Şimdi Ara

ÜNİVERSİTELER VE PARA TUZAĞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazıma başlamadan önce size kendimi tanıtmak istiyorum. Ben 2004-2005 yılı İstanbul kültür üniversitesi İÇ MİMARLIK öğrencisiyim. İstemeden de olsa bu bölümü yazmak zorunda kaldım sebep ise aile baskısı. Neyse bu önemli. Hayatımda ilk defa bir özel öğretim okuluna yazıldım. Başta her şey çok güzel görünüyordu fakat keşke her zaman ilk izlenimler kalıcı olsa. Yazılana kadar rektöründen asistanına hepsi okadar iyi
    davranıyorki nezaman üniversiteye kaydınız tamamlandı paranız cebinizden çıktı artık sizi başınızdan kovabilmek için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazırlar. Buna da tamam deyip yolunuza devam ediyorsunuz amaç okumakya işte her şey burada kopuyor. Bir çok öğretim görevlisi derse girmeyip dersi asistanlara teslim ediyor.

Kardeşlerim, ağabeylerim sistem öyle bir işliyor ki öğrenciler artık ödevlerini kimisi bir heykeltıraşa 200 300 $ karşılığı, kimisi bir ajansa ödevini yaptırıp dersten geçmeye çalışıyor. Hadi bu kişilere bir şey demiyorum ancak kimileride öğretim görevlililerini evine yada bir restoranta yemeğe davet ediyor ve problemini orada çözüyor hatta bunlada kalmayıp yazlıgını öğretim görevlisi ile paylaşıyor. Bunca şey benim gözlerimin önünde oluyor. Nasıl olur diyorsunuz değil mi ? bende çok sordum bu soruyu ve cevabı hep şu oldu ‘’YUKARDAN TANIDIĞIN VARSA OLUR ASLANIM’’ Maddi durumum çok iyi olmadığı için 3 hafta sonra üniversiteden ayrıldım. İşte size para tuzağı işte parayla diploma. Kültür Üniversitesini bilmeyenler için size üniversitenin içerisini anlatacağım. Kuaför Salonu içersinde solaryumun da bulunduğu öğrencilere İNDİRİMLİ kuaför salonu, Bilardo ve Cafetarya, Kırtasiye (Allahtan koymuşlar) burası ÜNİVERSİTE. Bunların üzerine ben bilgisayar mühendisliği bölümü başkanının adını şuan tam hatırlamıyorum yanına çıkıp problemlerimi anlatıyorum ‘’aslında ben sizin bölümünüz olan web tasarım ve grafikerlik bölümüne kayıt yaptırmak istiyordum’’ söylediği şey açık ve net ‘’iyiki yaptırmamışsın böyle bir bölüm bulunmakta ancak uzmanlaşmak istiyorsan burada ki eğitim sana yeterli gelmez’’ biraz daha muhabbet ettikten sonraki cevabı ise ‘’ne işin var bu üniversitede’’ bana farklı üniversiteleri ön görmeye başladı. Evet o günden sonra birdaha o üniversiteye uğramadım.

Şimdi soruyorsunuz neden özel üniversite? Hem çalışıp hemde okuyan birisiyim bu yüzden öss sınavında pek başarılı olamıyorum. Bu yüzden bildiğim iş olan web tasarım ve programlamada uzmanlaşmak istiyordum. Ve bu sene tekrar öss sınavına girdim. Şimdi öyle bir araştırıyorum ki en ufak bir kaçamağı olan üniversiteyi siliyorum tercih listemden. Evet gelelim Kadir Has üniversitesine.
    Araştırmamı yaparken kadir has üniversitesine gönderdiğim e-mail ve bana geriye cevap olarak dönen e-maili size direk göstermek istiyorum;

> -----Orijinal Mesaj-----
    > Gönderen: xxx@xx.com [mailto:xx@xxx]
    > Tarih: Cumartesi, Temmuz 30, 2005 2:19 PM
    > Gönderilen: aday@khas.edu.tr
    > Konu: Grafik Tasarımı Hakkında
    >
    > Merhaba ben sanat ve tasarım fakültesi - grafik tasarımı bölümü
    > hakkında detaylı bir bilgi almak istiyorum. Geçen sene kültür
    > üniversitesine yazılmama rağmen bu bölüme gitmeyerek okulu terk ettim.
    > Sebep ise sınıf tahtasında bilgisayar öğrenimi, bölümde webtasarım
    > hakkında hiçbir şey öğretilmemesi 1 sene boyunca sadece fotograf
    > çekimi (Arkadaşlarım bu bölümde okuyor hala) + postnuke kullanılarak ikü öğrencilerine hazırlanan portal (elle yazılması gereken fakat kodlamayı ve programcılığı bilmeyen üniversite görevlileri tarafından yaptırılan sistem) ve
    > sayabilecegim bir çok şey ben webtasarım konusunda uzmanlaşmak
    > istiyorum şuanda bu işle uğraşmaktayım. Sizin bölümünüz web tasarım
    > ile ilgili hangi konularda uzmanlaştırmakta ve bununla beraber eğitim
    > öğretim zaman zarfı içersinde konuların genel özet itibarı ile tarafıma gönderilmesini rica ediyorum.
    > xxx

