arkadaslar önce hayal bi durum değil gerçekleşme ihtimali yüksek bir olay.
anadolu üniversitesinde okuyorum. sahibi ile görüştüğüm bi karavan 5,5 metre içerisinde her türlü ihtiyacımı karşılayacak malzeme var. benim kafama takılan eskisehirde karavanı nereye koyabilirim araba olmayacağı için sabit bi yer belirlemeliyim, elektrik alabileceğim.
bunun dışında karavan yaşantısını hiç denememiş biri olarak ne gibi sıkıntılar yaşarım?
eskişehir'in ankara gibi ayazı meşhur, ısınma konusunda ne düşündünüz?
quote:
Orijinalden alıntı: Privetki
eskişehir'in ankara gibi ayazı meşhur, ısınma konusunda ne düşündünüz?
merakla bekliyorum ben de
quote:
Orijinalden alıntı: erolegemenesor
merakla bekliyorum ben de
Alıntıları Göster
Antalya gibi yer olsa neysede hakikaten nasıl ısınacaksınız?
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-1752DF16D
Antalya gibi yer olsa neysede hakikaten nasıl ısınacaksınız?
Alıntıları Göster
Perişan olursunuz, sıcak su, tuvalet, banyo, pis su bunlar hep problem olur. Saygılar.
quote:
Orijinalden alıntı: alpernbugra
Perişan olursunuz, sıcak su, tuvalet, banyo, pis su bunlar hep problem olur. Saygılar.
istediğiniz zaman başka yerlere taşımadığınız sürece ev yaşantısından farkı olmaz ve sıkıntılı olur
quote:
Orijinalden alıntı: kar parsı
quote:
Orijinalden alıntı: alpernbugra
istediğiniz zaman başka yerlere taşımadığınız sürece ev yaşantısından farkı olmaz ve sıkıntılı olur
Alıntıları Göster
ısınma sorunu uyku tulumu ve battaniye ile çok rahat çözülebilir.
Fakat tuvalet duş,çamaşır,sıcak su ,yemek,internet,elektrik vs gibi bir ton sorununuz olur.
quote:
Orijinalden alıntı: eaizmir
Fakat tuvalet duş,çamaşır,sıcak su ,yemek,internet,elektrik vs gibi bir ton sorununuz olur.
Alıntıları Göster
Sizin bir senenizi hem soğukta hem karda çamurda geçirebileceğiniz karavanlar 100 milyar gibi fiyatlardan başlıyor.Karavan diye minibüs bozmalarını alırsanız o başka. Yani karavana vericek paranız var ise onun yerine 1+1 eve geçip altınıza da araba çekebilirsiniz.Hiç maceraya gerek duymadan misler gibi okursunuz.
Ha eğer karavan eski ve minibüs bozması ise soğuklar başlamışken size 2 hafta tanıyorum.Bu arada eğer alacağınız karavanın "karavan ruhsatı" yok ise hiçbir şekil trafiğe çıkamaz veya halka açık bir park alanına park edemessiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: Düşük_Baglanti
Sizin bir senenizi hem soğukta hem karda çamurda geçirebileceğiniz karavanlar 100 milyar gibi fiyatlardan başlıyor.Karavan diye minibüs bozmalarını alırsanız o başka. Yani karavana vericek paranız var ise onun yerine 1+1 eve geçip altınıza da araba çekebilirsiniz.Hiç maceraya gerek duymadan misler gibi okursunuz.
Ha eğer karavan eski ve minibüs bozması ise soğuklar başlamışken size 2 hafta tanıyorum.Bu arada eğer alacağınız karavanın "karavan ruhsatı" yok ise hiçbir şekil trafiğe çıkamaz veya halka açık bir park alanına park edemessiniz.
Alıntıları Göster
elektrikli ısıtıcılar veya kamyoncuların kullandığı bi sistem vardı adı şu an aklımda değil. onların karavan için daha modern halleri aşağıdaki linkte var. çamaşır konusu zaten coğu öğrenci gibi ya arkadas evinde ya da para ile halledilir o büyük bi sıkıntı değil. duş tuvalet olaylarının bir çözümü varmı bilmiyorum ama araştırıcam.(zaten karavanda mevcut fakat kirli su gerçekten sıkıntı olabilir.)
fiyat olarakta o kadarlık bi karavan değil ben ilan kodunu vereyim isterseniz inceleyin. 102690094
bunların dışında elektrik için belediyenin bi uygulaması varmıdır onu nasıl halledebilirim.
quote:
Orijinalden alıntı: claasss
elektrikli ısıtıcılar veya kamyoncuların kullandığı bi sistem vardı adı şu an aklımda değil. onların karavan için daha modern halleri aşağıdaki linkte var. çamaşır konusu zaten coğu öğrenci gibi ya arkadas evinde ya da para ile halledilir o büyük bi sıkıntı değil. duş tuvalet olaylarının bir çözümü varmı bilmiyorum ama araştırıcam.(zaten karavanda mevcut fakat kirli su gerçekten sıkıntı olabilir.)
fiyat olarakta o kadarlık bi karavan değil ben ilan kodunu vereyim isterseniz inceleyin. 102690094
bunların dışında elektrik için belediyenin bi uygulaması varmıdır onu nasıl halledebilirim.
Alıntıları Göster
Zor.
quote:
Orijinalden alıntı: Nétwork
Zor.
Alıntıları Göster
Karavanın fiyatı?
quote:
Orijinalden alıntı: Avanta
Karavanın fiyatı?
