Şimdi Ara

ÜNİVERSİTEDE ÖĞRETİM İNGİLİZCE Mİ OLMALI YOKSA TÜRKÇE Mİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
7.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

ÜNİVERSİTEDE ÖĞRETİM İNGİLİZCE Mİ OLMALI YOKSA TÜRKÇE Mİ?

(En Son Oy Tarihi: 11.10.2021)
Giriş
  • Şimdi Kesin biri çıkar der ilim irfan dil'i arapçadır diye şaşırmam valla

şimdi buna katılmadım ama mdg. çünkü zaten arapça bi müslümanın öğrenmesi gereken bi dil. ingilizceyse sadece dünyada yaşadığımız sürece ihtiyacımız olucak bi dil
  • ingilizce olmasını sebebi bence ;

Emperyalist devletlerin oyunudur.Sendeki yetenekli çocuğu alıp ingilizce okutuyor.Bu çocuk ilk önce ingilizceyi türkçeye çevirmek için kafasını yoruyor sonra algılamak için.Belkide ben hayal perestim ama olsun yinede doğru mantık iki şeyi yorumlamak daha zordur :)

Haaa yukarda bilim dili latince denmiş buradaki kasıt o değil.Buradaki kasıt komple ingilizce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkin -- 20 Mayıs 2006; 1:39:16 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mdg

Eheheh Aynen valla
    Merak Ediyorum 5 Üniversite bitirmiş aşmış TÜRK kardeşimiz ingilizce bilmediği sürece ne yapabilecek
    yurt dışında bizi nasıl temsil edecek hadi diyelim dışarı çıkmasın bu tr'de kalsın ingilizce kaynaklardan yararlanamadığı için bütün buluşları baştan mı keşfedecek.
    Türkçe'yi Savunanlar Türkçeyi ne kadar biliyor acaba merak ettim ne kadar okumuşlar
    bunun yanında Kaç dil biliyorlar.
    Hani Bir söz vardır Bir Dil Bir insan diye
    bugün Herkez Doğuştan bir (sayı ile) insan önemli olan tek başına 4-5 İnsan yerine sayılabilmek
    Hatta Gene Bu türkçü kardeşlerimiz diyorya bir (sayı ile) TÜRK Dünyaya bedeldir diye merak ediyorum tek dil ile bu nasıl oluyor.
    İtiraf Etsinler Üni.'ye okumaya ADAM olmaya değil 3-5 milliyetçi abinin maşası olmaya gidenler Değilmi Türkçeyi savunanlar kafaları belli idolojiler haricinde herşeye kapalı olanlar değilmi
    Değilmi Kafam Almıyor diyemeyenler.

Şimdi Kesin biri çıkar der ilim irfan dil'i arapçadır diye şaşırmam valla

biz yabancı dil öğrenmenin karşısında değiliz. eğitimin yabancı dille yapılmasına karşıyız.
    aldığımız ingilizce ile, bir yazıyı anadilimizdeki gibi hızlı bir şekilde anlamamız mümkün değil
    kendimden örnek verecek olursam, türkçe bir sayfayı 1-2 dakika da okurken ingilizce bir sayfayı okumam 10 dakika bile sürebiliyor ve ne kadar da anladığım malum. ingilizce seviyem ise hazırlığın sonundayım, yani yakında derslerle karşılaşacağım.

yabancı dil öğrenmek kadar türkçeyi iyi bilmek de önemlidir, türkçeye karşı maksadını anlayamadım.

ayrıca arapça ya karşı ne gibi bir önyargın var hala anlamış değilim, arapça öğrenmek de bir dil öğrenmektir. ülkemizde ise komşuluklarımızdan dolayı arapça öğrenmek neredeyse ingilizceden sonraki en büyük gereksinimdir.

