Üniversite okuyan tecrübeli arkadaşlar yaşadığınız şehri yaptığınız harcamaları(yurt-yemek-ulaşım-gezme vs.) yazarsanız biz yeni gideceklere çok yardımcı olursunuz.şimdiden teşekkürler.
hıc bısey harcamasan en az 500 tl
quote:
Orijinalden alıntı: Dempsey10
hıc bısey harcamasan en az 500 tl
kişiden kişiye değişir herhalde. sigara alkol olayı.kız arkadaş olayı gibi gibi.
quote:
Orijinalden alıntı: Turn Me On
kişiden kişiye değişir herhalde. sigara alkol olayı.kız arkadaş olayı gibi gibi.
Alıntıları Göster
şehrine göre değişir...herhangi bir anadolu şehrinde x kadar gideriniz varsa istabulda 2x kadar olur.
quote:
Orijinalden alıntı: Girrffe
şehrine göre değişir...herhangi bir anadolu şehrinde x kadar gideriniz varsa istabulda 2x kadar olur.
nerede okuyorsun ortalama aylık ne kadar gidiyor?
quote:
Orijinalden alıntı: erdem5565
quote:
bu sene üniversiteli olacağız. . Abimden biliyorum ne kadar gittiğini.istanbulda herşey dahil 800-900 civarında gider varken ankara'da 450-500 lira gider var.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: erdem5565
quote:
bu sene üniversiteli olacağız. . Abimden biliyorum ne kadar gittiğini.istanbulda herşey dahil 800-900 civarında gider varken ankara'da 450-500 lira gider var.
Alıntıları Göster
beyler sigara,alkol vs. yok, kız arkadaşım yok + sosyal biri değilim. aylık ne kadar gider? yurtlarda yemek dahil oluyor mu? ve yurtlara aylık mı yatırılıyor para dönemlik mi yıllık mı? bi açar mısınız şu konuyu?
quote:
Orijinalden alıntı: Rayah
beyler sigara,alkol vs. yok, kız arkadaşım yok + sosyal biri değilim. aylık ne kadar gider? yurtlarda yemek dahil oluyor mu? ve yurtlara aylık mı yatırılıyor para dönemlik mi yıllık mı? bi açar mısınız şu konuyu?
Hocam genel olarak yurtlarda sabah kahvaltısı ücretsiz, akşam yemekleri ücretli oluyor fakat ücretsiz olan yurtların da fiyatları daha pahalı oluyor. Çoğu yurtta 12 aylık 10 aylık taksit yaptırabilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: mendelevyum
quote:
Orijinalden alıntı: Rayah
Hocam genel olarak yurtlarda sabah kahvaltısı ücretsiz, akşam yemekleri ücretli oluyor fakat ücretsiz olan yurtların da fiyatları daha pahalı oluyor. Çoğu yurtta 12 aylık 10 aylık taksit yaptırabilirsin.
Alıntıları Göster
istanbulda 1000 lira yeter mi
quote:
Orijinalden alıntı: EfeKIRCA
Yeter hocam. Biraz da abartı geliyor yorumlar İstanbul da okumak o kadar gözünüzü korkutmasın. Alın bir aylık akbil gidin biraz daha ucuz semtlerde yaşayın rahat rahat. 2 3 kafa dengi arkadaş bulup bir de eve çıkarsın bir iki ay sıkıntı çekersin sonrası zamanla oturur zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: Unfaithfull
Alıntıları Göster
Yerine yurduna göre degişir ben Afyonda yurtlar ucuz sabah akşam yemek 4 kişilik oda 3000 liraydı(odada buzdolabı lcd tv balkonlu filan öyle döküntü degil)300oraya veriyordum kışın 500 yazın 650 lirayı buluyordu harcamamda.Sigara alkol yok kız var :)
quote:
Orijinalden alıntı: durmusic
quote:
Yeter hocam. Biraz da abartı geliyor yorumlar İstanbul da okumak o kadar gözünüzü korkutmasın. Alın bir aylık akbil gidin biraz daha ucuz semtlerde yaşayın rahat rahat. 2 3 kafa dengi arkadaş bulup bir de eve çıkarsın bir iki ay sıkıntı çekersin sonrası zamanla oturur zaten.
