapmasın diyen(yani ben) gider 10-15 e araba alır işini görür.

• Arabaya göre adam seçen sığ zihniyetten dem vururken aynı sığ zihniyetin, aynı klasifikasyon silsilesinin kendinde de olduğunu ortaya koyan bir yazı olmuş.

İnsanları bahsettiğiniz sığ karılar da arabalarına göre sınıflandırıyor. Siz de öyle yapıyorsunuz. Bu çok banal, klişe ve tembel bir yaklaşım.

Zenginlik (daha doğrusu burjuvalık) 1-2 ve bazen 3'üncü kuşakta olunca görgüsüzlükler meydana çıkıyor. Rahatsız olduğunuz pahalı bir otomobille okula gelen gençteki görgüsüz davranışlar mıdır? Yoksa gencin pahalı bir otomobille okula gelmesi midir? Bunu kendinizde irdeleyin derim. Her evin bir otomobil paylaşım mantığı var. Kimi çocuğuna afilli araba alıyor. Kimi 3 araba alıp 3-4 kişi üçünü de ortak kullanıyor. Kimi elden düşme bir araba alıyor, bakıyor çocuk şımarmadı, araba kullanmayı da öğrendi, çekiyor altına afilli arabayı... Kimi aldığı elden düşme araba ile çocuğunu mezun ediyor. İşe girdiğinde de "sat o arabayı al sana 15 lira daha, üstüne de kredi çek, kendin öde" diyor. Kimi hiç araba almıyor. Kimi alamıyor. Bunun ne önemi var? Önemli olan o veledin efendi olup olmadığı, para ile artistlik yapacak çiğlikte olup olmadığı, hele ki ailesinin parası ile bu bayağılığı yapacak karakterde olup olmadığıdır.

------------------------------------

Ben çocukken abim Başkent elektroniğe burssuz girdi. İkinci yıl itibari ile başarı Bursu ile okudu. Birinci yılın başında 18'ini doldurdu. Annemin Suzuki Vitara'sı vardı. Annemle ortak onu kullandılar. Yıllar sonra ben lise sonda iken abim İstanbul'da aracın jantının kopması sonucu refüjlere vura vura spinler attı havaalanına giderken. Arabadaki 4 arkadaşı ve kendisi burnu kanamadan çıktılar. 2 gün sonra Ankara'ya geldiğinde anneannem kurban kesti. Kesilen kurbanın ahını almış olacağız, 4 gün sonra abim alkol muayenesinde sıra bekler iken, 150 promil alkollü bir amcanın arabasına arkadan çarpması neticesinde Saab'a da hasar vermiş oldu. Babam: "Yeter ulan! Bu araba sizin olsun, ben kendime yeni araba alacağım!" dedi. Pert olan Vitara yerine Opel Frontera aldı. Kendine Volvo S60 aldı. Saab'ın bagaj kapağı da tamir oldu ve Saab abimin oldu. 1994 model 2.0 Turbo 185hp, manyak bir araba... 1.5 yıl sonra ben üniversiteye girdim. Üniversiteye girdiğimde 16 yaşındaydım. 1.5 yıl sonra 18'imi doldurdum. Doldurduğum gibi ehliyetimi aldım. Acemiliğimi attığım araba Opel Frontera idi. Ben okula çamurlu arabası ile gelen, mohikan saçlı, yırtık pantolonlu, pejmurde çocuktum. Arabam Corsa olsa ne olurdu? Frontera olunca ne oldu? Hiçbirşey. Lütfen okuyunuz...

Araba kullanmayı Frontera ile öğrenmemin hemen ardından Saab'ı da kullanmaya başladım. Abim araba kullanmayacağı zaman Saab'ı alıyordum. Kullanacağı zaman anneme yamanıyordum, Frontera'yı alıyordum. Onun da işi varsa o zaman otobüse biniyordum, ki ikisinin aynı anda arabaya ihtiyaç duyduğu ayda iki olmuyordu... Okula iki farklı araba ile gidip gelmeye başladım... Ne oldu? Pejmurde Hüseyin BMW 3.28 tokatlayan arabaya konunca havalara mı girdi? Yooo... Karakter meselesi bu iş. Frontera da çamuruyla okula gelmeye devam ediyor bu arada. Her yağmurda araba ile araziye çıkılıyor falan...

