Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN AYLIK GİDERİ? (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
540
Cevap
20
Favori
44.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Just_Savagery

Hocam bende beşiktaştaki dandirik evlere para vereceğinize ortaköye gelin derim biz suan aile evimizdeyiz kira 600 tl civarı ev gayet güzel odam yok sadece o sorun.Ama isteseniz ögrenciye ev veren cok yer var ve size karısan tiplerde yok burda,bana göre.Bu ara ögrenciye ev verenler cogaldı cunku ortaköyde.İstanbul üniversitesi avcılar kampüsüne en yakın şişli ile metrobus olur beyoglu aslında tüm yerlern ortak noktası hocam beyoglu daha iyi olur gibi sizin için

http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-3-1-125m2-2-kat-kombili-ortakoy-sirtlarinda-95834494/detay#

heveslendirdin hocam da durum parlak değil

• quote:

Orijinalden alıntı: Something

İstanbul:
    Yurt 550, yemek 300 civarı, ekstralarıyla aylık 1000 diyelim.

550 dediğiniz yurt ozel mi?
    ne kadar pahalı ya
    1000 tl ye tek basına ogrenci anca geçiniyorsa zaten istanbulun yarısı kendini öldürsün asgari ücret alıp aile gecindirmeye çalışıyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.M

quote:

Hocam bende beşiktaştaki dandirik evlere para vereceğinize ortaköye gelin derim biz suan aile evimizdeyiz kira 600 tl civarı ev gayet güzel odam yok sadece o sorun.Ama isteseniz ögrenciye ev veren cok yer var ve size karısan tiplerde yok burda,bana göre.Bu ara ögrenciye ev verenler cogaldı cunku ortaköyde.İstanbul üniversitesi avcılar kampüsüne en yakın şişli ile metrobus olur beyoglu aslında tüm yerlern ortak noktası hocam beyoglu daha iyi olur gibi sizin için

http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-3-1-125m2-2-kat-kombili-ortakoy-sirtlarinda-95834494/detay#

Hocam bende birara bakar sana pm atarım kiralar hakknda

• quote:

Orijinalden alıntı: emma morley

quote:

Orijinalden alıntı: Something

İstanbul:
    Yurt 550, yemek 300 civarı, ekstralarıyla aylık 1000 diyelim.

550 dediğiniz yurt ozel mi?
    ne kadar pahalı ya
    1000 tl ye tek basına ogrenci anca geçiniyorsa zaten istanbulun yarısı kendini öldürsün asgari ücret alıp aile gecindirmeye çalışıyorlar

kardeşim herkes senin gibi düşünse keşke. Millet ailemden para gelsinde gezeyim eğleneyim havası derdinde burda. Senin orda günde 15 - 25 lirayı düşünmeden harcadığın parayı kimisinin babası 10 - 12 saat çalışıpta kazanıyor. 1000 tl demesi kolay.herkesin durumu farklı oyüzden buraya şurda şukadar paraya geçinemezsiniz diye yazmayın. kim ne kadar isterse o kadar harcar isterse ayda 300 lıra harcar o kişinin kendisine kalmış. Çok gereksiz bir konu sırf boş muhabbet içeriyor

• quote:

quote:

quote:

çok sevinirim hocam

• quote:

quote:

quote:

quote:

çok sevinirim hocam

http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-ortakoyde-caddeye-yakin-yarigiris-konumunda-temiz-2-1-80m2-95998107/detay -850 TL KİRA
    http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-idealist-ten-ortakoy-de-bahceli-2-1-kombili-daire-95985976/detay 850 TL KİRA
    http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-2-1-65m2-3-kat-merkezde-kismi-esyali-daire-95933970/detay 850 TL KİRA
    http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-ortakoy-merkezde-temiz-2-1-kombili-95811416/detay- 850 TL KİRA
    Hocam bunlar intetnetlerde böle birazcık pazarlıga 700 e düser fiyat zaten burda emlak cok,benimde üni işi hallolursa yardım ederim size.

• Bilkent :

2 ogun yurtta mutfakta : 100
    1 ogun yemekhane. : 150
    Sehre ve okula servisler beles, ulasim : 0
    Sigara yoksa alkol azsa : 30
    Guzel sanatlar ise 80 lira malzeme, digerleri 10 llira fotokopi.
    360 yada 290 yani.

