Şimdi Ara

Üniversitede Bilgisayar Bölümü Okumadan Yazılım Geliştirilebilir mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
5
Favori
15.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • şu bu mezunu olmaya gerek yok.Üniversite mezunu olmadan üniversitede gösterilen derslerin içeriğini pekala da kaynak olarak bulmak ve öğrenmek mümkün.Üniversite zamanlarımda birkaç prof hariç birçoğu kendi alanında yeterli donanıma bile sahip değildi.

üniversite sana birşey katmaz üniversite hayatı bir şeyler katar katarsa.Sen öğrenirsin ve uygulamasını yaparsan birşeyler olur.Bu üniversiteye gitmeyen içinde geçerli.bilgisayar mühendisliği mezunu olup ben nasıl dosyayı exe yapacağım diye sorandan tut da hala algoritma mantığını oturtamamış adam dolu piyasada.

Kaldı ki Steve Jobs üniversite mezunu değildi en açık örnek.Bir diğer örnek ise Bill Gates.Bilgisayar mühendisliği bilmem ne mühendisiliği olup da bu adamların yaptıkları işin daha iyisini başarabilen var mı ? Yok.
  • Is yine insanda biter.
    Bilgisayar muhendisi olmadan da yazilim gelistirebilir misin ? Evet.
    Cok iyi yazilim gelistiren ama bilgisayar muhendisligi okumamis bir insan, eger universite okumus olsa idi daha iyi yazilim gelistirir miyidi ? Evet.
  • bilgisayar mühendisliğinin temel amacı yazılım yaptırmak değildir.Bilgisayar yapmaktır işlemci falan geliştirmektir.Bunlarıda teorik alırlar uygulama yapıcak imkan yok.
    bunu çok iyi bilse bile çalısak iş yoktur.işlemci üretebilen sayılı firma vardır dünyada.Intel gibi bir yere girmeniz çok zor binlerce bil. müh. varken.Böyle olunca bil müh bölümünü bitirenler iş bulamıyor diye yeni yeni yazılım dersleri koymaya başladılar . eski mezunlarında kendini geliştirmesi gerkiyordu.şimdi birinci sınıftan c++ la başlıyorlar.

Ciddi anlamda yazılım yapmak ve iyice öğrenmek istiyorsan yazılım müh oku.

kendi kendini geliştirerek yazlım yapabilrsin

Bilgisayarla ilgili bir sirkette çalışmak istiyorsan kurslar var sertifika veriyorlar onlara git .Birçok alakasız böümden gelip örneğin işletme gibi aldıkları sertifikayla bilgisayar sektörğnde çalişıyor.

bazı sertifskslar var uluslararası ne biliyim oracle database gibi onları alırsan herhelde istadğin yerde çalısabilir.

• postapocalypticCOW kullanıcısına yanıt
    Liseyi eşit ağırlık bitirdim fakat şu an sayıdaldan hazırlanıyorum. Ayrıca dershanemde birsürü meslek lisesi çıkışlı sayısalcı var.
    Bu iş için yetişen onlarca yüzlerce kişi ile en az 4 yıl geçirmek bile yeterli bence. Ayrıca yabancı dil ve bir çok alanda temel oluşturma da var.

Hortlatan arkadaşa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRK Sigorta -- 3 Ocak 2015; 11:26:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

Oncelikle en iyi yazimi uretenler muhendislik mezunu degil bilgisayar bilimleri mezunudur.
    Ulkemizde maalesef bilgisayar muhendisi ve yazilim muhendisligi bolumleri cogunlukta. Su ornegi veriyim insanlar anlasinlar.
    Diyelim ki cok karisik OGS sistemi var. Her saniyede 10000 lerce kisi geciyor:
    Bilgisayar muhendisi mezunu:
    OGS sistemindeki gisedeki sensorun programlamasini yapar, en son olarak bu sensorun hangi araca ait oldugunu bilgisini lokal sisteme gonderir ve gelen fiyat cevabini (vs) ekrana yazdirir.
    Bilgisayar Bilimleri mezunu:
    OGS sistemindeki lokal sistemi ana sisteme baglar ve bununla ilgili gerekli cikislara bilgi gonderimi, paranin cekilmesi vs gibi sistemleri scalable bir sekilde halleder (ornegin 10000 lerce kisinin gectigi sisteme adam akilli cache, NoSQL (veya Lucene tabanli arama sistemi), fallbackli microservice architecture, kuyruk (queue) sistemi vs gibi birsuru sistemi bilir), gerektiginde araclarin analizini yapicak sistem yazarak (machine learning), gelecegi tahmin eden raporlari olusturur.
    Yazilim muhendisi mezunu:
    Bilgisayar muhendisi ve bilgisayar bilimleri mezunlarinin yazilimi nasil yaptigi, nasil daha verimlilikte yapacagi, genel anlamda destek ve yardimda bulunur.

