Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN AYLIK GİDERİ? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
540
Cevap
20
Favori
44.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar özyeğin üniv yazdım vakıf büyük ihtimal gelicek.altunizade ve çekmeköye yakın herhangi bir devlet yurdu var mı ? ya da daha uygun bi yer.
    ayriyeten içkim sigaram yok eğlenceye ayda bi kere giderim karnım doysun yeter? ortalama ne kadar mal olur bize
  • 1000 filan
  • Ankara'da Polatlı'da 1 yıl okudum geçen sene itibarıyla. yurt kyk. ilçe sakin normal para harcanmayack yer. Kyk : ayda 100tl , kahvaltı fişi 1.75tl, üzerine 50 Krsla güzelce kahvaltı. öğlen yemeği okulda benim ücretsizdi. ama ücretle 1.2tl ; akşam yemeği fişi 3.25tl. üzerine 1.5tl 4çeşit yemek. okula git gel 1.7tl ; dönüşlerde yürüme imkanı var. çay kola fasa fiso derken: 0.5+1.2+1.5+1.7+2~5-6tlx30=180+100>~250-350 değişir. her yer farklı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada forumda bu kadar seviyesiz konuşmalara , tartışmalara neden müsade ediliyor ya? fakir zengin atışma alanı mı bura. silinmeli bu konu. hiçbir yazdığınız realist değil sevgili bordo klavye timi

• quote:

Orijinalden alıntı: tcg

1000 filan

yeme içme yatma kalma dahil mi hocam bu 1000 e ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukyavuz

Bu arada forumda bu kadar seviyesiz konuşmalara , tartışmalara neden müsade ediliyor ya? fakir zengin atışma alanı mı bura. silinmeli bu konu. hiçbir yazdığınız realist değil sevgili bordo klavye timi

sen ne diyon hacı ? o değil de benim iti gördün mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lıkır lıkır

Eskişehir'de bir öğrencinin ortalama gideri ne kadar olur acaba? İlk senem olduğu için yurtta kalacağım. Sigaram yok... Yurtta kalacak birisi için ne kadar yeterli olur Eskişehir'de.

Ve diyelim 3-5 ay sonra eve çıktım, evde kalan birisi için bu miktar ne kadar değişir?

Kısaca yurtta kalacak için ne kadar, evde kalacaklar için ne kadarla yaşanılır Eskişehir'de?

İlk yılımı bitirdim Eskişehir'de . Kalacak yere yaklaşık 320 veriyordum herşey dahil(ısınma kalacak yer ve elektrik-su-internet) (apart) . Annem 400 tl gönderiyordu 100 tl bir burs 260 da devlet bursu alıyorum yani toplam 750 tl civarı bir para. 320si gitti kalacak yere 430 kaldı. Okulda öğle yemeği yesen günlük 1 tlden 20 gün yesen 410 kaldı. Aylık ortalama 30 tl kontör 380 kaldı. Başka sabit harcama yok zaten. Ben az biraz sigara çok biraz alkol kullanıyorum. birde iddaa bağımlılığım var aylık 100 tlye yakın oynarım. Bunlara rağmen bu para çok rahat yetiyor . Akşam yemeğini genelde apartta yapardık dışarıda çok fazla yemek yemezdik. kulube falanda pek gitmedim ki zaten sen yurt demişsin seninde pek gideceğini sanmıyorum. sonuç olarak hele birde yurtta isen 750 tlye paşalar gibi yaşarsın. kalacak yer paran benden düşük olur yemek yapma derdin masrafın olmaz. birde sigara parasını düştün mü ohhh

