Şimdi Ara

ÜNİVERSİTEYE BAŞLAYACAKLAR İÇİN KYK BURSLARI VE KREDİLERİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
14
Favori
7.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Sağ olun hocam. Umarım çıkar ne diyeyim o zaman. Ailemi zora sokmak istemiyorum. Kötü alışkanlıklarım yok uslu bir çocuğum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Isimsiz2343

Sağ olun hocam. Umarım çıkar ne diyeyim o zaman. Ailemi zora sokmak istemiyorum. Kötü alışkanlıklarım yok uslu bir çocuğum

Önemli değil hocam umarım çıkar

Özel yurtlar tam bir para tuzağı kimse ellerine düşürmesin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hey b0ss

quote:

Orijinalden alıntı: Isimsiz2343

Önemli değil hocam umarım çıkar

Özel yurtlar tam bir para tuzağı kimse ellerine düşürmesin.

Kiraya çıkmaya çalışırım hocam onlara o parayı vereceğime.

• Eğer ailenin üstüne araba ev vs varsa bursu unut. Kredi de almak istemiyorum açıkçası. Hadi bu sene çalışmadım ama 3. Sınıfta falan çalışmayı düşünüyorum part time olarak.

• Sigortalı bir işte 2 ay çalışacak olmam burs almama engel olur mu?

• ekpeudoh kullanıcısına yanıt
    Hayır olmaz.

• Bütün mesajları okudum.Güzel bilgiler aldım cevap yazan herkese teşekkürler :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burs çıkması zordur devlet zenginlere veriyor bursu yada tanıdık milletvekili çocuğu olanlara felan veriyor yani öyle size bize vermiyo torpil var bu işlerde yurt olayındada torpil yapıyorlar sizi sözde bir sıraya sokuyorlar fakat o sırayla istedikleri gibi oynuyorlar benden 10 15 sıra geri olan çocuk benden önce yurda yerleştiğine tanık oldum mesela. Kredi işi ise tam bir rezalet eğer burs başvurursanız çıkmazsa size krediyi dayamaya çalışıyorlar benden size tavsiyem eğer çok çok kötü durumda değilseniz almayın ben aldım pişman oldum çünkü aldıkdan sonra sözleşmeyi bana sormadan değiştirdiler. Geçen sene ocaktan itibaren ödemeye başladılar sözde ocağa kadar olan o 3 ayın parası yatıcaktı o yatmadı. Ondan sonra bana dedilerki sana bu parayı mezun olduğun sene ocak ayına kadar ödeyecez dediler yani haziranda mezun oldum ocağa kadar yatıcaktı param ve ben buna göre planlarımı yaptım bunlara güvenerek bir kaç eşya aldım kendime taksitle sonra ne göreyim mayıs ayının sonuna doğru kyk açıklama yaptı ''Bu sene mezun olanların kredisini haziran ayında kesiceğiz'' Şaşırdıkmı? Hayır. Siz siz olun güvenmeyin bu alçaklara yani her türlü pislik var torpil kurnazlık vs vs...

• Arkadaşlar almayın bence tam 2 katını ödeyeceksiniz okul bittikten sonra, benden tavsiye, birde evleneceğiniz kişinin de varsa ödemesi ozaman hepten hapı yutarsiniz bilginiz olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1Life1Chance

Hem Kyk bursu alıyorum, hem de Kyk yurdunda kalıyorum. Sorularınızı alıntı yaparak sorabilirsiniz, mümkün olduğunca cevaplanmayan çalışırım

Hocam tüm varlığınızı soylediniz yoksa en fakir seklinizi mi soylediniz başvururken? Herhangi bir art niyetim yok. Ben çöplükten besleniyormusuz gibi yapicam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğudan gelen arkadaşlarımızın hepsine çıkıyor sanırım ben ilk senemde hatırlıyorum doğudan gelen kime sorduysam çıktı dedi özele gittik orada sordum %100 bursluların hepsine çıkmış burs almıyorum diyen bir kişi çıkmıştı o da zaten başvurmamıştı.Benim gözlemlediğim doğudan gelenlere şehit ve gazi yakınlarına öncelik veriliyor.Geri kalanlara %90 çıkmıyor.
  • normal bursla kredi ye aynı anda mı başvuracaz burs çıkmazsa kredi çekmem istiyorum kyk den
  • Burs bin kişide bir kişiye çıkıyor. Kredi istemediğin kadar :D
  • CartmanBra kullanıcısına yanıt
    Neyse onu söyledim. Zaten pek bir şeyimiz yok açıkçası. Ev kira, anne ev hanımı, baba asgari ücret vs vs.. En altta sözleşmeyi kabul ediyorum tarzı bi kutucuk vardı yanlış hatırlamıyorsam orada verdiğim bütün bilgilerin doğruluğuna, kontrol edildikten sonra yanlış çıkarsa itiraz hakkımın olmayacağını kabul ediyorum tarzı bi madde vardı diye hatırlıyorum şahsen.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1Life1Chance kullanıcısına yanıt
    Hovam kykdan bursu geri odemelimi aliyorsunuz yoksa normalmi?

Bide bu bursa basvururken tam olarak nasil oluyor geri odemeli olan olmayan kismi?

Ben geri odemesiz olandan belki cikar diye basvurmayi dusunuyorum ama ya geri odemeli cikarsa ne olcak?

Ciktiktan sonra alip almama gibi bir secenegimiz var mi?

Bide devlet yurdunda kac kisi kaliyorsunuz ne kadar veriyorsunuz hangi il?

Sorularim fazlaysa kusura bakmayin ama zaten trk birseyi sormak istedim :))

• quote:

Orijinalden alıntı: 2pac.

Hovam kykdan bursu geri odemelimi aliyorsunuz yoksa normalmi?

Bide bu bursa basvururken tam olarak nasil oluyor geri odemeli olan olmayan kismi?

Ben geri odemesiz olandan belki cikar diye basvurmayi dusunuyorum ama ya geri odemeli cikarsa ne olcak?

Ciktiktan sonra alip almama gibi bir secenegimiz var mi?

Bide devlet yurdunda kac kisi kaliyorsunuz ne kadar veriyorsunuz hangi il?

Sorularim fazlaysa kusura bakmayin ama zaten trk birseyi sormak istedim :))

Öncelikle burs ve krediyi karıştırmayalım. Burs dediğimiz olay geri ödemesiz alınır, kredi ise okulun bitince 2 sene içerisinde devlete enflasyon oranına göre faizi ile geri ödenir. O yüzden geri ödemeli burs diye bir şey yoktur aslında, kredidir bu.

Başvururken bursa başvurursunuz zaten, kredi diye bir seçenek yoktur. Burs başvurunuz olumsuz olur ise E-Devlet üzerinden Ygs sonucu öğrenir gibi bunu öğrenirsiniz, aynı sayfada isterseniz kredisi alabileceğiniz yazar, siz bu seçeneği seçerseniz burs alanlar ilk aynı ücreti alırsınız her ay, tek farkı zamanında gelince geri ödemeniz olur.

Ben normalde 4 kişi kalıyorum, şuan yaz okulundayım bu sebeple şehirdeki tüm yurt öğrencilerini tek bir yurda topluyorlar. Nöbetçi eczane misalidir, 1 yurt açık kalıyor her şehirde. Bu sebeple şuanda 7 kişiyle birlikte başka bir yurttayım. Yurtlar şehire göre değişebildiği gibi, şehir içerisinde bile değişiklikler gösteriyor.

Sakarya Üniversitesinde okuyorum ben

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.