Şimdi Ara

Üniversite hocalarına nasıl yaralınılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben ömrüm boyunca hiçbir hocaya yalakalık yapmadım üniversite 1. sınıfım sınavlara giriyoruz mesela türkçe kompozisyon yazıyorum hoca düşük puan veriyor zaten sayısalcıyım ben bana neden düşük veriyorsun kompozisyondan.türkçem neden d gelsin, böyle mantıksız hocalar neden düşünemiyorlar naapmak lazım bu işin raconu nedir bilen varmı?

• güzel diyorsun da ,o da üniversiteye gelmişşin kompozisyon yazmayi ögrenememissin ,kendini ifade edemiyorsun diye düsünüyordur
  • quote:

Orjinalden alıntı: fod

güzel diyorsun da ,o da üniversiteye gelmişşin kompozisyon yazmayi ögrenememissin ,kendini ifade edemiyorsun diye düsünüyordur

sen haklısın dostum fakat şöyle bir durum var sayısal bir bölümde sayısal öğrencisi zaten 2 sene üniversiteye hazırlanmışız lise sonda kompozisyon yazdığımı hatırlamıyorum 1 senede üniversite hazırlık var 3-4 senedir kompozisyon yazmadım orta dereceli kompozisyona düşük vermesi saçma
  • zaten senin bölümden bir hoca değil. başka bir dersini alma ihtimalin yok. fazla yaranmana da gerek yok bence...
  • Hocalarla iyi diyalog kurmayı hemen yalakalık olarak düşünme. Herşeyden önce iyi anlaşmaya çalış onlarla. Sana tavsiye edebileceğim en güzel yöntem, hal hatır sorman, muhabbet etmeye çalışman. Her gördüğünde selam ver, hallerini hatırlarını sor. Bir zaman sonra sen sormasan onlar senin nasıl olduğunu sorarlar. Herhangi bir sorun olduğunda sormaktan hiç çekinme. Yardım etmekten mutlu olurlar genelde.
  • yalakalık yapmadan hocaya yaranman imkansız

aynı dert bizde de var adam kagıdı okumuyor bile makarna tarifi olan bir kagıt ile dogru cevapları yazan bir kagıt aynı puanı alabiliyor
  • ulan şu notu düşük olan adamların hepsinin ağzında hep aynı laflarmı olur yahusen mezun olsan ne olur,mezun olmasan ne olur,not almak için yalakalık nasıl yapılır deyip;bu soruya cevap bekleyen başka biri varmıdır acaba...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Denixhan

Ben ömrüm boyunca hiçbir hocaya yalakalık yapmadım üniversite 1. sınıfım sınavlara giriyoruz mesela türkçe kompozisyon yazıyorum hoca düşük puan veriyor zaten sayısalcıyım ben bana neden düşük veriyorsun kompozisyondan.türkçem neden d gelsin, böyle mantıksız hocalar neden düşünemiyorlar naapmak lazım bu işin raconu nedir bilen varmı?

o hocalar(edebiyat,tarih@sayısal bölümler) kağıdı okumadan kafadan not bile verirler.zaten ortalamaya etki etmiyor(mezuniyet) geçecek notu al gerisine kafanı takma:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: berat23

quote:

Ben ömrüm boyunca hiçbir hocaya yalakalık yapmadım üniversite 1. sınıfım sınavlara giriyoruz mesela türkçe kompozisyon yazıyorum hoca düşük puan veriyor zaten sayısalcıyım ben bana neden düşük veriyorsun kompozisyondan.türkçem neden d gelsin, böyle mantıksız hocalar neden düşünemiyorlar naapmak lazım bu işin raconu nedir bilen varmı?

o hocalar(edebiyat,tarih@sayısal bölümler) kağıdı okumadan kafadan not bile verirler.zaten ortalamaya etki etmiyor(mezuniyet) geçecek notu al gerisine kafanı takma:)[b/]

koyu kısmı tam anlamadım

• quote:

Orjinalden alıntı: yakup13

quote:

Orjinalden alıntı: berat23

quote:

o hocalar(edebiyat,tarih@sayısal bölümler) kağıdı okumadan kafadan not bile verirler.zaten ortalamaya etki etmiyor(mezuniyet) geçecek notu al gerisine kafanı takma:)[b/]

koyu kısmı tam anlamadım

Kendi okuduğum üniversitedeki durumdan örnek vereyim... 1. sınıfın her iki dönemindede Edebiyat-Tarih-İngilizce dersleri var. Bu dersleri programa koyuyorlar ama ortalamaya hiçbir etkisi yok... Ortalamayı hesaplarken bu derslerin notlarını katmıyorlar. Böyle saçma birşey... Zorla dayatıyorlar ama ortalamada bir boka yaradıkları yok... Eğer yarasaydı zaten ingilizce ve tarihten 2 döndemde toplam 32 krediyi yardırmıştım...

