Şimdi Ara

Üniversite Öğrencisinin Hakları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
3
Favori
1.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AvriL<3

Bu sözleri tekrar söyletin o söylerken çaktırmadan video veya ses kaydı alın

Sanırım onu yapmak suç haklıyken haksız durumuna düşmeyelim sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Valla acısını arabasından çıkarın .

4 Lastik bugün en azından 700-800 lira jantları yamultun , tampon tırnaklarını kırın . Bir de adam tutup kendini dövdürün.

Dekana - Rektöre kadar gidin kanıtların hepsini gösterin hatta Avukat bile tutabilirsiniz Meslek etiği denen bir şey var tabi bu ülke de var mı bilemem .

Sonuna kadar savaşın ama sonuçları kötü de olabilir ne yazıkki.

Üzerine sayfalarca yazı yazılacak bir konuya parmak bastınız ; "Meslek etiği". Anladığım kadarıyla rektörlük ve dekanlık dışında yapabileceğim fazla bir şey yok.
  • Whisperxx kullanıcısına yanıt
    Hiçbir şekilde hukuksal davandan vazgeçme gerekirse dava aç, dekan'a git bence o hoca ile düzgün bir konuşma yapıp tavrını değiştirmesini isteyebilir.Eğer onuda tersler ise (poposu yiyor ise terslesin) ona sürgün yolu gözükür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kromozomkardeşler

Hiçbir şekilde hukuksal davandan vazgeçme gerekirse dava aç, dekan'a git bence o hoca ile düzgün bir konuşma yapıp tavrını değiştirmesini isteyebilir.Eğer onuda tersler ise (poposu yiyor ise terslesin) ona sürgün yolu gözükür.

Dekan 'a mutlaka gideceğim, bölüm başkanımızla da konuşacağım. Ters tepecekse de tepsin. Ben haksızlığın sindirilmemesi taraftarıyım her zaman.
    Dövdürmek mantıklı hocam, daha önce denenmediyse deneyin. ktü de denendi işe yaradı diye biliyorum ben. Tabi adam dayağı neden yediğini de bilmeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chtsydn

Dövdürmek mantıklı hocam, daha önce denenmediyse deneyin. ktü de denendi işe yaradı diye biliyorum ben. Tabi adam dayağı neden yediğini de bilmeli.

Hocam "Hukuk" devletiyiz sonuçta. Bunlara gerek kalmamalı. Sonuna kadar direneceğim ama
    Ya genelde bu tarz hocalar öğrencinin neler yapabileceğini bilir, ondan güç bularak bu tarz davranışlarını devam ettirirler. Yorumlara da baktım pek bi hukuksal çözümü görünmüyor gibi geldi bana. Bazı durumlarda bunlara gerek kalmalı bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chtsydn

Ya genelde bu tarz hocalar öğrencinin neler yapabileceğini bilir, ondan güç bularak bu tarz davranışlarını devam ettirirler. Yorumlara da baktım pek bi hukuksal çözümü görünmüyor gibi geldi bana. Bazı durumlarda bunlara gerek kalmalı bence.

Düşündümde bize bir "Öğrenci Sendikası" gerekiyor aslında. Bu tür olayların çok yaşandığına ve buralara yansıtılmadan sineye çekildiğine eminim. Hukukçu dostlar bir el atsa aslında
  • Dövdürmek başınıza daha büyük işler açar. Yapanı bulamayınca toptan ceza alırsınız.

Dilekçe verirken bütte anlatmadığı sorular soracağını söylediğini iddia edebilirsiniz. Bunu yapmaya hakkı yoktur. Müfredat dışı olsa adınızı bile soramaz sınavda.
    Bunların dışında da rektörlük, dekanlık gibi makamlara gelmeden önce bölüm içinde görüşülür konular ve bölüm içinde de çok ilginç bir durum olmadıkça bölüm kurulu hocadan yana olur. Doğal ve mantıklı olan da budur. Her sene gelen herkes haklı-haksız bir sürü dilekçe verebilir. Önceliğin hocada olmasının kötü bir durumu yoktur. Ama bahsettiğin gibi durumlar söz konusu ise sınıfın çoğunluğu toplanarak arka arkaya dilekçe verirseniz sizi de dikkate alırlar. Daha doğrusu almalılar.

