Şimdi Ara

ÜNİVERSİTEYE BAŞLAYACAKLAR İÇİN KYK BURSLARI VE KREDİLERİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
14
Favori
7.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    okul bittikten sonra,aldığın bursu ödüyorsun.tam emin değilim araştır yinede galiba okul bittikten 2 yıl sonra ödeyebiliyorsun.faizli değil.genelde durumu iyi olanlara kyk yurdu büyük olasılıkla çıkmaz.bir de okul bittikten sonra evlenirsen borcun kesilir.
  • Ahh ahh keşke 475tl olsa.. Ama 425tl aylık.

Sormak istediğin her türlü soruyu sorabilirsin. Hem yurt hem kredi hemde burs hakkında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle yurt için birçok yerleştirme kriteri mevcut, ailenin maddi geliri, mal varlığı, okuyan kardeş sayısı gibi. Gittiğin ile bağlı olarakta direkt olarak asil olarak yurda yerleşirsen büyük bir ihtimal bursta çıkar. Zaten daha önceden kyk ile ilgin yoksa yani öğrenim kredisi almadiysan başvuran herkese burs çıkmazsa öğrenim kredisi veriyorlar. Kredi dediginiz şeyde öğrenim hayatın boyunca sana kredi veriyorlar ve okul bittikten sonra 2 sene mühlet veriyorlar. Bu süre zarfında herhangibir faiz işlemiyor. 2 sene sonra senden ödemeye başlamanı istiyorlar. Olmazsa faiz işlemeye başlıyor.

Yurt başvuruları tercihler açıklandıktan kısa bir süre sonra başlar ve yurdun çıkıp çıkmadığı okul açılmadan önce belli olur. Burs ise öyle değil. Okul basladiktan sonra başvuru başlar, aralıkta ödemeye başlanır ve geçen sene ilk defa yaptıkları gibi ilk 3 ayın ücretini peşin olarak verirler.

• 1-)Kredi burs miktarı aynıdır genelde her sene artış olur şuan 425 Tl dir

2-)Kredi alırsanız mezun olduktan 2 sene sonra taksitli bir şekilde ödersiniz faiz değildir enflasyona göre ödersiniz caizdir :)

3-)Yeni uygulama ile ocak ayında 1200 Tl alırsınız sonra normal 425 Tl

4-)Kyk yurtlari 150-260 Tl arası değişir

5-)Son olarak sistem adalet sağlamıyor yurt ve burs konusunda bana nasıl çıkmaz demeyin çıkmıyor ama çok rahat çıkanlar da var

• krediyi herkese veriyolar geri aldıkları için onun çıkmasında sıkıntı yok bu yıl 425 tldi

bursu alabilmen için şehit,gazi yakını olcan yada maddi imkanın gerçekten çok kötü olması lazım(yada tanıdık birileri)

yurda başvuranlarada genellikle çıkıyor(ondanda ilginç sistem var ihtiyacı olmayana bile veriyorlar) yurtlarıda ucuz
  • Ya tam kriterleri ne şu işin ? Adamlar kafasına göre mi bakıp alıyor ? Mutlaka bir ölçüt vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: koğuş ağası

karşılıksızdır.maddi durumu kötü ve kardeş sayısı çok olanlara çıkıyor.sigortan olmamalı(işe girince bağlanıyor ya işte o).üstüne kayıtlı ev,araba vb olmayacak

hocam anne baba çalışıyor benim. ev dedemin bizim sayılır ama üstümüzde değil arabada yok üstümüze zaten. 3 kardeşiz gelir olarak orta düzeydeyiz. acaba çıkma ihtimali var mı bursun ? birde borç falan olduğu için kesintiden sonra eve giren parayımı sisteme yazıyoruz yoksa alınan maaşlarımı. arkadaşların başvurusunu ben yapmıştımda unuttum 1 yıl geçti aradan :) tabi tercih edilen üniversite ilede alakalı bu durum. herşey etkileyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxin -- 30 Haziran 2017; 17:33:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord.Hazretleri

Ya tam kriterleri ne şu işin ? Adamlar kafasına göre mi bakıp alıyor ? Mutlaka bir ölçüt vardır.

anne baba sağ mı onu soruyorlar kardeş sayısı gelir düzeyi mal varlığı falan yani. kontrol edildikten sonra otomatik bir sıralamaya tabi tutuluyoruz sanırım herşey etkileyebilir. gittiğin üniversitede durumu çok kötü kişi varsa çıkmaz sana yani çok etken var.