Yıllar sonra Saab, Frontera, Volvo, hepsi eskimişti. Sırayla Frontera, volvo, saab gitti. Frontera yerine Ford S-max geldi. Volvo satılana kadar 6-7 ay Volvo'ya da bindim. Neticede 5 yıllık araba. Hala gayet afilliydi. Artistlik mi yaptım şimdi o arabaya binerek? Yooo... Müsait araba oydu, ona bindim. Kime ne arkadaşım? Babam Volvo yerine BMW z-4 aldı. Benim Saab yerine de Ford focus 1.6tdci geldi. Ben okuldan mezun olurken son yılımda Saab, Volvo, Frontera, BMW Z4, Ford S-max, Ford Focus ile okula gidip geldim. Ne oldu? Birşey değişti mi? Okula ilk girdiğimde otobüsle gidip geliyordum. O zamana göre davranışlarım değişti mi? Kendimi bir mok sanar hale mi geldim? Hayır. Saab gittiğinde 14 yaşında 300.000km'de idi. Arkasından gözüm doldu benim. İkinci el değeri bugünün parası ile 15.000TL falandı. Z4'e binerken Saab'ı özlüyordum.

Milleti bindiği arabaya göre klasifiye edeceksen ne farkın kaldı arabaya göre adam seçen ucuz karılardan? Etrafımda hiç böyle arkadaş tutmadım. Böyle çiğ insanlarla hiç muhatap olmadım, arkadaş olmadım. Hiç pişmanlığını da duymadım. Parası olup görgüsüz olmayan da bir o kadar insan var. Ancak gözler sadece görgüsüzleri seçtiği için, para ile ucuz hareketler yapanları denkleştiriyorsunuz. Ancak efendi insanlar parayı mesele etmiyor. Benim onlarca burslu arkadaşım vardı. Onların benden bir farkı olduğunu hiç düşünmedim. Para önemsizdir bizim gibiler için. Para az da olsa, çok da olsa, bir hayat standardın vardır, onu çok değiştirmezsin. Neticede okumuş adamsın. Senin hayat standardına yetecek parayı illaha kazanırsın. Hayat standardını neye bindiğin belirlemez. Bis'e de binsen hayat standardın değişmez. Arkadaşlarınla buluştuğun mekanlar, yaşadığın muhit, eve gidince bulduğun huzur, tatile çıkabilmek, iki yılda bir ufak bir yurtdışı tatili yapabilmek... Budur. Ben bunu ayda 3000TL ile yapabiliyorsam, 30.000TL kazanmak veya 5000TL kazanmak bana çok farklı değildir. O yüzden efendi, kaliteli adam için, bis'e binmek ile, Merco'ya binmek arasında çok bir fark yoktur. Günde 100-150km yol yapıyorsan, arabanın ne olduğu hayat kaliteni değiştirebilir. Orası ayrı. Ancak öğrenci iken hiçbirimiz öyle değildik.

Otomobillerle birlikte büyüdüğün için bazı şeyleri de biliyorsun. Artist oraya Q7 ile geliyor. Senin için arkadaşının Rover 200'ü çok daha kıymetli. O görgüsüz Rover'a binip onun muhteşem hissini yaşamış mı? Yok. Veya X5 ile gelen diğer artist... Başka bir arkadaşındaki Calibra'nın yerini tutar mı? Yok... Bertone Coupe vs. Chayenne? Kesinlikle Bertone... Otomobili bir imaj, para sembolü olarak görmeyen bir kesim ufak ufak oluşuyor. Bu nesil neyin değerli olduğunu da biliyor. Bu nesilden birinin anasının arabası Q7 ise ölsün mü la o çocuk? Nitekim böyle çok efendi kızlar, çok efendi oğlanlar tanıdım. Paşacanların oğlu ile Hamamönü ailesinin kızı evlendi yenilerde. Allah mesut bahtiyar etsin. Öğrencilik hayatımı düşünüyorum, güzelcecik bir kız, biniyor kazulet gibi Q7'ye. Ama bu kadar efendi bir kız olabilir. Aynı şekilde Paşacan abim. Efendiliğin şiarını yazmış bir arkadaştır. İkisini de orada burada artistlik yaparken görmüşlüğüm yoktur. Çocukta yanlış mı hatırlıyorum bilmiyorum BMW 5 vardı galiba. Davranışları ile öyle bir aklıma kazımış ki herif efendiliğini, ben evlenirken bütün beyaz eşyalarımı gittim adamdan aldım. Muhteşem çift. Talihsiz otomobil tercihleri bile uyumlu... Tamam tamam dalga geçmeyeceğim. Herkes hata yapar. Bak babama, geçmişte Frontera almış. Kafam girsin tekrardan...

