Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN AYLIK GİDERİ? (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
540
Cevap
20
Favori
44.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: NurunAlaNur

ankara 2 senem. ulaşım masrafım yok. alkol, sigara kız mız hiçbi masrafım yok. yeme içme dail kaldıgım yere 300 lira veriyorum. kyk dan 260 lira kredi + ailemden 200 lira alıyorum. geçen sene elhamdülillah hiçbi sıkıntı çekmedim.

hocam nerede kalıyorsun?
  • İstanbul dışı ucuzdur mantıgı olmasın kımsede ben dogma buyume ıstanbuldayım unıversiteyi Urfada okuyorum ve en azındann istanbuldakı kadar masrafım var
    bu sene yurtta kalıyordum 300 oydu
    seneye için ev tuttutm dogalgazlı ev fıyatları zaten ucuk 800 liraya 3 kişi masaraflarla beraber en azından 450 lira cıkıcak kısı bası
    Yol için araba olursa benzin olmazsa yol masrafın var 100 lira zaten yurrta evde yemek yenmıyor malum urfa olunca kebap vs en azından yemekde 300 lira
    sigara gunluk 8 lıradan 240 lira vs en azından 1000 lira gidiyor dikkat bile etsen parasal duruma
  • quote:

Orijinalden alıntı: wakepeople16

Arkadaşlar ben sınava bu sene giricem ama baba parası yok(vefat etti) kendi paramı biriktiriyorum biraz birikmişim var. O yüzden soruyorum ona göre hesap yapıcam.
    Ben aslında Ege Üni. Mühendislik düşünüyorum ama bazı durumlardan dolayı İstanbul'a gidebilirim.
    Bursada oturuyorum istanbullu bir arkadaşım var kankayız :) ikimizde istanbulu düşünüyoruz onların orada evi var o yüzden oda orayı düşünüyor kira değil kendilerinin. eğer kazanırsak orada yaşarız bende masrafları karşılarım. yani kira değilde aidat olacak. sigaram alkolum yok. istanbulda olursam kız olabilir zaten istanbula gitme nedenim o :) Ne sosyalim ne asosyalim evde otururum ama arkadaş ortamım iyidir :) sizce aylık ne kadar giderim olur ? şimdiden teşekkürler arkadaşlar :)

kardeşim evin mutfak gideri 150 tl de aylık yok ben mutfakla uğraşamam diyorsan günde 15 tl yemek parası biç kendine ayda 450 tl yapar yani mecburi evde yemek yapman lazım bi kere bunu kafanda kararlaştır.Ev ile okulun mesafesi onemli yurume mesafesiyse çok iyi olmadı aylık öğrenci akbili alırsın onda 80 tl de tam fiyatını bilmiyorum seneye kadar zamda gelir zaten.elektirik su doğal gaz ve tabi sonradan internet ekle aylık ortalama 150-200 tl bunlara gider. kız arkadaşım olur demişssin bir 200 de gezmeye tozmaya gitse ne etti sana ayda ortalama masrafın en az 580 tl hangi semtte oturacağın da çok önemli bu giderlerde ama 580 den aşaığısı kurtarmaz seni ben en iyi ihtimali yazdım buraya.

• quote:

Orijinalden alıntı: mockingjay

quote:

Orijinalden alıntı: wakepeople16

Arkadaşlar ben sınava bu sene giricem ama baba parası yok(vefat etti) kendi paramı biriktiriyorum biraz birikmişim var. O yüzden soruyorum ona göre hesap yapıcam.
    Ben aslında Ege Üni. Mühendislik düşünüyorum ama bazı durumlardan dolayı İstanbul'a gidebilirim.
    Bursada oturuyorum istanbullu bir arkadaşım var kankayız :) ikimizde istanbulu düşünüyoruz onların orada evi var o yüzden oda orayı düşünüyor kira değil kendilerinin. eğer kazanırsak orada yaşarız bende masrafları karşılarım. yani kira değilde aidat olacak. sigaram alkolum yok. istanbulda olursam kız olabilir zaten istanbula gitme nedenim o :) Ne sosyalim ne asosyalim evde otururum ama arkadaş ortamım iyidir :) sizce aylık ne kadar giderim olur ? şimdiden teşekkürler arkadaşlar :)

kardeşim evin mutfak gideri 150 tl de aylık yok ben mutfakla uğraşamam diyorsan günde 15 tl yemek parası biç kendine ayda 450 tl yapar yani mecburi evde yemek yapman lazım bi kere bunu kafanda kararlaştır.Ev ile okulun mesafesi onemli yurume mesafesiyse çok iyi olmadı aylık öğrenci akbili alırsın onda 80 tl de tam fiyatını bilmiyorum seneye kadar zamda gelir zaten.elektirik su doğal gaz ve tabi sonradan internet ekle aylık ortalama 150-200 tl bunlara gider. kız arkadaşım olur demişssin bir 200 de gezmeye tozmaya gitse ne etti sana ayda ortalama masrafın en az 580 tl hangi semtte oturacağın da çok önemli bu giderlerde ama 580 den aşaığısı kurtarmaz seni ben en iyi ihtimali yazdım buraya.

çok teşekkür ettim Allah'tan arkadaşta kalıcam :) Peki İzmir hakkında bilgisi olan var mı İzmir'e pahalı yazanda olmuş ucuz yazanda olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: ToninoBaliardo

quote:

Orijinalden alıntı: Yıldız Tornavida

Bilkent :

2 ogun yurtta mutfakta : 100
    1 ogun yemekhane. : 150
    Sehre ve okula servisler beles, ulasim : 0
    Sigara yoksa alkol azsa : 30
    Guzel sanatlar ise 80 lira malzeme, digerleri 10 llira fotokopi.
    360 yada 290 yani.

Yurt iki kisilik ayda 400 , 3 4 kisilikler 200 300 falan. İvir zivir falan 50 desek. 3 kisi kalsak. 600 lira falan eder ortalma. Tabi bu 500 ede inebilir 800 ede cikabilir

Kırtasiye 290 aylığımı bir donem icinmi birde bu kırtasiyeden kasıt ne kitapmi deftermi materyalmi

Yanlis anladin. Yurt haric toplam 360 yada 290. Yukardakileri topladim yani.
    Gsfde okuyorsan malzeme ; kagit kalem boya maket kartonu maket malzemeleri vb

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Bilkent :

360 yada 290 yani.

Yurt iki kisilik ayda 400 , 3 4 kisilikler 200 300 falan. İvir zivir falan 50 desek. 3 kisi kalsak. 600 lira falan eder ortalma. Tabi bu 500 ede inebilir 800 ede cikabilir

Kırtasiye 290 aylığımı bir donem icinmi birde bu kırtasiyeden kasıt ne kitapmi deftermi materyalmi

Peki sitede 100 ile 300 arası kırtasiye masrafı gösterilmiş donem için onlar kitapmi sadece muh. için

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bilkent :

360 yada 290 yani.

Peki sitede 100 ile 300 arası kırtasiye masrafı gösterilmiş donem için onlar kitapmi sadece muh. için

Kesin ders notları vardır hocam derste not tutanlar notları fotokopicilerden cektirince uyanık adamlar makinaya kaydedip satıyolar adamla aranı iyi tut ucuza gelir

• quote:

Orijinalden alıntı: Just_Savagery

quote:

Orijinalden alıntı: bsvrdm

quote:

Orijinalden alıntı: Just_Savagery

quote:

Orijinalden alıntı: .CeM.

Bu yıl kısmet Eskişehir olursa eve çıkmayı kafaya koydum öyle aşırı paralar aklımda yok. Sadece evi dizerken ilk 2 ay sıkıntı çekerim diyorum sonrası normal hayat olur tahminimce.
    Sigaram yok bu avantaj farkındayım ama alkol problemim olabilir biraz ondan çekiniyorum.
    Karabük gibi bir yerde hiçbirşey yapmadan yurt+yol parası+ıvır zıvırım aylık 800 tlyi geçiyordu .
    Burası kısmet olursa 850 900 lira gibi bir parayla geçinmede sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum sizde kafanızda büyütmeyin olayı ama açıkça söylemek gerekirse bütün şehirlerden ayrılması gereken başlıca şehir İstanbul'dur oranın kıstası herşeyden farklı. Diğer hangi şehir olursa olsun 3 aşağı 5 yukarı benzer fatura çıkar.

Bana eskişehir gelirse beni bul hocam. Bu arada istanbul zor arkadaşlar zor,parasını geçtim insanlarını anlatmama gerek yok herhalde o yüzden üniversitenin eğitimini falan geçtim gözünüzü seveyim il dısından istanbula gelmiş kızlar ve erkekler ile arkadaşlık edin istanbullu kızla sevgili olmayın istanbullu adamlada arkadaş olmayın anahtar 2 kelimem size.

ne var yahu bu istanbulda bu kadar abartıyorsunuz? meraktan soruyorum seneye hedefim orasıda.

