Şimdi Ara

Üniversiteye başlayacak gençlere kısa öneriler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
10
Favori
2.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kurallar şeklinde yazacağım, uzun uzun yazmaya vaktim yok çünkü her üniversitenin kendine has ekolü var. Her ne kadar ODTÜ gibi olmasa da demek istediğim az çok anlaşılıyordur.

1. Küçük ve barı olan bir üniversitede okumaya gittiyseniz (örneğin kastamonu değil bar yok) öğrencilerin %95'i oraya okumaya gelmiyor. Eğer öyle akademik kariyer hedefiniz falan varsa bu şehirlerde ancak hocalardan torpil bulabilirsiniz, asla gelişemezsiniz. Kişisel gelişim tırı vırısına hala inanan varsa YKS'ye seneye tekrar girsin.
    2. Yine üstteki şehir gibi yerlerde okumak kötü değil, en realistik şehirler buralar oluyor. National Geographic izlemeyi, hayvanları doğal ortamlarında görmeyi, çiftleşen maymun videolarına gülmeyi seviyorsanız gidin. Realistik şehirler buralar oluyor derken kastım her şey yöntemsel ilerliyor. Bir şempanzenin kur yapması ve bir insanın kur yapmasının en ilkel halini görüyorsunuz.
    3. Büyük şehirlerde ise durumlar çok komplike. Anadolunun köyünden gelen "erkek ya da kadın öğrenci fark etmeksizin" garip bir açılım sergiliyorlar. Aile, özgürlük önündeki engellerdendir kabul edelim. Elektrik faturasını kendiniz ödemiyorsanız, evinizi kendiniz süpürmüyorsanız gelişemezsiniz bu doğru. Ancak özgürlüğü piercing ve saç boyasında, ben geymişimlerle anlayan ve hatta bu sınavda da yüksek derece elde etmiş güruhla karşı karşıya kalacaksınız.
    4. Aile ve özgürlük dedim. Aileniz sizi ne kadar özgür kılsa da aileyle aynı şehirde okuyorsanız, sizi özgür kılsalar da mutlak mahkumiyet olacaktır. Ekonominin rezilliğini görüyorsunuz, bir gece otelde kalsanız ailenize ben agalarımla tatile gittim diyemezsiniz. Hayırdır parayı nerden buldun diye yapıştırırlar. Otel derken herhangi başka bir şey de varsayılabilir. O ruhu hissediyorsunuz, sizi arayan yok soran yok. Ölüp kalsanız kimsenin haberinin olmayacağı yalnızlığı yaşamanız önemli.
    5. Ben dini bütün bir insanım, tutucu şehire gideceğim dediniz. (hah örneğin kastamonu). Ne yazık ki yine düşündüğünüz gibi olmayacaktır. Çocukluğunuzdan beridir annenizle beraber zorla Müge Anlı izlediyseniz biraz hatırlamaya çalışın. Ölüm, şiddet olayları dışında geri kalan olayların hepsi bu tür küçük şehirlerde yaşanıyor.
    6. İnternette boş yere İstanbul, Ankara gibi şehirlerde okunur mu okunmaz mı vs videoları izlemeyin. Kendi gerçeğinizle yüzleşin. Örneğin denize kıyısı olan bir şehirde yaşıyorsanız, ne kadar süre aralıklarla sahile gittiğinizi düşünün. Eğer bu ayda bir ise pek önemsiz. Buna ek olarak, özgürlüğü başka şekilde anlayanlar yüzünden zaten sahillerde public izleme olasılığınız çok yüksek. Ha ben bundan keyif alıyorum, canlı kanlı ve üstüne üstlük public. Ama siz sevmiyorsanız zaten oralara uğramayacaksınız. Gerçeklik dediğim şey bu.