Bestekarda pejmurde bir barda bir arkadaşım vasıtası ile tanıştığım bir çocukla sohbet ediyoruz. Nasıl efendi adam... Konuşması biraz garip. Öğrendim ki Baba Kıbrıslıymış. Bu çocuk İngiltere'de doğmuş büyümüş. Konu klasik arabalara geldi. Konuşuyoruz. Adam 67 mustang cabrio hakkında çok spesifik birşey söyledi. Afalladım. "Bunu çoğu kişi bilmez falan." konuşuyoruz. O noktaya kadar bizim otomobil koleksiyonumuz var demedi çocuk. "Bizde var bir tane, belki babam izin verirse çıkarırım bir gün" dedi. Ben hala imkan vermiyorum. Bir iki klasik daha garajlarında mevcutmuş; ama denk geldikçe söylüyor. Ağzından kerpetenle alıyorsun. Ben de mal meraklısı olduğumdan değil, klasik meraklısı olduğumdan soruyorum. Söylediği araçların hiçbiri 100 kağıt altı araba değil. En sonunda "Ayıptır sorması siz ne iş yapıyorsunuz?" dedim. Babası Meteksan'ın kurucu ortaklarındanmış. Ya işte, yüz milyonluk adamın oğlu ile Bestekarda su katılmış 5TL'lik bira içerken sohbet edebiliyorsun burjuva Hüseyin.

O yüzden her koyun kendi bacağından asılır. 200 liralık araba ile okula geliyor diye hava atan, artiz, karaktersiz, ucuz, maddiyatçı bir dangalak çıkacak diye birşey yok. Hoş, zenginlik Türkiye'de nispeten yeni olduğu için, evet, görgüsüz olma ihtimali yüksektir. Ancak %100 öyle olacak diye bir şey yok. Biz gene de genellemelerden kaçınmalıyız ki, iyi insanları tespit edebilelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 22 Mayıs 2015; 15:01:03 >

• İnternette okumuştum. Komünizm le yönetilen ülkelerde, zamanında. Vw bettle bizim tabirimizla tosba, Fiat 126p ve 126Bis, Wartburg, Trabant - bu araçları almak için, insanlar devlete isim yazdırırlarmış
    Fiat 126 için 12 sene bekleyenler varmış. Hatta Trabant alanlara, (alabilienlere) şanslı gözü ile bakılırken, Vw tosbağa'lara binenler lüks'e biniyormuş gibi bir algı varmış. Almanya ve Polonya'da özellikle Fiat 126 ve Tosbağaların manevi değeri var. Komünst düzenin simgesi olmuş Fiat 126. Tosbağalarda herkesin iç geçirdiği arabalarmış. :)
    Buda küçük bir bilgi olsun.
  • Valla bizim arkadas Caddy ile gelirdi okula,ben Marea ile

Okula Audi A5 ile,Bmw 3 veya 5 serisi ile,Mazda Rx-8 ile de gelen olmasina ragmen pek bu tarz triplere girmemistik

Hatta okula Bmw ile gelen tipler o kadar apacilik yaparlardi ki kizlar bunlardan ozellikle uzak duruyordu

Oyle araba ile statu vs kazanilmiyor yani.Okula Audi A5 ile gelip hic kiz atamayan adam da vardi,Rover 200 ile gelip kizlari paketleyip goturende

Kendi adima konusayim,cok defa Marea da 5-6 kizla okuldan ayrildigim olmustu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***Leopard*** -- 22 Mayıs 2015; 16:40:08 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben daha lise sondayken almıştım ehliyeti. 18'e basar basmaz. üniversiteye başladığım ilk sene babamdan çok istemiştim araba almasını çünkü okulumla evim arasında git gel 50-60 km mesafe vardı. 4 otobüs değiştirirdim sadece gitmek için otobüsler doğal olarak ana baba günüydü. Çok geç olsa da şükürler olsun son sınıfta araba sahibi olabilmiştim. arabamı da kendim çalışarak almıştım muhasebe bürosunda çalışıyordum o zamanlar. arabam twingo'ydu üstü açılan alize modelinden. 189 boyu olan bir birey olarak twingo'ya sığıyordum ama binmeden önce beni gören arkadaşlarım arabayı görünce kahkaha atıyorlardı çok haksız değillerdi geniş omuzlu ve uzun boylu birisiyim ve twingo küçücük bir arabaydı. ama içine binince fikirleri değişirdi tabii çünkü twingonun içi dışarıdan göründüğü gibi değil kesinlikle.