Yurt iki kisilik ayda 400 , 3 4 kisilikler 200 300 falan. İvir zivir falan 50 desek. 3 kisi kalsak. 600 lira falan eder ortalma. Tabi bu 500 ede inebilir 800 ede cikabilir

• quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-ortakoyde-caddeye-yakin-yarigiris-konumunda-temiz-2-1-80m2-95998107/detay -850 TL KİRA
    http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-idealist-ten-ortakoy-de-bahceli-2-1-kombili-daire-95985976/detay 850 TL KİRA
    http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-2-1-65m2-3-kat-merkezde-kismi-esyali-daire-95933970/detay 850 TL KİRA
    http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-kiralik-ortakoy-merkezde-temiz-2-1-kombili-95811416/detay- 850 TL KİRA
    Hocam bunlar intetnetlerde böle birazcık pazarlıga 700 e düser fiyat zaten burda emlak cok,benimde üni işi hallolursa yardım ederim size.

çok çok teşekkür ederim fakat 3+1 ve ya 4+1 tutacağız. 2+1'e 850 fazla gibi. 4+1 1500, 3+1 1200 max tutabiliriz sanırım. emlak bol demen içimi ferahlattı baya. mecidiye mahallesinde güzel bi daire var mesela basitinden sahibindende. bunlar güzel haberler. ev tutma evresine somut bi şekilde geçtiğimizde sizi yine rahatsız edebilirim hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Yıldız Tornavida

Bilkent :

2 ogun yurtta mutfakta : 100
    1 ogun yemekhane. : 150
    Sehre ve okula servisler beles, ulasim : 0
    Sigara yoksa alkol azsa : 30
    Guzel sanatlar ise 80 lira malzeme, digerleri 10 llira fotokopi.
    360 yada 290 yani.

Yurt iki kisilik ayda 400 , 3 4 kisilikler 200 300 falan. İvir zivir falan 50 desek. 3 kisi kalsak. 600 lira falan eder ortalma. Tabi bu 500 ede inebilir 800 ede cikabilir

Kırtasiye 290 aylığımı bir donem icinmi birde bu kırtasiyeden kasıt ne kitapmi deftermi materyalmi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

çok çok teşekkür ederim fakat 3+1 ve ya 4+1 tutacağız. 2+1'e 850 fazla gibi. 4+1 1500, 3+1 1200 max tutabiliriz sanırım. emlak bol demen içimi ferahlattı baya. mecidiye mahallesinde güzel bi daire var mesela basitinden sahibindende. bunlar güzel haberler. ev tutma evresine somut bi şekilde geçtiğimizde sizi yine rahatsız edebilirim hocam

Estağfurullah nedemek . :)

• Ankara'da okuyacaklar : Her ay 5 tane 10'luk öğrenci kartı harcarsınız.Yani 65 TL civarı okul amaçlı yol masrafınız tutar.EN İYİ İHTİMALLE (gidiş için tek geliş için tek basım)

Günlük 10 lira cep harçlığınız olur (çay içersiniz,birşeyler atıştırırsınız falan) : 300 TL

Ev tutacaksanız : Demetevler hem metroya yakın hem kiraları ucuzdur (3+1 kombili,metronun dibinde 500 TL falan) 2 arkadaş çok rahat edersiniz.Aylık faturalarınız 90 TL civarı gelir,kışın Ankara feci soğuk olur,doğalgaza iyi para gider onu hesap edin.Keçiören,Mamak,Sincan tarafları toplu taşıma ters metroya uzak,daha ucuz ve sobalı evler mevcut.Yemek ücreti de size kalmış.

Yurt ücretleri lüksüne,kişi sayısına göre 400-900 arası değişir. (Özel)

Yani ekstraları çıkarırsak (halısahası,kızılayda,tunalıda,bahçelide gezmeleri,havuz,halısaha,maça gitme vb.) asgari 800 civarı birşeyler şart.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .CeM.

