Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN AYLIK GİDERİ? (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
540
Cevap
20
Favori
44.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: firstcurse

bu yıl gazi hukuku kazandım

içki sigara yok
    kız olur + spora gidicem
    kyk yüksek ücret çıkarsa orada kalıcam

ortalama ne kadar gider ankarada ?

170 yurda versen, 200 lira ek olarak yemek yersin nerden baksan, salon ücretlerini bilmiyorum ama nerden baksan bi 100 kağıt okursun ayda. 1.30X2x30=78 80 diyelim ona otobüs parası. 450 oldu buraya kadar sıkıntı bundan sonrası kıza ve sana bağlı :D içki sigara yok, kızla her gün bir kahve içmiş olsan(onunkini de ödersen) günde 10 kağıttan ayda 300 kağıt yapar. O yüzden onunkini ödemeyeceksin Bu işin sineması var, eğlencesi var, okulda bir kulübe girersin okulda oraya buraya gezi olur falan gidiyor bu liste sosyal aktivitene bağlı. 500 tl den aşağıya da yaşanmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: turchas

quote:

Orijinalden alıntı: firstcurse

bu yıl gazi hukuku kazandım

içki sigara yok
    kız olur + spora gidicem
    kyk yüksek ücret çıkarsa orada kalıcam

ortalama ne kadar gider ankarada ?

170 yurda versen, 200 lira ek olarak yemek yersin nerden baksan, salon ücretlerini bilmiyorum ama nerden baksan bi 100 kağıt okursun ayda. 1.30X2x30=78 80 diyelim ona otobüs parası. 450 oldu buraya kadar sıkıntı bundan sonrası kıza ve sana bağlı :D içki sigara yok, kızla her gün bir kahve içmiş olsan(onunkini de ödersen) günde 10 kağıttan ayda 300 kağıt yapar. O yüzden onunkini ödemeyeceksin Bu işin sineması var, eğlencesi var, okulda bir kulübe girersin okulda oraya buraya gezi olur falan gidiyor bu liste sosyal aktivitene bağlı. 500 tl den aşağıya da yaşanmıyor.

yurt ve yemek parası dışında 400 500 lira anca kurtarır beni haklısın

• Bende ne yapacağım bulamadım mecburen. kyk dan geri dönüşümlü borç alacağım ..( okul bittikten sonra borç ödemek :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KYK genel yurtda barinip ickisi sigarasi manitasi olmayan asosyel tip ogrenci icin aylik 300 her sey dahil yeter hatta artar bile.Sigarasi ickisi manitasi falan varsa birazda sosyalse max her sey dahil 600(+-100) yeterli.Ama ickisi sigarasi manitasi olupta ozel yurta kalan veya evde kirada kalan ve her yere akan bir ogrenciyi 1000 lira bile kurtarmayabilir.Istanbuldaysa 1500 leri falanda bulacagini varsayabiliriz.Kisacasi ogrenci ailesinin durumuna gore ayagini yorganina gore uzatirsa kanaat yaparak yasiyabilir.Hatta soylentilere gore ailesi cok fakir olan bir cok arkadas devletin verdiyi krediyle gecinebiliyorlarmis.Demekki mumkun olan bisey.Ama tabiiki sehir faktoru onemli.Istanbulda para su gibi gittii halde ornegin Nigdede(oylesine ornek verildi.Nigdeliler alinmasin lutfen) parayi elden cikarmaya yer bile bulmayabilirsiniz.Buyuksehirlerin pahaliligi yonunden dezavantaji oldugu gibi bazende avantajida olabilir.Mesela Istanbulda part time bir iste calisip ek gelir kazanma olanagi diger kucuk sehirlere gore daha cok.

• Seneye ya Eskişehir ya da İstanbul olacak.

Ev kiralamk istiyorum ilk 2 ay yurtta kalırım onu saymayalım, 2 kişi daha bulup 3 kişi ev tutmak istiyorum. İçkim var sigaram yok. Haftada 3 kez falan dışarı çıkarım, ayda 2 kere eve erzak alsak, elektrik, fiber internet, doğalgaz, su ve kira bunları 3'e bölün kişi başı 600 falan olur rahat. Yol parası aylık 100 desem, 300 lira dışarıda yeme içme, okulda ve arkadaşlarla takılmada gitse. Bir 200 lira daha lazım olur başka ihtiyaçlar için. Ayda 1200 lira etti.. Daha bunun kız arkadaşı, haftada 1 sinemaya gitmesi, okul için araç gereci, spor salonu falan filan var.

