Şimdi Ara

Üniversitede kopya çekerken yakalandım (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
125
Cevap
4
Favori
29.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Vize sınavın da arkadaş kağıttan bakarken yakalanmıştı.

Sonuç: 6 ay uzaklaştırma almadı ama hoca o dersten direk bıraktı... Yine ucuz yırttı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İl teber -- 27 Mayıs 2014; 16:14:42 >
  • 6 ay falan diyorlar
    Bizim okuduğumuz üniversite değil, ilkokul mübarek. Kopya çekerken yakalandığın vakit hoca si.tir çekiyor sana, kağıdına bir çizik atıyor sadece 0 alıyorsun.
    Bu kadar
  • git hocanla bir konuş ilkten birşey olmaz 2.de sene kaybedersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Son sınıfta sürekli kopya verdiğim arkadaş sınavda bu defa hiç planlamadığımız halde kağıtları değiştirmeyi teklif etti. Ben acele etmemesini söyledim.
    Uygun an gelince kağıtları değiştirdik. Ama arkadaş kağıdımı alır almaz silgi ile bir yerleri silip yeniden yazdı ve birşey demeden çıktı.
    Ben onun bomboş kağıdını doldurup bitirdim ve isim hanesini doldurmak geldi. Daha önce benzer şekilde kopya verdiğimde isim hanesini hiç değiştirmeden sınavdan çıkmıştık bu defa ben öyle yaptım. Ama içimde endişe vardı.
    Hemen sınav salonu dışında bekleyen arkadaşı bulup isim hanesine ne yazdığını sordum. Bana kendi ismini yazdığını söyleyince kaynar sular başımdan dökülmüştü. Çünkü bana verdiği kağıtta onun ismi yazıyordu ve ben değiştirmedim. Yani arkadaşın isminin yazdığı iki sınav kağıdı varken benim adıma sınav kağıdı yoktu. İşin mok yanı sınava girerken de imza atıyorduk.
    Diğer arkadaşlara akıl danıştılar. Bize derhal içeri girip birimizin bayan asistanı oyalayıp diğerinin çaktırmadan aradan o sınav kağıdını çekip yok etmemizi söylediler.
    Biz de bunu uygulamak için sınav salonun girdik. Arkadaş asistana bir bahane ile birşey sordu ben de o sırada masada üst üste duran sınav kağıtlarına sokuldum. Asistan farketmiş olmalı ki ikimizi birden sınav kağıtlarından uzaklaştırdı.
    Başarısız olunca arkadaşlara yine akıl danıştık. Bu defa Professöre gidip durumu açıkça anlatıp özür dilememizi söylediler.
    Biz de öyle yapalım deyip koşa koşa Proffesörün odasına gitik ama bayan asistan bizden önce davranmış ve sınav kağıdını profesöre gösteriyordu.
    Biz yine de özür diledik ama profesör "Yapabileceğim birşey yok, yazılı belge var önümde" dedi.
    Ben aylarca disiplin kurulunun davetiyesini görebilmek için hayatımda hiç bakmadığım ilan panosunu takip ettim. Ama ilk sömestr bitip 2. sömestirin ortasına geldiğimiz halde her hangi bir davetiye göremedim.
    İkinci sömestrin sonunda disiplin kurulu davetiyesini ilan panosunda gördüm. Sorguya alacak proffesörlerden biri bizim bölüm hocasıydı. O gün takım elbisemi giyip disiplin komisyonu başkanı hocayı arabamla bölümden alıp fakülte merkezine getirdim.
    Sorguya çektiler ve pişman olup olmadığımı sordular, pişmanım dedim. "Bu işi para için mi yapıyorsun?" diye sorduğunda Sevabına yaptım dedim.
    Son sınıfta alttan ders bırakmadan mezun olduğum için aldığım 1 yarıyıl uzaklaştırma cezasından kurtulmuştum ve sicilime de işlenmedi.
    Ama diğer arkadaşın alttan dersleri olduğundan onun okulu otomatik olarak 6. yıla uzadı.
    Cezam kesinleştikten sonra her ay aldığım Rektörlük Bursunun son taksitini de iptal ettiler.
    Bu olaydan sonra hayatımda kimseye bir daha kopya vermedim.

Daha da geriye bakında cuz kurtuldum aslında.
    Çünkü aynı arkadaş için 3. yılın sonunda yapılan İngilizce Yeterlilik sınavında onun yerine sınava girmiştim de, refleks olarak sınav kağıdına kendi adımı yazdığımı son anda farkedip silip düzeltmiştim.
    Arkadaş kendi kimliği üzerine benim resmimi yapıştırıp soğuk damla ile mühürlemişti, tam bir profesyonel çalışmaydı. Ben de tam bir süzme salaktım
    O zaman yakalansam okuldan atılır ve asla affedilmezdim. Devlet terör suçlularını bile afederken bu gibi sahtekarlıkları asla afetmiyor.