• Ben bu KYK'yı hep karşılıklı diye bildiğimden "borç para" olarak görüp sıcak bakmıyordum. Karşılıksız versiyonu nedir, nereden detaylı bilgi alabilirim?
  • İlk 100 bursunu ygs için de veriyorlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mu1940sa -- 30 Haziran 2017; 17:38:41 >
  • Ziraat genç kart alıyorsunuz. Her ay 425 TL yatıyor. aynı karta isterseniz 500TL limitli kredi kartını da aktif ediyorlar. Banka kartında harçlık avans diye bir özellik var 375TL. Hesabınızdaki para 0TL olursa - 375 e kadar internet ve pos alışverişinizde kullanabilirsiniz. ATM'den çekemezsiniz. Kyk parayı yatırınca otomatik çeker. Çalışmıyor iseniz, aileniz iyi bir gelir sağlamıyorsa ne kredi kartını ne harçlık avansı kullanın. Kredi almaktan korkmayın. Ödemesini düşünmeyin.

• Foxin kullanıcısına yanıt
    Ev üstünüze değilse kira olarak yazın bence.çikip çikmayacağindan emin değilim bursun.maaşları yazacaksin birde galiba.tam kesin konuşamiyorum ben de hatirladigim kadariyla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burs demek şans demek emin olun. Evet belki durumunuz aşırı kötü olur bir nevi çıkabilir ama ünivesitenin ilk senesinde kyk yurdunda kaldım tanıdıklarımın çoğunun durumu iyi olmasına rağmen kyk yurdu çıkmış ve manisanın göbeğinde 2 dükkanı olan apartmanı olan bir arkadaşıma burs çıktı... Şaşırdık kaldık haliyle. Yine aynı şekilde çocuğun arabası var adına kayıtlı babasının durumu iyi burs çıktı. Gerçekten devletin bu fakir bu zengin şöyle böyle gibi kriterlere çokta baktığını zannetmiyorum. Kirada oturan arkadaşım var sadece babası çalışıyordu asgari ücret ucu ucuna geçiniyorlardı kredi çıktı. Dürüst olun neyse onu yazın

• Oha 425 mi olmuş 2-3 sene önce 300 alıyorduk biz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Passenger47 -- 30 Haziran 2017; 18:4:47 >
  • Alin bi ogrenci belgesi saga sola basvurun maddi durum yoksa burs verirler . Kyk da cikarsa unide rahat edersiniz .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • burs-kredi ikisinede aynı veriyorlar 425 tl Her yılbaşıda 20 30 tl zamlanır
    Ayrıca şimdi çoğu kişi gelecek buraya maddi duruma kardeş sayısına filan bakıyorlar kardeş vs vs diyecekler inanmayın onlara kafalarına göre dağıtıyorlar bana başka şehirde okurken 1400 lira babamın emekli varken çıkmadı başka birine kendi şehrinde annesi babası memurken çıktı
    (anne babadan biri vefat ettiyse kesin çıkar ama o durum farklı)
  • Tavsiyeler:

1. Cok zorda degilseniz kredi almayın.
    2. Krediyi size her türlü odetiyorlar. Af cikiyo borclari siliyorlar gibi muabbetleri yanlış anlamayin. Anaparayi simiyorlar gecikme faizini siliyorlar, o da keyiflerine göre. Zaten ana paranin yaninda cok da onemli olmuyor faiz.
    3. Burs icin cogu zaman torpil doner. Olmadigini söyleyene kanmayin.
    4. Uni sonrasi ise gireceginize %95 inaniyorsaniz ailenize aldiginizi soylemeyebilirsiniz. En ufak bir şüpheniz varsa hic tereddut etmeden onaylarini alin.
    5. Harcayacaginiz her kurusu geri odeyeceginizi asla unutmayin. Babanizin parasi degil. Kendi alin teriniz hic degil. Daha sonra paraya ihtiyaciniz oldugunda cok pisman olursunuz. Mumkun oldugunda tutumlu olmakta fayda var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Beyler krediyle burs ücreti aynı mı?
  • Çok ihtiyacınız olmadığı sürece almanızı tavsiye etmiyorum arkadaşlar. Hayata borçlu başlıyorsunuz resmen, o parayı harcarken çok güzel geliyor da, 4.sene sonunda ''keşke almasaydım'' diyorsunuz.

• 425₺ şuan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.