Üniversite 2 elektrik bölümü okumaktayım. Hocadan ödev aldık ve perşembe gününe kadar karşısına bir proje ile gelmemizi istedi. Sizden proje örnekleri istemekteyim. Gruplar duruma göre değişebilirmiş. Yani ortaya çıkacak ürünün maaliyetine bağlı. Biz 4 kişi olmayı düşünüyoruz. Eğer aklınızda varsa bir proje arkadaşlar lütfen yardımlarınızı bekliyoruz. Pnomatik sistem, elektronik kumanda sistemi gibi projeler yapılmış geçen sene. Bizden de bu sene istedin. Projelerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz arkadaşlar...
Çizgi izleyen robot yapın. Aynı zamanda yarışmalara da katılıp ödül alırsınız. Üniversitelerdeki bu tip proje ödevleri genelde hocanın anlatacak konu bulamayıp öğrencileri oyalama taktiğidir. Siz dediğimi yapın. Bir adet çizgi izleyen robot yapın ve yarışmalara da katılın.
Söylerim arkadaşım ama bizim hoca biraz bu tür şeylere karşı gibi Demek istediğim birileri uzaktan kumandalı sensörlü araba yapmış fazla tutmamış onu. Onun istediği şeyler genelde motorlu, asansör yapmıslar mesela çalışmış bize gösterdi örnek olarak. Bu tür şeyler istiyor ama dediğini ekleyeceğim listeye.
Başka arkadaşların varsa fikirleri bekliyoruz...
quote:
Orijinalden alıntı: Bolu Beyi
Söylerim arkadaşım ama bizim hoca biraz bu tür şeylere karşı gibi Demek istediğim birileri uzaktan kumandalı sensörlü araba yapmış fazla tutmamış onu. Onun istediği şeyler genelde motorlu, asansör yapmıslar mesela çalışmış bize gösterdi örnek olarak. Bu tür şeyler istiyor ama dediğini ekleyeceğim listeye.
Cizgi izleyen robotu tabikide istemez. Basit birsey. Bizim universitede hocalar robot toplulugunda yaptigimiz cizgi izleyen veya mini sumolara oyuncak araba diyor. O yuzden biz buyuk projelere yonelmeye calisiyoruz. Sende orjinal birseyler bulabilirsin. Bunun icin ingilizce olarak google i kullan. Orjinal seyler genelde yabancilardan cikiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: tugay289
quote:
Orijinalden alıntı: Bolu Beyi
Cizgi izleyen robotu tabikide istemez. Basit birsey. Bizim universitede hocalar robot toplulugunda yaptigimiz cizgi izleyen veya mini sumolara oyuncak araba diyor. O yuzden biz buyuk projelere yonelmeye calisiyoruz. Sende orjinal birseyler bulabilirsin. Bunun icin ingilizce olarak google i kullan. Orjinal seyler genelde yabancilardan cikiyor.
Çizgi izleyen robot yarışmalara katılınacaksa hiç de basit birşey değildir. Herkes çizgi izleyen robot yapabilir fakat yarışmalarda sadece gülünen bir robot yapmış olur. İşin içerisine PID, PWM, Analog sensör okuma gibi şeyler katmadan yaparsan yarışmalarda da hiçbirşey yapamazsın. Ben iki sensdir bu işle uğraşıyorum ve şu ana kadar 2 laptop (Birisi Apple-Macbook) ve bir adet de PSP kazandım. Brnim yaptığım robota da basit deyip, oyuncak gözüyle bakan y. lisans yaptığım üni. hocaları benden kod dilenir oldular.
Bencede kolay degil ama gene basit.Tabi Odtu gibi buyuk yarismada birinci olmak mukemmel birsey.Ama bir universite ogrencisi daha orjinal farkli birseyler yapabilir.Birde hoca icin proje yapiyorsaniz hoca kendinide dusunur. Tabi hocalarin bize karsi tutumunu bende begenmiyorum. Bende cizgi izleyenleri yaparken lehim kokusunu cektim L298 yandi soktum tekrar taktim cnylerle ugrastim.Hocaya gel sende yap demek isterim.Ama malesef oyle bakiyorlar.
Haklısınız. Hocalar ilgilerini çekebilecek şeyler arıyorlar. Mesela basit bir GPS alıcısı yapabilirsiniz? Veya Cep Telefonu ile uzaktan cihaz kontrolü gibi şeylere yönelebilirsiniz. www.biltek.tubitak.gov.tr adresinde güzel şeyler var bir bakın isterseniz.
Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. Verilen sitede araştırma yapacağım. Değişik fikirler varsa aklınızda bekleriz...
Bir öneri de benden olsun. İki adet robot (ya da ne derseniz) olsun. Bunların ancak ikisinin taşıyabileceği büyüklük ve ağırlıkta da bir cisim (mesela masa) da bulunsun. Bu robotlara aynı anda bir komut vererek bu masayı birlikte taşıyacak bir proje yapılabilir. Burada önemli olan robotlara sadece bir komut verip, işin geri kalanını onların birbirleriyle haberleşmelerini ve koordineli bir şekilde verilen işi yapmalarını sağlamak.
2. sınıf için belki biraz ağır derseniz, 4 tarafı ultrasonic sensörlerle çevrili bir araç yapıp bunu da bilmediğiniz bir ortama koyup, o ortamın 2 ya da 3 boyutlu şeklini çıkarmak ta daha basit olarak yapılabilir.
kedi yapacağım projeyisana önerebilirim mekanik düzeneği çok iyi bir hexapedal robot yapabilirsin fakatmekanik bilginin sağlam olması gerekiyor ben yardım istemek amaçlı konu açtım. takip edebilirsin ayrıca bu hexapedal olayı gerçekden merakuyandıran bişey. arama kurtarma amaçlı kullanılabilir.
Arkadaşlar çok sağolun yorumlar için.
ucanturk45
Gerçekten 2. sınıf için zor sanırım Bizim bilgimiz beya bir az :) Şu el yapımı projeksiyon işine merak sardık. Bu konuda yardımcı olabilirim diyen varsa bekleriz arkadaşlar. Yarın sabah hocaya belge ile bilgi vermem lazım ve hala kafam karışık
ben genelde sizin gibi öğren arkadaşların bitirme ve proje ödevlerini yapıyorum elektronik üzerine el yapımı projelerimiz var eğer detalı bilgi almak isterseniz özel mesaj atabilirsinix.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme