aşağı yukarı sizce fiyatlar nasıl olur < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B0F156B0 -- 13 Haziran 2024; 17:33:24 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2024-2025 üniversite ücretleri
-
-
1 milyon civarı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
TÜFE bak. Medipoller tüfe zammı yapar max. Diğerleri tüfe'ye çok uymaz %10-20 daha fazla zam yapar
-
Koç, sabancı 1 milyon
Yeditepe, baü, bilgi, vs 650-700 bin
-
%150
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bu sene koç sabancı bilkent özyeğin haricinde zam yapan üniversitelerin %50 bursla alan bölümlerinin baya bir boş kalacağını ve örnek veriyorum 2023 sıralaması 400kdan alıyorsa bu sene 800k ile alır ve okulun öğrenci profili düşer. bu yüzden yukarıda saydığım üniversiteler hariç diğerlerinin fazla zam yapması onların aleyhine olur diye düşünüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B0F156B0 -- 13 Haziran 2024; 18:18:59 >
Çok umurlarında öğrenci profili zaten, o yüzden sınavsız şekilde ilk 2 milyona giremeyecek yabancı öğrencileri alıyorlar... Tek umursadıkları şey alacakları para, zaten saydığın özeller dışında eğitim kalitesini falan tamamen salmış durumdalar.
-
Medipol %89 yapmış hocam. :D
Ciddimisin belli olduysa atabilirmisin
İçeriden bilgi aldım, kuzenim son sınıf oldu bu sene de onlara açıklama yapmışlar. Biliyorsunuz, zam ücretleri açıklanmadan önce ilk mevcut öğrencilere açıklanıyor.
Bence daha az olur kuzenine dedikleri orandan.
Pek zannetmiyorum ama umarım ben yanılırım siz haklı çıkarsınız.
Medipol geçen sene piyasaya göre çok az zam yapmıştı, bu sene o yüzden fazla zam yapmışta olabilir.
Yapamaz hocam yanlışın vardır TÜFE ile sınırlı tutar medipoller o yüzden ucuzdur diğer ünilere göre. Kaynak atarsan biz de bakalım
-
Resmi kaynak yok hocam elimde. EFE+TÜFE/2'yi çoğu okul geçen sene tüzükte olmasına rağmen iplemedi bile.
Öğrencilerle paylaşmışlar, tekrar bakacağım. Umarım ben yanılıyorumdur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sehoka -- 4 Temmuz 2024; 14:59:23 >
oğlum Kıbrıs Lefke Avrupa Üniversitesinde okuyor.
1 sınıf : 42.000
2 sınıf : 61.000
3 sınıf : 119.000
4 sınıf : açıklanmadı (tahminen : 240.000)
5 sınıf : battık.
-
koç sabancı bilkent ve kısmen özyeğin dışında diğer üniversiteler eğer çok yüksek zam yaparsa kontenjanları dolduramazlar ve okulun öğrenci profili zaten çoğu okulda düştü daha fazla düşer
ben istanbuldaki bazı vakıf üniversitelerinin fiyatlarının saçma yüksek olduğunu düşünüyorum
örnek olarak geçen sene mef ve kadir has. mef burssuz 290k, kadir has 350k.
bilkentin geçen sene 300kydı.
bilkent ve saydığım diğer üniversitelerin arasında uçurum kalite farkı var. mef ve khasa o paraları vereceğime bilkente veririm
bilkent harici para verilmez aga
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu arada yabancı öğrencilere zam gelmiyor, 10 senedir falan aynı fiyatlara okuyorlar. Dolar türünden ödedikleri için gelen zam, Amerika'daki enflasyon kadar oluyor.
Bakalım bu nasıl çıkacak sosyal medyaya veya haberlere merak ediyorum. Bu sene yabancı öğrenciler sınavsız girip, yarı burslu öğrencilerden ucuz okuyor olacaklar.
-
Ben yine %90 civarı diyorum. Bizim okulda genelde öyle oluyor itü'de kıbrıs bölümlerine. 50binden 90a çıktı 22 girişliler için bize de 130dan 240a vs çıkar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
birde söyle bir durum var. İlk kayıt olurken uygun gibi görülse de 2 den 3 geçerken zam oranı daha fazla oluyor. Nasıl olsa bırakıp bir yere gidemez diyorlar.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
bilkent harici para verilmez aga
|
Çok umurlarında öğrenci profili zaten, o yüzden sınavsız şekilde ilk 2 milyona giremeyecek yabancı öğrencileri alıyorlar... Tek umursadıkları şey alacakları para, zaten saydığın özeller dışında eğitim kalitesini falan tamamen salmış durumdalar. |
Bence bu şekilde düşünmek doğru değil. Eski girişli olanlar için, şimdi kontrol ettim mesela 2021-2022 Sabancı ücreti 120.500 TL KDV hariç, KDV'yi 10% hesapladım ki, önceden %8'di ve pandemi döneminde %1'e inmişti. Buna rağmen KDV'yi %10 alırsak o günkü kurdan Sabancı'nın ücreti 15.750$ ediyor. Şu anki fiyatı olan 1.1 milyon ise yaklaşık 33.500$ etmekte, bu da dolar bazında 2 katından fazla bir fiyat artışı demek oluyor. Sabancı özelinde, eski girişli olan öğrencilere fiyatları bilmiyorum, ama çoğu vakıf üniversitesi eski girişlilerin fiyatlarını da yeni girişlilerle aynı miktarlara çekti. Dahası, dövizle bile bir köşeye o parayı koyup kendinizi güvenceye alamıyorsanız, ortada acayip bir durum var demektir. Bu yabancı öğrenci, Türk öğrenci fiyat farkları konusunda ise; ben böyle rezillik hiç görmedim, dünyada başka hiçbir yerde olduğunu da sanmıyorum. |
Benzer içerikler
- 21 yaşında üniversiteye başlamak
- bilkent kapsamlı burs
- eşit ağırlık 150 bin için kaç net
- grammarly türkçe
- aksaray üniversitesi tıp fakültesi yorumları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X