• quote:

Orjinalden alıntı: bushra!

quote:

Orjinalden alıntı: Orcunsau

quote:

Orjinalden alıntı: bushra!

bana göre kesinlikle türkçe eğitimi savunanların çoğu zoruna geldiği için böyle davranıyo. bu bi nimet ya sen türkçeyi zaten biliyosun yararlanmaya çalışsana yaa sana okulda öğretilen onca şeyden. ben psikolojiyi ingilizce bitirdim demekle sadece bitirdim demek arasındaki farktan haberiniz var mı??

yurt dışına çıkamıyan ve öğrendiği dili bu yüzden hiç bi yerde kullanamıyan bi sürü insan var ve sonunda öğrendikleri ingilizceden eser kalmıyo, ama eğitim ingilizce olunca öğrendiğimiz dil de kalıcı olur

İngilizce öğretilsin. Herkes üniversitede ingilizce öğrensin. Ama benim ülkemde eğitim benim dilimle olsun başka dille değil. Şimdi bilim filan karıştırmayın. O dersi ingilizce öğrenebilmek için ilk önce adam gibi bir ingilizce öğrenmek gerek. Bu da 28 hafta boyunca hazırlık sınıfı denen yerde olmaz. 1 senede sular seller gibi öğrenilmez yabancı dil. Yabancı dil ile verilecek mesleki veya başka bir bilgi de ezbercilikten öteye gitmez...

ee biz ne diyoruz?? üniversitedeki bir yıllık ingilizce eğitimim sayesinde ben şuan akademik konuşabiliyorum. hem de daha bir yılım bitmediği halde. dil önemli bi unsur. benm de söylemek istediğim şu: eğer ünilerde eğitim ingilizce olmasaydı öğrenciler nasılsa öğrenmesek de olur mantığında. ama şu durumda öğrenmek zorundalar. anladın mı?

1 senede öğreneceğin ingilizceyle bırak akademik konuşmayı inglizcenin temelinin yarısını ble öğrenemezsin. Akademik konuşabiliyorum dediğin şeyde benim önceki mesajımda da belirttiğim ezberciliktir...

• " Yabancı dile evet, yabanci dilde eğitime hayır."

Türkçe eğitimel yerlerde sürünüyoruz, bir de yabancı dil ile neler olur Allah bilir...

bir de geçin artık bilim dili ingilizce, o yüzden ingilizce olamlı eğitim sözlerini. Yabanacı dille eğitim yapacak olursan, ilerde üzerinde yaşayacağın toprakta kalmayabilir, o öğrenciğin eğitimi uygulayacağın iş yeride...
  • Sırayla
    @Tuğer : Bulayım isimleri tek tek vereyim ama şu an geç oldu yarın bakarız
    @bushra : bu konuya din girmesin lütfen ama yinede "hani islam evreseldi ve bütün dillere çevirlebiliyordu" demeden alamıyorum kendimi bu durumda senin arapça öğrenmez gereksiz anadilin heleki türkçe bütün dini kitapların çevrilebileceği bir dildir.
    @derkin: merak ediyorum C++'ı türkçe nasıl öğreneceksin yada machinecode türkçei tanıyacakmı
    yada Calculus türkçede ne kadar sağlıklı anlatılabiliyor mevcut sistem bile Değerli Hocamız cahit arf sayesindedir. Bunun bütün derslere uygulanabilmesi mümkün değildir zaten konumuz üniversitedir.
    lise yada ilköğretim seviyesi devlet okulları komple yabancı dilde eğitim vermek zaten saçma ve senin dediğin yeregeliyor.
    @Hitman: arapaya bir kastım yok ama bilim dil'i olamaz bugün japonca'nın bile bilim dil'i olma gibi bir amacı yokken arapçada bunu istemek saçmalık ve misyonerliktir. Benim türkçeye bir kastım yok benim dediğimi sen anlayamamışsın Ben Diyorumki "Üniversiteler Bilim Yuvasıdır Bilimin Güncel Dilide İngilizcedir, İngilizceyide öğrenip Pekiştirmenin En İyi Yolu Yaşamda Ve Derslerde Kullanmaktır"

• quote:

Orjinalden alıntı: MaviGece
    Yabanacı dille eğitim yapacak olursan, ilerde üzerinde yaşayacağın toprakta kalmayabilir, o öğrenciğin eğitimi uygulayacağın iş yeride...

