Şimdi Ara

Üniversite Öğrencisinin Hakları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
3
Favori
980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir devlet üniversitesinde mühendislik bölümünde okuyorum. Bir ders ile ilgili daha doğrusu öğretim üyesi ile ilgili sıkıntım var aslında sıkıntı genel bir sıkıntı bireysel değil. İsterseniz olayı anlatayım. Hoca bana taktı tarzında bir sıkıntı değil sizi temin ederim. Dersin son günü hoca final hakkında bilgiler verirken tüm sınıfın karşısında finalde geçemezseniz boşuna büte gelmeyin vs gibi sözler sarfediyor. Neyse final günü de sınav kağıtlarını dağıtırken özellikle erkeklerin bütünlemeye gelmelerine gerek olmadığını, derste anlatmadığı sorular soracağını belirtiyor. Sonuçta erkeklerin büyük bir çoğunluğu final sınavından da kalıyor. Hocaya konuyla ilgili bir mail atılıyor ve bütünleme için söylediklerinin ciddiyeti araştırılıyor. Hoca verdiği cevapta bütünlemeye gelerek boşuna kendilerini yormamalarını söylüyor hatta dalga geçer bir biçimde öğrencinin gelecek planları için onları başarma da başarılar diyor. Bu durum nereye şikayet edilir ? Öğrencilerin hakları nelerdir ? Haksızlık karşısında çok titiz bir insanım ve gerçekten bunun üstünü kapatmak içimden gelmiyor.

Önerilerinizi bekliyorum.

• Eğer genel bir durumsa bir dilekçe yazar, altınada bütün sınıfın imzasını alırsın.Daha sonra o öğretmen hakkında gerekli işlem yapılır.Sınıf değişimi vesaire.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip bilen biri varsa biz de öğreniriz
    ama bölüm başkanı dekan vs görüşürseniz yardımcı olur sanırım

quote:

Orijinalden alıntı: kromozomkardeşler

Eğer genel bir durumsa bir dilekçe yazar, altınada bütün sınıfın imzasını alırsın.Daha sonra o öğretmen hakkında gerekli işlem yapılır.Sınıf değişimi vesaire.

öğretmen değil öğretim üyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kromatit -- 20 Ocak 2015; 0:59:15 >
  • quote:

Eğer genel bir durumsa bir dilekçe yazar, altınada bütün sınıfın imzasını alırsın.Daha sonra o öğretmen hakkında gerekli işlem yapılır.Sınıf değişimi vesaire.

önemli olan sınıf değişimi değil. Ben şahsen kendi adıma konuşayım. Yüksek bir ortalamam var ve aldığım burslarla okuyorum diyebilirim. Benim bu dersten kalmam hem erasmusa gitmeme hem de burslarımın kesilmesine sebep olabilir. Hocaya gerçekten iyi niyetle yazıldı. Gerçekten haksızlığa gelemiyorum işin peşini de bırakmak istemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kromatit

takip bilen biri varsa biz de öğreniriz
    ama bölüm başkanı dekan vs görüşürseniz yardımcı olur sanırım

quote:

öğretmen değil öğretim üyesi

daha önce deneyenler olmuş. Okul hocasını koruma yönünde seyir gösteriyor dekan ve rektörlük diyorlar. Denemedim ne kadar doğrudur bilmiyorum.
  • Bu tip hocaların olayı ne anlam veremiyorum cidden. Ego şu bu diyip de geçemezsin ki. Saplantılı gibi bazıları. Yaşadığı bazı zorlukların hıncını öğrencilerden alıyorlar galiba tam çözemedim.

• İlk önce bölüm başkanına, olmazsa bölüm sekreterine, olmazsa dekana, olmazsa rektöre, olmazsa YÖK'e. Her türlü dilekçe yaz. Ancak arkanda senin gibi bir çok kişi olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Whisperxx kullanıcısına yanıt
    Tamam öyle bir durum varsa final iptal edileceğini düşünmüyorum ama bütlerde başka hoca sınavınızı hazırlayıp okuyabilir yani hoca değişirse.Ama hakkını aramanın tek yolu önce git hocanı karşına al teke tek düzgün bir üslüp ile sitemkar olmayan sakin bir şekilde erasmusa girmek istediğini işte böyle devam ettiğiniz sürece gidemediğini durumunu anlat işte eğer o zaman dahi seni ciddiye almaz ise git dilekçe ver ama bir kişi ile pek etkili olamazsın imza topla bence.

