Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNİN AYLIK GİDERİ? (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
540
Cevap
20
Favori
44.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: racikral11

quote:

Orijinalden alıntı: ObsesifKompulsif

quote:

Orijinalden alıntı: racikral11

bu ülkede 750 lirayla 5 + kişi doyuran adamlar var.milletin durumu öyle toz pembe değil.bu asgari ücretle yaşamaya çalışan adamların çocuklarını okutmaya çalışyıor.burda aşırı derecede mevlaları abartıp insanları umutsuzlandırmayın

Yalan atıyolar bilader inanma, burdakilerin yarısı KYK + Babadan 200-300 alıyodur s*ksen...
    Yok 1000 TL imiş, yok bilmemne imiş.. geçen bir konuda birisi DH üyeleri 1.90 kaslı sarışın zeki ve zengindir demişti epey gülmüştüm meğersem doğru diyomuş adam.
    Sallayan sallayana

aynen öyle yok bişey değil durumu iyi olmayan bir yığın insan var forumdada onlarda okuyor bunları.boşa endişelendirmesinler milleti

Hocam ne boşa heyecanlandirmasi . Arkadaslarimin cogu istanbulda unuyr baslicak. Ev veya yurt yapanlarin aylik verdikleri para sadece barinmaya 550 tl . Yemek dewen oda 350 olsa li en az yapti 900 tl . Senin ulasimin var , eglencen sosyal aktiviten kursun var , alkol sigarasi olan varvm bakin bi ne kadar yapiyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mentalist Zihinbaz

benim bi tanıdık var. ailesine toplam asgari tutar para giriyor. çocuğun aylığı onlardan fazla. Burslar sağolsun ...

hocam naptın sen yurdu ya ben baktım ama yurtlar cok cep yakıyor ya...
  • istanbul yurt 150 lira 2 ogun yemekle birlikte . toplam ne kdar masrafim olur?

• kyk çıkmadı kardeşime özel yurt tuttuk aylık 400 tl bir öğün yemek varmış. 2 öğün de dıştan yese günlük 10 tl aylık 300 yapar hiç bir şey harcfamadan bir asgari ücret çıkıyor
  • İstanbul özel yurt +500 lira aliyorum

• benim min harcamam olması lazım.devlet yurdu 150 lira iki öğün yemekli.
    daha başka ne gibi masraflarım olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: q7resma62

quote:

benim bi tanıdık var. ailesine toplam asgari tutar para giriyor. çocuğun aylığı onlardan fazla. Burslar sağolsun ...

Arayan 2-3 kişi daha varsa ev tutabiliriz aslinda

• quote:

quote:

quote:

bilmiyorum ama ben istanbuldan yurt ayarlayamadan geri dondum ne yapacağım bilmiyorum kyk da torpil işi çok varmıs eğer bağlantın varsa kurcala bu aralar artık bnde yavas yavas ev düşünüyorum ama daha 2 hafta once yan gelip yatıyoduk yemek onumuzda ya şimdi ne bileyim kafam cok karısık

• quote:

Orijinalden alıntı: lsls

benim min harcamam olması lazım.devlet yurdu 150 lira iki öğün yemekli.
    daha başka ne gibi masraflarım olur?

.

• quote:

quote:

quote:

quote:

bilmiyorum ama ben istanbuldan yurt ayarlayamadan geri dondum ne yapacağım bilmiyorum kyk da torpil işi çok varmıs eğer bağlantın varsa kurcala bu aralar artık bnde yavas yavas ev düşünüyorum ama daha 2 hafta once yan gelip yatıyoduk yemek onumuzda ya şimdi ne bileyim kafam cok karısık

torpil yada değil bilmiyorum ama 1 ay içerisinde çıkabilir bana. uğraşıyor babaö

• tamam cevabı aldım 500 lira civarı yetiyormuş.
    milletin gözünü korkutmayın.
    Boğaziçi içi gibi pahalı bir semtte yetiyorsa 500 lira her tarafta yeter.tabi illa ev tutcam tek kişi kalcam vs denmezse
  • ankarada giderim ne kadar olur babamla ona göre pazarlık yapıcam. İlk teklifim

ayda 1depo yakıt+500tl di. yüksekten söyleyip pazarlık yapıcaz daha pederlerle. Burdan gider tahminini öğreniyim +200tl fazla söylerim, peder 250tl indirir zaten (okula götürüşlerde 1tl alıyorum. ayda 100tl kazanırım belki ama bunu katmayın gelire)

sabah kahvaltısı evde yapıcam

öğle yemeği mecbur okulda (max 10tl, lisedeki gibi evden götürmek isterdim ama özel okul. aslında götürebilirim, kilo almak için diyetisyen yediğin az derse)

akşam yemeği bilmiyorum (okul 3:30da bitiyor, evde yerim gibi)

sadece öğle yemeği 220tl tutuyor. Alkol sigara yok, gezme tozmam vardır ama çok fazla değil haftada 2gün oda çok harcamam. Ayda veya 2ayda birde konser

