Şimdi Ara

ÜNİVERSİTEYE BAŞLAYACAKLAR İÇİN KYK BURSLARI VE KREDİLERİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
14
Favori
7.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: adsızdoktor

Bu krediye nasıl başvuruluyor uniye kayıt yaptırdıktan sonra mi?

Üni başladıktan sonra ort kasım ayında başvurular başlıyor. Önceden ocak ayından itibaren verilmeye başlanıyordu. Bu yıl aralık ayında verildi. Her dk karar değişiyor. Tercihler açıklandıktan sonra kykyı aktif takip etmekte fayda var. Belki bu sene fikir değiştirip başvuruları erkene çekerler ve sene başında başlatırlar. Yani birazcık keyfi karar.

Başvuru ise e-devlet üzerinden oluyor. Yani next next next

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fazla kafanıza takmayın burs işini.

Çoğu kişiye çıkmıyor

Arkadaşımın babası asgari ücret alıyor çıkmadı burs.

Hele annesibabasından biri öğretmen asker polis memur falansa hiç çıkmaz burs.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Norman Finkelstein

1-)Kredi burs miktarı aynıdır genelde her sene artış olur şuan 425 Tl dir

2-)Kredi alırsanız mezun olduktan 2 sene sonra taksitli bir şekilde ödersiniz faiz değildir enflasyona göre ödersiniz caizdir :)

3-)Yeni uygulama ile ocak ayında 1200 Tl alırsınız sonra normal 425 Tl

4-)Kyk yurtlari 150-260 Tl arası değişir

5-)Son olarak sistem adalet sağlamıyor yurt ve burs konusunda bana nasıl çıkmaz demeyin çıkmıyor ama çok rahat çıkanlar da var

Kardes 1200 tl olayi bize ozeldi bu sene girenlere yani.Bakanlik aciklamisti odemeler yetismedigi icin bi seneye mahsus 3 ayin parasi yatacak seklinde dendi.

• quote:

Orijinalden alıntı: mmcena

quote:

Orijinalden alıntı: Norman Finkelstein

1-)Kredi burs miktarı aynıdır genelde her sene artış olur şuan 425 Tl dir

2-)Kredi alırsanız mezun olduktan 2 sene sonra taksitli bir şekilde ödersiniz faiz değildir enflasyona göre ödersiniz caizdir :)

3-)Yeni uygulama ile ocak ayında 1200 Tl alırsınız sonra normal 425 Tl

4-)Kyk yurtlari 150-260 Tl arası değişir

5-)Son olarak sistem adalet sağlamıyor yurt ve burs konusunda bana nasıl çıkmaz demeyin çıkmıyor ama çok rahat çıkanlar da var

Kardes 1200 tl olayi bize ozeldi bu sene girenlere yani.Bakanlik aciklamisti odemeler yetismedigi icin bi seneye mahsus 3 ayin parasi yatacak seklinde dendi.

Senin özelliğin ne kardeşim?

Size özel olsun yeni kazanlara verilmeye devam edecek

• Arkadaşlar babam vefat etti ev babamın üstüne hala. Tek çocuğum çıkma ihtimali var mı ? Birde verirken banka hesaplarımıza kadar araştırıyorlar mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: diyatlov

sadece yurda gerek kalmadan parayı alabilir miyiz?? bilrn varsa cevaplayabilit mi???

Yurt bursu ile normal burs ayrı diye biliyorum dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: baytar_selo

Arkadaşlar babam vefat etti ev babamın üstüne hala. Tek çocuğum çıkma ihtimali var mı ? Birde verirken banka hesaplarımıza kadar araştırıyorlar mı ?

Baba veya annesi vefat edenlere öncelik tanınıyor dostum. Tekrardan başın sağolsun.
  • GorkemAPAYDIN kullanıcısına yanıt
    Saolun. Peki devlet bursu alırsam diğer vakıflardan da burs alabilir miyim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: baytar_selo

Saolun. Peki devlet bursu alırsam diğer vakıflardan da burs alabilir miyim ?

Her vakıf ve kurum farklı kurallar koyuyor burs için onu alacağın vakfın koşulları arasında görürsün kesinlikle
  • Bursu geri ödemezsin.Krediyi geri ödersin. Burs çıkarsa geri ödemesi yoktur kredinin var.
  • Evet arkadaşa katılıyorum. Burs geri ödemesiz. Kredi geri ödemelidir. Bir de o evlilik işi kontenjanla oluyor. Öyle her evlenenin borcu silinmiyor yani.

• Sansa Magna kullanıcısına yanıt
    Biliyorum da yanlış anlattım sanırım, evlilik olayını da bildiğim kadarıyla söyledim.

• 1Life1Chance kullanıcısına yanıt
    Durumu orta biri için İstanbul'da kyk çıkma ihtimali rahat mıdır yoksa zor mudur

• quote:

Orijinalden alıntı: papirüüüüs

Durumu orta biri için İstanbul'da kyk çıkma ihtimali rahat mıdır yoksa zor mudur

Şahsen ben Sakarya'da kalıyorum. Son zamanlardaki olaylardan sonra çoğu özel yurt KYK yurduna dönüştürüldü bu yüzden de 4 adet daire sahibi ailenin çocuğa bile çıktı bizim burada. İstanbul'da olaylar nasıl bilmiyorum ama hocam
  • Burs 425 TL ayda bir mi?

• Isimsiz2343 kullanıcısına yanıt
    Ayda bir, ne gün yatıyor dersen tc ne göre

• Gktupc G kullanıcısına yanıt
    Hocam bu kadar fazla vermeleri bana tuhaf geldi. Universite giderlerini tam olarak bilmiyorum ama o yüzden de olabilir. Bu para kiraya cıkmıyorsak yeter de artar sanki yoksa yanlış mı düşünüyorum?

• quote:

Orijinalden alıntı: Isimsiz2343

Hocam bu kadar fazla vermeleri bana tuhaf geldi. Universite giderlerini tam olarak bilmiyorum ama o yüzden de olabilir. Bu para kiraya cıkmıyorsak yeter de artar sanki yoksa yanlış mı düşünüyorum?

Yanlış düşünüyorsun :D

• hey b0ss H kullanıcısına yanıt
    Neye gidebilir ki hocam en fazla? Yurda ne kadar gidiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Isimsiz2343

Neye gidebilir ki hocam en fazla? Yurda ne kadar gidiyor?

Büyük şehirlerden birine gidersen ve kyk yurdu çıkmazsa özel yurda gitmek zorundasın yada eve çıkacaksın

Özel yurtlar kötü mahallede en ucuz 400, normal yerlerde 600 tl falan 4 kişilik oda.

He kyk çıkarsa ve içki sigaran saçma alışkanlıkların yoksa 425 yeterde artar. Ama çıkmazsa

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.