Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN AYLIK GİDERİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
540
Cevap
20
Favori
44.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben bu sene üniversiteden ayrılıp başka bir üniversiteye kaydolcam lys ile. Bana devlet yurdu çıkar mı? Burs çıkmıştı bu sene ama, gelecek yıl ıkinci kez bir yere yerlescem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Sivasta yurtlar baya pahalı diğer illere göre o zaman. Burada iki kişilik odalar 5500 tl. 10 taksit 550 lira yapılıyor. Yurtlar pek ahım şahım değil yani ortalama birşey.
    Cumhuriyet üniversitesi yazacaklar bir daha düşünsün :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendelevyum -- 8 Temmuz 2012; 19:42:21 >
  • Peki sizce yurt mu yoksa apart mı daha avantajlı?
  • Ankarada aylık 500 TL yetmez mi?
  • ilk yıl yurt sonrası için ev uygun önce çevre
  • bi arkadaşımın giderini yazıyım ben, bide benim gideri ankara için

180tl yurt (sabah+akşam yemeği)
    100tl yol
    300tl sigara+alkol
    100tl eğlence

toplam 680tl

benim giderim

400tl yol (ayda 1000km, artık servisle gidicem gibi serviş beleş)
    250tl yemek (günde 1öğün dışarıda yiyiyorum, 25gün okul)
    sigara+alkol yok
    200tl eğlence

850tl giderim oluyor, tabi bu haftada 1dışarıda eğlenirsem diğer türlü çok fazla gider oluyor. Ankarada yaşadıgımdan kira ve diğer giderlerim yok

eğer sigara+alkol kullanıyorsan hele bide kız arkadaşın varsa +500tl kafadan ekle derim

ben gideri azaltmak için
    1)iş arıyorum (part time 500tl civarı az çalısabiliceğim yer)
    2)ev çevresindeki kişileri toplayıp kişi başı 2tl ile okula götürmek, dönüşte yine 2tl (6kişi rahat alıyor, zayıflarsa 8kişide sığdırırım 12tl-18tl arası ayda 200tl civarı yakıtı azaltsa yeter)
    3)arabayı değiştircem 10lt yakıyor, 5-6lt yakan bir şey bulmam lazım veya servis kullanıcam (yakıt yarı yarıya azalır ama bu götürecek kişi bulamazsamki çözüm)
    4)evden yemek hazırlayıp götürmek (her gün değil ama arada sırada yapılarak 100tl civarı giderimi azaltsa yeter)

ayda 1000tl babamdan alıyorum, kalan 150tl gözüküyor ama onun bile kalmadıgı oluyor. benim ayda min 600-700tl biriktirmem gerek. Hatta işe girip 1000tl biriktirip okul ücretini kendim ödesem babama ödetmesem daha süper olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 10 Temmuz 2012; 12:26:30 >

• ankarada oturuyorum ankarada üni kazansam ne kadar olur masrafım tahmini

• Konya'da imzamdaki yerde okuyorum. 1+1 ev tuttum tek başıma kalıyorum. Kira+ısınma+elektrik+su+eşyalı=500TL
    Mutfak giderleri, evde yeme içme, diğer evsel gereksinimler 150TL tutuyor. Giysi alışverişi, gezip tozma, ulaşım vs ücretler değişken.

• Nerde olursan ol 500 lirayla ölmeyecek kadar yasarsınız merak etmeyin istanbul falan fark etmez :) gerçi düşündümde istanbul fark eder gercekten pahalı bir şehir ve her yer para bir yerden bir yere gitmek için bile çok para harcıyorsunuz hele birde yemesi içmesi hayatı derken iyice çökersiniz söyliyim anadoluya yönelmenizde fayda var izmir ankara eskişehir gibi güzel kentler varken boşverin istanbulu :D
  • istanbul hariç 500-600 seni deli eder ama istanbulda yetmeyebilir o para
  • quote:

Orijinalden alıntı: temizkopat33

istanbul hariç 500-600 seni deli eder ama istanbulda yetmeyebilir o para

Konyada yeter mi 550?