Doğru Diyorsun Aslında Buna En Güzel Örnek : Din'i Yabancı Dil'De anlamaya Çalışarak Gayet Yanlış Ve Çarpıtılmış olarak benimsedi baya büyük bir kesim o yüzden bu günlerdeyiz
  • quote:

Sırayla
    @Tuğer : Bulayım isimleri tek tek vereyim ama şu an geç oldu yarın bakarız
    @bushra : bu konuya din girmesin lütfen ama yinede "hani islam evreseldi ve bütün dillere çevirlebiliyordu" demeden alamıyorum kendimi bu durumda senin arapça öğrenmez gereksiz anadilin heleki türkçe bütün dini kitapların çevrilebileceği bir dildir.
    @derkin: merak ediyorum C++'ı türkçe nasıl öğreneceksin yada machinecode türkçei tanıyacakmı
    yada Calculus türkçede ne kadar sağlıklı anlatılabiliyor mevcut sistem bile Değerli Hocamız cahit arf sayesindedir. Bunun bütün derslere uygulanabilmesi mümkün değildir zaten konumuz üniversitedir.
    lise yada ilköğretim seviyesi devlet okulları komple yabancı dilde eğitim vermek zaten saçma ve senin dediğin yeregeliyor.
    @Hitman: arapaya bir kastım yok ama bilim dil'i olamaz bugün japonca'nın bile bilim dil'i olma gibi bir amacı yokken arapçada bunu istemek saçmalık ve misyonerliktir. Benim türkçeye bir kastım yok benim dediğimi sen anlayamamışsın Ben Diyorumki "Üniversiteler Bilim Yuvasıdır Bilimin Güncel Dilide İngilizcedir, İngilizceyide öğrenip Pekiştirmenin En İyi Yolu Yaşamda Ve Derslerde Kullanmaktır"

bilim dili var mıdır? orası da başka bir tartışma konusu ancak ingilizce bilimsel kaynakların çokluğundan dolayı ingilizce öğrenmek şart. buna katılıyorum.

derslerde ingilizce kullanılmasına gelince, bunu pek mantıklı bulmuyorum. zaten dersleri anlayabilmek için uğraşırken bir taraftan da ingilizceyi anlamaya uğraşıyoruz. örnek verecek olursam;

şu an hazırlıktayım. hoca dersleri ingilizce anlatıyor. yeni bir gramer konusuna geldiğimizde eğer anlamazsak hocaya 2-3-4-5 kez anlattırıyoruz.

sonunda hoca dayanamıyor türkçe anlatmaya başlıyor. bu da ingilizce eğitimle türkçe eğitim arasındaki farkı gösteriyor zaten.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: MaviGece
    Yabanacı dille eğitim yapacak olursan, ilerde üzerinde yaşayacağın toprakta kalmayabilir, o öğrenciğin eğitimi uygulayacağın iş yeride...

Doğru Diyorsun Aslında Buna En Güzel Örnek : Din'i Yabancı Dil'De anlamaya Çalışarak Gayet Yanlış Ve Çarpıtılmış olarak benimsedi baya büyük bir kesim o yüzden bu günlerdeyiz

Arkadaşım, işi oraya getirmeyin bence...Hangi dil Arapça nın zahiri ve batini manasını karşılayabilir söyler misiniz? 600 yıl yanlış yorumlanmamışta şimd imi yanlış yorumlanıyor. bırakın böyle uyduruk uyduruk konuşmayı. madem yanlış öğretiliyor da neden 12 yaş öncesi çocuklara dinini öğrenemk yasak ülkede.

konu bu değil, konu yabancı dilde eğitim.

