Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN AYLIK GİDERİ? (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
540
Cevap
20
Favori
44.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cevo_61

Trabzon KTÜ'de okuyacak olan arkadaşlar sormuş ben de cevaplayım.

260 tl burs alıyorum 165 tl yurt ücretini ailem gönderiyor bursumla bir ay idare ediyorum.Alkol sigara karı kız yok arada avni akerde maç izlemeye gidiyorum çok da masraflı olmuyor.En fazla 500 tl gideri olur tutumlu olmasını bilen adamın.Trabzon şehri ne çok pahalı nede ok ucuzdur orta şekerli.Ama karı kız alkol ayaklarınız varsa gideriniz her yerde fazla olur zaten :)

Bu burs bana da çıksa bari çok rahatlatacak adamı. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: csaacan

Bence oldukça saçma bi konu başlığı olmuş.Bukadar fazla cevap almasıda şaşırtıcı.Kardeşim her yerin masrafı kendine göre.Şimdi millet nereye göre cevap versin sana türkiyede kaç ilde üniversite var.Ayrıca herkesin yaşam tarzı farklı.Kimi çok harcar kimi az kimi evde kalmak ister kimi yurtta kimi büyük şehirde kalıyodur kimi küçük. Gidipte 500e okuyabilen olduğunada inanmıyorum.Zaten günlük yemek masrafların nekdar tutcak haberin varmı.Günlük 10 TL yemek desen aylık 300 ediyo zaten hadi buna 200 kira koy,100 tl yol parası koy (gezme tozma) etti sana 600 tl.Daha bunun içine evin elektriği suyu interneti hariç.Ayrıca kırtasiye masrafları ve senin harçlığında olucak.Yani 700-800 en az bence.Yinede gereksiz bi başlık olduğu kanaatindeyim.

Tabi sende haklısın, sıkıntı çekmediğin için bilemezsin. Asgari ücret alsaydı baban o zaman görürdüm seni. 500 tl yetmezmiş...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

quote:

Bence oldukça saçma bi konu başlığı olmuş.Bukadar fazla cevap almasıda şaşırtıcı.Kardeşim her yerin masrafı kendine göre.Şimdi millet nereye göre cevap versin sana türkiyede kaç ilde üniversite var.Ayrıca herkesin yaşam tarzı farklı.Kimi çok harcar kimi az kimi evde kalmak ister kimi yurtta kimi büyük şehirde kalıyodur kimi küçük. Gidipte 500e okuyabilen olduğunada inanmıyorum.Zaten günlük yemek masrafların nekdar tutcak haberin varmı.Günlük 10 TL yemek desen aylık 300 ediyo zaten hadi buna 200 kira koy,100 tl yol parası koy (gezme tozma) etti sana 600 tl.Daha bunun içine evin elektriği suyu interneti hariç.Ayrıca kırtasiye masrafları ve senin harçlığında olucak.Yani 700-800 en az bence.Yinede gereksiz bi başlık olduğu kanaatindeyim.

Tabi sende haklısın, sıkıntı çekmediğin için bilemezsin. Asgari ücret alsaydı baban o zaman görürdüm seni. 500 tl yetmezmiş...

Sorma kardeşim. Böyle kendini bilmezler de var işte..

• Yeditepe de tam burslu+Ücretsiz yurt+ücretsiz sosyal tesisler+Ev İstanbul'da
    Toplam aylık kaç TL geçindirir?(Bir öğün tabldot 6,5 TL)
    İçki-sigara yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YUSUF340809 -- 13 Ağustos 2012; 1:21:01 >
  • 750 lirayla kütahyada 4 kişi 1 evde sıkıntı çıkmaz sanırım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramproblem

quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

quote:

Sorma kardeşim. Böyle kendini bilmezler de var işte..

Kendini bilmez ? Sen kendini bildiğin içinmi böyle konuşuyosun. Ben kendimi billiyorum çok şükür. Konuşma tarzınla sende kendini belli ediyosun. Benim ne dediğim açıkça belli.Orda ben eve çıkcak arkadaşlar için konuşmuşum.Sen gidipte yurtta kalırsan yurtta yemek yersen bişey diyemem.Ama dediğim fiyatlarda hiçbir abartı olduğunu düşünmüyorum.500e yaşayabilmen için boğazından kısacaksın.Bana abuk subuk konuşup sinirlerimi bozmayın. Eve çıkıpta 500 TLye geçinen kaç kişi var lan göster bana? Sen günde kaç liraya karın doyurabiliyosun.Tamam susalım gece gece sinirim bozulmasın

• Benimle lanlı lunlu konuşamazsın bu BİRR!!
    İkincisi sinirin bozulsa kaç yazar çakmaktaş?

Herkes bütçesine göre yaşar. Bunu kafana sok. Sen kalkıpta genele kendi özel fikirlerini dayatamazsın. Ha bende burda kalkıp zamanında liste hazırladım ama bunun özele ait olduğunu belirttim. Kalkıpta senin gibi geneli aşağılamadım. Şimdi bende kalkıp 2-3 bin liralık listemle senin 800 liralık bütçeni ezsem hoşuna gider mi? Söylesene çakmaktaş?

