Forumda 10 kere yazmışımdır özel üniversitelerden uzak durun diye.Sadece eğitim yönü değil birde ahlaki yönü var o daha bir felaket.
ben hiç okumadım bu yazılarını benim bir arkadaşım Beykent ya da Bahçeşihir di ismi sanırım orada 2 yıllık bilg. programcılığı okuyor ilk senesi bitti ve hiç şikayet ettiğini duymadım şuana kadar!
Herkes gidip pişman olacak diye birşey yok ama koç sabancı ve bilkent dışındaki özel üniversitelere ben güvenmiyorum.
Kardeş sen birde kıbrıstaki üniversiteleri bir görsen................
kıbrısta sanırım sadece "doğu akdeniz" var adam gibi bi üniversite diğerleri türkiyedeki herhangi bi liseden farksız yerler
yeditepe para tuzağının en üst seviyede olduğu tek üni bence
Özel üniversitelerin HİÇ BİRİNDE yeterli eğitim ve dürüst öğrenim sağlandığına inanmıyorum.
quote:
Orijinalinden alıntı: teknode
yeditepe para tuzağının en üst seviyede olduğu tek üni bence
sen bi de kültür üniversinesini gör, para tuzağının ne demek olduğunu anla
istanbul ticaret üniversitesi duyduklarıma ve araştırmalarıma göre iyi bir üniversite... bir kere arkasında kapı gibi ticaret odası var. puanlarının pek de düşük olmadığını da göze alırsak fiyat bakımından da diğerlerine göre makul!
peki ya TOBB'u öneren var mı?İş garantisi veriyorlarmış?
sabancı yada kocda zaten sadece paranla okumuosun..puanda istiolar senden o yusden kocla sabancıyı dierlerinin yaklaştırmak bile hata olur..dier özellerden ise ben ticareti tek gecerim kız arkım okuo..super olmasa adamlar bişi yapıolar yardımcı oluolar..ii bir universite tobb danda destek alıo..daha sonra.acıkcası sonrasını bilmioum..ozel hatta sunny projesi war bilmioum bu senede warmı 2004 yılında wardı..itü we odtu de wardı..ama parayla okuosunuz..
beyler peki bahçeşehir üniversitesi nasıl bilgisi olan war mı?
yök e ya da rektörlüğe şikayette bulunun. ama şikayetiniz altında imzanız olan bir dilekçe ile kabul ediliyor . sonraki aşamada öğr. görevlisi hakkında soruşturma ve takibat yapılıyor. bu arada öğretim görevlisi sizin adınızı öğrendiği için ders hocası değişmeden dersten geçemeyecek duruma düşüyorsunuz.
quote:
Orijinalinden alıntı: xmen
TOBB' un da arkası sağlam diyorlar sonnuçta odalar birliği barosu var.. Ama iş garantisi konusuna gelince o biraz kandırmaca. Hiç bir eğitim kurumu öğrencisine %100 iş garantisi veremez.
quote:
Orijinalinden alıntı: fatihx
beyler peki bahçeşehir üniversitesi nasıl bilgisi olan war mı?
+1.
Bende bu sene sanırım Bahçeşehir ÜNi BEşiktaş kapmps. nde İletişim fakültesinde okicam.Puanlarını 6 puan fala geçtim ama bakalım nolcak.Bu üni hakkında bi bilgisi olan varmı...
Sonuçta puanım özel üni lere yetiyor....
quote:
Orijinalinden alıntı: archon3
quote:
TOBB' un da arkası sağlam diyorlar sonnuçta odalar birliği barosu var.. Ama iş garantisi konusuna gelince o biraz kandırmaca. Hiç bir eğitim kurumu öğrencisine %100 iş garantisi veremez.
ama şöyle düşündüm.ben bu yılki burslu bölümleri yazdım(elektronik bilgisayar endüstri).adamlar dünyanın parasını verip beni okutuyorlarsa kendileri için elemanda yetitiştiriyorlardır.
Olabilir belki onlar iyi niyetli olarak veriyor olabilirler bu garantiyi. Yani onlar yetiştirmek istiyordur fakat öğrencinin ne kadar yetişeceği önemli olan. Eğitim sonunda 2 mezunun TOBB'da veya TOBB'a bağlı bir kuruluşa iş başvurusunda bulunduğunu düşünelim. TOBB'dan mezun olan burslu okumuş ama kendini yeterince yetiştirememiş, X üniversitesinden mezun olan gayet iyi yetiştirmiş kendisini ve konusunda uzman. Bu durumda TOBB'un kendi mezununa bir kıyak geçeciğini zannetmem çünkü kimse geçmez. İşini en iyi yapan kazanır.
quote:
Olabilir belki onlar iyi niyetli olarak veriyor olabilirler bu garantiyi. Yani onlar yetiştirmek istiyordur fakat öğrencinin ne kadar yetişeceği önemli olan. Eğitim sonunda 2 mezunun TOBB'da veya TOBB'a bağlı bir kuruluşa iş başvurusunda bulunduğunu düşünelim. TOBB'dan mezun olan burslu okumuş ama kendini yeterince yetiştirememiş, X üniversitesinden mezun olan gayet iyi yetiştirmiş kendisini ve konusunda uzman. Bu durumda TOBB'un kendi mezununa bir kıyak geçeciğini zannetmem çünkü kimse geçmez. İşini en iyi yapan kazanır.
ama TOBB'un eğitiminin iyi olacağını düşünüyorum.çünkü TOBB önemli bir kuruluş ve üniversiteye maddi destek de veriyor. sana tamamen kaılıyorum işveren elbette en iyi yetişmişi alacaktır ama bence bu üniversitenin eğitiminin iyi olcağıdır.
quote:
eğer TOBB dan mezun olanın tanıdığı varsa (halk dilinde torpil) çok rahatlıkla iş garantisi olur merak etme...
quote:
Orijinalinden alıntı: B.S.S.
quote:
eğer TOBB dan mezun olanın tanıdığı varsa (halk dilinde torpil) çok rahatlıkla iş garantisi olur merak etme...
özür dilerim ama ne demek istediğini anlayamadım???
quote:
quote:
Orijinalinden alıntı: B.S.S.
quote:
özür dilerim ama ne demek istediğini anlayamadım???
YUKARDA ARKADAŞ TOBB VE X ÜNİVERSİTESİNDEN MEZUN OLANLARI KARŞILATIRMIŞ VE TOBB DAN MEZUN OLAN KENDİNİ TAM YETİŞTİREMEMİŞ AMA DİĞERİ YETİŞTİRMİŞ. TOBB A BAĞLI Bİ KURULUŞA İKİSİDE BAŞVURMUŞ O KURULUŞTA X ÜNİVERSİTESİNDEN MEZUN OLAN İYİ YETİŞMİŞ ÖĞRENCİYİ ALIR DİYOR.
BENDE DİYORUM Kİ TOBB DAN MEZUN OLANIN TOROİLİ VARSA O KURUMA Bİ ŞEKİLDE GİRER DİYORUM UMARIM ANLAŞILMIŞTIR