Şimdi Ara

Üniversiteye Gidecek Arkadaşlara Uyarı Kyk Yurdunda Kalmayın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
8.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Eski KYK yerleri pek modern olmayabilir ama yeni yaptırdıkları binalar çok çok iyi.
    Hele ki Sivas'ta inşaa edilen yeni bir yurdu var.

1 ve 3 kişilik odalarda TV'si, buzdolabı, banyosu , ahşap yatakları ve dolapları olacak.
    Yani özel yurtlarla yarışır hale gelecek.
  • edirnede bi laf vardır: buraya okumaya gelen adam kykda kalmaz
  • ev gibisi yok abi , istediğim zaman girip çıkıyorum , canım ne isterse o yemeği pişirip yiyorum , kendi odam var istediğim saatte yatıp kalkıyorum , istediğim arkadaşım gelip bende kalabiliyor , 3+1 evde kalıyoruz , 3 kişiyiz , 350 tl kira 110 yakıt parası elektrik su derken hemen hemen özel yurt parasına ev konforunu yaşıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: PATEVRA

ev gibisi yok abi , istediğim zaman girip çıkıyorum , canım ne isterse o yemeği pişirip yiyorum , kendi odam var istediğim saatte yatıp kalkıyorum , istediğim arkadaşım gelip bende kalabiliyor , 3+1 evde kalıyoruz , 3 kişiyiz , 350 tl kira 110 yakıt parası elektrik su derken hemen hemen özel yurt parasına ev konforunu yaşıyorum

Nerede okuyorsun? Ayrıca hangi bölüm merak ettim. Ben önümüzdeki sene Antalya'da yada Muğla'da Gazetecilik düşünüyorum. Sizce orada nasıl kalmalıyım?
  • Kütahyada okuyorum , Elektronik Teknolojisi bölümü.Eğer söylediğin illerde tanığın varsa veya tanıdıklarından kazanan çıkarsa kesinlikle eve çıkmanı tavsiye ederim,olmazsa ilk dönem yurtta kal güvenebileceğin sonradan arıza çıkarmayacak arkadaşların olursa 2. dönem eve çıkarsın.
  • Benim 2 arkadaş var Kütahyada okuyan. Birisi Kimya, diğeri de fizik okuyor.

Aslında ben kuzenle düşünüyorum Antalya'da okumayı. Abisi 2 senelik Pazarlamacılık okudu da orada çok güzel bir yermiş. Havası sıcak, yazın deniz kum güneş filan. Hem oku, hem eğlen. Bir de antalya'ya daha önceden gidesim var :D Muhtemelen Kuzenin önceden arkadaşları vardır orada. Ona göre ya önce yurtta kalırız, yada ikimiz birlikte eve çıkarız. Ben özellikle Antalya'da istiyorum. İstanbul'dan uzaklaşmak istiyorum. Ailem İstanbul'da kalıyor, şuan bende öyle. Ama seneye kaçmak istiyorum. Ailemi çok özlersem de Laptop alırım, açarım msn'i, sabahtan akşama kadar Kamerayla görüşürüm, çok mu zor sanki Yanlış düşünmüyorum umarım. Ama düşünüyorum da özel yurtta kalsam mesela, Şöyle 2 kişilik odalı, televizyonlu filan. Yemek benim için sorun değil. Boğazıma düşkünüm. Canım sıkılırsa saat geçmeden birşeyler yerim dışarıda, sonra geri gelirim. Yani rahatıma düşkünüm, Antalya'da da dandik yurt olmaz herhalde Özel yurt istiyorsan, sonucuna katlanacaksın. Ya şu an tek istediğim sınavı geçip, gazetecilik yada radyo, sinema TV kazanayım yeter Sonrasını zamanı gelince düşünürüz Haydi hayırlı sabahlar, ben kaçar

• Çoğu arkadaşım kyk da kalıyor hepside mutlu kykdan olmayanlarda oraya girebilmek için can atıyor.
  • Bizim arkadaşlar telefonlarını şarj edemiyordu yönetim elektrik harcanmasın diye prizlerin kablolarını sökmüştü Öğrenci evi gibisi yok mis gibi vallaha. Gerçi ben ailemle kaldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Bizim arkadaşlar telefonlarını şarj edemiyordu yönetim elektrik harcanmasın diye prizlerin kablolarını sökmüştü Öğrenci evi gibisi yok mis gibi vallaha. Gerçi ben ailemle kaldım

Bu gece taktım sana

• yurt murt hikaye. en iyisi öğrenci apartı. temizlik(haftada 3 gün) sıcak su wireless buzdolabı mutfak(çok güzel) herşey var.

ve sadece 10 aylık 2150 tl verdim peşin trik para .
    Burası Kütahya :D ayrıca burada yurtlar çok pahalı
  • Eve çıkmanın rahatlık avantajının yanında bir sürü dezavantajı vardır.

1) Eve çıkan kişilerin %85'i günün en önemli öğünü olan sabah kahvaltısını çoğu kez yapmadan okula gider.

