Yurt ücreti/9 + aylık harcanan para desen aylık minimum 25-30k masraf çıkar. Hangi yurtta kaldiğın ve nasıl para harcadığına bağlı ucu da açık. Niye böyle yapıyolar anlamıyorum biraz ayıp kaçıyo. Başka yerlerden burs toplayabilme işi de bir yere kadar. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2024-2025 üniversite ücretleri (4. sayfa)
-
-
Neden 4.8 milyon dediğini anlamadım 620×4 ten 2.480.000 işte.
Ama enflasyonun %120 lere çıktığı bir ortamda toplam parayı tl olarak hesaplayamazsın. Yapabileceğin şey maksimum, toplam ödeyeceğin paranın bugünkü tl karşılığı olarak yaklaşık 2.4 milyon olacağını söyleyebilmek
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam paranin dönemlik ödendiğini ve universitenin 8 dönemden oluştuğunu söylemişti bir arkadaş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dönemlik ödeyince yarısını ödüyorsun.
Bilkent 620 ÷ 2 = 310 ödüyorsun birdahaki dönemde ödeyeceğin fiyat dönem sonunda belirleniyor.
Örneğin %15 enflasyon yaşandı ve zam ona göre yapıldı 310 × 1.15 = 356k ödüyorsun ikinci dönem.
Koçta ise bunu üniversite hemen şimdi kesinleştirmiş ve diyor ki ya 1.075.000 öde iki dönemi ya da ilk dönem yarısını yani 537.500 tl diğer dönem de %15 zamlı 618.500 tl öde.
Anladim teşekkür ederim. %50 burslulara da bakabilirim o zaman.
Abi bu fiyatlar ne ülke ticarethane oldu iyice. Resmi olmayan söylentilere göre de itükktc yeni girişliler için 300-350k olacakmış. Eski öğrenciler de tahminen 23girişliler 250k
22 girişliler 180k vs. Bekleniyor
Ticarethaneler için yök'ün güzel bi sıralaması var.
Öğrenci Gelirinin Toplam Gelire Katkısı (Vakıf Üniversiteleri)
Bu sıralamaya göre mesela Bilkent 63. sırada(%33 ile). Toplam 68 üniversite var.
Mesela bilkentin başka gelirleri olmasa daha çok ücret alması gerekirdi öğrenciden.
Bilkent arge ve kütüphane harcamalarında 1. bu arada.
Koç %69 ile 46. sırada.
Sabancı %46 ile 61. sırada.
- sırada ise Bahçeşehir var.
-
Bu sıralamaya nereden ulaşabilirim
Yök atlasta herhangi bir üniversiteye gir. Sıralamadaki yerine bak
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşın yazdığı gibi Kaynak: Yök atlas (Reklam giderlerini de ekleyerek listeyi güncelledim)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 19 Temmuz 2024; 15:15:21 > -
şu listede adam akıllı üniversite özyeğinle yeditepe
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B0F156B0 -- 19 Temmuz 2024; 15:14:3 >
Koç tuttu
Sabancıuı beklıyoruz
-
Hocam işin garibi Fenerbahçe Üniversitesi %12 olarak gözüküyor ama en çok zammı yapan okullardan bitanesi?
Bence bu kalemi doğrudan olduğu gibi yorumlamak sorunlu olabilir.
-
İlk bine 12bin lira burs mu
Bilkentin de ilk 10bine benzer uygulaması vardı
Biz ilk 5 sene boşuna okumuşuz, 1 kuruş burs bile almadan o kadar da iyi dereceyle girmiştik halbuki
o sıralama ile bilkent'te ücretli cs okurdun
-
Ahhahaha doğru
Hic sanmiyorum hatta senin bölümün bile 40binlerde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ni 615.000 Lira olarak açıklamış.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu universiteler de abarttı baya
Medikal tip fakültesinin ücreti ilk 3 tercihi ile yerleştiren yıllık 270 bin lira
Baskent universitesi 820bin tl açıklamış
ogrisl.baskent.edu.trÖğrenci İşleri Daire Başkanlığı - Başkent Üniversitesi | ÜCRETLERhttps://ogrisl.baskent.edu.tr/kw/genel.php?birim=9998&menu_id=21&id=190993
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X