< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Üniversite hayatı beklentinizi karşıladı mı
-
-
Hayır.
-
ilk senem ve şimdilik hayır çünkü doğru düzgün okula gitmedim bile. ama hazırlıkta gördüğüm ortam tam beklediğim ortamdı. alemci takılan vardı, asosyal de vardı. her telden insan var dedikleri doğruymuş harbiden. ilk dönem güzeldi de ikinci dönem hayat bitti resmen.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bilmiyorum
hem evet hem hayırdır
silicon valley dizisi falan izliyordum
Böyle başka yabancı dizilerde çimlerde kod yazanlar vb oluyordu, kız arkadaşıyla falan
Hiçbirini yapmadım :)
İçimde kaldı
Zaten üni yarım kesildi, pandemi geldi ve bitti.
Ama yine güzel mekan, ortam, arkasaşlar, çevre, farklı/benzer insanlar falan ufuk açıyordur
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam siz baya tecrübeli gibisiniz. Sizce keşke okulu pişman bitirmemek için ne yapmalıyım
hayır liseden daha zevksizdi hatta
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam profil fotoğrafınız
Demirkırat belgeseli mi izlediniz
Üniversitenin en sıkıntılı yanı kesinlikle ilk yıl online olmasıydı. Sosyal ilişkiler online üzerinden de kurulabiliyor, ilerletilebiliyor tabii ama yüz yüze olması çok daha iyi bence. O ilk yıl gördüğüm kadarıyla kimse tam bir arkadaş edinememiş, liseden arkadaşları varsa onlarla takılmış. Covid sınırlamaları ne kadar el verdiyse ben de öyle yaptım. Bunun haricinde beklediğim gibiydi.
-
Ne desem boş ya :) keyif almaya bak diyeceğim ama keyif alırken kaybettiğin şeyler de olabilir
Yine de az buz keyif almak iyidir
Mesela sürekli parti vb eğlenen biriysen ilk mezun olunca işi belki biraz geç bulursun
Ama okurken parttime vb çalışırsan işin hazır olur vb gerekli mi bu tartışılır
Üni de her çeşit insan var hepsi de kendine göre mutlu mutsuz falandır muhtemelen
Tek doğru yok
Trade-off hepsi
Benim çevrem biraz kariyer odaklı insanlarla dolu gibi, akademik değil de iş hayatı vb
Bazen diyoruz ki niye kastık gezip tozuk keyfimize bakmadık vb
Ama öyle yapsak daha farklı olurdu.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben dengeyi ayarlamak önemli diyorum hocam. Hem gezip hem çalışmak en doğrusu bence. Full çalışsan eglenemezsin ve asosyal olup çıkarsın. Full gezsen akademik kariyerin çöp olur iş bulamazsın. İtidal diyorum
3 sene önce izledim ama çocukluğumdan beridir tarih ve siyasete ilgi duyarım yani izlemeden önce de bilgi sahibiydim
"The Naked Roommate" kitabını inceleyin. İlginç bir kitap. (ODTÜ Kütüphanesinde mevcut.)
O ilginç kitapta sık tekrar edildiğini gördüğüm bir tavsiye "Fazla bir beklenti ile üniversiteye başlamayın."
(Detaylarını unutmuşum :D)
2 yıl önceki ben ile bugünkü ben arasındaki farka baktığımda aldığım eğitimin etkisini görüyorum. Elbette daha iyi olabilirdi fakat eğitim açısından üniversite beni hayal kırıklığına uğratmadı diyebilirim.
Sosyal olarak hem pandemi hem de deprem ile gelen online dönem üniversiteye çok sağlam darbe vurdu. Online olmasının etkisi devam ediyor, edecek diye düşünüyorum.
İstediğim gibi olduğunu söyleyemem. Özellikle topluluk adına.
Bu hem benimle ilgili, hem seçtiğim üniversite, hem yaşadığımız dönem...
Fakat büyük bir sıkıntı olarak görmüyorum. Yapacağım staj ile, grup projeleri ile çevrem gelişecek.
Şu derslerin "npc" tarz geçmesi üzüyor. Onu eklemeliyim.
5 kişi ile ders. Yapmasan daha iyi..?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Evet hocam online olması baya sıkıntı. Onun dışında okula karşı beklentim pek yoktu girerken ama girdikten sonra arttı benim. Hoşuma gitmeyen pek çok şey var ama biraz da çabalamak lazım (değiştirebileceğimiz şeyler için).
Anladım hocam güzel
belki de üni cok kalabalık diyedir.lisede zaten 30 kişi var sınıfta ister istemez birileriyle kaynaşıyorsun ama ünide zaten kutuplaşma var bir de her tip insan var
Odtü'deki insanları daha rahat bekliyordum kasıntı ve soğuk çıktılar. Onun harici düzenli ilişki, kaliteli arkadaş çevresi, eğlence, kariyer vb istediğim gibi
soruya bak zerre gelişmedim mezuniyet kep törenine gitmemek için ailemi ikna etmeye çalışıyorum 2-3 yıl sonrası için
Adına üzüldüm hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
"The Naked Roommate" kitabını inceleyin. İlginç bir kitap. (ODTÜ Kütüphanesinde mevcut.)
O ilginç kitapta sık tekrar edildiğini gördüğüm bir tavsiye "Fazla bir beklenti ile üniversiteye başlamayın." (Detaylarını unutmuşum :D) 2 yıl önceki ben ile bugünkü ben arasındaki farka baktığımda aldığım eğitimin etkisini görüyorum. Elbette daha iyi olabilirdi fakat eğitim açısından üniversite beni hayal kırıklığına uğratmadı diyebilirim. Sosyal olarak hem pandemi hem de deprem ile gelen online dönem üniversiteye çok sağlam darbe vurdu. Online olmasının etkisi devam ediyor, edecek diye düşünüyorum. İstediğim gibi olduğunu söyleyemem. Özellikle topluluk adına. Bu hem benimle ilgili, hem seçtiğim üniversite, hem yaşadığımız dönem... Fakat büyük bir sıkıntı olarak görmüyorum. Yapacağım staj ile, grup projeleri ile çevrem gelişecek. Şu derslerin "npc" tarz geçmesi üzüyor. Onu eklemeliyim. 5 kişi ile ders. Yapmasan daha iyi..? |
belki de üni cok kalabalık diyedir.lisede zaten 30 kişi var sınıfta ister istemez birileriyle kaynaşıyorsun ama ünide zaten kutuplaşma var bir de her tip insan var |
Benzer içerikler
- yineleme nedir
- telegram deneme cevap anahtarı grupları
- ayt fizik formülleri
- apotemi sosyal konu özeti pdf
- tyt 60 net nasıl yapılır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X