• şu 500-600 liraya geçinemezsin diyenler nerelerde okuyo nerelerde yatıp kalkıyo cok merak ettim açıkçası. Lan insanlar o paraya aile geçindiriyo siz neyin kafasını yaşıyonuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ixir1516
    İlk yılımı bitirdim Eskişehir'de . Kalacak yere yaklaşık 320 veriyordum herşey dahil(ısınma kalacak yer ve elektrik-su-internet) (apart) . Annem 400 tl gönderiyordu 100 tl bir burs 260 da devlet bursu alıyorum yani toplam 750 tl civarı bir para. 320si gitti kalacak yere 430 kaldı. Okulda öğle yemeği yesen günlük 1 tlden 20 gün yesen 410 kaldı. Aylık ortalama 30 tl kontör 380 kaldı. Başka sabit harcama yok zaten. Ben az biraz sigara çok biraz alkol kullanıyorum. birde iddaa bağımlılığım var aylık 100 tlye yakın oynarım. Bunlara rağmen bu para çok rahat yetiyor . Akşam yemeğini genelde apartta yapardık dışarıda çok fazla yemek yemezdik. kulube falanda pek gitmedim ki zaten sen yurt demişsin seninde pek gideceğini sanmıyorum. sonuç olarak hele birde yurtta isen 750 tlye paşalar gibi yaşarsın. kalacak yer paran benden düşük olur yemek yapma derdin masrafın olmaz. birde sigara parasını düştün mü ohhh

Teşekkür ederim mesajın için. Sanırım ben boşuna kuruntu yapıyorum, yollanan para rahat rahat yetecek sanırım. Kulüp, dışarıda yeme falan belirsiz şeyler. Kaliteli bir çevre yaparsam onlar da olur ama her gece her gece tabii ki olmaz. Hadi haftada 1-2 kere diyelim, yine de rahat rahat yeter sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: şakirt1000

quote:

Orijinalden alıntı: farukyavuz

Bu arada forumda bu kadar seviyesiz konuşmalara , tartışmalara neden müsade ediliyor ya? fakir zengin atışma alanı mı bura. silinmeli bu konu. hiçbir yazdığınız realist değil sevgili bordo klavye timi

sen ne diyon hacı ? o değil de benim iti gördün mü?

Gördüm hacı güzelmiş itin. ben de tam olarak itlerden bahsettim sanırım yazdıklarımda.

• quote:

Orijinalden alıntı: bugrAhn

quote:

Orijinalden alıntı: tcg

1000 filan

yeme içme yatma kalma dahil mi hocam bu 1000 e ?

bende ev kirası yok. ankaradayım. eğer kaliteli gezersem 2000 filan oluyor. normal yerlere takılırsan 1000 lira hiç takılmazsan 500-700 arası.

memleketim boluda 1 ay geçiriyorum her gün dışardayım. 200 lira anca harcıyorum. yani hangi şehirde olduğuna ve nasıl bir hayat yaşadığına göre değişiyor.

ankarada en minimum herşey dahil 800 verirsin. eğer vermiyorsan ya ev kiran düşükdür ya da dışarı hiç çıkmıyorsundur.

tabi bu benim yaşantım ve arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla

saygılar

• beyler beşiktaşta kira fatura ve mutfak masrafı ne kadar tutar? ev 3 ve ya 4+1 olmalı ve sapa bir yerde olmamalı.

eğlence paramı hesaplayacak kadar biliyorum kendimi
    direk aylık kaç harcanır diye soranlara da gülüyorum. her gün 1 kırmızı içersin 240 lira eder, yani bunu herkesin bildiğini varsayarak soru sormayalım diyorum. ya da dışarı çıkar kahvede ucuza çay mı içiyon, beyoğlunda çay mı içiyon bunu nerden bilicez ki? temel giderleri sorarsak konu daha çok amacına ulaşacak gibi
  • Kayseri için;
    100 lira kira (4 kişi kaldığınızı varsayarsak ortalama)
    100-120 lira aidat+elektrik+su+internet+doğalgaz+merkezi ısınma
    50 lira aylık ortalama yol parası
    60-70 lira falanda evin mutfak ihtiyacı
    310-340 lira + alkol, sigara ve sosyal aktiviteler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 sene okudum istanbulda, yeditepedeydim aylik 850yi buluyodu. yemegi evde yiyceksin anahtar kelime bu. makarna,patates ve kombinasyonlarini iyi ogrenin