Simdi gelelim ana konumuza. Maalesef piyasada boyle buyuk bir OGS sistemi yok, hatta saniyede 10000 lerce kisinin girdigi site bile cok nadir. Bizzat kendim anlik kullanici sayisi (saniyede giren kullanici degil) 200000 civari olan sitenin global siralamada 500. civari oldugunu biliyorum. Iste bu nedenden dolayi bu ustte saydigim 3 mezunda boyle sistemlerde "buyuk ihtimalle" calismayacagindan oturu yaptigi seyler ayni olur. Bunun nedenigenellikle bu tarz bolumlerin son 1 veya 1.5 yili farkli olup daha onceki gordukleri dersler genellikle ayni olur. Yani, zorunlu dersler + temel dersler + programlama derslerine kadar hemen hemen ayni egitimi gorurler (belki temel dersler farkli olabilir), ondan sonra ise bu temel + programlama bilgisinin spesifiklestigi alanla ilgili dersler gorurler. Iste bu nedenden oturu, piyasa sadece programlama dersleri kismina ihtiyac duyar. O yuzden, gidipte insanin kendi basina sadece programlama derslerine calismasi piyasa ortami icin yeterlidir. Ha bazilari der ki, temel + programlama + spesifik dersler sayesinde daha rahat bir teknoloji ogrenilebilir, bu yanlis bir aciklama degildir, ama piyasa maalesef "aman x,y ve z teknolojilerini/dillerini bilsin, gerisine onem yok" diyen is verenlerle dolu.

Bilgisayar bilimi, muhendisligi ve programcilik konulari arasindaki farki bilmiyorsaniz boyle yorumlar yapmayin.
    Bilgisayar muhendisinin yaptigini soylediginiz is sadece programcilik ile alakalidir, bilgisayar bilimleri mezunu diye bahsettiginiz seyleri muhendis yapar, bu kaniya nasil vardiniz bilmiyorum ama tamamen yanlis.
    Bilgisayar biliminin bahsettiginiz olayla hic ama hic bir alakasi yok, nosql falan ne alakasi var? Bilgisayar bilimi cok daha temel meselelerle ilgilenir, veri yapilarindan tut mimariye kadar herhangi bir sey desen tamam ama agir alakasiz bir mesaj bu.
    Lutfen, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalim.

Gercekten, iyi bir okulda bu bolumleri okumadiysaniz yorum yapmayin. Steve jobsun bilgisayarla ne alakasi var, birazcik arastirirsaniz genel olarak sunus ve yonetim islerini yapiyor teknik alanlarla bir alakasi yok. Bill Gates mezun degil de hangi okulun hangi bolumunden drop out bakarsaniz anlarsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih513 -- 3 Ocak 2015; 15:04:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih513

quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

Oncelikle en iyi yazimi uretenler muhendislik mezunu degil bilgisayar bilimleri mezunudur.
    Ulkemizde maalesef bilgisayar muhendisi ve yazilim muhendisligi bolumleri cogunlukta. Su ornegi veriyim insanlar anlasinlar.
    Diyelim ki cok karisik OGS sistemi var. Her saniyede 10000 lerce kisi geciyor:
    Bilgisayar muhendisi mezunu:
    OGS sistemindeki gisedeki sensorun programlamasini yapar, en son olarak bu sensorun hangi araca ait oldugunu bilgisini lokal sisteme gonderir ve gelen fiyat cevabini (vs) ekrana yazdirir.
    Bilgisayar Bilimleri mezunu:
    OGS sistemindeki lokal sistemi ana sisteme baglar ve bununla ilgili gerekli cikislara bilgi gonderimi, paranin cekilmesi vs gibi sistemleri scalable bir sekilde halleder (ornegin 10000 lerce kisinin gectigi sisteme adam akilli cache, NoSQL (veya Lucene tabanli arama sistemi), fallbackli microservice architecture, kuyruk (queue) sistemi vs gibi birsuru sistemi bilir), gerektiginde araclarin analizini yapicak sistem yazarak (machine learning), gelecegi tahmin eden raporlari olusturur.
    Yazilim muhendisi mezunu:
    Bilgisayar muhendisi ve bilgisayar bilimleri mezunlarinin yazilimi nasil yaptigi, nasil daha verimlilikte yapacagi, genel anlamda destek ve yardimda bulunur.

Simdi gelelim ana konumuza. Maalesef piyasada boyle buyuk bir OGS sistemi yok, hatta saniyede 10000 lerce kisinin girdigi site bile cok nadir. Bizzat kendim anlik kullanici sayisi (saniyede giren kullanici degil) 200000 civari olan sitenin global siralamada 500. civari oldugunu biliyorum. Iste bu nedenden dolayi bu ustte saydigim 3 mezunda boyle sistemlerde "buyuk ihtimalle" calismayacagindan oturu yaptigi seyler ayni olur. Bunun nedenigenellikle bu tarz bolumlerin son 1 veya 1.5 yili farkli olup daha onceki gordukleri dersler genellikle ayni olur. Yani, zorunlu dersler + temel dersler + programlama derslerine kadar hemen hemen ayni egitimi gorurler (belki temel dersler farkli olabilir), ondan sonra ise bu temel + programlama bilgisinin spesifiklestigi alanla ilgili dersler gorurler. Iste bu nedenden oturu, piyasa sadece programlama dersleri kismina ihtiyac duyar. O yuzden, gidipte insanin kendi basina sadece programlama derslerine calismasi piyasa ortami icin yeterlidir. Ha bazilari der ki, temel + programlama + spesifik dersler sayesinde daha rahat bir teknoloji ogrenilebilir, bu yanlis bir aciklama degildir, ama piyasa maalesef "aman x,y ve z teknolojilerini/dillerini bilsin, gerisine onem yok" diyen is verenlerle dolu.