    7. Karşı cinsiyete olan algılarınız yerle bir olacak. Eğer akademide ilerleme hedefiniz ya da iş insanı olmak gibi büyük idealleriniz varsa birinci ya da ikinci sınıftayken erkenden sevgili yapmanız iyi olacaktır. Nedenini hiç açıklamıyorum, kendi kafanızda yordayın.
    8. Artık uğraşmak istediğim alanla ilgili dersler göreceğim ve bu yüzden derslere daha kolay çalışabileceğim diyorsanız %80 oranda işinize yaramayacak şeyler öğreneceksiniz. Sonra düşüncenizin yanlış olduğunu göreceksiniz.
    9. Siyasete bulaşmayın dememe gerek var mı? En azından üniversite içi böyle bir oluşum varsa "keyfim yerinde" modundan bir anda hedef halde, sürekli takip edilen biri haline gelebilirsiniz.
    10. Sigara içiyorsanız içmeyenlere "aa bu zamana kadar nasıl başlamadın" diye sormayın, başlatmayın. Sigara içmiyorsanız da havalı değil, başlamayın. Bira, sigarasız daha iyi gidiyor emin olun. Zaten viski almaya paranız olmayacak. Eğer birileri viski içiyorsa dikkatli bakın. Ya bir bardağı 2 saat boyunca ağzına götürüp geliyordur ya da bmw'li sevgilisi vardır o masumcuğumuzun.
    11. İlk defa bar, clup ortamlarına akıp, ilk defa sarhoş olup kendini kaybedecek çok zavallı göreceksiniz. Karşı cinsiyete olan algılarınızın yıkılması bununla ilgili. Lütfen arkadaş grubunuzu kurmadan, tanımadığınız insanlarla çakır keyiften üste çıkmayın.
    12. Öğrenci işlerini arayıp küfür etmeyin.
    13. Kampüs içerisinde hocalara sallamayın, genelde yanı başınızda oturuyor oluyorlar.
    14. KYK'da kalma planınız varsa "kesin çıkar" kafasına girmeyin. KYK sonuçları açıklanır açıklanmaz arayabileceğiniz bir yerler olsun.
    15. Tanışma gruplarında "eve çıkacak birini arıyoruz" mesajlarını göreceksiniz. Atlamayın. Tanımadan eve çıkılmaz. Akli dengeniz bozulur.
    16. Sevgilinizle, akrabanızla "aynı şehiri" yazmaya çalışmayın. Sizin kaderiniz, sizin hayatınız. Bunu hiç açıklamama gerek bile yok.
    17. Anne ve babanızla ilişkileri düzeltmeye çalışın. Anlıyorum babanız size sağ kroşe atıyordu, annenizi çok seviyorsunuz büyük olasılık, tamamdır. Ama baba problemli biri, 1 dakika konuşsa kabak gibi anlaşılıyor. Eğer varsa probleminiz hayatınıza yansıtıp çevrenizdekileri kaçırmayın, milletin kafasını şişirmeyin. Vardır probleminiz, en berbat baba sizinkidir. Kimsenin umrunda değil.
    18. Hah "KİMSE KİMSENİN UMRUNDA DEĞİL" bu mottoyu unutmayın. Birlikte 6 ay geçirmediğiniz insan sizi kollamaz.
    19. Ne çok utangaç olun, ne çok yavşak. Hatta utangaç olmaktansa yavşak olun. Bu insanlara müstehak, utangaçlar insan yerine konmuyorken yavşaklar en azından insan yerine konulup bir duygu beslenebiliyor (nefret gibi).
    20. İlk günlerde kurulan arkadaşlık grupları yerle yeksan oluyor. Merak etmeyin, sabredin.
    21. Bir kıyafetinizi giymeyi çok seviyor olabilirsiniz ama üniversitede hiç kimse gerçek kendi olmayacağından size mutlaka laf atılacaktır. En azından kenara koyun, 2 gün giymeyin, yıkamayında. Millet yıkayıp da giyiyorsunuz sansın. Evet kimsenin ne dediği önemli değil ama "insanın ağzı torba değil ki büzesin" diye bir söz var.