O yüzden konuşmadan önce biraz temkinli ol. İki düşün, bir konuş. Hatta mümkünse hiç konuşma. Ki bu bazen en iyisidir.
  • ya beyler şu kadara geçinirmiyim bukadara geçinirmiyiim 600 liralardan bahsediyonuz 600 liraya ev geçirenler var yapmayın allah aşkına az sigaranızdan alkonuzden kısarsınız geçinirsiniz sigara alkole para harcarken azıcık geride bıraktıklarınızı düşünün lütfen
  • arkadaşlar lütfen konunun amacını saptırmayın.Üniversitede okuyanlar yaşadığı şehir ve harcamalarını yazsın sadece.Böylelikle aşağı yukarı bir fikir olur yeni gideceklerde
  • İzmir ege üniyi kazandım

bornavadymıs sanırım kyk yurt ckmaz herhalde bana özel yurtta kalması düşünüyorm aylık benm giderim ne kdar olur sigara yok alkol haftada 1 kere olursa olur .Kız zaten yok 2 ay önce üni nedeniyle düzenli pompamız olan kızdanda ayrıldım inş orda yokluk cekmem :)
  • Boğaziçi üniversitesinde sanırım 330 lira yurt giderim olacak bunu saymazsak ne kadar gider sigara alkolle uzaktan yakından alakam yok pek disari cikip dolaşan bi tipte değilimdir sizce ne kadar gider??? Yemek yurda ait bu arada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günlük 10 TL Cep harçlığı,ayda : 300 TL
    Özel masrflar (halısaha,havuz,disco,bar,maç izleme) aylık : 50 ila 250 arası değişir kişinin sosyalliğine göre
    Özel yurt parası Aylık : 400-900 arası değişir şehri ve yurduna göre
    Ulaşım : 50 TL civarı

Bunlar sigarası,alkolü olmayan.Ortalama sosyallikte bir erkek öğrencinin gideridir.4 abimde şehir dışında okudu oradan biliyorum.

Ha yeri gelir bir akşam yemeği için (kızla falan) 100 ödersiniz,günü gelir bir gece barda 200 lira harcarsınız.Ama bazı aylar gelir paranız bile artar.Stabil birşey yok ama ortalama 800 civarı şart gibi en az.
  • Oha 1500 TL diyen var lan.. Babanız ne çekiyodur kim bilir..
  • bu ülkede 750 lirayla 5 + kişi doyuran adamlar var.milletin durumu öyle toz pembe değil.bu asgari ücretle yaşamaya çalışan adamların çocuklarını okutmaya çalışyıor.burda aşırı derecede mevlaları abartıp insanları umutsuzlandırmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi British Airways -- 24 Ağustos 2012; 2:50:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: racikral11

bu ülkede 750 lirayla 5 + kişi doyuran adamlar var.milletin durumu öyle toz pembe değil.bu asgari ücretle yaşamaya çalışan adamların çocuklarını okutmaya çalışyıor.burda aşırı derecede mevlaları abartıp insanları umutsuzlandırmayın

Yalan atıyolar bilader inanma, burdakilerin yarısı KYK + Babadan 200-300 alıyodur s*ksen...
    Yok 1000 TL imiş, yok bilmemne imiş.. geçen bir konuda birisi DH üyeleri 1.90 kaslı sarışın zeki ve zengindir demişti epey gülmüştüm meğersem doğru diyomuş adam.
    Sallayan sallayana

• quote:

Orijinalden alıntı: ObsesifKompulsif

quote:

Orijinalden alıntı: racikral11

bu ülkede 750 lirayla 5 + kişi doyuran adamlar var.milletin durumu öyle toz pembe değil.bu asgari ücretle yaşamaya çalışan adamların çocuklarını okutmaya çalışyıor.burda aşırı derecede mevlaları abartıp insanları umutsuzlandırmayın

Yalan atıyolar bilader inanma, burdakilerin yarısı KYK + Babadan 200-300 alıyodur s*ksen...
    Yok 1000 TL imiş, yok bilmemne imiş.. geçen bir konuda birisi DH üyeleri 1.90 kaslı sarışın zeki ve zengindir demişti epey gülmüştüm meğersem doğru diyomuş adam.
    Sallayan sallayana

aynen öyle yok bişey değil durumu iyi olmayan bir yığın insan var forumdada onlarda okuyor bunları.boşa endişelendirmesinler milleti

• quote:

Orijinalden alıntı: Dempsey10

hıc bısey harcamasan en az 500 tl

benim yurt+yemek tam da 500 tl hocam çok doğrusun
  • quote:

Orijinalden alıntı: s0lidd

quote:

Orijinalden alıntı: thewhitewolf

Izmirde okuyorum ayda 400 lira yetiyor.

nerede kalıyorsun kardes?

Bornova, atatürk mah.
  • Afyonda okuyacam iscehisar diye bir ilçede sigara yok+alkol yok+şimdilik kız yok ama gidince olabilir.
    sizce aylık ne kadar giderim olur kalıcak yerim var sadece kız+gezmek için ne kadar gider tahminleriniz nedir.
  • benim bi tanıdık var. ailesine toplam asgari tutar para giriyor. çocuğun aylığı onlardan fazla. Burslar sağolsun ...
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.