Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE TERCİHİ İÇİN YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, lütfen yardım edin kafam çok karışık. Malum sınava girdik sonuçlar açıklandı.
    Mf 4 sıralamam 16369, Mf 3 sıralamam 19064. Ne yazacağım bilmiyorum. Havacılık ve uzay mühendisliği istiyordum, gelmiyor ne yazık ki. Odtü olsun istiyorum. Moleküler biyoloji ve genetik, Metalurji ve malzeme mühendisliği hakkında bilgi verebilecek olan var mı? Bir kadın için bu mesleklerin artılarını ve eksilerini belirtirseniz sevinirim.

• Öncelikle havacılık olmadığı için üzüldüm. yaptığınız sıralamaya yapılabilecek en iyi tercih itü inşaat gibi duruyor. tabi yetenekleriniz becerilerileriniz ve ilgi alanlarınızı tam anlamıyla bilmiyorum. ille de odtü olsun istiyorsanız oda arkadaşım moleküler biyolojideydi ve tüm yıl oyun oynayıp spor yapıyordu sadece sınav dönemi çalışıyordu sunum zamanı slaytını hazırlıyordu geçiyordu. malzemeye nazaran daha kolay bir bölüm gibi duruyor. malzeme ise mühendislik fakültesine bağlı olduğu için ortak zor dersleri var. havacılıkta uzmanlaşabileceğin 4 farklı seçeneğinden biride malzemedir. ama malzeme mühendisliği ile ne kadar ilgili bilemiyorum bende henüz havacılıkta 1.sınıfım. eğer ille de havacılık diyorsan, metalurji yazıp ilk dönem ortalamanı yüksek tutup bizim bölüme geçmeye çalışabilirsin. ayrıntılarını tam bilmiyorum ama umarım hayallerini gerçekleştirebilirsin.

• öncelikle çok teşekkür ediyorum cesaret verdiğin ve önerilerin için. ikinci yılım ve adam gibi çalışmadığımdan herhalde yine olmadı istediğim / istediklerim. zor dersler olmasını önemsemiyorum nedense. dört yıl çalışmadığımı bir iki yıl normalden daha çok çalışarak üzerimden atmam gerekiyor kendi hayallerim için. Geçişler hakkında daha çok bilgiye ihtiyacım var sanırım. bu konuda bildiklerini benimle paylaşabilir misin? ille de odtü diyorum ben. bölüm elle tutulur olmalı tabiki ailemin de razı olabilmesi için. çok teşekkür ediyorum tekrar.

Ek olarak; okul bittikten sonra olacaklar tereddüte düşürüyor beni özellikle mbg için. mühendislikte tamamen bana kalmış oluyor aslında değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi havaci12 -- 22 Temmuz 2016; 17:21:15 >
  • hocam bence mbg de işsiz kalma durumu olmaz ama illede havacılık diyorsanız. mühendisliklerde 1.sınıfta 1-2 ders hariç diğer dersler ortaktır. eğer bu ortak derslerden çok iyi bir ortalama yaparsan yatay geçiş için başvurursun kabul edilirsen kabul edildiğin bölüme geçebilirsin. dediğim gibi yatay geçiş hakkında bilgilerim kısıtlı o yüzden yanlış bilgi vermek istemiyorum. sadece 1.sınıfta çok iyi bir ortalama yapıp başvurman gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beni üzmeyin -- 22 Temmuz 2016; 17:29:37 >
  • Okulu arayıp soracağım,çok teşekkür ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ygs 3 puanım 309. Sıralamam 609bin. Erzincan adalet bölümünü tercih etmek istiyorum ama gelirmi bilmiyorum. Erzincan n.ö adalet 309 puanla 348 bin ile almış. İkinci öğretim ise 285 puanla 551 bin ile almış. Tercih etsem gelir mi sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.