• Üniversitede çoğu hoca, öğrencinin sorumluluğuna bakar. Bunlar:
    - Varsa yoklamada eksi olmaması
    - Varsa laboratuarda ortalamanın üstünde not, eksiksiz rapor
    - Ödev verirse (ne kadar saçma bir uygulama) yapılmış olması

Bunlardaki noksanlık hocanın gözüne takılırsa hocanın taktığı ve düzeltilmesi zor "sorumsuz öğrenci" damgası oluyor... Neden: Hocalar öğrencilerin hepsinin sorumsuz olduğu kanaatindedir, içlerinde sorumlu izlenimi olanları gözetirler...

Hocalara yaranarak dersleri deviren çooook kişi tanıyorum. Eğitim süremin 7 sene olması dediğimi açıklar zannımca. Hiç hoşuma gitmeyen birşey, ama "ders geçmeye etkili ise, hayatımın bir parçası olmayacaksa, sadece ünide yapacaksam neden olmasın" diye de düşünmekten kendimi alamıyorum.

Sanırım, aşırıya kaçmadan hal hatır sormak, ayak üstü muhabbet etmek, derslerde sorulduğunda hemen parmak kaldırmak ve çok bilmeye gerek yok; az bilgiyle çok şey anlatmak yada dönüp dolaşıp aynı şeyleri farklı izah etmek, hocanın hoşuna giden açıklamalar örneğin: Dersle ilgili güncel bir konuyu ders içinde/başında söz alıp anlatmak vs. Gözlemlerim bunlar...

Hocanın odasında ağlayarak ya da annesini getirtip beraber ağlayarak okul bitiren bayanlar var. Bu da ayrı bir konu...

• quote:

Orjinalden alıntı: berecik

Üniversitede çoğu hoca, öğrencinin sorumluluğuna bakar. Bunlar:
    - Varsa yoklamada eksi olmaması
    - Varsa laboratuarda ortalamanın üstünde not, eksiksiz rapor
    - Ödev verirse (ne kadar saçma bir uygulama) yapılmış olması

Bunlardaki noksanlık hocanın gözüne takılırsa hocanın taktığı ve düzeltilmesi zor "sorumsuz öğrenci" damgası oluyor... Neden: Hocalar öğrencilerin hepsinin sorumsuz olduğu kanaatindedir, içlerinde sorumlu izlenimi olanları gözetirler...

Hocalara yaranarak dersleri deviren çooook kişi tanıyorum. Eğitim süremin 7 sene olması dediğimi açıklar zannımca. Hiç hoşuma gitmeyen birşey, ama "ders geçmeye etkili ise, hayatımın bir parçası olmayacaksa, sadece ünide yapacaksam neden olmasın" diye de düşünmekten kendimi alamıyorum.

Sanırım, aşırıya kaçmadan hal hatır sormak, ayak üstü muhabbet etmek, derslerde sorulduğunda hemen parmak kaldırmak ve çok bilmeye gerek yok; az bilgiyle çok şey anlatmak yada dönüp dolaşıp aynı şeyleri farklı izah etmek, hocanın hoşuna giden açıklamalar örneğin: Dersle ilgili güncel bir konuyu ders içinde/başında söz alıp anlatmak vs. Gözlemlerim bunlar...

Hocanın odasında ağlayarak ya da annesini getirtip beraber ağlayarak okul bitiren bayanlar var. Bu da ayrı bir konu...

bu kadar gözlem yapacağına oturup çalışsaymışsın 7 sene olmazmış üstadher zaman derim insanımız zeki ama kafa başka şeylere çalışıyor

• Kesinlikle derslerde aktif olmak! Başka da birşey demem sana.Benim gibi ingilizce 2 cümle kuramayan adam "A" alıyorsa. Ve bana "A" veren hoca Düzce gibi bir yerden İst Marmara Üniversitesine geçebilecek kadar kaliteli bi hocaysa....
    Dersinde her naneye parmak kaldırıyordum.Kadına kendimi ezberletmiştim.Her kalktığımda yine mi sen bakışı atıp,gülümsüyordu.Bende senin gibi sayılırım.Hoşlanmadgm bi hocanın gidipte laf olsun diye halini,hatrını sormam.Yalakalıktan hoşlanmıyorsan yapabilirsin...

Sınav notlarım 55-57 (vize final) Düşün artık nası yükseltmiş notumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raimond -- 23 Nisan 2009; 9:27:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: wormhole
    bu kadar gözlem yapacağına oturup çalışsaymışsın 7 sene olmazmış üstadher zaman derim insanımız zeki ama kafa başka şeylere çalışıyor

Haklısın tabi ama; başka şeyler vardı. Geride kaldı artık...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.