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kolek21 -- 8 Eylül 2012; 3:29:09 >
  • 10 gündür okuldayım yurt masrafıyla beraber 1000 lira civarı harcadım. Ortalama 2000 lira şart gibi düşük-orta seviye arası bir yaşam için. Aileyle yaşanıyorsa bu %50-60 oranında azalabilir kişiye göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathWarrior -- 8 Eylül 2012; 2:14:17 >
  • itu cevresindeki evler ve yurt parasi nasil ? Toplam 500 lira ile gecinilirmi sigara alkol yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

10 gündür okuldayım yurt masrafıyla beraber 1000 lira civarı harcadım. Ortalama 2000 lira şart gibi düşük-orta seviye arası bir yaşam için. Aileyle yaşanıyorsa bu %50-60 oranında azalabilir kişiye göre.

• Yorumların %90 ını okudum bir arkadaş hariç kimsenin ailesine varan küfür etmedim o da 6.sayfada
    Öncelikle garip gelmedi bana birşey donanımhaber olarak 1.90 boy 75 kilo üçgen vücut sarı saç yeşil göz aylık gelir 5bin tayfası çok var zaten
    Bin lira diyen arkadaşlar için bende bir hesap yapıyım hadi 3 kardeş diyelim ortalama sen 1000 harca diğeride senin 400 desek barınmana onu çıkar 1200 harcar 2si.2200 oldu bu adamın babası 500 liralık sade benzin alır sanırsam hani bol keseden ihtiyac cıkarıldıgına göre 2700 anne baba özel ihtiyaçlara 1000 de 3700 her ayda ortalama 300 falan birşeyin taksidine neyine gider 4000.4000 harcayacak adam min4500-5000 kazanıyordur çok salak değilse hani zor günler için falan.5bin alan binlerce meslek dalı olduguna göre babanızda bunlardan biri tabikide

Kaldıki alay konusu olursunuz lisede bir arkadaş vardı istanbul dışından gelmiş babası parasını vermiş her gün hani şu alışveriş merkezine hadi cafeye gidelimci olmayın arkanızdan görmemiş diyebilirler

İlla sosyallikten anladığınızı iddaa ediyorsanız mesela yıllık 100 lira tarzı ücretlerle üye alan düşünce platformlarına üye olun haftada 1 gün oraya gidin gidin yıllık 2-3 düşünce dergisine abone olun her hafta bir akşamınızı ona ayrırın zaten bir akşamda mak 30 sayfa okursun 1 ayda 2 si çok rahat yeter.Tamam bir akşamda oturun arkadaşlarınızla makul mekanlarda takılın bir akşam evinizde yada yurdunuzda takılın alın size sosyallik maaliyette ilk saydıgım maddelerden aylık 20-25 liraya malolur size hesabada 20 lira atsanız ayda size 100 liraya gayet makul sosyallik olur.Bizim milletimiz sosyallikten gezme yemem içme karıya kıza sarkma anladıgından bir gram ileri gidemiyoruz zaten bu kafayla devam edin.

Birde şu var adam diyor ben şu şehirdeyim 1200 yetmiyor bana şimdi düşünelim anadoluda %85-90 ihtimalle mühendislik okuyor bu adam dimi(tıp-diş hariç) mezun olup 1 ay sonra gel bin liraya başla dendiğinde burada sıkan arkadaşların yüzündeki ekşimeyi çok merak ediyorum

• Yer:Kars
    Yurt:350
    Yol:50
    Okul yemeği ve cebime 300 tl kalıyor
    Toplam 700 tl ediyor, yeter mi sizce ? (sigara yok)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linksiz -- 8 Eylül 2012; 21:01:59 >
  • 5000 falan
  • Diyelim ki yurtta(devlet) kalıyorsun. Bunlar sana öğle yemeği ve sabah kahvaltısı için fiş veriyorlar. Akşam yemeği ücretide ortalama 2 tl falan olur. Tabi kahvaltı ve yemek için verdikleri fişler yetmeyebilir. Ortalama 2 tl de ekstra verirsiniz. 4*30=120 eder. Yurt yemekleri hergün hergün gitmez tabi. 20 gün 1'er öğünü dışarıda yesen, 20*(10-2)=160 eder. Toplam 280 sadece yemekler için. Yurda 120 versen 400 etti. Öğrenci adamsın gezip tozarsın, fotokopi parasıydı, kıyafetiydi, yol parası, şu bu 200 koy. 600 yeter ortalama bir öğrenci için. Sigara içiyorsan azalt içkiyi içme Hesap 700 çıktı amma velakin nüfusumuzun azımsanmıyacak kısmının 700-1000 arası aylıkla 4 çocuklu aile geçindirdiği bir dönemde 700 lira fazla ama nasıl azaltıcaz?? Yemeği kıscan arkadaş. En azından dışarda daha az yiyeceksin. Bu işin kuralı böyle. Yurt yemeklerinden sıkıldım diyorsan alıcaksın etini alıcaksın patlıcanını alıcaksın soğanını vericeksin mangala. Mangal mı yok bi arkadaş evi bulsan hertürlü halledersin elinin altında internet var. Haftada 1 yapsan ayda 80 lira masrafla 80 lira kârdasın. 200 sosyallik vs için dedik. Canım sosyallik yapcan da mangal yapmak da sosyallik sayılır. Ayda 2 sinemaya git, ayda 2 roman-dergi al, yeri geldiğinde 2 tek at, 2 bardak çay iç ama beyoğlunda değil çay bahçesinde. Kız varsa deli gibi para yatırma kıza, ayıp mı lan durumunu açıkça anlat paran için sennle çıkan kız varsa çıkmasın arkadaş. Giydiğini de kesene göre giy. Tommy deki gömlek 150 dir, başka bi yerdeki 50 dir. Seçenek tek değil bir avm de 40 küsür marka olabiliyor. Sosyallik kavramı adı altında harcadıklarımızı da 100 e düşürsen yurt hariç 300 etti. Yurt 120 desen 420 öğrenci için minimum gibidir. Ekstralarla 500 'e dayanır. Napalım okumak kolay değil. 300 tl'ye yakın olucak sanırım kyk kredisi. 200 için de pederin eline bakılacak mecburen.

