Şimdi Ara

Üniversite Ve Sınavları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • açık öğretimden lise okuyorum yakında bitiyorda ösym sınavı falan varmış onlara giriliyormuş vs ben hiç bilmiyorum bu üniversiteye nasıl giriliyor ne sınavları var? üniversite kendi sınavını mı yapıyor yoksa başka bişe mi?

• ÜNİVERSİTE SINAV BAŞVURULARI 21 MARTTA BİTİYOR SİZ NERESİNİZ.
    BU SON ÇÜMLEYİ NEREDEN UYDURDUNUZ ÖYLE BİRŞEY YOK HER ÜNİVERSİTE KENDİ SINAVINI YAPMAZ YOK ÖYLE BİRŞEY. ÖSYM BÜROSUNA GİDİP KAYIT OLUCAKSINIZ O SİZE ÖSYM ŞİFRESİ VERİCEK TERCİHLERİNİZİ SINAVA GİRİP BARAJI GEÇTİKTEN SONRA (150 PUANI) ÖSYM ÜZERİNDEN TERCİH YAPICAKSINIZ.
  • quote:

Orijinalden alıntı: evandevan5a1

ÜNİVERSİTE SINAV BAŞVURULARI 21 MARTTA BİTİYOR SİZ NERESİNİZ.
    BU SON ÇÜMLEYİ NEREDEN UYDURDUNUZ ÖYLE BİRŞEY YOK HER ÜNİVERSİTE KENDİ SINAVINI YAPMAZ YOK ÖYLE BİRŞEY. ÖSYM BÜROSUNA GİDİP KAYIT OLUCAKSINIZ O SİZE ÖSYM ŞİFRESİ VERİCEK TERCİHLERİNİZİ SINAVA GİRİP BARAJI GEÇTİKTEN SONRA (150 PUANI) ÖSYM ÜZERİNDEN TERCİH YAPICAKSINIZ.

ben lise son sınıftayım. lise bitmeden üni sınavı falan olmuyor diye biliyordum. üni sınavları ve üniler hakkında hiçbir şey bilmiyorum. bir büyüğüm söyledi 21 martta başvurular bitiyor dedi ben ösym ne dedim o kadar bilmiyorum. gittim halk eğitim merkezine sordum git ösym bürosundan bilgi al dedi. yarın gideceğim de gitmeden sorayım foruma dedim.

internetten baktım biraz, kpss-ygs-lys bu sınavlar oluyormuş. bu sınavların hepsine mi girmem gerekiyor yoksa gideceğim üniversiteye göre mi değişiyor gireceğim sınavlar nasıl oluyor bu işler? bir de bu sınavların müfredatlarını falan nereden öğreneceğim varsa resmi ders kitaplarını da edinmek isterim.

Bu arada konuyu açık öğretim ve sınavları alt bölümünü seçerek açtım ama onu rastgele seçtim, nereye açacağımı bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Old Mac New Clip -- 13 Mart 2018; 18:27:29 >

• SİZ TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE YAŞADIĞINIZDAN EMİNMİSİNİZ.
  • BAKIN KPSS Yİ FİLAN KARIŞTIRMAYIN ÜNİVERSİTE SINAVI FARKLI KPSS FARKLI.
  • KLAVUZU ATTIM SİZE BEYAZITTA ÖSYM BÜROSU GİDİN SİZE YARDIM ETSİNLER.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kpss için dershane tercihi?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2018/YKS/KILAVUZ_28022018.pdf

okumaya başladım sen atınca yeni bitiridm püfff

şimdi 2 temel sorum ve bir sürü evrak sorum var da evrak sorularını şubeye sorarım

şimdi ben bu sınava girip, 3 oturuma da girip puanımı alacağım tamam da, üniversiteyi nasıl seçeceğim? kılavuzda tablolarda yer alan bölümlerden birini seçip üniversite tercihi mi yapacağım yoksa üniversiteyi kafasına göre sistem mi verecek nasıl olacak?

teşekkürler bu arada güzel kılavuz.

• ösym bürosuna gidince başvuru evrakı alıcaksınız onu doldurun sıranız gelince sizin fotorafınızı çekip doldurduğunuz evraktaki bilgileri bilgisayara gircekler ve işiniz biticek sonra bankaya gidip parayı ödeyeceksiniz.
  • üniversite terçihi hazıranda yapılacak şimdi SINAVA GİRİŞ İÇİN BAŞVURU ALINIYOR.
  • SİZ HANGİ ŞEHİRDESİNİZ BÖYLE DÜNYADAN BİR HABER OLAMAZ İNSAN.
  • quote:

SİZ HANGİ ŞEHİRDESİNİZ BÖYLE DÜNYADAN BİR HABER OLAMAZ İNSAN.

istanbuldayım ama açıktan okuorum ve hiç arkadaşım yok bi haberim bu yüzden.

bu başvuruda kod falan var neyse yardım ederler orada herhalde bu gün gideceğim internetten baktım, en yakın kooridonatorluk istanbul medeniyet üniversitesinin oradaymış oraya gideceğim 2-3 saat içinde.
  • çok basit bir şeyi içinden çıkılmaz hale getirmeyin. ösym büroları son günlere yaklaştıkca kalabalık olur ne kadar erken giderseniz o kadar iyi sabah gidip akşam çıkabilirsiniz.
  • quote:

çok basit bir şeyi içinden çıkılmaz hale getirmeyin. ösym büroları son günlere yaklaştıkca kalabalık olur ne kadar erken giderseniz o kadar iyi sabah gidip akşam çıkabilirsiniz.

şimdiden kaşınmaya başladım sağ ol
  • o kodları bulmak sizin işiniz değil ösym bürosundaki personelin işi. adamla kodları ezbere biliyor.
  • kaşınacak bir durum yok.
  • açıklise okuyup tıp fakültesi kazananlar var bilginiz olsun. onların herşeyden haberi var
  • ÖSYM BÜROSUNA GİTTİNİZ Mİ NE YAPTINIZ.
  • quote:

ÖSYM BÜROSUNA GİTTİNİZ Mİ NE YAPTINIZ.

şimdi geldim çok teşekkür ederim attığınız kılavuz çok yardımcı oldu. kaydımı yaptırdım 150 lira ücret ödemem gerekiyor, oradaki görevliye sordum ziraat bankasından ödeyebilirsiniz dedi ama görevli pek anlamıyordu sanırım işten tam 5 kere aynı şeyi yazamadı, düzelttirdim

bu ücret ziraat bankasından mı yatırılıyor?

edit: klavuzu tekrar okudum bu ziraat bankası sadece internetten yatıralacağı zaman ziraat bankasına yatırılıyormuş. akbank finansbank falan oluyormuş ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Old Mac New Clip -- 14 Mart 2018; 14:59:6 >
  • ziraat atm veya internet bankaacılığı da olabilir.
    ben parayı kuveyt türkten yatırmıştım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.