• Arkadaşlar diğer okulları bilmem ama ordu için konusayım :) genel kayıtta yurtların elemanları ellerinde broşürler bilmem neler bazıalrının transporter tarzı arabaları hemen yurda götürüp gezdirler sonra hemen rahat yönlerini söylerler... Fiyatlar aşağı yukarı aynıdır. Geçen sene 300-375 arasıydı. (bu aylık tabi birde * 10u var:D) bazıalrında yemek var bazılarında yok o yurduna göre değişir. değiştiği içinde fiyat 300-375 arası zaten. Bunun haricinde mutfak masarı olarak bi 150 lira koyarsan (mutfağın içinde fotokopi flnda var tabı:D) 500 lira azami giderler. Biraz sosyalsen 600 kız arakadas oalyı fln varsa 750 rahat bulur. (oda zar zor getirirsın ay basını)

Size tavsiyem bu yurt elemanları gibi kayıt gününde gidip ev arkadası aramanızdır. Tipi size uygun gelenle hemen konusun onu ikna etmeye calısın:D bir tane annenin kızı yeni kayıt olcakmıs bende o yılilk kez kayıt oluyorum yanımdada kızkardesim var :D geldi benımde kızım okuyacak beraber bi ev tutsak olurmu dedi:D biz kardesımle gülmeye basladık o değil ben okuyacam dedim:D oda öyleyese kusura bakmayın dedi :)))

neyse evlerın kirası okula yaklastıkca artar. iline göre değişir. Orduda okulun dibindekiler 450 tl. 1km uzaktakıler 300tl. (eşyalılar.) Sonra elektirik su içinde 70 lira koy(aman aklınızda bulunsun öğrencidiyerek alın suyu fln yarı yarıya gelıyor:D) gittiğiniz yerde doğalgaz olmayabilir soba için belediyeğrenciye beles kömür veriyor onları takıp edin:D (benm çok zoruma gitmıstı ilkbasta soba yamka ama sımdı öttürüom :))

kısacası evde 2 kısı kalırsanız 500 lira olur ve herşey size kalır. ama 3 kişi kalırsnaız 250 liraya kadar düşer azami geçiminiz ve sıra size daha yavas gelir(yemek,temızlık,çöp vs vs vs)

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.M

beyler beşiktaşta kira fatura ve mutfak masrafı ne kadar tutar? ev 3 ve ya 4+1 olmalı ve sapa bir yerde olmamalı.

eğlence paramı hesaplayacak kadar biliyorum kendimi
    direk aylık kaç harcanır diye soranlara da gülüyorum. her gün 1 kırmızı içersin 240 lira eder, yani bunu herkesin bildiğini varsayarak soru sormayalım diyorum. ya da dışarı çıkar kahvede ucuza çay mı içiyon, beyoğlunda çay mı içiyon bunu nerden bilicez ki? temel giderleri sorarsak konu daha çok amacına ulaşacak gibi

Beşiktaşta en az kira 800 TL civarıdır oda 1+1 ve 2+1 dandirik evler rutubetli evlerdir.Beşiktaşta 4+1 zaten bulmanız imkansız ötesi,ancak üsküdar tarafından bulabilirsiniz zaten beşiktaşa bir vapur uzaklıgında.

edit:10 seneden fazladır ortaköylüyüm beşiktaşta oturmak istiyenlere gülüyorlar hocam,hani akıl karı değil 1000 tl kira veripde orda güzel bir yerde oturamamak.Ki beşiktaşın yarısı işletme binaları hani kira evleri 4+1 1 800 e 1000 e dahi bulsan sapa bir yerde. O yüzden maddiyatın iyise üsküdar tarzı yerden tut bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *DeviantART -- 8 Ağustos 2012; 7:06:17 >