Ev diyorsanız işler karışır. Lise de eve çıkmış biri olarak söylüyorum ki evdeki hesap ne markete ne de pazara uyuyor. 2 kişi kalıyorsunuz diyelim ki. 300 kira olsa 200 mutfak için yeterlidir. Böl ikiye 250 etti. 50 de faturalar kişi başına. Yol parası ortalama 50 desen 350. Gezip tozmasına 100 ayır. Okulda yemektir, kıyafettir, fotokopidir,az da klasik şeylere 150 ayır. 550-600 e fıstık gibi kalınır. mı?

HAYIR!!

Lisede aileden ayrı 2 sene evde 2 sene yurtta geçirdim ki iki hesapta tutmayacak gibime geliyor. Yani eğer dişimizi sıkarsak 500-550 değil daha az miktarlara da geçiniriz ama para-yaşam dengesini sağlayamassak ve ipler elden kaçarsa para da çok oynaklık yapar. Allah hepimize kolaylık versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr0range

Yorumların %90 ını okudum bir arkadaş hariç kimsenin ailesine varan küfür etmedim o da 6.sayfada
    Öncelikle garip gelmedi bana birşey donanımhaber olarak 1.90 boy 75 kilo üçgen vücut sarı saç yeşil göz aylık gelir 5bin tayfası çok var zaten
    Bin lira diyen arkadaşlar için bende bir hesap yapıyım hadi 3 kardeş diyelim ortalama sen 1000 harca diğeride senin 400 desek barınmana onu çıkar 1200 harcar 2si.2200 oldu bu adamın babası 500 liralık sade benzin alır sanırsam hani bol keseden ihtiyac cıkarıldıgına göre 2700 anne baba özel ihtiyaçlara 1000 de 3700 her ayda ortalama 300 falan birşeyin taksidine neyine gider 4000.4000 harcayacak adam min4500-5000 kazanıyordur çok salak değilse hani zor günler için falan.5bin alan binlerce meslek dalı olduguna göre babanızda bunlardan biri tabikide

Kaldıki alay konusu olursunuz lisede bir arkadaş vardı istanbul dışından gelmiş babası parasını vermiş her gün hani şu alışveriş merkezine hadi cafeye gidelimci olmayın arkanızdan görmemiş diyebilirler

İlla sosyallikten anladığınızı iddaa ediyorsanız mesela yıllık 100 lira tarzı ücretlerle üye alan düşünce platformlarına üye olun haftada 1 gün oraya gidin gidin yıllık 2-3 düşünce dergisine abone olun her hafta bir akşamınızı ona ayrırın zaten bir akşamda mak 30 sayfa okursun 1 ayda 2 si çok rahat yeter.Tamam bir akşamda oturun arkadaşlarınızla makul mekanlarda takılın bir akşam evinizde yada yurdunuzda takılın alın size sosyallik maaliyette ilk saydıgım maddelerden aylık 20-25 liraya malolur size hesabada 20 lira atsanız ayda size 100 liraya gayet makul sosyallik olur.Bizim milletimiz sosyallikten gezme yemem içme karıya kıza sarkma anladıgından bir gram ileri gidemiyoruz zaten bu kafayla devam edin.

Birde şu var adam diyor ben şu şehirdeyim 1200 yetmiyor bana şimdi düşünelim anadoluda %85-90 ihtimalle mühendislik okuyor bu adam dimi(tıp-diş hariç) mezun olup 1 ay sonra gel bin liraya başla dendiğinde burada sıkan arkadaşların yüzündeki ekşimeyi çok merak ediyorum

ne kadar bos ve gereksiz

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.