Çok merak ettim o arkadaşınızla şuan ilişkiniz nasıl??

• Hakettin diğer insanlar emek verip yaparken sen kopya ile geciceginimi sandın inşallah adalet yerini bulur da 6 ay alırsın..

• quote:

Orijinalden alıntı: intercorem

quote:

quote:

Son sınıfta sürekli kopya verdiğim arkadaş sınavda bu defa hiç planlamadığımız halde kağıtları değiştirmeyi teklif etti. Ben acele etmemesini söyledim.
    Uygun an gelince kağıtları değiştirdik. Ama arkadaş kağıdımı alır almaz silgi ile bir yerleri silip yeniden yazdı ve birşey demeden çıktı.
    Ben onun bomboş kağıdını doldurup bitirdim ve isim hanesini doldurmak geldi. Daha önce benzer şekilde kopya verdiğimde isim hanesini hiç değiştirmeden sınavdan çıkmıştık bu defa ben öyle yaptım. Ama içimde endişe vardı.
    Hemen sınav salonu dışında bekleyen arkadaşı bulup isim hanesine ne yazdığını sordum. Bana kendi ismini yazdığını söyleyince kaynar sular başımdan dökülmüştü. Çünkü bana verdiği kağıtta onun ismi yazıyordu ve ben değiştirmedim. Yani arkadaşın isminin yazdığı iki sınav kağıdı varken benim adıma sınav kağıdı yoktu. İşin mok yanı sınava girerken de imza atıyorduk.
    Diğer arkadaşlara akıl danıştılar. Bize derhal içeri girip birimizin bayan asistanı oyalayıp diğerinin çaktırmadan aradan o sınav kağıdını çekip yok etmemizi söylediler.
    Biz de bunu uygulamak için sınav salonun girdik. Arkadaş asistana bir bahane ile birşey sordu ben de o sırada masada üst üste duran sınav kağıtlarına sokuldum. Asistan farketmiş olmalı ki ikimizi birden sınav kağıtlarından uzaklaştırdı.
    Başarısız olunca arkadaşlara yine akıl danıştık. Bu defa Professöre gidip durumu açıkça anlatıp özür dilememizi söylediler.
    Biz de öyle yapalım deyip koşa koşa Proffesörün odasına gitik ama bayan asistan bizden önce davranmış ve sınav kağıdını profesöre gösteriyordu.
    Biz yine de özür diledik ama profesör "Yapabileceğim birşey yok, yazılı belge var önümde" dedi.
    Ben aylarca disiplin kurulunun davetiyesini görebilmek için hayatımda hiç bakmadığım ilan panosunu takip ettim. Ama ilk sömestr bitip 2. sömestirin ortasına geldiğimiz halde her hangi bir davetiye göremedim.
    İkinci sömestrin sonunda disiplin kurulu davetiyesini ilan panosunda gördüm. Sorguya alacak proffesörlerden biri bizim bölüm hocasıydı. O gün takım elbisemi giyip disiplin komisyonu başkanı hocayı arabamla bölümden alıp fakülte merkezine getirdim.
    Sorguya çektiler ve pişman olup olmadığımı sordular, pişmanım dedim. "Bu işi para için mi yapıyorsun?" diye sorduğunda Sevabına yaptım dedim.
    Son sınıfta alttan ders bırakmadan mezun olduğum için aldığım 1 yarıyıl uzaklaştırma cezasından kurtulmuştum ve sicilime de işlenmedi.
    Ama diğer arkadaşın alttan dersleri olduğundan onun okulu otomatik olarak 6. yıla uzadı.
    Cezam kesinleştikten sonra her ay aldığım Rektörlük Bursunun son taksitini de iptal ettiler.
    Bu olaydan sonra hayatımda kimseye bir daha kopya vermedim.

Daha da geriye bakında cuz kurtuldum aslında.
    Çünkü aynı arkadaş için 3. yılın sonunda yapılan İngilizce Yeterlilik sınavında onun yerine sınava girmiştim de, refleks olarak sınav kağıdına kendi adımı yazdığımı son anda farkedip silip düzeltmiştim.
    Arkadaş kendi kimliği üzerine benim resmimi yapıştırıp soğuk damla ile mühürlemişti, tam bir profesyonel çalışmaydı. Ben de tam bir süzme salaktım
    O zaman yakalansam okuldan atılır ve asla affedilmezdim. Devlet terör suçlularını bile afederken bu gibi sahtekarlıkları asla afetmiyor.