Alıntıları Göster
Öğrenci adama zor iş anca emekli olursun o zaman güzel bi türkiye turu olabilir
quote:
Orijinalden alıntı: Rdau
Öğrenci adama zor iş anca emekli olursun o zaman güzel bi türkiye turu olabilir
Alıntıları Göster
Şöyle bir şey olsa neyse. Ama bunların en ucuzu 80-90 bin dolardan başlıyor.
Senin alabileceklerin sadece birkaç günlük/haftalık ülke turları için falan kullanılabilir. Sürekli kalmada çok sıkıntı çekersin. Yukarıda sayılmış olası sorunlar. Tuvaleti boşaltması var, sıcak suyu var, su deposunu doldurması var, kışın çok soğuk olacak. Hadi yatakta uyku tulumuyla yatacaksın, ama içerisi buz gibi olur. Tulumla mı dolaşacaksın?
Türkiye şartlarında zor. Karavanlar için özel alanlar, istasyonlar yok.
Üzgünüm ama hayal olarak kalacak.
quote:
Orijinalden alıntı: eaizmir
eskişehirde battaniyeyle donarsın
hep duslemisimdir,ormanda,cadirda yada karavanda kalmayi.insanlardan,sehrin gurultusunden,kalabaligindan uzak.mis gibi.
quote:
Orijinalden alıntı: lonewolf61
hep duslemisimdir,ormanda,cadirda yada karavanda kalmayi.insanlardan,sehrin gurultusunden,kalabaligindan uzak.mis gibi.
Karavana vereceğin paraya ev tut.Karavan 2-3 gün bilemedin 1 haftalık gezintiler için kullanılır.
quote:
Orijinalden alıntı: saldoetealp
Karavana vereceğin paraya ev tut.Karavan 2-3 gün bilemedin 1 haftalık gezintiler için kullanılır.
Alıntıları Göster
Eğer bu hayalinse biraz daha ertele havalar sıcakken dene ama derdin farklı olmak, değişik birşeyler yapmak, konuşulmak falansa şimdiden vazgeç başka bir yolunu bul. Annenin babanın evlat acısı çekmesini istemem. Donarak can verirsin kışın karavanda. Mübalaa yapmıyorum ciddi manada ölürsün yani
quote:
Orijinalden alıntı: Sebastianbjk
Eğer bu hayalinse biraz daha ertele havalar sıcakken dene ama derdin farklı olmak, değişik birşeyler yapmak, konuşulmak falansa şimdiden vazgeç başka bir yolunu bul. Annenin babanın evlat acısı çekmesini istemem. Donarak can verirsin kışın karavanda. Mübalaa yapmıyorum ciddi manada ölürsün yani
Alıntıları Göster
kiralayacakmısın alacakmısın ?
kirala ilk bence pişman olursun , soğuk havada karavan olmaz . 11 günlük italya gezisinde 7 gün dışarda uyku tulumuyla yattım hava 11 derece civarıyken donuyorsun eksilerde ne yapacaksın ? belirli biyere kadar tamam güzel ancak tüm kışı karavanda geçirme sağlik sorunları yaşaman muhtemel .
quote:
Orijinalden alıntı: towyedi
kiralayacakmısın alacakmısın ?
kirala ilk bence pişman olursun , soğuk havada karavan olmaz . 11 günlük italya gezisinde 7 gün dışarda uyku tulumuyla yattım hava 11 derece civarıyken donuyorsun eksilerde ne yapacaksın ? belirli biyere kadar tamam güzel ancak tüm kışı karavanda geçirme sağlik sorunları yaşaman muhtemel .
Alıntıları Göster
Hayal.
Öğrenciyken Isparta'da ev tutmuştuk tabi bu işlerin acemisiydik. Ev sobalıydı biz elektrikli ısıtıcı kullanırız diyorduk. Neyse kış geldi 3 elektrikli ısıtıcı açık üstelik öyle elektrik yiyor ki sigortalar atıp duruyordu ve biz evde kabanla eldivenle dolaşıyorduk. Soğuğa perişan halde 1 hafta dayanmaya çalıştık sonra soba kurduk mecbur.
Yani benim bu ev macerasını karavana indirgersek büyük ihtimal ölür gidersin kimsenin de haberi olmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: sonneillon
Hayal.
Öğrenciyken Isparta'da ev tutmuştuk tabi bu işlerin acemisiydik. Ev sobalıydı biz elektrikli ısıtıcı kullanırız diyorduk. Neyse kış geldi 3 elektrikli ısıtıcı açık üstelik öyle elektrik yiyor ki sigortalar atıp duruyordu ve biz evde kabanla eldivenle dolaşıyorduk. Soğuğa perişan halde 1 hafta dayanmaya çalıştık sonra soba kurduk mecbur.
Yani benim bu ev macerasını karavana indirgersek büyük ihtimal ölür gidersin kimsenin de haberi olmaz.
Alıntıları Göster
pek mümkün gorunmuyor anladığım kadarıyla. yanlız herkes ısınmadan dert yanmış. yukarda verdiğim linkte hem karavan hem su ısıtma amaçlı cihazlar var. bunlar yeterli oluyormus kış şartlarında. benim 2 tane sıkıntım var karavanın sabit kalacağı bi yer bulmam gerek, fakat eskisehirin içerisinde o tarz bi yer yok. bir diğer sorunumda temiz suyun temini, kirli suyun boşaltımı konusunda.
bunlara çözüm bulursam üstesinden gelecebilirim. soğuk mevsimde çadırda kalmışlığımda vardır.