Bu arada size ilginç bir gözlemimi de yazayım. Hepinizin lisans döneminde gördüğü araştırma görevlileri olur. Bu araştırma görevlilerine özellikle dikkat edin. Bi kısmı insan evladı olurken bir kısmı da "eşitlik-hak yememe" adı altında ne kadar iş yokuşa sürülebilirse sürüyorlar. Bazıları da var ki cidden psikolojik olarak sorunlarla dolu. Dikkat edin bu tip hocalar genelde kadroya alındıklarında yani Yrd. Doç. olarak başladıklarında aynı kafayla devam edip öğretim hayatları boyunca bu konuda adı geçenlerle aynı kafa yapısına sahip olurlar. Yani kötü hoca olurlar. Araştırma görevlilerinden yardımcı olanlar, derdi öğretmek olanlar da genelde lisansta tanıştığınız iyi hocalarınızın genç halleridir. İlerde onlar da iyi hocalarınız gibi iyi insanlar/eğitimciler olurlar. Bahsi geçen sahıs da eminim bu dönemlerinde kendini öğretici asistanı değil punisher sanmış ki size de şuan bozuk kafa yapısını sunuyor.

O da olsun hocam ama bu adamı da ayrıca dövdürün bence hak etmiş, benim bile içimde kalır yani
  • Okulu bitince gidip ağzını burnunu kıracaksın ki senden sonra geleceklere bir şey yapamasın. Haa okulu onun yüzünden bitiremiyorsan gene ağzını burnunu kıracaksın fark etmiyor. Eskiden işler böyle yürüyordu. Bundan yıllar önceki sağcı solcu dönemlerini hatırlayın. O zamanlar öğrenciler her konuda kendilerini savunuyorlardı. Buna yemekhanenin fiyatları 50 kuruş artırması bile dahildi. Böyle aptal hocalara da dayak atmışlıkları var. Son anda güvenliklerin kurtardıkları falan var. Dayak tek çözüm
  • Adres ver gelelim panpa hocanı döver üstünede pankart geçirip okulun girişine asarız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilm-i yorum

Dövdürmek başınıza daha büyük işler açar. Yapanı bulamayınca toptan ceza alırsınız.

Dilekçe verirken bütte anlatmadığı sorular soracağını söylediğini iddia edebilirsiniz. Bunu yapmaya hakkı yoktur. Müfredat dışı olsa adınızı bile soramaz sınavda.
    Bunların dışında da rektörlük, dekanlık gibi makamlara gelmeden önce bölüm içinde görüşülür konular ve bölüm içinde de çok ilginç bir durum olmadıkça bölüm kurulu hocadan yana olur. Doğal ve mantıklı olan da budur. Her sene gelen herkes haklı-haksız bir sürü dilekçe verebilir. Önceliğin hocada olmasının kötü bir durumu yoktur. Ama bahsettiğin gibi durumlar söz konusu ise sınıfın çoğunluğu toplanarak arka arkaya dilekçe verirseniz sizi de dikkate alırlar. Daha doğrusu almalılar.

Bu arada size ilginç bir gözlemimi de yazayım. Hepinizin lisans döneminde gördüğü araştırma görevlileri olur. Bu araştırma görevlilerine özellikle dikkat edin. Bi kısmı insan evladı olurken bir kısmı da "eşitlik-hak yememe" adı altında ne kadar iş yokuşa sürülebilirse sürüyorlar. Bazıları da var ki cidden psikolojik olarak sorunlarla dolu. Dikkat edin bu tip hocalar genelde kadroya alındıklarında yani Yrd. Doç. olarak başladıklarında aynı kafayla devam edip öğretim hayatları boyunca bu konuda adı geçenlerle aynı kafa yapısına sahip olurlar. Yani kötü hoca olurlar. Araştırma görevlilerinden yardımcı olanlar, derdi öğretmek olanlar da genelde lisansta tanıştığınız iyi hocalarınızın genç halleridir. İlerde onlar da iyi hocalarınız gibi iyi insanlar/eğitimciler olurlar. Bahsi geçen sahıs da eminim bu dönemlerinde kendini öğretici asistanı değil punisher sanmış ki size de şuan bozuk kafa yapısını sunuyor.