• Valla Hocam kişiden kişiye değişir benim arkadaşım geçen sene bilkentten istanbulda başka bir üniye geçti adını hatırlamıyorum gene özel üni okul parasını saymassak yaklasık 1000 lira ev kirası faturalara 600 lira yemeğe içmeye 1200 lirada yanında dursun diye para yolluyor babası + arabasınıda istanbula götürdü benzin masrafıda var ama genede yetmediğni ve kredi kartından idare ettiğini söylüyor abim ankarada okuyor onun masrafı günlük 20-30 tl arası arabanın benzini babam alıyor yani kısacası kişiden kişiye değişiyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lTheNightMarel -- 8 Ağustos 2012; 7:21:02 >
  • Arkadaşlar siz üniversiteler tutana kadar YGS/LYS bölümüne girmeyin bende girmiceğim artık arkadaş,bu kadar üniversiteden şehir dısından sogutan adamlar görmedim yok 500 tl ile geçinilmez yok bilmem ne.Siz gidip parayı carcur ederseniz o para biter sigara mı içiyorsunuz marlboro içiceginize muratti yada winston için alkol mü içiyorsunuz vodka yerine bira için.2 tanede yanınıza adam bulun 3 kişi eve cıkın 3 kişiden az eve cıkmak akıl karı değil arkadaşlar hangi ögrenci evine gitsem 3 kişi ve 3 kişinin altında ben ögrenci evi görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *DeviantART -- 8 Ağustos 2012; 7:20:57 >
  • Bu yıl kısmet Eskişehir olursa eve çıkmayı kafaya koydum öyle aşırı paralar aklımda yok. Sadece evi dizerken ilk 2 ay sıkıntı çekerim diyorum sonrası normal hayat olur tahminimce.
    Sigaram yok bu avantaj farkındayım ama alkol problemim olabilir biraz ondan çekiniyorum.
    Karabük gibi bir yerde hiçbirşey yapmadan yurt+yol parası+ıvır zıvırım aylık 800 tlyi geçiyordu .
    Burası kısmet olursa 850 900 lira gibi bir parayla geçinmede sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum sizde kafanızda büyütmeyin olayı ama açıkça söylemek gerekirse bütün şehirlerden ayrılması gereken başlıca şehir İstanbul'dur oranın kıstası herşeyden farklı. Diğer hangi şehir olursa olsun 3 aşağı 5 yukarı benzer fatura çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .CeM.

Bu yıl kısmet Eskişehir olursa eve çıkmayı kafaya koydum öyle aşırı paralar aklımda yok. Sadece evi dizerken ilk 2 ay sıkıntı çekerim diyorum sonrası normal hayat olur tahminimce.
    Sigaram yok bu avantaj farkındayım ama alkol problemim olabilir biraz ondan çekiniyorum.
    Karabük gibi bir yerde hiçbirşey yapmadan yurt+yol parası+ıvır zıvırım aylık 800 tlyi geçiyordu .
    Burası kısmet olursa 850 900 lira gibi bir parayla geçinmede sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum sizde kafanızda büyütmeyin olayı ama açıkça söylemek gerekirse bütün şehirlerden ayrılması gereken başlıca şehir İstanbul'dur oranın kıstası herşeyden farklı. Diğer hangi şehir olursa olsun 3 aşağı 5 yukarı benzer fatura çıkar.

Bana eskişehir gelirse beni bul hocam. Bu arada istanbul zor arkadaşlar zor,parasını geçtim insanlarını anlatmama gerek yok herhalde o yüzden üniversitenin eğitimini falan geçtim gözünüzü seveyim il dısından istanbula gelmiş kızlar ve erkekler ile arkadaşlık edin istanbullu kızla sevgili olmayın istanbullu adamlada arkadaş olmayın anahtar 2 kelimem size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *DeviantART -- 8 Ağustos 2012; 7:46:33 >

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.