Çok merak ettim o arkadaşınızla şuan ilişkiniz nasıl??

Görüşmüyorum, hepsi de Pennyslyvania' lıydı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: porsche911gt2

0 veremez diye biliyorum ön düşük 1 vermesi gerekir 0 verirse hem hoca hem senin hakkında soruşturma açılır. kopya olayı için hocanın yanına git hocam gerekirse 1 verin ama tutanak tutmayın de uygun bir üslupla rica et.

ama birsey olacağını sanmam sadece puan kırılarak yırtarsın diye tahmin ediyorum.

ben ve 3-5 kişi daha 0 aldık bi sınavdan hiç bi olay olmadan hemde. O kadarda yazmıştım hiç puan vermemiş
  • en yaratıcı csb..

tebrik ederim...

la beslemeyin şu ergenleri artık...

gına geldi walla....
  • Bu sığır asistanlara da ayar oluyorum he.. sana ne lan adam formul yazmis iste zaten sayisal derslerde kopya cekmek cok ise yaramiyor.

Bizim de profesor bi hatunu yakaladi kagidini bile almadi ama asistani sinav suresini 1 dk. Gecince hemen bagirmaya basliyor ;)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son final sınavıma giriyorum geçtiğim takdirde okul bitiyor. 5 senedir ne kopya çektim ne kopya verdim çok şükür yardım almadan hakkıyla okulu bitiricem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mech.engr

quote:

Orijinalden alıntı: Ben Ressam

Şuana kadar girdiğim bütün sınavlarda kopya çektim hiç birinde yakalanmadım kopya çekerek okul hayatımı bitirdim desem yeridir.Kesinlikle övünmüyorum sadece hoşuma gidiyordu.

Hirsizliğin her türlüsü alişkanlik yapar insanda. Kucukken bakkaldan sakiz çalan cocuk buyuyunce kuyumcu dan altin çalar.

Senin ki de bilgi hirsizliği malesef .

Yanımdaki arkadaşlardan değil kendi yöntemlerimle çekerdim.Bu hırsızlığın önüne geçmiş oluyor zeki kardeş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ephésus

quote:

0 veremez diye biliyorum ön düşük 1 vermesi gerekir 0 verirse hem hoca hem senin hakkında soruşturma açılır. kopya olayı için hocanın yanına git hocam gerekirse 1 verin ama tutanak tutmayın de uygun bir üslupla rica et.

ama birsey olacağını sanmam sadece puan kırılarak yırtarsın diye tahmin ediyorum.

ben ve 3-5 kişi daha 0 aldık bi sınavdan hiç bi olay olmadan hemde. O kadarda yazmıştım hiç puan vermemiş

ben boş kağıt vermiştim 1 vermişti bana da belki okulun yönetmeliğine göre değişiklik oluyordur hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: blackshow

Son final sınavıma giriyorum geçtiğim takdirde okul bitiyor. 5 senedir ne kopya çektim ne kopya verdim çok şükür yardım almadan hakkıyla okulu bitiricem.

Bölüm ne hocam?

• intercorem kullanıcısına yanıt
    fen fakültesi fizik bölümü
  • quote:

Bölümün zormuş,tebrik ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • axeles kullanıcısına yanıt
    yönetmeliği falan okusaydın, uzaklaştırma almadan çözülüyordu galiba ahmet hoca (giz) anlatmıştı geçen sene ama tam hatırlayamıyorum.ben de ata finalinde şortun altında telefonu tutuyordum hoca geçerken telefon kaydı öyle kaskatı kaldım ama hoca bir şey demedi
  • Abartmayın arkadaşlar 6 ay cezayı kolay kolay vermezler.Hiçkimse sırf kopya çekiyo diye uzaklastırma almaz.Bende üniversite bitirdim ama daha bu cezayı alan ne gördüm ne de duydum.Hocaların ,asistanların çoguda zamanında kopya çekmiştir.Bu yüzden bu ceza uygulanmaz.Ancak yakalandıktan sonra ukalalık yapar hocayla kavga ederseniz disipline giderseniz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ephésus

quote:

ben boş kağıt vermiştim 1 vermişti bana da belki okulun yönetmeliğine göre değişiklik oluyordur hocam

İlk dönem sırf kağıdın boş kalmasına gönlüm el vermedi diye bi sorunun aynısını yazdım 1 aldım aynı dersten aynı hocadan

• Vay arkadaş İTÜ ye giden adam kopya çekiyor,mezun olunca da ben niye iş bulamıyorum
  • quote:

Merhaba ben flashshow :)

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.