zengin adamın babasından araba istemesi en doğal hakkıdır bence. benim babamın parası yoktu alamadı bana. ama biliyordum ki parası olsaydı en güzel arabayı alırdı bana. çünkü babam bana acıyordu. sabahlara kadar ders çalışıp 50-60 km yolu otobüste ayakta gidip okulda uyukladığımı bilirim. zengin adam neden çeksin bu zahmeti? zaten para var babada sıkıntısı yok binsin gitsin. oturduğum sitede kardeşim yaşında (19) üniversiteli olup altında peugeot 308'i olan adam var. neden çünkü babası büyük bir şirkette yönetici. ayda 30-40 bin lira para kazanıyor. tanırım kendisini. bu adamın oğlu binmesin de o dönemin şartlarına göre ben mi binseydim?

• Hocam bende makyajlı polo var 1. gruba mı yoksa 4. gruba mı giriyoruz? not:önceden makyajlı doblo ile giderdim :D dobloyla hangi gruba giriyoruz, sınıf atlamış oluyor muyuz şimdi? :D :D :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kusursuz_ruh -- 22 Mayıs 2015; 18:35:20 >
  • Üniversiteye de clio symbolle gidiyordum hala da clio symbol var. Baba parasıyla alındı ve yalnızca benim kullandığım bir araç. Ben hangi sınıfa giriyorum gözünüzde merak ettim.

• 2000 model tdi passatla gidiyorum. Dışardan 40 yaş üstü sanayici esnaf arabası gibi görünüyor olabilir -ki baba öyle olunca bana da o kaldı- ama sportiflik dışında her konuda bana yetiyor kim ne düşünürse düşünsün

Benim de okulda yukarıdaki abimizin anlattığı gibi mütevazi bir arkadaşım var. Çocuğun babası çok zengin. Büyük büyük dedenin temelini attığı şirketleri var ve babası başında. Çocuk da ailenin tek erkek torunu düşünün imkanları. Çocuğun kendi üstüne, plakası isminin kısaltması olan Range Rover sportu var ama 2.5 senede ne okulda ne dışarda gördük arabayı. Zenginliğini de en yakın 3 4 arkadaşı dışında kimse bilmez. Ne giyimiyle ne saatiyle anlamazsın durumunu. Okula da fiesta ile gelir.

Dışarıdan görünen gerçeği pek yansıtmıyor. Kuzenim de ablasının 320sine biner ama kendisi çulsuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kavaklar0 -- 22 Mayıs 2015; 19:05:11 >

• Ben hep okuluma connect ile giderdim. Dükkanın aracıydı ama h100 olduğu için ona gerek kalmıyordu .durumumuz pek iyi değildi o zamanlar. Geceleri valelik yapardım. Ne artislerle kavga ederdim. Gözümde yükseklerde değildi hala da değil. Baba parası yiyen gençler yerse yesin arkadaş Allah dahada çok versin. Benim babam o kadar zengin olacak ben atıyorum kuş serisine bincem. Olmaz öyle ben hava atan veledlerden hoşlanmıyorum. Artistlik yapanlar filan . Adam gibi yerse yesin gözümüz yok Allah a şükür