öneriniz için teşekkürler. Elimden geleni yapacağım. Şimdi öğrendim bahsettiğim hoca kendi bölümünde ders veremiyormuş benzer bir durumdan dolayı. Öğrenci efsanesi de olabilir emin değilim. Sınıfın çoğunluğu konu hakkında bir bütün olmuş durumda elimden geleni yapacağım. Onlarında yapacağına eminim.

• Hiçbir hakkımız yok hocam. Biz sınıfa tek derse dünya öğrenci girip çalışanından çalışmayanına ders ortalaması 0 düşüren öğrencileriz. Tabi acaba bizmi yaptık kendiliğindenmi oldu şüpheli. Ders hocası prof. ve bölüm başkanı git şikayet et ne olacak ? :D 2. Sınıfta böyle bir durum ortaya çıktı şikayet ettik sadece 1 sene farklı derse verdiler onda gene yapacağını yaptı. Başka bir hocamız geldi. Büte kalanlar yandı bizim işlerimizi erteletiyorlar. Finalde geçin yoksa gelmeyin diyor. Ne diyebilirsin ki ? Finaldede 2-3 kişi geçti bütü hiç sormadım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: LetnaErt

Okulu bitince gidip ağzını burnunu kıracaksın ki senden sonra geleceklere bir şey yapamasın. Haa okulu onun yüzünden bitiremiyorsan gene ağzını burnunu kıracaksın fark etmiyor. Eskiden işler böyle yürüyordu. Bundan yıllar önceki sağcı solcu dönemlerini hatırlayın. O zamanlar öğrenciler her konuda kendilerini savunuyorlardı. Buna yemekhanenin fiyatları 50 kuruş artırması bile dahildi. Böyle aptal hocalara da dayak atmışlıkları var. Son anda güvenliklerin kurtardıkları falan var. Dayak tek çözüm

O işler senin de söylediğin gibi eskidendi. Birilerini döverek sadece o andaki problemi çözebilirsiniz. O da kesin değil. Adam dayak yedi diye daha da işin üstüne gidip dava açabilir. Resmi olarak "öğretim görevlisi" olan birini de dövmek sokakta herhangi birini dövmek değildir. Büyük ceza alırsınız.

Bu tip durumları çözmek için eğitimci olduğunu sanan bu adamlara disiplin cezası verilmeli ki aklı başına gelsin. Onlar bundan anlar sadece.
    Birilerini döverek/dövdürerek haklıyken haksız duruma düşmeyin.

• Son sınıfsan ve okulun uzadıysa topla tinerciyi baliciyi ver ellerine 50şer 100er lira ağzını yüzünü kırdır.adalet böyle olur bu tiplere.Alttan kaldıysa son sınıf değilsen de dilekçe ver başka hocadan al dersi.
  • Konunun şu gidişinden gaza gelip bir öğrenci sendikası oluşumu başlatasım geldi. Ne çekmişiz şu hocalardan be.
  • Adam yine niyetini belli etmiş. Bizim hoca ilk 2 hafta yoklama almadı, devamsızlıktan kalmazsınız dedi. Sonra hiç uğramadık derse. Final günü panoya bi baktık 3 sayfa devamsızlıktan kalan adam var. Herif sınıfın yarısından fazlasını bırakmış.
  • Bizim hocaların hepsi sorunlu. Sınıf olarak her gün kulaklarını çınlatıyoruz. Bi hocamız da tıpkı sizin hoca gibi finalde kalırsanız büte gelmeyin diyordu, bizde gitmiyorduk tabi. Yine aynı hocanın dersinden geçemeyen bir üst devre başka bir bölümden aynı dersi alıp geçmişlerdi. Bundan haberdar olan şeref yoksunu hoca diğer bölümdeki dersin kredisini düşürdü ki seneye kendi dersinden geçemezsek alamayalım.

Sanırım tüm üniversite öğrencileri hocalarından şikayetçi. Ben şunu merak ediyorum, ders işlenirken hakarete maruz kalırsak akabinde hocaya dalarsak bölümden atılma ihtimalimiz var mı?

hocanın maıl e verdığı cevapları tüm sınıf arkadaşların rektör e maıl atsın, sosyal medyada rahatsız edın verdığı cevabı yükleyın, ozellıkle twıtter anında soruşturmalık olur
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.