Şimdi Ara

Üniversitede Aile ile Kalmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul'da yaşıyorum.İstanbul ve Ankara Hukuk arasında bir tercih yapmam lazım.Anladığım kadarıyla iki üniversite de alanında en iyileri.Ne yapmam lazım sizce?

• aileyle üniversite okunmaz.
  • ghostgamer1 kullanıcısına yanıt
    haklı liseye devam ediyorum sanırsın
    Hocam liseden en iyi arkadaşlarım beyazıt kampüsünde okuyor.Sırf kendi keyfime onları maddi külfette bırakmalı mıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KergitCCC

Hocam liseden en iyi arkadaşlarım beyazıt kampüsünde okuyor.Sırf kendi keyfime onları maddi külfette bırakmalı mıyım?
    hayır hocam demek istedigim eger maddi durumları kötüyse şehir dısında okumak onlara yüklenmek mantıksız evet ama o kadar da kötü degilse en azından idare edecek düzeydeyse (ki sen de iş bulursun part time her türlü üni okurken) şehir dısında olman daha iyi..Sosyalleşmen çevre edinmen acısından kendı ayakların üstünde ne kadar erken durmaya alısırsan ilerisi için de okadar iyi olur
    Doğru diyorsun aslında. Ankara'nın sırası daha ileri o yüzden onları ikna edebilirim sanırım ama tam da emin değilim.İstanbul için araştırma yaptım. Barolar biriliğine göre daha iyi eğitim veriyormuş
  • Açık olmakta fayda var.

Hukuk gibi onemli ve özen isteyen bir eğitimi riske sokmanın pekte bı yatararı olmaz.

Hani başka bi ilde okuyup kazanacağın oo muhtesem şey neyse onun yerine eğitimine focuslanıp daha rahat ılerıyı gorebilirsin.

Ailenle yaşayıp hukuku bitirmek ve eğitim içinde calısarak katkı sunmak emınınki bir çok yandan senı daha ıyı bırı olmana da katkı sunacak.

Ailenin gururlandırma fırsatını kaçırma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kumtem38 K kullanıcısına yanıt
    Haklısın aslında.Ailem tutucu bir aile değil beni çok da sıkıcaklarını sanmıyorum.Yine de üniversite okurken liseli gibi davranırlarsa daralırım gibi geliyor.
  • Baskıcı bir aile değilse aile yanında kalmak daha iyi olur bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ratch kullanıcısına yanıt
    Baskıcı değiller.Erkek olduğum için gece gelmeme de karışmazlar.Zaten baskıcı olsalar hiç düşünmem.Çevremden birçok insan şehir dışında okumayı övüp durduğu için içime bir şüphe düştü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KergitCCC

Baskıcı değiller.Erkek olduğum için gece gelmeme de karışmazlar.Zaten baskıcı olsalar hiç düşünmem.Çevremden birçok insan şehir dışında okumayı övüp durduğu için içime bir şüphe düştü.
    Başka şehirde okumak farklılık olur, güzel olabilir ama ben aileyle kalmayı tercih ederdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok daha rahat olacaktır aileyle kalmak ama bir yerde de kopmak lazım sanki hayatı biraz daha iyi anlamak için
  • Rahat olmayacağının garantisini verebilirim. lise hayatı diyen kimse ona katılıyorum
  • bence üniversite hayatı biraz da zor olmalı. yeri gelince aç kalacaksın, uykusuz kalacaksın, paran bitecek yürüyeceksin hayatın sillesini yiyeceksin yani. ailenin yanında çok easy mode gibi olur

• ben ailemle kalır paramı biriktirirdim 4 sene sonra yüksek lisans yapardım yurt dışında tabi size kalmış
  • Ailemle kalırdım, hukukta okulun da çok önemi yok zaten sanıyorum. İğrenç yemekhane yemekleri yemek falan istiyorsan şehir dışı yazabilirsin. Aylık en az 900 lira alacaksın ailenden ki bu çok büyük bir para bence. Hiç gerek yok onları böyle zorlamana, kalabilsem ailemin yanında kalırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 3 Ağustos 2018; 3:44:32 >
  • ailenin yanında kalmak bambaşka biraz daha arkadaş edinmen zor oluyor yurtlara göre ama aile sevgisi yemeği temizliği huzuru bambaşka ama şu var baskıcı değil demişsin ancak derslerin kötü giderse ve baskıcı olurlarsa canın sıkılabilir o zaman şehir dışında olmak mantıklı olabilr
  • Aile ile kalmak her zaman iyidir. Biz de zamanında başka ilde okuduk, imkanım olsa aile ile kalırdım.

Para, ev derdi, ev arkadaşları, ilk yıl yurt derdi, bunların hepsi sorun. Hadi hallettin bunları diyelim, Ev içinde sorunların olacak, yemek, bulaşık, çamaşır,temizlik, ev arkadaşların vs vs. Yurtda kalırsan bunları geçebilirsin ama yurdunda dezavantajları olacak, internet sıkıntısı, aynı odayı paylaşacağın insanlar gibi gibi..

Ailenle kalacağın ilde sosyal çevren varsa hiç bozma o çevreyi. Yukarda saydığım işlerden muhaf olursun o işlere adıyacağın zamanını başka yararlı işe adarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grimaniel -- 3 Ağustos 2018; 6:34:47 >
  • Yukarda yazmislar bazi şeyleri ogrenmek icin aileden ayri olmak daha iyi ama ankarada okunmaz ben diyim sana deniz olmayan yere gitme boşa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mithrandir.

bence üniversite hayatı biraz da zor olmalı. yeri gelince aç kalacaksın, uykusuz kalacaksın, paran bitecek yürüyeceksin hayatın sillesini yiyeceksin yani. ailenin yanında çok easy mode gibi olur
    Yine güzel bi yorum ozletiyon kendini reis

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.