• adam üşenmemiş yazmış ama ne yazdığı anlaşılıyor ne anlatmak istediği. kim hangi arabayı alıyor neden alıyor neye göre belirlemiş anlamak mümkün değil.
    kendince çıkarımlarda bulunmuşsun ama yanlış olduğu kanaatindeyim. herkesin zevki farklıdır. üniversitede okuyan bir öğrencinin arabası varsa ve normal üniversite yaşındaysa yani liseden sonra direkt üniye girmek şeklinde. %99 anası-babası veya yakın bir akrabası ona araba almıştır. gerisini tartışmak bile gereksiz.
    aynı şehirde okuyan adamda anasının-babasını arabasını alır okula gelir gider. başka da bir ihtimal yok.
  • benim çevremden gördüğüm kadarıyla genel olarak doğru tespitler. illaki kesin doğru değil, zaten mizah amaçlı yazılmış. teşekkürler hocam.
  • konu sadece varsayımdan ibaret.
    en başta kız tavlama konusunda arabanın etkisi %1 veya 2 dir.
    emin olun orta sınıf bir arabası olup sıkıcı itici konuşmayı bilmeyen apaçi veya bencil biriyle çıkmazlar... Bundan emin olun.
    araban çok çok ekstrem bir modelse belki ilk başta kızla çıkarsın ama yukarıdaki özelliklere sahipsen tekmeyi yemen hiç zor olmayacaktır.

Diğer taraftan baktığımızda oturmasını kalkmasını bilen sözü dinlenen mütevazi neşeli gezmeyi eğlenmeyi seven erkek her zaman kız konusunda şanslıdır.
    bu erkeğin arabası olsun veya olmasın biraz da eli yüzü düzgünse modern bir tarzı varsa ve günümüz erkeklerinde aranan en önemli özelliklerden biri olan yapılı bir vücudu varsa (ki bende yok :D ) okulun popüler erkeği olma konusunda gerek ve yeter şartları karşılıyor demektir.

diğer taraftan baba arabası veya kendi çalışmışta almış arabası gibi yakıştırmaları sadece arabanın modeline bakarak anlamak 99% yanlış sonuca götürür.
    Üniversitede arabası olan çocuk belli bir ekonomik düzeye sahip ailenin çocuğudur. Bu düzeyi çocuğun arabasından anlayabilirsiniz ama asla kesin konuşamazsınız. ekonomik durumu çok iyi olupta mütevazi bir araçla okula gelen elemanlar görebilirsiniz. Veya çocuğun arabaya ilgisi merakı hiç olmamıştır ehliyeti bile yoktur bu tarz örnekler mevcut. Bunlar dışında her aile çocuğuna imkanlar dahilinde en iyi aracı almak ister ki çoğu çocuk ailesinin durumunu gözeterek fiyat performans kalite ve dış görünüş olarak en uygun seçeneği belirler.

Ben Opel İnsignia araç sahibiyim spor bir araç isterken ailemin 3 kapılı araçlara olan önyargısı neticesinde bu aracı aldım/aldırdım.
    Benim için aracın büyük geniş ferah olması çok önemliydi imkanımız da varken bu aracı ikinci el olarak satın aldık. Şu sıralar görüyorum ki benzin fiyatlarının yükselmesi ve araçla rahat rahat bir yerlere gidememek canımı sıkıyor. O yüzden yakın zamanda aracımı değiştireceğim. İlk tercihim 1.6 HDİ motor citroen c5 ten yana olacak. büyük geniş ferah konforlu dış görünüşü yerinde ve az yakıyor.

• subaru legacy 2004-2009 model hangi sınıfa girioo gayet sportif bir görünüşü var.
     Üniversite Öğrencilerine Otomobil Tavsiyeleri
  • İşiniz zor gençler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabaya tav olan kız zaten kız değildir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okula arabayla giremedikten sonra Ferrarin olsa ne yazar bkz. Anadolu Üniversitesi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Emir

Dün devlet üniversitelerinden birinde kız öğrencinin altında AMG Mercedes gördüm.paketli falanda değil ha, bildiğimiz AMG.
    şaşırdım tabiki bir kız AMG bir mercedes tercih ediyor başörtülü bir öğrenci, vallahi benim tanıdığım başörtülü kızlar genelde hızlı araçlardan korkan, sakin insanlardı.Araç modeline bir lafım yok çok iyi bir tercih olmuş yakışmışta doğrusu.ama amg yav dedim içimden 0-100ü 4sn bir araç.ben tereddüt ederdim performansından dolayı.cesareti ve temkinli, dikkatli sürüşünden, tabuları yıkan duruşundan dolayı helal olsun dedim.
    Bir silkindim yav.

Yolda 10 tane lüks araç görsem 7'sinin içinde başörtülüler oluyor.

• oksemus O kullanıcısına yanıt
    Bu araç 40'lı yaşlarda Sportif tarza sahip ailesinin güvenliğini ve konforunu aynı zamanda kendi keyfini düşünen aile babası aracı sınıfına giriyor
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.