Ben yazar, çıkarım. Katılıp katılanmaması hiç önemli değil. Çünkü gerçekler bunlar.

Hoşcakalın.

• eğer bunu okuyorsan, bu uyarı senin için. bu anlamsız piksel ekran tarafından okuduğun her kelime hayatından harcanan diğer bir saniye demek. yapacak başka işlerin yok mu? hayatın gerçekten bu kadar boş mu da bu anları daha iyi geçirebileceğin bir yol düşünemiyorsun? yoksa saygı ve inanç beslediğin otoriteyi ortaya koyanlardan çok mu etkilendin? okuman gereken her şeyi okur musun? düşünmen gereken her şeyi düşünür müsün? sana alman gerektiği söylenen her şeyi satın alır mısın? apartmanından dışarı çık. karşı cinsten biriyle tanış. lüzumsuz alışverişi ve mastürbasyonu bırak. işinden ayrıl. bir kavga başlat. yaşadığını kanıtla. eğer insanlığını ispat edemezsen, bir istatistik olarak kalacaksın. artık uyarıldın.
  • anadoludan gelip aile baskısından kurtulanlar komik oluyorlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geleneksel psikologun okullari kerhane olarak gördüğü 8402 maddeli tavsiye konusu da geldigine gore sonuclarin aciklanmasi yakindir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlar da istemezdi öyle ailelerde doğmak, öyle düşün.

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Kerhane zaten

• böyle tavsiyelere uyacak kadar ezik olmayın

• eğer bunu okuyorsan, bu uyarı senin için. bu anlamsız piksel ekran tarafından okuduğun her kelime hayatından harcanan diğer bir saniye demek. yapacak başka işlerin yok mu? hayatın gerçekten bu kadar boş mu da bu anları daha iyi geçirebileceğin bir yol düşünemiyorsun? yoksa saygı ve inanç beslediğin otoriteyi ortaya koyanlardan çok mu etkilendin? okuman gereken her şeyi okur musun? düşünmen gereken her şeyi düşünür müsün? sana alman gerektiği söylenen her şeyi satın alır mısın? apartmanından dışarı çık. karşı cinsten biriyle tanış. lüzumsuz alışverişi ve mastürbasyonu bırak. işinden ayrıl. bir kavga başlat. yaşadığını kanıtla. eğer insanlığını ispat edemezsen, bir istatistik olarak kalacaksın. artık uyarıldın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • psikolog2010 kullanıcısına yanıt

Forumca para toplayıp seni kerhaneye götürelim anca öyle kurtuluruz 

Benden 100tl cikar

bazı (çoğu) maddeleri saymazsak haklı olduğu yerler yok değil.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MyLuckyInteger kullanıcısına yanıt
    zenginsin hocam

• Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt
    Kyk bursunu bilgisayar taksidine baglamasam daha da verirdim bu hocamiza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyLuckyInteger -- 11 Temmuz 2022; 14:18:35 >
  • ilk dersten en öne oturup elinize bir tesbih alın ceng okumayan boşuna okuyor diye başlayın saydırmaya profesöre iki tokat atın dersleriniz zaten çok yüksek olur sonra cengaverler ile güreşmeye gidin okulun camisinde ya da mescidinde

• Bu elemanın her gece üniversitelerdeki iyi ortamlara bakıp sinir krizleri geçirdiğine eminim. Aşağılık kompleksini seneler oldu atamadı :/

• çoğu doğru gibi geldi bana ama bu internette yazan her şeyi uygulayacağınız anlamına gelmez aklınızın kenarında başka insanların perspektifleri durabilir ama en iyisi kendinizin yaşayarak öğrenmesi çünkü koşullar durumlar size tavsiye verenlerden farklı olabilir aynı da olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiijii -- 11 Temmuz 2022; 14:53:55 >
  • Çoğu doğru özellikle son maddeyi sadece ben yapıyorum sandım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.