• YABANCI DİLLE EĞİTİME HAYIR.... EZBERCİ ZİHNİYETE HAYIR.... TÜRKİYE'DE BİLİME YAPILMIŞ BU EN BÜYÜK KÖTÜLÜĞE HAYIR.... BAKIYORUZ KÜTÜPHANELERİMİZDE BİLİMSEL YAZILAR, BİLİM MAKALELERİ HEP İNGİLİZCE, BAKIYORUZ ARAŞTIRMA TEZLERİ, BİTİRMEZ TEZLERİ HEP İNGİLİZCE (bu tezleri yazanlar Türk) NEDEN TÜRKÇE DEĞİL, BİR GÜN GELECEK BİLİMSEL İÇERİĞİ OLAN TEK BİR TÜRK YAZI BULAMAYACAKSINIZ. O ZAMAN DA ANADILINIZI TERKEDİP BAŞKALARININ UŞAĞI HALİNE GELECEKSİNİZ

BAKIN İTALYAYA
    BAKIN FRANSAYA
    BAKIN ALMANYAYA
    BAKIN DANIMARKAYA
    BAKIN HOLLANDAYA
    BAKIN İSPANYAYA
    BAKIN İSVİÇREYE
    BAKIN NORVECE
    BAKIN JAPONYAYA
    BAKIN BELÇİKAYA

BU ÜLKELERİN HİÇBİRİNDE EĞİTİM İNGİLİZCE YAPILMIYOR. BU ÜLKELERİN HİÇ BİRİNDE YÖK GİBİ BİR KURUM TÜREYİP, EĞİTİM DİLİNİ ANADİLİNDEN UZAKLAŞTIRIP İNGİLİZCE YAPMIYOR.. KAYNAKLARINI YOK ETMİYOR, KÜTÜPHANELERİNİ BOŞALTMIYOR, GENÇLERİN BEYİNLERİNİ YIKAMIYOR! İNGİLİZCEYİ VAZGEÇİLMEZ VE TEK DİL OLARAK GÖSTERMİYOR! (araştırabilirsiniz)

"Bir italyana 'WHY İSN'T YOUR EDUCATION ENGLİSH?' derseniz, sizi orda tekme tokat döverler, meydan dayağı çekerler, doğduğunuza pişman ederler... onlara bu soruyu sormaktansa, analarına sövün daha iyi." ---- (oktay sinanoğlunun TÜRKÇE EĞİTİM konferansından)

• dersler'n %100 ingilizce olmasi kadar zararli bir e[itim yoktur heralde. en basitinden siniflar 30-80 kisi arasi oluyor genelde ve bunlarin hepsi dersi %100 ing. alacak kadar ing. bilmiyorlar. diger en basitinden neden ise eger siz karsinizdakine biseyler ogretmek istiyorsaniz bunu en iyi olarak kendi dilinde ogretebilirsiniz.

ama derslerde kavramlar kesinlikle uluslararasi ismiyle ogretilmelidir. yani siz mesela CPU yerine MIB yazarsaniz bu pek ise yaramaz.

dersler turkce olmali ama ing derside verilmeli hemde fazlaca, cunku kaynak gerek oldugunda ing. sart oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre d.

YABANCI DİLLE EĞİTİME HAYIR.... EZBERCİ ZİHNİYETE HAYIR.... TÜRKİYE'DE BİLİME YAPILMIŞ BU EN BÜYÜK KÖTÜLÜĞE HAYIR.... BAKIYORUZ KÜTÜPHANELERİMİZDE BİLİMSEL YAZILAR, BİLİM MAKALELERİ HEP İNGİLİZCE, BAKIYORUZ ARAŞTIRMA TEZLERİ, BİTİRMEZ TEZLERİ HEP İNGİLİZCE (bu tezleri yazanlar Türk) NEDEN TÜRKÇE DEĞİL, BİR GÜN GELECEK BİLİMSEL İÇERİĞİ OLAN TEK BİR TÜRK YAZI BULAMAYACAKSINIZ. O ZAMAN DA ANADILINIZI TERKEDİP BAŞKALARININ UŞAĞI HALİNE GELECEKSİNİZ

BAKIN İTALYAYA
    BAKIN FRANSAYA
    BAKIN ALMANYAYA
    BAKIN DANIMARKAYA
    BAKIN HOLLANDAYA
    BAKIN İSPANYAYA
    BAKIN İSVİÇREYE
    BAKIN NORVECE
    BAKIN JAPONYAYA
    BAKIN BELÇİKAYA

