Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE SINAVSIZ GEÇİŞ HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, anadolu teknik lisesi son sınıf öğrencisiyim 75-76 civarı diploma notunun gelmesini bekliyorum.

ATL olsak bile bir anadolu lisesi kadar dersler ağır geçmedi fizik dersinde özellikle hiç bir şey yapamasak bile kolayca geçtim hatta üzerine 80-90 gibi puanlar aldım :)

Bunca zaman ağır bir ders öğrenimi görmediğimiz için üniversite sınavı için endişeleniyorum. YGS'ye 5 ay kalmış 5 ay ygs çalışsam bir şeyler yapsam kalan 3 ayda lys'ye ne kadar hazırlanabilirim diye endişeleniyorum.

Bu yüzden 2 senelik sınavsız geçiş yaparak sonrasında +2 seneyi dgs ile veya sınavsız alan vakıf üniversitelerinde en son ihtimalde yurt dışında lisans tamamlamayı düşünüyorum.

Bölümüm bilişim ve ileride istediğim meslek hedefim tamamen sayısal üzerine :) yazılım, bilgi güvenliği veya böte istiyorum. Bu isteğim lisede bilişim çok az programlama elektronik dersleri gördüğüm için değil ilk okuldayken bile 6-7.sınıfta php c# gibi dillerde kendimi geliştirmeye çalışırdım.

Yani başka bir mesleği kolay kolay yapamam bunca zaman bunda kendimi geliştirmişim bir anda değiştirirsem olmaz.

Sizlere sorum ; en kötü ihtimali düşünüyorum sınavı kazanamadım 2 senelik girdim daha sonrasında uzatamadım veya özel-yurt dışı için durum olmadı diyelim ben bu 2 senelik mezun halde bilge adam gibi kurslara giderek sertifikaları alsam eğitimini görsem ileride rahat rahat iş bulabilir miyim?

Veya bahsettiğim dgs olmadan sınavsız lisans tamamlama gibi bir şey gerçekten var mı ? :)

Kafam çok karışık bu aralar ygs için sayısal çalışsam lysde ne yapacağım 2 seneliğe gireceksem zaten çalışmama gerek yok.1 sene üniversiteye yerleşmedim diyelim 1 sene sınava hazırlansam girişim daha zor olmaz mı?

• TSMExcellency kullanıcısına yanıt
    valla sorum da buydu gerçekten teşekkürler
  • Upladım işte teşekkür et geç ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mezun başvuru hakkında
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.