Sanırım şu kyk parasını bende alacağım ailem 1000 TL zar zor gönderirim 200 lira da oradan alırım artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodin -- 24 Kasım 2013; 16:16:29 >
  • ben ne kadar ekonomigim la

sigara icki kiz yok
    yurt 150
    diger 100

250 lira
  • iyi ve konforlu bir yaşam istiyorsan 1000 lirayı gözden çıkarıcan.

• bende yazayım
    yurt 600 her iki haftada bir 150 lira alıyorum

gayet yetiyor param büyükbabamdanda her eve gidişimde para alıyorum.
    Sigaram ve İçkim yok.Okuldakilerde haftada 1 dışarıdan yerim.
    Akşam yemiyorum kilo vermek için.
    Kredi kartımdanda 100 lira gider ayda ps3 sağolsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrederikChopin -- 25 Kasım 2013; 10:56:43 >
  • hey gidi günler
    devletten aldığı kredi ile hem yurtta kalıp hem karnını doyuran arkadaşlarımda vardı, arabasıyla takılıp para hesabı yapmayan arkadaşlarda.
  • Herkes gelirine göre harcamasını yüksek veya düşük tutar bu sizin elinizde tabi .
    Sen üniversiteye gidersin hergün alem yapıcam alkol alıcam , sigaram cebimden eksik olmucak rahat yaşıcam dersen lükse kaçarsın .

Ama sigara içmezsen (ki ben 6 yıllık içiciydim 2012den beri içmiyorum) hem maddi açıdan hemde sağlık açısından kendini rahatlatırsın .

Evmi yurtmu konusuna gelince , genelde herkes yurtta kalır ilk sene . Ordan arkadaşlarınla eve çıkarsın , ev kirası 3 4 5 e bölündükçe kira azalır ama sorunlar çoğalır .

Kısaca hesap yaparsak , eve çıkarsan ortalama 3+1ler yakıtla birlikte 750 lira . KİŞİ BAŞI 250 TL

Dışarda yemek yeme yerine ev alışverişleri , 3 kişilik evde haftalık alış veriş yapsan 90 liradan 360 lira/3 = 120 lira

Okula git,gel , okul içinde 5 lira harcasan = 8 lira x 5 =40 lirax 4 hafta = 160 lira

Evin fatura giderleri 45 su , 40 elektrik , 50 net olsa /3 = 45 lira

Toplamda 250+120+160+45 = 575 lira . Ortalama 600 lira .

Bunların içinde ekstralar yok tabi , en basitinden sigara içsen 6x30 = 180 lira .
    Haftada 10 liralık alkol x4= 40 lira .
    Haftada 2 halısaha maçı yapsan 6liradan 12 x4 =48
    Telefonu unutmamak lazım 25-50 arası fatura gideri

Sonuç olarak ortalama 1000 lira alan bir öğrenci , net olarak 400 lirasını elinde tutabilir .

Bunun yarısından fazlasını sigara ve alkol yerine spor (halısaha ,body fitness vs) harcamak sizi her 2 açıdanda rahatlatır .

Açıkcası aylık sigaraya vericeğiniz paraya kendinize alışveriş , elektronik eşya , telefon vs çok rahat alabilirsiniz .

Umarım yardımcı olabilmişimdir
    Ayrıca bilinmeliki 880 lira asgari ücretle evini geçindirmeye çalışan aileler var bunuda unutmayalım

Tüm öğrenci arkadaşlarıma başarılar diliyorum

• Konuyu geçmiş getirmiş gibi olacak ama. Ben bu sene olursa ankara'da okucam. İlk sene yurt çıkıcam muhtemelen. İkinci sene bakarsın ev olur. Şimdi böyle en fazla 4 kişilik bir yurt ve öbür sene de 3 kişiyle falan ev tutmak ne kadar maliyetli olur ? İçki sigara yok
  • senin aktivitelerine göre değişir

• Güncell
  • quote:

Orijinalden alıntı: Edmonton

Londra

Aylık gider:

Kira £350
    Yiyecek & icecek £200
    Eğlence (Cinema, gym, clubs, esrar) £150
    Oyster (metro & otobüs) £100
    İnternet + SKY TV £80

Toplam gider: £880

Aylık gelir:

Part time iş: Günde 8 saat x 3 gün x 4 hafta x £7.04 = £672

Student Grant: £250

Burs* £200

Toplam gelir >£1100

Notlar

İşletmecilik bölümü (Yıllık £3400) ve dersler Eylül-Nisan arası dolayısıyla 4 ay full time çalışabilir veya tatil yapabiliriz.