• ankara da aşağı yukarı nasıl olur?
  • 600 yeter bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoaR

quote:

Konyada yeter mi 550?

extra masrafın yoksa sigara fln 550 yeter ama sen yurt durumunu bi araştır ama evde kalırsan okulun çevresinde evler 275-350 arası değişiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: emma morley

ankara da aşağı yukarı nasıl olur?

bir de bana yurt çıkma ihtimali düşük
    özel yurtlar nasıldır çok pahalı mı?
    ya da tek başıma ev tutarsam(1+1 mesela) kiralar ne civarda olur ankarada?
  • quote:

quote:

quote:

Konyada yeter mi 550?

extra masrafın yoksa sigara fln 550 yeter ama sen yurt durumunu bi araştır ama evde kalırsan okulun çevresinde evler 275-350 arası değişiyor

Hocam ne içkim ne sigaram var Bu sene üniversiteden kaydı alıp gitcem devlet yurdu bu durumda çıkar mı bilmiyorum. Çıkarsa kalırım ilk sene sonra 3 kişi eve çıkarım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Konyada yeter mi 550?

Hocam ne içkim ne sigaram var Bu sene üniversiteden kaydı alıp gitcem devlet yurdu bu durumda çıkar mı bilmiyorum. Çıkarsa kalırım ilk sene sonra 3 kişi eve çıkarım.

roar pmye gel

• quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

bi arkadaşımın giderini yazıyım ben, bide benim gideri ankara için

100tl yol
    300tl sigara+alkol
    100tl eğlence

toplam 680tl

benim giderim

sigara+alkol yok
    200tl eğlence

850tl giderim oluyor, tabi bu haftada 1dışarıda eğlenirsem diğer türlü çok fazla gider oluyor. Ankarada yaşadıgımdan kira ve diğer giderlerim yok

eğer sigara+alkol kullanıyorsan hele bide kız arkadaşın varsa +500tl kafadan ekle derim

ben gideri azaltmak için
    2)ev çevresindeki kişileri toplayıp kişi başı 2tl ile okula götürmek, dönüşte yine 2tl (6kişi rahat alıyor, zayıflarsa 8kişide sığdırırım 12tl-18tl arası ayda 200tl civarı yakıtı azaltsa yeter)
    3)arabayı değiştircem 10lt yakıyor, 5-6lt yakan bir şey bulmam lazım veya servis kullanıcam (yakıt yarı yarıya azalır ama bu götürecek kişi bulamazsamki çözüm)
    4)evden yemek hazırlayıp götürmek (her gün değil ama arada sırada yapılarak 100tl civarı giderimi azaltsa yeter)

ayda 1000tl babamdan alıyorum, kalan 150tl gözüküyor ama onun bile kalmadıgı oluyor. benim ayda min 600-700tl biriktirmem gerek. Hatta işe girip 1000tl biriktirip okul ücretini kendim ödesem babama ödetmesem daha süper olur

sigara alkol yok.o zaman anadoluda her türlü 500 e yaşarsın doğru mu anladım?

• quote:

Orijinalden alıntı: erdem5565

quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

bi arkadaşımın giderini yazıyım ben, bide benim gideri ankara için

100tl yol
    300tl sigara+alkol
    100tl eğlence

toplam 680tl

benim giderim

sigara+alkol yok
    200tl eğlence

ben gideri azaltmak için

sigara alkol yok.o zaman anadoluda her türlü 500 e yaşarsın doğru mu anladım?

türkiyenin her yerinde 500tl ye yaşarsın sadece anadolu değilki

ankarada yurt 180tl istanbuldada aynı devlet yurdu 180tl

yol istanbulda daha ucuz

kısaca harcamana bağlı, min yol+kalıcak+yemek 250tl oluyor işte hatta gider part time iş bulursan harclık bile yaparsın. Büyük şehirlerin bu avantajı var part time iş

• Eskişehir'de yaşıyorum

bir arkadaşla aynı evde kalıyoruz 250 lira kira veriyorum

bunlarla faturalar eklenince 300 350'i rahat buluyor kışın ısınmadan dolayı toplamda 400 oluyor.

okula ulaşımda aylık 50 lira sayabilirsin

okulda her sabah 2-3 lira çaydır kahvedir harcarsan ayda sana 100 kağıt burdan.

yemek olayına dışarda girersen çıkamazsın evde yapıcaksın.

ortalama burdan 200-300 lira

eğlence olaylarına da ayda 150 kağıt ayır

ortalama 700-800 lira

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xeratula -- 10 Temmuz 2012; 15:05:06 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.