Bilgisayar bilimi, muhendisligi ve programcilik konulari arasindaki farki bilmiyorsaniz boyle yorumlar yapmayin.
    Bilgisayar muhendisinin yaptigini soylediginiz is sadece programcilik ile alakalidir, bilgisayar bilimleri mezunu diye bahsettiginiz seyleri muhendis yapar, bu kaniya nasil vardiniz bilmiyorum ama tamamen yanlis.
    Bilgisayar biliminin bahsettiginiz olayla hic ama hic bir alakasi yok, nosql falan ne alakasi var? Bilgisayar bilimi cok daha temel meselelerle ilgilenir, veri yapilarindan tut mimariye kadar herhangi bir sey desen tamam ama agir alakasiz bir mesaj bu.
    Lutfen, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalim.

Gercekten, iyi bir okulda bu bolumleri okumadiysaniz yorum yapmayin. Steve jobsun bilgisayarla ne alakasi var, birazcik arastirirsaniz genel olarak sunus ve yonetim islerini yapiyor teknik alanlarla bir alakasi yok. Bill Gates mezun degil de hangi okulun hangi bolumunden drop out bakarsaniz anlarsiniz.

Evet bilgisayar muhendisinin yaptigini soyledigim is programcilik kismi zaten. Ben elektronik kismina girmedim. Ben utopik bir OGS sisteminde yazilim yazilacak olursa hangi bolumun idealen neye yazilim yonunden fokuslandigini boyle bir ornekle aciklamak istedim.
    Kaldi ki evet, bilgisayar bilimleri mezuni diye bahsettigim seyleri piyasada "muhendis" denilen kisiler yapiyor. Bunun en buyuk nedeni piyasadaki (ozellikle Silikon Vadisindeki) cogu "yazilim muhendisinin" aslinda bilgisayar bilimleri mezunu oldugudur. Bunun nedeni de mesajimda anlattigim gibi daha cok isin computing kismina fokuslaniyor. Cogu firmada (Microsoft, Google, Facebook. Amazon vs) bunlara yogunlasiyor. Ornegin BigTable, Dynamo gibi urunler Distributed Computing dedigimiz bilgisayar bilimlerinin bir alt dalindan yararlanilarak Google ve Amazon'da calisan "yazilim muhendisleri" tarafindan gelistirilmistir. Google'in en unlu, ve emegi gecmis muhendisi Jeff Dean'dir.http://en.wikipedia.org/wiki/Jeff_Dean_(computer_scientist) Burdanda goruldugu uzere hic bir "Engineering" derecesi yoktur.

Bizim ulkemizde insanlar kafasina muhendislik taktiklari icin boyle elestiriye gelmiyor maalesef.

Zannedersem 2. paragrafini bana yazmadin, Steve Jobs veya Bill Gates'den bahsetmedim. Kaldi ki Bill Gates Harvard'da 3 yil okumus adam, universite okumamis demek biraz anlamsiz, lisedeyken tic-tac-toe nin algoritmasini yazan, universitede pancake dizen algoritmanin o zamanki en hizli executionini yapan birisi. Tabiki Bill Gates'de muhendislik okumadi.

• Turkiye de Teknik universiteler disinda dogru durust hardware anlatan universite az var. Zaten geri kalan kalbur ustu universiteler de CS programi uyguluyorlar. Bilgisayar muhendisi gunumuzde bilgisayar tasarlayan adam degil, yogunlukla computer science ve gerektigi kadar hardware bilen adam. Logic gate, transformator, cpu, alu, ram, bus, register Vs Vs ogrenip bitiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Turkiye de Teknik universiteler disinda dogru durust hardware anlatan universite az var. Zaten geri kalan kalbur ustu universiteler de CS programi uyguluyorlar. Bilgisayar muhendisi gunumuzde bilgisayar tasarlayan adam degil, yogunlukla computer science ve gerektigi kadar hardware bilen adam. Logic gate, transformator, cpu, alu, ram, bus, register Vs Vs ogrenip bitiyor.

Hele bazi universiteler bilgisayar muhendisligi diyor bolumune. Ingilizce sayfasinda computer science yaziyor. Halbuiki bilgisayar muhendisligi elektronik ve bilgisayar bilimleri arasindaki kopruyu kurmak icin cikarilan bir bolum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.