Şimdi Ara

üniversite seçimlerimiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar üniversite imtihanlarına çok az kaldı ve sinir harbi yaşıyan baya arkadaş var, acaba kazanıtmıyım, ne yaparım diye,
    ama birde seçim var sizler nereleri seçtiniz kafanızdaki yer neresi, ben fizik yada mekatronik seçeceğim, çünkü mekanik ve fizikte durumum çok iyi,

sizlerden gelecek yorumlara göre acaba iyimi yaptım degerlendirmek istiyorum.

• Arkadaşlar, lise sonlar ne yapacagız birazda bu konuya akala ya.
  • Sınava girecek olan arkadaşları iyi anlayan birisi olarak bir kaç şey demek istiyorum;

Elbette herkesin bir hedef beslediği bir sınav bu ÖSS.
    Sınava hazırlanan arkadaşlara kendi perspektifimden kendimce öneriler sunayım;
    Benim görüşüm şudur ki, sınava hedefsiz girin arkadaşlar.Yani kendinizi sıkıp strese sokmayın doktor, mühendis olmam için şu kadar net yapmalıyım diye.
    Çünkü gereksiz stres ortamı yaratıp, kendinize zarar veriyorsunuz böylelikle.
    Sınavda gayet sakin olarak kafanızı sınava verin.
    Soruları çözerken şu veya bu olcam diyip boş bir stres fırtınasına girmek yerine, en akl-ı selim halle elinizden geleni yapmaya çalışın.
    Kendinizi serbest bırakarak, sakin ve ciddiyetle soruları çözmeye çalışın.
    Bunun işe yarayacağına inanıyorum.
    Denedim ve meyvesini aldım.
    Sınava girecek olan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.
    ALLAH yardımcınız olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lav -- 14 Mart 2010; 14:46:59 >

• Ben kendime fizik mühendisliği veya mekatronik mühendisliğini hedef olarak seçtim,

bu konuda çok iyiyim ama o an ne olur bilemem sınav stresi ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lav

Sınava girecek olan arkadaşları iyi anlayan birisi olarak bir kaç şey demek istiyorum;

Elbette herkesin bir hedef beslediği bir sınıv bu ÖSS.
    Sınava hazırlanan arkadaşlara kendi perspektifimden kendimce öneriler sunayım;
    Benim görüşüm şudur ki, sınava hedefsiz girin arkadaşlar.Yani kendinizi sıkıp strese sokmayın doktor, mühendis olmam için şu kadar net yapmalıyım diye.
    Çünkü gereksiz stres ortamı yaratıp, kendinize zarar veriyorsunuz böylelikle.
    Sınavda gayet sakin olarak kafanızı sınava verin.
    Soruları çözerken şu veya bu olcam diyip boş bir stres fırtınasına girmek yerine, en akl-ı selim halle elinizden geleni yapmaya çalışın.
    Kendinizi serbest bırakarak, sakin ve ciddiyetle soruları çözmeye çalışın.
    Bunun işe yarayacağına inanıyorum.
    Denedim ve meyvesini aldım.
    Sınava girecek olan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.
    ALLAH yardımcınız olsun.

Farklı bir bakış açısı.
    Çoğu kişi hedefiniz olsun diyor. Ancak bu şekilde başarıya ulaşabileceğimiz söyleniyor.

• Genelde herkes 2. girişinde kazanır ÖSS'yi.
    Ben 3. yılımda girdim ve bahsettiğim yöntemi denediğim ilk yılda.
    Sınav esnasında öyle bi an, öyle bi soru geliyorki yapamıyorsun ve bunu bir kaç soru daha izliyor.
    Moralin bozuluyor ve kendi kendine diyorsunki "buraya kadar", istediğim şey olamayacağım.
    Beni anlatmak istediğim HEDEFSİZ olman değil, sınavda hedefini gizli tut.
    Çünkü senin hedefin 3 saat kadar azıcık bi zamana sığacak kadar niteliksiz olamaz.
    Sınavda kendini serbest bırak ve her an elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış.
    Hedefine ulaştığını göreceksin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.