Bu yıl kısmet Eskişehir olursa eve çıkmayı kafaya koydum öyle aşırı paralar aklımda yok. Sadece evi dizerken ilk 2 ay sıkıntı çekerim diyorum sonrası normal hayat olur tahminimce.
    Sigaram yok bu avantaj farkındayım ama alkol problemim olabilir biraz ondan çekiniyorum.
    Karabük gibi bir yerde hiçbirşey yapmadan yurt+yol parası+ıvır zıvırım aylık 800 tlyi geçiyordu .
    Burası kısmet olursa 850 900 lira gibi bir parayla geçinmede sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum sizde kafanızda büyütmeyin olayı ama açıkça söylemek gerekirse bütün şehirlerden ayrılması gereken başlıca şehir İstanbul'dur oranın kıstası herşeyden farklı. Diğer hangi şehir olursa olsun 3 aşağı 5 yukarı benzer fatura çıkar.

Bana eskişehir gelirse beni bul hocam. Bu arada istanbul zor arkadaşlar zor,parasını geçtim insanlarını anlatmama gerek yok herhalde o yüzden üniversitenin eğitimini falan geçtim gözünüzü seveyim il dısından istanbula gelmiş kızlar ve erkekler ile arkadaşlık edin istanbullu kızla sevgili olmayın istanbullu adamlada arkadaş olmayın anahtar 2 kelimem size.

ne var yahu bu istanbulda bu kadar abartıyorsunuz? meraktan soruyorum seneye hedefim orasıda.

• hocam amma abartmışsınız günümüz şartlarında hangi aile size az gelen 600-700 lirayı çocuğuna verebiliyor gerçekten merak ettim insanlar açlıktan ölüyor çoğu aile batmış borç harç içinde insanlar işsiz vs. ya biz aynı ülkede yaşamıyoruz yada siz hayal alemini dahi aşmış durumdasınız.
  • ankara 2 senem. ulaşım masrafım yok. alkol, sigara kız mız hiçbi masrafım yok. yeme içme dail kaldıgım yere 300 lira veriyorum. kyk dan 260 lira kredi + ailemden 200 lira alıyorum. geçen sene elhamdülillah hiçbi sıkıntı çekmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: NurunAlaNur

ankara 2 senem. ulaşım masrafım yok. alkol, sigara kız mız hiçbi masrafım yok. yeme içme dail kaldıgım yere 300 lira veriyorum. kyk dan 260 lira kredi + ailemden 200 lira alıyorum. geçen sene elhamdülillah hiçbi sıkıntı çekmedim.

Bencede güzel ama kykdan kredi alana kadar ocak ayına kadar felan ne yaptın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: s0lidd

quote:

ankara 2 senem. ulaşım masrafım yok. alkol, sigara kız mız hiçbi masrafım yok. yeme içme dail kaldıgım yere 300 lira veriyorum. kyk dan 260 lira kredi + ailemden 200 lira alıyorum. geçen sene elhamdülillah hiçbi sıkıntı çekmedim.

kredi gelene kadar tamamen aileye yüklendim. zaten akrabalar yüklü miktar harçlık veriyodu ocaga kadar sıkıntı olmadı yani

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: s0lidd

quote:

kredi gelene kadar tamamen aileye yüklendim. zaten akrabalar yüklü miktar harçlık veriyodu ocaga kadar sıkıntı olmadı yani

benimde öyle olacak gibi :/

• quote:

Orijinalden alıntı: bsvrdm

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .CeM.

Bu yıl kısmet Eskişehir olursa eve çıkmayı kafaya koydum öyle aşırı paralar aklımda yok. Sadece evi dizerken ilk 2 ay sıkıntı çekerim diyorum sonrası normal hayat olur tahminimce.
    Sigaram yok bu avantaj farkındayım ama alkol problemim olabilir biraz ondan çekiniyorum.
    Karabük gibi bir yerde hiçbirşey yapmadan yurt+yol parası+ıvır zıvırım aylık 800 tlyi geçiyordu .
    Burası kısmet olursa 850 900 lira gibi bir parayla geçinmede sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum sizde kafanızda büyütmeyin olayı ama açıkça söylemek gerekirse bütün şehirlerden ayrılması gereken başlıca şehir İstanbul'dur oranın kıstası herşeyden farklı. Diğer hangi şehir olursa olsun 3 aşağı 5 yukarı benzer fatura çıkar.