BU ÜLKELERİN HİÇBİRİNDE EĞİTİM İNGİLİZCE YAPILMIYOR. BU ÜLKELERİN HİÇ BİRİNDE YÖK GİBİ BİR KURUM TÜREYİP, EĞİTİM DİLİNİ ANADİLİNDEN UZAKLAŞTIRIP İNGİLİZCE YAPMIYOR.. KAYNAKLARINI YOK ETMİYOR, KÜTÜPHANELERİNİ BOŞALTMIYOR, GENÇLERİN BEYİNLERİNİ YIKAMIYOR! İNGİLİZCEYİ VAZGEÇİLMEZ VE TEK DİL OLARAK GÖSTERMİYOR! (araştırabilirsiniz)

"Bir italyana 'WHY İSN'T YOUR EDUCATION ENGLİSH?' derseniz, sizi orda tekme tokat döverler, meydan dayağı çekerler, doğduğunuza pişman ederler... onlara bu soruyu sormaktansa, analarına sövün daha iyi." ---- (oktay sinanoğlunun TÜRKÇE EĞİTİM konferansından)

tek kelime ile muhteşemsin.

ingilizce eğitim almak yerine anadilimizi ingilizce yapalım daha iyi. hem bütün kaynaklardan yararlanırız hem de yurt dışında sıkıntı çekmeyiz.
    türkçeye ne gerek var. her yer ingilizce, dersler ingilizce. ne farkeder kendi aramızda da ingilizce konuşalım öyleyse

• İngilizce eğitim görüyorum anamız ağlıyor.Hiç kolay bişey değil.
  • gene sıradan gidelim
    @hitman : tabi ingilizcenin prensbilerini bir yere kadar türkçe almalısın ama sonuçta bu iş tekrar ve pratik işi
    sokaktada ingilizce konuşulmadığına göre yüksek eğitim kurumlarının yabancı dil'i benimsemesi gayet normal aynı anda 2 eğitim alıyorsunuz aslında

@mavigece : arapçanın gereksizliğini ve 600 yıllık çarpıtılmışlığını seninle tartışmama gerek yok

@cLK : Terminoloji gerekli diyorsun ama bir dilin kendisini almadan teknik kısmını nasıl öğrenebilirsinki
    bence yukardakileri bir daha oku.

@emre.d : italyan'la nedense ingilizce konuştun ama senin dediğine göre italyanın iniglizce bilmemesi lazım italyanca konuşması lazım seninle ama sende italyanca bilmiyorsun .
    komik durumlara düşmeyin bu kadar yaw nasıl kendi içinizde tazatlaşıyorsunuz. muahahahah
    ayrıca
    italyada : I.U.L.M. - Istituto Universitario di Lingue Moderne (Milano)
    fransada : École Supérieure d'Informatique, d'Électronique, et d'Automatique
    almanya : GISMA Business School
    isviçre : University of geneve
    norveç : university of tromso
    japonya : University Of Tokyo
    belçika : Université de Liège (ULG)
    ingilizce eğitim'de vermektedir (ingilizce eğitimi değil dersler ingilizce)
    şimdilik bunları bulabildim daha detaylı ararsak hepsi çıkar
    (eh birilerine kapak birilerinin ağzınada tıkaç olur bu)

• nasıl dersin kendisini almadan???!!!!

dersler turkce olmali ama ing derside verilmeli hemde fazlaca, cunku kaynak gerek oldugunda ing. sart oluyor.[/quote]
  • Sosyal bilimlerin alanına giren bölümlerde Türkçe Eğittimden yanayım , diğer diller artı olarak öğretilmeli..

ama Fen ve Matematik tabanlı bölümlerde kesinlikle ingilizce .. Bu ülkede lisans mezunlarını %95 ine yakını ingilizcede yeterli değil .. bu acı bir durum ...

Malesef ama ; ingilizce öğrenmemiz şart ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ASURBANIPAL -- 20 Mayıs 2006; 4:53:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ASURBANIPAL

Sosyal bilimlerin alanına giren bölümlerde Türkçe Eğittimden yanayım , diğer diller artı olarak öğretilmeli..

ama Fen ve Matematik tabanlı bölümlerde kesinlikle ingilizce .. Bu ülkede lisans mezunlarını %95 ine yakını ingilizcede yeterli değil .. bu acı bir durum ...