Grant'i geri ödemiyoruz (Kraliçe sağolsun).

Bursu ve devletin ödediği Üniversite masrafını full time çalışıp > £18,000 kazanırsak ödemeliyiz aksi taktirde geri ödeme zorunluluğu yok.

Part time iş ise admin assistant, Sainsbury's'de. Vergi ödemiyoruz ve mesayi yaparak part time iş geliri rahatça £1000 bulur...

Ailenizle birlikte kalırsanız giderler yarı yarıya iner...

Benim bu konuda yazılan değerli yorumlardan anladığım önemli nokta TR'de üniversite ogrencisinin ortalama gideri 500-1000TL arası ve istediğin üniversiteye giremiyorsun (?) dolayısıyla ister istemez başka sehire goçmelisin.

Part time iş (bulabilirsen) ancak giderlerini karşılar ve para biriktirme imkanın olmuyor. Burs harici gelirinde olmadıgı için (?) ailenden yardım alman gerekiyor yani TR'de üniversite okuyabilmeniz için ailenizin ekonomik gelir durumu ortalama seviyede olmalı. Bu imkana sahip olmayanlar da uzun vadeli kredi alarak okuyabiliyorlar.

TR'de egitim ve sınav sistemlerini ve mezun olduktan sonra garanti iş olmadıgını da düşünürsek gercekten işiniz zor.

Bu mudur?

Kolay gelsin der, basarılar dilerim...

ah ulan ingiltere

• yalova(sigara içenlerseniz ve sosyal ortamların güzel olmasını isterseniz) = 1100 lira.. (evde kalıyorum.)
  • İstanbul'da öğrenciliğin son demlerini yaşayan biri olarak bir kaç kelam edebilirim. Aylık 400-500'e de geçinilir aylık 2000'e geçinilemeyebilir bunun nedenine hayat tarzı karakter fıtrat vs ne derseniz deyin böyle bir gerçek var kimseyi yargılayacak değilim. Kendimden bahsedecek olursam ne çok sosyal ne asosyal kendimce kararında bir sosyal yaşantısı olan, manita, alkol, sigara ve gezme tozma kültürel aktivitelere meraklı okul işleriyle ruhsal meselelerimi birbirinden ayırmaya özen gösteren biriyim. Yaşantıma gelecek olursam lisede yurtta kalmışlığın bende yarattığı hiçlik psikolojisi üniversitenin ilk 3 senesinde etkili oldu bi erasmusa gidip geldikten sonra artık kendime ait bir oda istediğimden dolayı eve çıktım. kış ayları benim için en zorlu maddi sıkıntı çektiğim aylar olur doğalgaz masrafı altından kalkılacak gibi olmaz bazen ki kış aylarında ayda 1 defa arkadaşlarımla içmeye giderim kış masrafım aylık şöyledir;

akbil: 80(aylık)
    kira:400
    doğalgaz:150
    elektrik:30
    su:15-18
    internet:35
    ayda 1 içmece: 50
    sigara: 60-70 (tütün)
    manita yemek eğlence okul gideri vs: 300-400-500

Buradan bakıldığında aylık masrafım ortalama 1200'ü buluyor. Onun dışında kış ayları benim için 2.5 aydır mart ortasında kapatırım kombiyi sağda solda iş kovalamaya başlarım 60-70 ne koparırsam kardır işten onu da yazın gezmeye harcarım. Hayatımdan çok olmasa da memnunum zaten istanbul'da 50000 lira gelirim olsa da bu standart pek değişmeyecek günde 9 saat çalıştıktan 3 saat trafik çektikten sonra ne kadar kazandığının hiç bir anlamı yok eve gelince patates çuvalı gibi yığılmaktansa öğrenciliğin ve gençliğin verdiği sevimli avantajla part time, meslekten alakasız işler kovalamak daha mantıklı geldi... Manita konusunda da anlayışlı insanlar denk geldi hep, bazılarının değerlerini bilemedim belki ama manitaların kalitesi açısından şanslı olduğumu söyleyebilirim benim gibi birini bile sevdiler sahip çıktılar...

