İlk sıralama Türkiye , İkinci sıralama ise Dünya sıralaması . İstanbul Üniversitesi tıpla ilgili 7 sıralamaya da girebilmiş . Hacettepe Üniversitesi 6 sıralamaya girebilmiş .Bu iki üniversiteyi Ankara Üniversitesi takip ediyor 5 ayrı alanda sıralamaya girebilmiş . İstanbul Üniversitesi -Cerrahpaşa ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi 4 alanda sıralamaya girebilmiş .Bunların ardından da Marmara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi 3 alanda sıralamaya girebilmiş . Yani URAP ' taki tıp alanlarına girebilmeye göre sıralama ; 1-İstanbul Üniversitesi 2-Hacettepe Üniversitesi 3-Ankara Üniversitesi 4-Sağlık Bilimleri Üniversitesi 5-İstanbul Üniversitesi -Cerrahpaşa 6-Marmara Üniversitesi 7-Gazi Üniversitesi |
URAP 2023-2024 Dünya Alan Sıralaması
-
-
-
Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gazi hakkında kişisel düşünceleriniz nedir hocam?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eğitimi yeterli bence çalışkan biri gazi tıptan her şeyi başarabilir , köklü ve iyi bi okul . Sadece eğitim dışında içi nasıl bilmiyorum ; mesela öğrenciye yaklaşım nasıl , mobbing var mı , intörnlükte intörn doktorlara nası davranıyolar vs. . Ankara tıpta sanki öğrenciye iyi davranmıyorlar mesela hep sıkıntılı şeyler duyuyorum , gazide öyleyse sıkıntı bence
Teşekkür ederim hocam.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Up
Bunlar niye hergun sıralama yapiyor
Capa bu kadar öndeyken niye insanlar cerrahpasa seçiyor anlamış değilim ve capanin binaları yenilenene kadar durumun değişeceğini de dusunmuyorum
Bu sıralamalar akademik performansa göre yapılıyor, ondan Üniversite seçerken çok daha farklı faktörler de etkili oluyor . Fiziki şartlar, klinik imkanlar , intörnlük vs. gibi . Mesela bizim okulun hastane imkanları açık ara çok iyi ve ilk 3 sene de tarihi bi kampüste okuyorsun baya ilgi çekici mesela tercih etme açısından . Onun dışında ctf genelde öğrenci dostu olarak geçiyor bu da yine tercihleri etkiliyor . Çapanın şu anda marka değeri ve bazı duayen hocaları dışında çok bi albenisi yok. Ctfde de aynı şekilde duayen hocalar ve marka değeri var , haliyle insanlar ctf ye yöneliyor . Bizim okulun mesela şöyle bir artısı daha var , trdeki tüm okullar arasında öğrenci başına düşen hoca sayısı en fazla olan okul hem de açık ara öyle . Çapanın mesela marka değeri yüksek olmasa insanlar direk sbüye yönelir diye düşünüyorum
Up
Up
Up
Up
Up
Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X