Hevesini baltalamak istemem ama :

Burda okuyacaksan cebine giren parayı 2yle carp ona göre hesapla.Kiralar 1500 den aşağı değil bulursanda dandirik yerlerde veya ilçelerde var.İnsanların ögrenciye saygısı yok ev tut 2 müzik dinle direk şikayet gelirler.Ve burda dolandırılma oranında cok yüksek.Zor yani buralı değilseniz bence sizin için cok zor olacak.İnsanı insan değil havası hava değil.Ve burda adam akıllı ortamda yok arkadaşlar,tüm üniversiteli arkadaşlarım Kocaeli ünide dahil asosyale bagladılar zorundalar gezemiyorlar pahalılıktan.Bana göre şöle bursa,çanakkale,eskişehir,izmir,konya,balıkesir,muğla,erzurum tarzı yerlere gidin asıl üniversite ortamınız burası olur.Yazdıklarımı inanın su kadar abartmıyorum bile.Ha istanbulda ikamet eden okur tabi artık istanbullu olmus herşeyini biliyor ve en önemlisi ailesiyle birlikteyse cok rahat okur ama buraya 3 arkadaş gelirseniz rahat edersiniz zira yurtta adam aramak sizin için biraz zaman alıcaktir istanbulun insanı cok azdır kalite bakımından

sağolasın cevapladığın için ama maddiyatın dışında abarttığını düşünüyorum. çünkü istanbulda bir çok tanıdığım var gerek çalışan gerekse okuyan.
    neyse yinede teşekkürler

• quote:

ankara 2 senem. ulaşım masrafım yok. alkol, sigara kız mız hiçbi masrafım yok. yeme içme dail kaldıgım yere 300 lira veriyorum. kyk dan 260 lira kredi + ailemden 200 lira alıyorum. geçen sene elhamdülillah hiçbi sıkıntı çekmedim.

Profil fotondan ve nickinden anlaşılıyor hocam
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bilkent :

360 yada 290 yani.

Hangi site ? Ve 300 lira aylık mı ????

• quote:

http://www.adaybilgi.bilkent.edu.tr/ucret_burs.html

bu tablo dönem icinmis bundan bahsetmistim
  • Evet doğru , okuduğun bölüme göre değişiklik gösterir.
  • Psikoloji bölümünün masrafi ne kadar olur

• Fotokopi kitap falan masrafı olur. Dönemde en fazla 100. En en en fazla 100. Güzel Sanatlar Fakültesi dışındakiler için pek sorun değil ama gsfliler proje başına 50 lira verir rahat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdem5565

quote:

hocam nerede kalıyorsun?

çankaya/emek'te yeni asya(fetullah gülen cemaati degil) nur cemaatinin evinde kalıyorum. 6 kişiyiz. 1 sene boyuncada arkadaşlarla olsun cemaatle olsun hiç sıkıntı yaşamadım

• arkadaşlar erzurumda okuyan ya da orda yaşayan arkadaş var mı ne kadar olur giderimiz orda büyük ihtimal erzuruma gideceğim de
  • sizce ankarada aylık 570 yemek vs dahil çok mu fazla
  • quote:

Orijinalden alıntı: sophiesworld

sizce ankarada aylık 570 yemek vs dahil çok mu fazla

düzgün bir yerse pahalı değil hatta uygun
  • quote:

Orijinalden alıntı: flurry

quote:

Orijinalden alıntı: sophiesworld

sizce ankarada aylık 570 yemek vs dahil çok mu fazla

düzgün bir yerse pahalı değil hatta uygun

Milli savunma yurdu

• Trabzon KTÜ'de okuyacak olan arkadaşlar sormuş ben de cevaplayım.

260 tl burs alıyorum 165 tl yurt ücretini ailem gönderiyor bursumla bir ay idare ediyorum.Alkol sigara karı kız yok arada avni akerde maç izlemeye gidiyorum çok da masraflı olmuyor.En fazla 500 tl gideri olur tutumlu olmasını bilen adamın.Trabzon şehri ne çok pahalı nede ok ucuzdur orta şekerli.Ama karı kız alkol ayaklarınız varsa gideriniz her yerde fazla olur zaten :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevo_61 -- 10 Ağustos 2012; 15:08:03 >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.