Yazın genelde yaz okulunda üstten 1 ders alıp mümkün olduğunca derslere girmeyip gezip tozmaya çalışırım part time işlerden ve doğalgazdan gelen parayı eğlenceye yatırırım... Her şey teoride güzel görünse de çok hassas bir dengesi var ki genelde ay sonuna doğru sahanda yumurtaya talim ederim bu yazıyı tavsiye vermek için yazmadım ancak şunu da demeden geçemeyeceğim öğrenciyken hele ki İstanbul'da öğrenciyken kenarda köşede bir yumurta stoğunuz daima bulunsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J@xx -- 17 Nisan 2015; 13:54:59 >

• Ankara :

Kira : Yok Ankarada yaşıyorum.
    Yol : Metroyla gidiyorum 1.5x2=3 TL günlük aktarma var. 3x5x4 : 60TL yol.
    Yemek :Okulda 2TL max 4TLden sayalım akşam evde yemek olur 4x5x4 : 80TL + Sabahlarıda katarsak 20-30TL + Dışardan felan yemek 50TL : 150 TL
    Giyim : Sıkıntı yok giyicek konusunda fakat 2 ayda 1 200tlye yakın harcarımki gereksiz o kadar fazla harcamak marka takıntım yok güzel olan herşeyi kalitesiz olmadıkça kullanırım kirletmem yırtmam aylık 100 TL de giyim diyelim.

Ne kadar etti YOL+YEMEK+GİYİM : 300 TL maximum. (Giyimi normal tutarsam aylık 50 de tutarsam 250 TL baya var zaten.)

Havuz+Fitness ücreti aylık : 160 TL 6 aylık üyelik 160/6 aylığı 26 TL 30 diyelim : 30TL

Ne etti : 330 TL

Haftada 1 dışarda gezme sinema felan 30 TL max 30x4 Eğlence : 120TL hadi maximum 150TL diyelim.

Toplam giderler : 480 TL

Gelirler :

360 TL Devlet
    200 TL Akraba
    300 TL Anne
    100 TL Burs

Toplam gelir : 960 TL (Gider ve gelir arasındaki ahenge bakarmısınız ) 960-480 : Aylık kalan para 480 TL 4-5 ayda 2-3 milyar biriktir yazın tatile diğer aylar orjinal oyun olur bilgisayar için ihtiyaç olur biryere gezme olur en kötü bir kenera atılır zor zamanda kullanılır

Tabi üniversiteye gitmiyorum çevremden aldığım bilgilerle uzun süredir Ankarada yaşamamla az çok biliyorum ortamı piyasayı oluşturduğum gider tablosu seneye böyle olursa harika olucak olmazsa yapıcak birşey yok tahminlerim bu yönde hayırlısı olsun tek çocuk olmakda avantaj maddi olarak umarım düşündüğüm gibi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 23 Eylül 2015; 21:43:39 >

• 500
    Aşağısı zor. Kyk da kalıyorsan fazla bile 500.

• bir up

• İnsani koşullar için konuşuyorum. (Yeme-içme-kira-kişisel ihtiyaç-alkol-sigara. Hiç bir şeyiniz eksik olmayacak)

İstanbul (Beşiktaş,Sarıyer vb.) - En az 2500 TL
    İstanbul (Geri kalan semtler-Avrupa yakası) - En az 2000 TL
    İstanbul (Kadıköy,Ataşehir) - En az 2000 TL
    İstanbul (Geri kalan semtler-Anadolu yakası) - En az 1600 TL

Ankara (Bilkent,Tunalı,Beytepe) - En az 2000 TL
    Ankara (İşçi Blokları,Kızılay,Bahçelievler) - En az 1500 TL
    Ankara (Batıkent,Yenimahalle) - En az 1300 TL
    Ankara (Geri kalanı) - En az 1000 TL

Eve 2-3 kişi çıktığınızı hesap ederek yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AvşalıTavşan -- 17 Eylül 2018; 20:21:14 >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.