Malesef ama ; ingilizce öğrenmemiz şart ..

iyi de arkadaşım..ingilizcede yeterli olmak için dersleri illaki ingilizce olarak mı görmek ya da öğrenmek gerekir..yani ingilizce ayrı olarak, mesela sağlam bir dil kursu ile öğrenilemez mi???
  • okullarımızın bilime teknolojiye yaptıkları katkı ve buluşlardan belli çok başarılıyız çok bu yabancı dille eğitim sayesinde dünyanın en fazla buluş yapan ülkesi olduk kimse hızımıza yetişemiyor hepimiz birer aydın hatta ampül olduk elektrik santrallerine bile gerek kalmadı ışığımız bütün dünyayı aydınlattı.
  • quote:

@emre.d : italyan'la nedense ingilizce konuştun ama senin dediğine göre italyanın iniglizce bilmemesi lazım italyanca konuşması lazım seninle ama sende italyanca bilmiyorsun .
    komik durumlara düşmeyin bu kadar yaw nasıl kendi içinizde tazatlaşıyorsunuz. muahahahah

önce yazmayı öğren "iniglizce" "tazatlaşıyorsunuz" "yaw" (w'ye bak,sana alfabe de az geliyor,q ve xleri de kullan yakışır sana)
    sonra edebinle takıl "muahahahah" => (bu tip hareketlerle küçülme. çocuk değilsin umarım. zeka yaşından bahsetmiyorum)

şimdi gelelim eleştirine.. o yazdığım söz Oktay Sinanoğlu'nun şahsına aittir. kendini maymun durumuna düşürceksen onun karşısında düşür. zaten onun eleştirisi bu maymunlukları yapanlara.. yukardaki sözü de ingilizce olarak söylemesi CUK diye oturmuş ama senin gibi bir zihniyete bunu gel de anlat.... ben seninle bu forum başlığı altında tartışmadım tartışmıcam, benim yazdıklarımı, düşüncelerimi eleştirmek için boşa kasma derim. sana senin tarzınla cvp verip konuyu başka taraflara çekip tartışmayı uzatacak kadar kadar onur ve şahsiyetten yoksun değilim. (çok anlamak derdindeysen o sözü 5-10 defa okursun, hem yazmayı,okumayı da sökmüş olursun)

quote:

ayrıca
    italyada : I.U.L.M. - Istituto Universitario di Lingue Moderne (Milano)
    fransada : École Supérieure d'Informatique, d'Électronique, et d'Automatique
    almanya : GISMA Business School
    isviçre : University of geneve
    norveç : university of tromso
    japonya : University Of Tokyo
    belçika : Université de Liège (ULG)
    ingilizce eğitim'de vermektedir (ingilizce eğitimi değil dersler ingilizce)
    şimdilik bunları bulabildim daha detaylı ararsak hepsi çıkar
    (eh birilerine kapak birilerinin ağzınada tıkaç olur bu)

sana şimdi bütün italyadaki fransadaki almanyadaki vs.. okulların eğitim dillerini alır kopyalarım. peki o zaman da burda bişeyler kanıtlamaya çalışan boş insan kişiliğinden ayrılıp gerçekleri kabul etcek misin? italyada kaç okulda ing hazırlık var fransada kaç okulda ing eğitim veriliyor bunları istatistiğe dökersek sen de biliyorsun bu oran %90 kendi dilleri olacak. böyle karşıma geçip 1-2 tane okul adı vermekle bu tip saçmalıklarının cevapsız kalacağını mı zannediyorsun? allah akıl dağıtırken senin payına da ingilizce mi düşmüş?

• İnsanların ana dilleri dışındaki dillerde algı ve yorum yeteneklerinin azaldığı; Kavramsal zekanın, dil üzerine kurulu olduğu, ana dil dışında gelişemeyeceği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Bunu tartışmak bile komik iken; emperyalizmin böylesi aşağılık bir oyununu ancak bizim gibi sömürülmeye dünden razı insanlar savunabilir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.