2) İlk 6 ay herşey mükemmeldir.Taa ki evde kalan öğrencilerden herhangi birinin sadece ufak bir hatası,iş güzarlığı yaşanana kadar.O dakikadan sonra artık hiç bir ev işi (yemek,bulaşık,temizlik vs..) garanti değildir.İşler aksamaya başlayınca da arkadaşlıklar bozulur.(Her zaman geçerli bir durum değildir.)

3) Öğrencilerin %85'i eve çıktıktan sonra yemek yapmayı öğrendiği için vücudun ihtiyacı olan ve besin değeri yüksek yemek ihtiyacı çok nadir karşılanır.Genelde fix Makarna-Hazır Çorba ve türevleridir.Bu besinler ve gece muhabbetlerinden dolayı alınamayan uyku vize ve final notlarına (eğer inek değilse) yansır.

4) Evlerin %85'inde bir süre sonra her kafadan ses çıktığı için kopmalar oluşur ve bu ev sakinlerini psikolojik olarak olumsuz etkiler.

5) Fakat bunların yanında ev rahatlığının vermiş olduğu özgürlük hissi bana göre tek avantajıdır bu çilenin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Metin*

bende şuan kykdayım..Kimse kusura bakmasın 84 tl verip kalıyoruz 24 saat sıcak suyumuz var battaniyesi kap kalın çarşaflar 2 haftada bir değişiyor
    sabah kahvaltısı için 1.5 tlik fiş veriyorlar akşam yemeği içinde 2.1 tlik fiş veriyorlar ama gel gelelim bu fişler hiç bir işe yaramıyor..
    Akşam yemeğinde patatesli biryemek 2.5 yani fiş + mutlaka para vermeniz gerekiyor hergün çorba ile doyulmuyor..Okulda ise 1.75 ye 3 çeşit yemek çıkıyor ve tadlarıda süper gerçekten..Bu yemek fiyatlarına bişi yapmaları lazım yarım ekmek 50 krş ama sandviç ekmeği gibi küçük..Sabah peynir çay ekmek felan derken gene cebinden vermek zorunda oluyorsun..Yani devlet biryerden verirken biryerden alıyor merak etmeyin
    Odalarda fiş var ama elektrik vermiyorlar ancak zeöl kyklar var 10 tl fazla veriyorsun onlarda var sanırım..İşte tuvalet olayı çok kötüü..
    Hee birde yurt kantininden kilit almayın5000 kilidin sadece 2 çeşiti var düşünün..Kaç kişinin telefonları gitti şarjdan..
    hertürlü gidder 200ü buluyor ama özel yurtlar gibi toplu vermediğimiz için göze batmıyor yoksa birde sudan ucuza kalmıyoruz.2 dilim patetes 1.5

Sakarya Yurdundan Bahsediyosun Sanırım Bende Orda Kaldım Ve Kaldığıma Bin Pişman Oldum. Konuyu Açan Arkadas Gibi 2 Haftada Bir Eve Kaçıyodum. Kütahyalıyım, Daha Yakın Bi Yer Olsa Haftada Bir Bile Giderdim O Derece Nefret Ettiğim Bi Yurttu Yani. Bu Sene Özel Yurda Çıktrım Odam 3 Kişilik Aylık 300 Veriyorum, Sabah Kah. Akşam Yemeği Dahil. Odalarda İstemediğin Kadar Priz Var,İstersen Odana Tv Alabiliyosun. Yanımda kalan 2 Kişi Çeşitli Sebeplerle Yurttan Ayrıldı.Şimdi Tek Başıma Mis Gibi Kalıyorum

• hort
  • kyk ne kadr şu anda? onun yerine yüksek ücretli yurt seçeneğini seçsek?
  • Şehrine göre değişir. Gaziantep kyk süper bence kalcaksanız düşünmeyin. KYK ayda 100 lira şu an. Ama sana yemek yardımı ile bu sene ayda 150 veriyolardı geri
  • nerde kalacak durumu olmayan arkadaşlar? özel yurtlar pahalı. şakirt evlerinde mi kalsınlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

nerde kalacak durumu olmayan arkadaşlar? özel yurtlar pahalı. şakirt evlerinde mi kalsınlar?

ilk sene şakirt "yurdunda" kalmayı öneririm ortamınızı yapn 2. sene eve çıkın, ancak bu yurtlarda genel sorun akşam giriş saatidir onun dışnda güzel

dip not: şakirtlikle alakam yoktur hatta hic sevmem kendilerini ama nimetlerindan faydalanın
  • KYK kraldır 2 senedir Maçka ABDİ PALACE'da kalıyorum herşeyi ile başkadır candır
  • quote:

Orijinalden alıntı: pog

merhaba arkadaşlar ben 2 yıldır kyk yurdunda kalıyorum sakın devlet yurdunda kalmayın yurtta 1 tane televizyon var onada herkez yükleniyor. minicik odada 4 kişi kalınıyor yemekler deseniz berbat iki haftada bir memlekete gidiyorum burasının kötülüğünden sakın yurtta kalmayın arkadaşlar yarım dönemden başka ev en iyisidir

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.