Alıntıları Göster
Devlet yurdunda kalacak arkadaşlar aylık 105 lira yurt ücreti oluyor. 3 ayda 315 lira şeklinde ödeniyor. Yüksek ücretli yurt var o da 130 135 gibi bir şeydi sanırım. Onu da yazın şansınıza belki çıkar. Özel yurtlarda genellikle parayı sene başında ya peşin istiyor yada kontrat yapıyor ay ay ödüyorsunuz 400 den falan başlıyor fiyatları Apartlar var bir de o da sadece yurdun yemek susuz hali tabi bazılarında farklı imkanlar da oluyor onlarda kontratlı olarak ödemesi yapılabiliyor ay ay. Maddi olanağı orta halli olanlar için tavsiyem yazın devlet yurdunu 2 3 ay kalın orada çevre edindikten sonra 2 3 arkadaş eve çıkarsınız. Maddi durumu pek iyi olmayan arkadaşlar içinde devlet yurdu yeter. 260 lira krediyle orada 1 ay geçinen kişiler tanıyorum ;)
quote:
quote:
katılıyorum ortalama kiralar 500-750 arası 3 arkdaşla kalsan 250 lira (en kötüsünden hesaplıyorum) 70 lira sınırsız akbil 320 lira yemek falan filan 600-700 yani
quote:
Orijinalden alıntı: suskun550
quote:
quote:
katılıyorum ortalama kiralar 500-750 arası 3 arkdaşla kalsan 250 lira (en kötüsünden hesaplıyorum) 70 lira sınırsız akbil 320 lira yemek falan filan 600-700 yani
Alıntıları Göster
akbil 70 lira tamam ona lafımız yok da ucuz semtlerden kasıt nedir ? Şehir dışından gelen toy çocukları yerler kardeşim dalga mı geçiyorsunuz,bu adamlar mecburen okulun yakınında ev tutacak kiralar 600-700 den başlar sen gidip de bağcılarda 400 liraya da ev tutar 1 tramvay ile okula gidersin lakin bu adam hiçbişey bilmiyor etmiyor ne yapacak oralarda,eve karı kız getirse bir ton sıkıntı alkol desen o da aynı mecburen öğrencinin bol olduğu yerlerde ev tutacaksın bu da okulun çevresi,ben hiç görmedim marmara da okuyup da avrupa yakasında ev tutan.Masraf kısmı da size kalmış kimisi çok tutucudur kimisi israf eder bunu sen belirlersin istanbulda 2 liraya da döner ekmek var 7 liraya da ama sen 1-2 sene de anca keşfedersin buraları.
yurt ucreti 220tl Yurt ucretine yemek dahil degil, oglen 2tl aksam 3.5 tl yemek. Ben cogunlukla disardan siparis veriyorum. Haftada 2 gün falan yemekhaneden yerim Ortalama haftada 1 de arkadaslarla icmeye gideriz ama cok harcanmaz max 50 tl
Hepsi dahil aylik 950 tl oluyor. Arada son hafta sikisiyorum bi 100 tl daha aliyorum
Normalde bu kadar olmazdi ama paranin %70i yemege gidiyor, maslaktan siparis pahali geliyor yemeksepetini zengin ediyoruz
yurt ucreti 220tl Yurt ucretine yemek dahil degil, oglen 2tl aksam 3.5 tl yemek. Ben cogunlukla disardan siparis veriyorum. Haftada 2 gün falan yemekhaneden yerim Ortalama haftada 1 de arkadaslarla icmeye gideriz ama cok harcanmaz max 50 tl
Hepsi dahil aylik 950 tl oluyor. Arada son hafta sikisiyorum bi 100 tl daha aliyorum
Normalde bu kadar olmazdi ama paranin %70i yemege gidiyor, maslaktan siparis pahali geliyor yemeksepetini zengin ediyoruz
güzel konu TAKİP
quote:
Orijinalden alıntı: tabula-rasa
Samsun'da ne kadar gider bilen var mı?
Diyarbakır gibi şehirlerde 250 maksimum 400 yani standart öğrenci evlerinde masraflar yaklaşık olarak böyle. Ankarada ise kendi evinizi tutarsanız 700-900 arası gider ama Ankarada öğrenci evleri imkanlarını bilmiyorum bilen arkadaşlar aydınlatırsa iyi olur. Yurtlar genllikle tüm Türkiye de aynıdır Özel Devlet farkı oldukça fazladır.
quote:
Orijinalden alıntı: aybaham
güzel konu TAKİP
Alıntıları Göster
Apartlar oluyormuş her üniv. yakınlarında fiyatlar hangi aralıkta bilen var mı?