Bana eskişehir gelirse beni bul hocam. Bu arada istanbul zor arkadaşlar zor,parasını geçtim insanlarını anlatmama gerek yok herhalde o yüzden üniversitenin eğitimini falan geçtim gözünüzü seveyim il dısından istanbula gelmiş kızlar ve erkekler ile arkadaşlık edin istanbullu kızla sevgili olmayın istanbullu adamlada arkadaş olmayın anahtar 2 kelimem size.

ne var yahu bu istanbulda bu kadar abartıyorsunuz? meraktan soruyorum seneye hedefim orasıda.

Hevesini baltalamak istemem ama :

Burda okuyacaksan cebine giren parayı 2yle carp ona göre hesapla.Kiralar 1500 den aşağı değil bulursanda dandirik yerlerde veya ilçelerde var.İnsanların ögrenciye saygısı yok ev tut 2 müzik dinle direk şikayet gelirler.Ve burda dolandırılma oranında cok yüksek.Zor yani buralı değilseniz bence sizin için cok zor olacak.İnsanı insan değil havası hava değil.Ve burda adam akıllı ortamda yok arkadaşlar,tüm üniversiteli arkadaşlarım Kocaeli ünide dahil asosyale bagladılar zorundalar gezemiyorlar pahalılıktan.Bana göre şöle bursa,çanakkale,eskişehir,izmir,konya,balıkesir,muğla,erzurum tarzı yerlere gidin asıl üniversite ortamınız burası olur.Yazdıklarımı inanın su kadar abartmıyorum bile.Ha istanbulda ikamet eden okur tabi artık istanbullu olmus herşeyini biliyor ve en önemlisi ailesiyle birlikteyse cok rahat okur ama buraya 3 arkadaş gelirseniz rahat edersiniz zira yurtta adam aramak sizin için biraz zaman alıcaktir istanbulun insanı cok azdır kalite bakımından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *DeviantART -- 9 Ağustos 2012; 8:48:35 >

• quote:

Burda okuyacaksan cebine giren parayı 2yle carp ona göre hesapla.Kiralar 1500 den aşağı değil bulursanda dandirik yerlerde veya ilçelerde var.İnsanların ögrenciye saygısı yok ev tut 2 müzik dinle direk şikayet gelirler.Ve burda dolandırılma oranında cok yüksek.Zor yani buralı değilseniz bence sizin için cok zor olacak.İnsanı insan değil havası hava değil.Ve burda adam akıllı ortamda yok arkadaşlar,tüm üniversiteli arkadaşlarım Kocaeli ünide dahil asosyale bagladılar zorundalar gezemiyorlar pahalılıktan.Bana göre şöle bursa,çanakkale,eskişehir,izmir,konya,balıkesir,muğla,erzurum tarzı yerlere gidin asıl üniversite ortamınız burası olur.Yazdıklarımı inanın su kadar abartmıyorum bile.Ha istanbulda ikamet eden okur tabi artık istanbullu olmus herşeyini biliyor ve en önemlisi ailesiyle birlikteyse cok rahat okur ama buraya 3 arkadaş gelirseniz rahat edersiniz zira yurtta adam aramak sizin için biraz zaman alıcaktir istanbulun insanı cok azdır kalite bakımından

herşeye inanan birisin herhalde bu kadar şüpheli yaklaşıyorsun istanbullulara

• Arkadaşlar ben sınava bu sene giricem ama baba parası yok(vefat etti) kendi paramı biriktiriyorum biraz birikmişim var. O yüzden soruyorum ona göre hesap yapıcam.
    Ben aslında Ege Üni. Mühendislik düşünüyorum ama bazı durumlardan dolayı İstanbul'a gidebilirim.
    Bursada oturuyorum istanbullu bir arkadaşım var kankayız :) ikimizde istanbulu düşünüyoruz onların orada evi var o yüzden oda orayı düşünüyor kira değil kendilerinin. eğer kazanırsak orada yaşarız bende masrafları karşılarım. yani kira değilde aidat olacak. sigaram alkolum yok. istanbulda olursam kız olabilir zaten istanbula gitme nedenim o :) Ne sosyalim ne asosyalim evde otururum ama arkadaş ortamım iyidir :) sizce aylık ne kadar giderim olur ? şimdiden teşekkürler arkadaşlar :)
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.