Şimdi Ara

ÜNİVERSİTEDE ÖĞRETİM İNGİLİZCE Mİ OLMALI YOKSA TÜRKÇE Mİ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
7.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

ÜNİVERSİTEDE ÖĞRETİM İNGİLİZCE Mİ OLMALI YOKSA TÜRKÇE Mİ?

(En Son Oy Tarihi: 11.10.2021)
Giriş
  • Atalarımızın önemli bir sözü wardı "BİR ÜLKENİN İŞGALİ DİLİNDEN BAŞLAR" diye..

ben lisedeyim ve dersleri inglizce goruyorum ama tamamen yalan..... kendi dilimizi kirletiyoruz... Türkçemizi unutuyoruz okul olarak....kullangıdımız cümlelerin arasına ingilizce kelimler sızıyor.... dersten çıktıgımızda maalesef o dili derste bırakamıyoruz alıskanlık oluyor ve gunluk hayatta da inglizce kelimeler kullanıyoruz...

Kendi ana dilimizi kirletmekten ve yozlaşmaktan başka bişey degil kesinllikle Türkçe okunmalı. bu tehlikeyi goremeyenler dar düşünüyor esas

Böyle şeylere dar düşünce diyenler aslında emperyalizmin farkında olmayan insanlar... eminim bugun savaş çıksa hemen manda olalım savaşla birşey hallolmaz ölmeyelim dar düşünmeyin diyeceklerdir....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuhi -- 22 Haziran 2006; 16:49:25 >

• Yapmayın abi ya ne güzel türkçe varken ne gerek var ingilizceye bilim dili ingilizce diyorsunuz gelin biz iyi şeyler bulup bu dili türkçe yapalım(impossible is nothing)
  • Bence de türkçe olmalı isteyen ingilizcesini dilediği gibi öğrenip, geliştirip ingilizce bilimsel kaynakları okuyabilir
    ama bu zorla olmamalı...ayrıca ingilizce dersi verilmesine karşı deilim ama 2.bi seçeneğin olması gerekir bence...Bana sorarsanız iktisat okuyorum ve ingilizce okumak isterdim ama bana da üniversitemde bu şansı vermiyolar.
  • bence eğitim arapça olmalıdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belmondo -- 22 Haziran 2006; 22:23:41 >
  • Türkçeyi Konuşamıyoruz-Anlayamıyoruz Doğru Dürüst

Birde Matrisi-Determinantı-Logaritmayı İngilizcemi Anlıcaz

Gerçi Ben Anlıyorumda,Çoğul İçin Hani
  • iş başvuru formlarında işaletlemek dışında ne işe yalar bu ingilizce türkiyede.
  • latince olmalıdır!! İçimiz dışımız latince terimlerle doldu, bö geldi artık bö

Ama dilim gibisi varmı be, tabikide Türkçe, türkçem benim
  • Üniversite, öncelikle bir " Pozitif Bilim " yuvasıdır.

Şu anda tüm dünya ülkeleri, İngizlerin dilinin yani İngilizcenin, evrensel olarak bilimin, teknolojinin ve ticaretin dili olduğunu istese de istemese de kabul etmek zorunda kalmıştır.

Bunun nedeni, son yüzyılın özellikle 2. ci yarısında, Ana dili ingilizce olan ülkeler, yani, (Birleşik Krallık)ingiltere, ABD, Kanada, Avustralya, Yeni Zellanda ve hatta, Güney Afrika'nın bilimde, teknolojide hatta sanatta ve askeri sistemlerde dünyanın tüm ülkelerinin önünde çok büyük farklarla gelişme sağlamışlardır.

Kısacası aşağı yukarı 80 sene önce geleceği görmüş bir kişinin ( Kemal ATATÜRK ) Türkler tarafından yeterince ciddiye alınmamasının acısını çekiyoruz şimdi.

Bizim yaptığımız, zenginin malı fakirin çenesini yorarmış misali... aklın nerdeydi elin gavuru bu kadar çalışıp çabalerken..? o zaman Türkçe yokmuydu..? Almanca yokmuydu.? Niye sen çalışıp çabalamadın da elin oğlu aya çıktı da, sen yaya kaldın..?

Onlar Pozitif Bilimle uğraşırken, çalışırken senin aklın neredeydi 80 senedir...? Bu dünyanın geçici olduğunu iddia eden bir tutam yobazın emrinde afyon yutmuş müridlerle keşhane, çilekeşhane diplerinde öteki dünyayı mı aramaktaydın henüz daha adres değiştirmeden..?

O zaman, oturacan, öğrenecen.. hem de onun diliyle öğrenecen ve buna MECBURSUN ! Niye mi..?

Çünkü gavurun icat ettiği şey o kadar çok ki.. hiçbiri, senin anadilinde yok..

Elin gavuru icat ettiği milyonlarca buluşa kendi dilinde ( İngilizce ) adını vermiş zaten... ve sen buna kendi dilinde artık bu saatten sonra yeni bir isim bulamazsın.. bulsanda.. geliştiremezsin.. Sen geliştirmeye kalkıncaya kadar alt yapı gereği, onlar bu buluşları 10 adım ileriye götürmüş oluyor anında..
    Bilmin hangi dilinden konuşursan konuş, seçeceğin kelimelerin en az %66'sı zaten mecburen ingilizce olacak... Bu kelimeler senin dilinde yok, olamazda bu saatten sonra..

