Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE OKURKEN SINAVA GİRİP AYNI BÖLÜMÜ KAZANMAK (GÜNCELLENDİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
2
Favori
19.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet gençler bilen yardım etsin bunu yaptığımızda ders saydırıp üst sınıftan eğitime devam edebilir miyiz?

Mesela istanbul hukuk'ta okurken sınava girip ankara hukuk'ta 2.sınıftan devam edebilir miyiz?

Edit: Ortak zorunlu dersler ve seçmeli dersler kesinlikle saydırılabiliyor. Diğer dersler de eğer kredileri aynıysa saydırılabiliyor.

Edit 2: Öğrenci işleriyle konuşmadan böyle bir işe kalkışmayın. Kesin çözüm konuşmaktır. Yoksa boşa kazandığınızla kalırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bıyıklı genç forvet -- 4 Eylül 2018; 15:20:36 >

• Umarım anlatabilmişimdir.
  • up
  • Yukarı
  • Hocam o ders saydırma işi okuldan okula değişiyor. Ben şunu biliyorum, yaz okulunda Türkiye'deki başka bir okulda ders aldığın takdirde o okulda aldığın dersi ancak başarı sırası senin okuduğun yerden yüksek olduğunda sayıyor. Mesela ODTÜ CENG'te okuyorsun diyelim, yaz okulunda gittin OMÜ CENG'ten ders aldın, bunu saydıramıyorsun fakat Boğaziçi CENG'ten aldığın dersi sayıyorlar. Yaz okulunda durum buydu fakat dönem içi derslerde farklılık yoktur diye tahmin ediyorum, böyle şeyler okuldan okula değişir ve öğrenci işleri bilir, eposta ile sorabilirsiniz ya da üniversite kurallarını okuyun, illa yazıyordur orada.
  • Anladım hocam teşekkür ederim. Ama çok saçma değil mi? Yani ders içeriği aynı olduktan sonra ne fark eder ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bıyıklı genç forvet

Anladım hocam teşekkür ederim. Ama çok saçma değil mi? Yani ders içeriği aynı olduktan sonra ne fark eder ki?
    Çan sistemi varsa mantıklı aslında. Ben çok düşük puanlı üniversitelerdeki mühendislik öğrencilerini konuları anlayarak dersi geçtiklerini düşünmüyorum. Çan zaten 20 çıkıyormuş, adam konuyu bilmese de geçiyor dersten. Yüksek not almak için de böyle kolay yoldan not alabileceğin üniversitelerden bir sürü ders alıp çakallık yapabilirsin. Herhalde bunu önlemek için var.
  • Haa bak bu da doğru işte Adam yan gelip yatar 1 yıl sonra hoop başka yere atlar orada geçer.
  • Öğrenci İşleriyle konuşmak kesin çözümdür.
  • Up
  • aynı soruyu ben de sorucaktım şuan 2. sınıf bilgisayar mühendisliği okuyorum bu sene sınava girip tekrar aynı bölümü tercih etsem başka üniversitede 1. sınıftan mı başlayacagım yoksa 3ten devam mı?
  • xformerx X kullanıcısına yanıt
    Müfredat uyarsa 3'ten devam edebilirsin hocam. Müfredat uymuyorsa zaten yatay geçiş de yapsan uyumsuz dersleri baştan almak zorundasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bıyıklı genç forvet -- 4 Eylül 2018; 21:32:16 >
  • Hocam müfredat uyarsadan kasıt ne mesela ? 2 ders uyumsuz olsa beni 1.sınıftan başlatırlar mı o zaman ?
  • Yani ders içerikleri ve o dersin kredi sayısı. Mesela atıyorum algoritma dersini sen daha almadın ama geçiş yapacağın okulda o ders gösterilmiş. Bu durumda bu dersi alttan almak zorundasın. 1'den başlatmazlar ama korkma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bıyıklı genç forvet -- 5 Eylül 2018; 14:25:43 >
  • Eyvallah hocam teşekkürler 🙂
  • Hocam yaptınız mı bunu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.