Şimdi Ara

Üniversite ve Gelecek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba abiler, ablalarım. Yoğun bi şekilde tavsiyelerinize ihtiyacım var. Üniversite 1'e bu sene başladım ve okulu bırakmak istiyorum. Farkındayım ilk yıl sendromu, aile özlemi veya gittiğin yere alışmamazlık gibi bi durum söz konusu değil. Asosyal bir insanda değilimdir. Ama çevremdeki insanların kararsız yorumları yüzünden, benim aklıma gelenleri daha önce hiç yaşamayıp tecrübe edinmediklerinden, 1,5 yıldır üyelik yapmadığım donanımhaberdeki sizlere soruyorum belki tecrübe edeniniz veya sağlam fikirleri olanlarınız vardır aranızda.
    ol
    Ben İstanbul'da doğup büyümüş, üniversiteye'de illa büyükşehirde yaşamayı sevdiğimden Antalya'ya geldim. İşletme Birinci öğretim kazandım.Fakat aklıma takılan soruları uzatmadan madde madde sormak ve daha rahat anlaşılmak istiyorum.

1- Üniversiteye lise bittikten sonra bi sene dershaneye giderek 19 yaşımda girdim. Mezun olduğum ve askerliği filan yaptıktan sonra yaşım 24-25 civarına geliyor. Okuduğum bölümden ötürü işsiz kalma ihtimalim var. Çünkü Türkiye'nin en çok okunan bölümlerinden biri.
    2-Üniversite başlamadan daha ağustos ayının sonunda çalıştığım şirketten yeni ayrıldım. Stajyer olarak girdiğim şirkette zekam ve yeteneklerimden ötürü lisem bittikten sonrada normal muhasebeci olarak çalışmaya devam ettim.Üniversiteye gitmeseydim 1,5 milyar maaşla+sigorta+yol ve yemek parası gibi ücretlerle calışmaya devam edecektim.
    3-İlk maddede dediğim gibi bizim bölümden mezun olan çok insan var. Bunlardan biride ablam. Daha geçen sene Dumlupınardan mezun olup, haftalarca iş aradıktan sonra bir bankanın çağrı merkezinde asgari ücretle zor iş bulabıldi.

Şimdi ben şehir dışında yaklaşık ayda bir milyar masraf edip, 4 sene okul okuyup, erkek halimle 24-25 yaşında asgari ücretle çalışmak istemiyorum. Yada bir bankada veznedar gibi 1200-1500 TL maaşla calışmak istemiyorum. Daha 19 yaşımda astronomik ücretlerle, İstanbul gibi bi şehirde calışılan bir firmada 1.500 TL maaşla iş başı yapabilecekken 4 sene bi diploma parçası için milyarlarca masrafa girmek istemiyorum. Tam olarak iki arada bi derede kaldım. Aileme okulu bırakmak istiyorum desem, bi sene boşuna mı masraf yaptık, yok üniversite okumayan iş bulamıyor gibi çeşitli çeşitli söylemlerde bulunacaklar.

Farkındayım diploma şart diye, açıköğretimden veya sınava tekrar girip iki yıl özelde okusam sonra 4 seneye tamamlayıp diploma alsam yinede olmaz mı?

Umarım durumumu anlatabilmişimdir.Fikirleriniz, önerileriniz, düşünceleriniz kısacası her türlü görüşünüzü bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samet C. C. -- 20 Eylül 2014; 11:44:42 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.