Bana geriye cevap olarak yazıya iyi bakın;
    Sayın xxx
    Okulumuzun Grafik Tasarım Bölümünde dersler Macintosh laboratuarında yapılır. Ancak doğrudan Web tasarımı öğretilmez; genel grafik ve iletişim dersleri vardır. Örn. bilgisayar, fotoğraf, grafik tasarım projesi, tipografi, basım teknikleri, ambalaj tasarımı, illüstrasyon vb. konularda eğitim alınır. Bu eğitimin içinde Wep tasarımı bir proje olarak yaptırılabilir. Öğrenci tüm grafik tasarım konusuna hakim olmak üzere yetiştirilir. Bu eğitimi aldığınız zaman Web tasarımını da öğrenmiş olursunuz.
    Yetenek sınavı için ön kayıtlar 5 Ağustosa kadar devam ediyor. Başarılar
    dilerim. Prof Oya Boyla

şu cümleleri dikkatli okuyun ‘’ANCAK DOĞRUDAN WEB TASARIMI ÖĞRETİLMEZ’’
    ’’BU EĞİTİMİN İÇİNDE WEB TASARIMI BİR PROJE OLARAK YAPTIRILA-BİLİR’’
    birde şuna bakın ‘’BU EĞİTİMİ ALDIĞINIZ ZAMAN WEB TASARIMINI DA ÖĞRENMİŞ OLURSUNUZ’’ ha unutmadan ‘’YETENEK SINAVI İÇİN ÖN KAYITLAR 5 AĞUSTOSA KADAR DEVAM EDİYOR’’

Ya ben çok aptalım yada laf cambazlığı bir sanat olmuş :)
    Diyeceğim o ki bu üniversitelerden bi cacık olmaz bu üniversitelerin devlet tarafından öğretim görevlilerinin ve asistanlarının ( düşünsenize üniversiteye girdiğim ilk gün bir asistanla muhabbet ediyorum ‘’neler yaparsın’’ diye soruyor ‘’webtasarım ile uğraşıyorum ve çok iyiyim bu konuda’’ cevap olarak ta ‘’ozaman senle burada çok para kazanacağız’’ ) sürekli olarak denetimde olmaları gerekmektedir. Yoksa bu çark böyle dönmeye devam eder parası ve yükseklerde tanıdığı olan diplomayı alır.

Yorumlarınızı bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfenx29 -- 3 Ağustos 2005, 11:11:01 >

• bilgilendirmen için sağol.param olsa ya bilkente ya da koça giderdim.
    peki yeditepe hakkında bilgin var mı?Orada da mı durum aynı?
  • İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ 4. sınıf öğrencisiyim. arkadaşın anlattıkları tamamen doğru hatta eksik. çünkü bu tür şeylere eklenecek onlarca olay var daha. mesela yaz okulu: kredisi 200 dolar. normal sezonda f alıp kalan birisi yaz okulunda hiç bir şey öğenmeden a alıp geçiyor. ortalamasını 1.8 den 2.5'e çıkaran çok tanıdığım var. her sene zam (ki zam yapılmayacağı vaadi ile kayıt olduk) dolar düşer tl ye geçerler. dolar yükselir tl yi bırakıp dolara geçerler. daha neler neler... eğer çöpe atacak bol paranız, ve boşa harcayacak yıllarınız varsa kültür'e gidin sizi asla yanıltmazlar. dandik otelden bozma kampüsü var. hatta çoğu bölüm eski binalarda. o binaların bitişiğinde konfeksiyonlar var. her gün derste arabesk dinliyoruz yandaki konfeksiyonun makine sesleri işçilerin sesleri hocanın sesini bastırıyor. kaç defa hoca sinirlenip dersi bırakıp gitti "burda ders yapılmaz diye" daha neler neler....