• Dekana anlat olmazsa dilekçe yoluna başvur

• quote:

Tamam öyle bir durum varsa final iptal edileceğini düşünmüyorum ama bütlerde başka hoca sınavınızı hazırlayıp okuyabilir yani hoca değişirse.Ama hakkını aramanın tek yolu önce git hocanı karşına al teke tek düzgün bir üslüp ile sitemkar olmayan sakin bir şekilde erasmusa girmek istediğini işte böyle devam ettiğiniz sürece gidemediğini durumunu anlat işte eğer o zaman dahi seni ciddiye almaz ise git dilekçe ver ama bir kişi ile pek etkili olamazsın imza topla bence.

dostum bunu denedim cevabı erasmusunda başarılar oldu.
  • Sadece 500 liraya final günü hocanı dövebiliriz. (Paraya ihtiyaç var erkek-kadın & genç-yaşlı sorun teşkil etmez.)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kromatit

http://www.yok.gov.tr/web/guest/icerik/-/journal_content/56_INSTANCE_rEHF8BIsfYRx/10279/17706
    http://www.yok.gov.tr/web/guest/bilgi-edinme;jsessionid=1B557F42BEF00254B1C60784A97AD917

ilk önce bunları inceledim. YÖK 'ün bilgi alma kısmında dikkat edersen şu kriterlere uygun olmayan dilekçeler işlem görmüyor diyor. Benim sorunum da o kriterlere uymuyor. Ama yine de teşekkür ederim ilgine.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ömürcan

Sadece 500 liraya final günü hocanı dövebiliriz. (Paraya ihtiyaç var erkek-kadın & genç-yaşlı sorun teşkil etmez.)

hem çalışıp hem okumaya çalışıyorum. başarılı da bir öğrenciyim. Sadece kendime yediremiyorum bu haksızlığı. 2 senelik çalışmayı birinin egosu hiç ediyor.
  • Şikayet edemezsin. Yıllardan beri bu hocalar var

• Bizde matematik profesörü vardı vize final ortalamaları 10'un altında gelirdi.Her dönem yökten uyarı geliyormuş ortalama neden böyle yükseltin diye tabikide iplemiyordu.Profesörlere hesap soran yok ister yök ister en üst makam gelsin yine bir halt olmaz.Özel üniversitede olsaydın hallolur derdim neticede parayı veren belli, sözleşmeli iş yapıyorlar ve okulla ilişkisi kesilebilirdi hocanızın.Devlette bu çok zor bir ihtimal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: purpleandbeyond

Şikayet edemezsin. Yıllardan beri bu hocalar var

Hemen hemen herkes konuya böyle yaklaşıyor zaten. Haklısınız belki ben uğraşsam sonuç benim açımdan kötü olacak. Ama şu konuyu es geçersem vicdanım hiç bi zaman rahat etmeyecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bloc Party

Bizde matematik profesörü vardı vize final ortalamaları 10'un altında gelirdi.Her dönem yökten uyarı geliyormuş ortalama neden böyle yükseltin diye tabikide iplemiyordu.Profesörlere hesap soran yok ister yök ister en üst makam gelsin yine bir halt olmaz.Özel üniversitede olsaydın hallolur derdim neticede parayı veren belli, sözleşmeli iş yapıyorlar ve okulla ilişkisi kesilebilirdi hocanızın.Devlette bu çok zor bir ihtimal.

boyun eğmemiz gerekiyor yani. Böyle düzene de laf iliştirmemek çok zor gerçekten
  • Bu sözleri tekrar söyletin o söylerken çaktırmadan video veya ses kaydı alın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla acısını arabasından çıkarın .

4 Lastik bugün en azından 700-800 lira jantları yamultun , tampon tırnaklarını kırın . Bir de adam tutup kendini dövdürün.

Dekana - Rektöre kadar gidin kanıtların hepsini gösterin hatta Avukat bile tutabilirsiniz Meslek etiği denen bir şey var tabi bu ülke de var mı bilemem .

Sonuna kadar savaşın ama sonuçları kötü de olabilir ne yazıkki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 20 Ocak 2015; 1:26:45 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.