1- Göklerin hakimi, dünyanın hakimi olacaktır,
    2- Hayatta en hakiki gerçek, " Pozitif Bilimdir ".

Kemal ATATÜRK

Hoşuna gitse de gitmesede, sana gereken uyarı zamanında yapılmış, sen hala oturduğun yerden Kemal ATATÜRK'e ..ok atmaya çalış..

O görevini yapmış zamanında.. sen ne yaptın peki..?

Ve hala neyle uğraşıyorsun haybeye... hiç kendine sordunmu..?

• ingilizce olması iyi ancak öğrencileri sanki ezberciliğe alıştırıyor gibi. çünkü ingilizce seviyesi yeterli olmayan çoğu öğrenci dersi anlamayıp soruları, terimleri ezberliyorlar ve anlamıyorlar. bu nedenle başarı düşüyor.

ayrıca kendi okulumadn biliyorum; inglizice dersinin iyi olması için öğretmenlerin de iyi olması gerekir ki öğrenciler konuyu anlayabilsin. aksi taktirde beyin hocanın dediğini çözmeye çalışırken dersi kaçırıyor.
  • en azından bugün bu konunun ne kadar anlamlı olduğunun farkedilmesi gerekir diye düşünüyorum.
  • bir düşünün dersler niye türkçe? ben makaleleri ingilizce okuyabiliyorsam ve yabancı kimselerin konferanslarında soru sorup anlatılanları anlayabiliyorsam bu kadarı yeter demektir. neden dersler ingilizce olsun ki:)
  • türkçe
  • ingilizce öğrenmeye EVET, ingilizce eğitime HAYIR!!!!
  • Dersler Türkçe işlendiğinde daha verimli oluyor...
    İngilizce eğitimi yetersiz olduğu için ingilizce bölümdeki arkadaşlar anlamakta zorluk çekiyorlar ve bu nedenle ezberlemeye yöneliyorlar..
    En iyisi Türkçe ..Ama ingilizce de öğretilmeli tabii kii .
  • elbetteki Türkçe olmalı. Daha sonra dilediğiniz dili öğrenirsiniz.
  • Dostum dediklerin bence yanlış bilim dili ingilizce değildir ingilizce evrensel bir dildir fakat yerini haketmiyor neye göre evrenselleşmiştir dünyada konuşulan en çok dil olduğu içinse çincenin olması gerekirdi çünkü sade çinin nüfusu buna yeter kelime kapasitesi için ise türkçe ile ingilizce arasında dağlar kadar fark var inlizcede kelime türetme özürlülüğü var örneğin bir kelime türetilecekse diyer kelimelerin baş harfleri birleştirilerek bir kelime oluşturuluyor örneğin ram (random access memory) rasgele erişimli hafıza bir çok kelime ise türetilemediğinden mantıksızdır, hatta dilimize bile girmiş bir örneğivar ambulance anlamı "dolaşan" yaptığı işlen bir alakasıvarmı yok kelime türetemeden doğan bir sonuç oysa Türkçe bir kelime karşılığı var "cankurtaran"sizce hangisi tam olarak tanımlıyor ve hangi dil daha gelişmiş bence bunun tartışması bile yapılmaz gelişmişliği ve herşeyiyle türkçe herşeyi bir kenara koyun kendi dilimiz fakat içimizde bazı medeniyetli olduğunu ve türkçenin yobaz bir dil olduğunu savuanlar var mağlesef sıkçada rastlanır genelde ingilizce terimler kullanıp medeni olduklarını sanırlarörneğin tamam diyeceği yerde ok yada ahlak diyeceği yerde etik(fransızca ) yada küçükleşmiş diyeceği yerde globalleşmiş gibi kelimeleri kullanan tiplergenelde konuşma esnasında bunları kullanmaya özen gösterirler böylece kendilerinin daha medeni olduğunu zannederler. bu sözüm mdg sana değil öyle olanlara.
    quote:

Orjinalden alıntı: Mdg

Üniversiteler Bilim'in Yuvasıdır
    Bilim Dili Geçmişte Latince Günümüzde ingilizcedir
    Üniversitede dersler TÜRKÇE olsun diyen oraya okumaya öğrenmeye gitmemiştir.
    hatta mesleğini bile yapmayacakdır.
    bunun yanında altyapı zayıflığından dolayı TÜRKÇE takviyede yapılmalıdır.
    Tabi ingilizce eğitimi verecek hoca'da dil'i yeterli kullanmalı yoksa hiçbirşeye Yaramaz

• ingilizce bolumde var turkce olanda var ıstemıyorsa ıngılızce gıtsın turkceye bu kadar basıt kı ben ıstenmedıgını sanmıyorum ıngılızcenın ıs araken standart sayılıyor artık ıngılızce..
  • Tabii ki Türkçe
    Bence tartışmamaız bile saçma
    Almanaya,Fransa,Japonya çoktan ingilizce yapardı bi işe yarasaydı bu saçmalık.
    Oktay sinanoğlunun bye bye Türkçe adlı kitabını okumanınızı tavsiye ederim kitapta bunun sakıncaları ve götürüleri yazıyor.
  • Bunu tartışmak bile yersiz..Tabiki de Türkçe olmalıdır...Aksini iddia edene ne demeli bilmiyorum...

zaten kanunda yer almakta eğitim dili Türkçedir diye..Yani üniversiteler kanuna aykırı hareket ediyor...
  • yüzde 28 evet demiş halkımız sömürge olmaya ne meraklı.

Ama yıllarca çalışmalarımız sonuç vermiş.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.