• beyler aslına bakarsanız bu konu şu sıralar üst konu yapılmalıdır bilgilendirme amaçlı olduğu için çok dikkatlı olun okulların a dan z ye herşeyini araştırın
  • yeditepede aynı haltı yapıyor ama bilkente laf söylemek bize düşmez yazacaksan bilkent harika
  • ben de marmaraya laf ederdim, demek daha kötüleri varmış
  • valla marmarayı hic bilmiyorum abi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kadir Has. Üni.'nin salak Prof.'u

Bu eğitimin içinde Wep tasarımı bir proje olarak yaptırılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bombay Vindaloo -- 4 Ağustos 2005, 1:12:55 >
  • arkadaşlar istanbuldaki özel üniversitelerden en iyisi hangisi acaba?
    mesela bilgi? ve kadir has?
  • Boyle bilgili arkadaslarımızn olması super bende bi ekleme yapmak istiyorum arkadaslar illa ozel diyorsanız 1-sabancı 2-koc 3-bilgi (belki) bundan sonrası yalan kesinlikle oturun kasın daha fazla bilgi isteyene yardımcı olabilirim saygılar...
  • bilkent e ne oldu kardeş????
  • bence 1-bilkent 2-koç 3-sabancı
  • Koç ve Sabancı hakkında yorum yapamayacagim ama bir Bilkent mezunu olarak Bilkent'i herkese tavsiye ederim. Bugun tercih tyapacak olsaydim ve de puanim yetiyor olsaydi gozumu kapayip Bilkent yazardim.
  • mecintoşşş lavaravtuarı
  • kültür üniversitesi, çobançeşme kampüsü ile ilgili,

8 yıl önce bir devlet okulundan mezun oldum ve açıkcası özel üniversitelerin eğitim durumlarını bilmiyorum. ama bildiğim birşey varki, bugün bir üniversiteye girecek olsam, kesinlikle kültür üniversitesi olmazdı. hele hele çobançeşme kampüsünden uzak dururdum.

inşaat mühendisiyim. yıllar önce, kültür üniversitesi çobançeşme kampüsünün yapım aşamasında, yalıtım işleri için müteahhit firma tarafından çağrıldım. bilen bilir, o bina aslında bir otel projesi olarak başlamış, bitirilemeyip onyıllarca kaba inşaat olarak kaderine terk edilmiş ve daha sonra kültür üniversitesi olarak değerlendirilmiştir. fakat yılların getirdiği yıpranmanın had safhada olduğunu gördüm. tüm temeller ve bodrum perde ve kolonlarının, artık işlevini yapamayacak durumda olduğu anlaşıldı. ayrıca, bina yapılırken hiç bir yalıtım tedbirinin alınmaması, binayı dayanıksız hale getirmişti. Bununla birlikte, kültür üniversitesi (bence hata yaparak) cephede inanılmaz ağır malzemeler kullanıyordu. zaten kendisini zor taşıyan bina, birde bu ağırlıkları ve üzerindeki hareketli yükleri (insan vb.) taşımaya zorlanacaktı.

bu binayı kurtarmak için bir proje hazırladık. çok uğraşılacak, aylarca sürecek ve pahalı bir projeydi. fakat bittiğinde, en azından insanların can güvenliği tehlikeye atılmamış olacaktı. fakat işveren bu projeyi kabul etmeyerek, sadece göz boyamak adına ufak çaplı ve yetersiz bir tamirata gitti.

1. derece deprem bölgesinde bulunan, ve kampüs olarak kullanılacak bir binanın, bu kadar umarsızca yapılması, bir teknik adam olarak hiç hoşuma gitmiyor. açıkcası bir deprem anında, içinde olmak istemeyeceğim binalardan birisi, kültür üniversitesi çobançeşme kampüsü.

• haldun77 bu sözlerine daha ne denilebilirki çok dikkatli ve seçici olan arkadaşlar
  • Tabiki koç veya sabanci. Ama bilgi ile kadir has arasında tercih yapacaksan kesinlikle bilgi.

quote:

Orijinalinden alıntı: Farrabi

arkadaşlar istanbuldaki özel üniversitelerden en iyisi hangisi acaba?
    mesela bilgi? ve kadir has?
  • Çok teşekkürler bu bilgiler için
    Eğitim yuvası adı altında ticarethane gibi işleyen o üniversitelere de yazıklar olsun!
  • Forumda 10 kere yazmışımdır özel üniversitelerden uzak durun diye.Sadece eğitim yönü değil birde ahlaki yönü var o daha bir felaket.
  • Bu devirde paran varsa okursun zaten.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.