merhaba arkadaşlar ben 2 yıldır kyk yurdunda kalıyorum sakın devlet yurdunda kalmayın yurtta 1 tane televizyon var onada herkez yükleniyor. minicik odada 4 kişi kalınıyor yemekler deseniz berbat iki haftada bir memlekete gidiyorum burasının kötülüğünden sakın yurtta kalmayın arkadaşlar yarım dönemden başka ev en iyisidir
KYK gerçek bir öğrencinin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.Herşey yeteri kadar ve öğrenci ihtiyaçları doğrultusunda.Ve ayrıca en önemlisi fiyatları gelir düzeyi düşük aileleri sıkıntıya sokmayacak şekilde.
@Mechatronic sanırım şaka yapıyorsun yada daha önce hiç devlet yurdunda kalmadın.
Tüm devlet yurtları bir değildir. Devlet yurtlarını kötüleyenler Çanakkale, Denizli ve Sakarya yurtlarını bir görsünler derim.
Devlet yurtlarında kalanlar bayıldıkları için kalmıyor. Parası olan özel yurda yada eve gider. Kötülemekte amacınız nedir anlamadım?
İlk sene yurtta kalın, sonraki sene eve çıkın
yurttaki ortamı hiçbir yerde bulamazsınız. sakın eve çıkıp salaklık etmeyin
yurttaki ortamı hiçbir yerde bulamazsınız. sakın eve çıkıp salaklık etmeyin
Sen ev ortamını biliyor musun peki.. Nette gördüğün öğrenci evi efsanelerine inanıp ev ortamını küçümsemeyin.
İyi hoş diyorsunuzda kyk yurtlarının iyiliği kötülüğü çalışanlarından ve yönetimden kaynaklıyor bunu bilin.Bende kyk yurdunda kaldım,çok memnundum.Günde 3 kere koridorumuz,2 kere odamız silinirdi.2-3 günde bir camımız ve ranzalarımız silinirdi.Her üni yi kazanana söyledikleri gibi banada bir sürü şey anlattılar; yok kyk şöyle,yok böyle ama dediklerinin hiç birini yaşamadım.Günlük 8-9 çeşit yemek olurdu.İçlerinden illaki beğeneceğin bir şey çıkıyor ha yok dersen hak veririm(özel yurdun her yemeğini seveceksin diye bir şey yok aynı durumla oradada kalrşılabilirsiniz).Herkes beğenecek diye bir durum yok.Kyk da yaşadığım en büyük sıkıntı odada priz olmayışı ve tv idi.Telefon,laptop falan takamıyorduk,tv izleyemiyorduk.Sadece kantinde plazma vardı onun da yayın yönetmeni ne isterse o telden çalıyordu..Zaten gençlik öyle bir hale gelmiş ki,biz bir haber dinleyebilsek,ne oluyor ne bitiyor diye çırpınırken millet müzik kanalı aramanın peşindeydi.Ev iyidir,güzeldir ama sorumluluğu ağırdır.Yemek yapmak ayrı macera(bilene sorun yok ama yemek yapmayı bilen kişi sayısı az ise problem oluyor),temizlik,bulaşık,mutfak masrafları,elektrik,su,doğalgaz...Ev iyidir ama sadece kyk ya göre değil,tüm yurtlara göre.Kyk nın hitap ettiği kesim belli arkadaşlar,hiç kimse çok istediği için kalmıyor.Durumu o kadara yettiği için kalıyor.Bu paraya bu konfor anlayışının hakim olduğu yurtta çok.Sadede gelirsek;ne hepsi çok iyi ne de hepsi çok kötü... Kyk ya alışamadıysanız işkencenin en kralını yaşıyorsunuz diyebiliriz.Kimseye kyk nın iyiliğini kötülüğünü ispatlayacak,savunacak değilim.önemli olan sizsiniz,alışamadıysanız,ısınamadıysanız kendiniz için en iyi olan yolu seçin.Evse ev,özel yurtsa özel yurt.Bir şekilde huzurlu olabileceğiniz bir ortama kavuşmaya bakın...
KYK gerçek bir öğrencinin tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.Herşey yeteri kadar ve öğrenci ihtiyaçları doğrultusunda.Ve ayrıca en önemlisi fiyatları gelir düzeyi düşük aileleri sıkıntıya sokmayacak şekilde.
Gerçek bi,r öğrenciden kastınız okuldan yurda yurttan okulaysa doğrudur karşılar. Ama eğer sosyalseniz gece akşam saat dokuzda başlayıp 12.30da bitecek bir bir aktiviteye katılamıyorsanız sırf yurda geç kalacağım diye bu karşılamadığının en önemli göstergesidir. Yemek anlayışına da göre değişir ancak bben adam gibi çıktığınıda görmedim açıkçası tabiki hiçbirşey anne yaptığı gibi olmaz ancak belli kriterler vardır onlarıda karşılayacak durumda olduklarını düşünmüyorum.
Birde devlet yurdu diye genellemeyin tartışırken genelde çevremde de hep görürüm. Ben Şeker fabrikalarına bağlı bir öğrenci yurdunda kalıyorum ama 50 sene kal deseler yine kalırım evden rahat, ortamı güzel, orasıda devlet yurdu diye geçer kyk yurduda...
quote:
Orijinalden alıntı: chnbs
İyi hoş diyorsunuzda kyk yurtlarının iyiliği kötülüğü çalışanlarından ve yönetimden kaynaklıyor bunu bilin.Bende kyk yurdunda kaldım,çok memnundum.Günde 3 kere koridorumuz,2 kere odamız silinirdi.2-3 günde bir camımız ve ranzalarımız silinirdi.Her üni yi kazanana söyledikleri gibi banada bir sürü şey anlattılar; yok kyk şöyle,yok böyle ama dediklerinin hiç birini yaşamadım.Günlük 8-9 çeşit yemek olurdu.İçlerinden illaki beğeneceğin bir şey çıkıyor ha yok dersen hak veririm(özel yurdun her yemeğini seveceksin diye bir şey yok aynı durumla oradada kalrşılabilirsiniz).Herkes beğenecek diye bir durum yok.Kyk da yaşadığım en büyük sıkıntı odada priz olmayışı ve tv idi.Telefon,laptop falan takamıyorduk,tv izleyemiyorduk.Sadece kantinde plazma vardı onun da yayın yönetmeni ne isterse o telden çalıyordu..Zaten gençlik öyle bir hale gelmiş ki,biz bir haber dinleyebilsek,ne oluyor ne bitiyor diye çırpınırken millet müzik kanalı aramanın peşindeydi.Ev iyidir,güzeldir ama sorumluluğu ağırdır.Yemek yapmak ayrı macera(bilene sorun yok ama yemek yapmayı bilen kişi sayısı az ise problem oluyor),temizlik,bulaşık,mutfak masrafları,elektrik,su,doğalgaz...Ev iyidir ama sadece kyk ya göre değil,tüm yurtlara göre.Kyk nın hitap ettiği kesim belli arkadaşlar,hiç kimse çok istediği için kalmıyor.Durumu o kadara yettiği için kalıyor.Bu paraya bu konfor anlayışının hakim olduğu yurtta çok.Sadede gelirsek;ne hepsi çok iyi ne de hepsi çok kötü... Kyk ya alışamadıysanız işkencenin en kralını yaşıyorsunuz diyebiliriz.Kimseye kyk nın iyiliğini kötülüğünü ispatlayacak,savunacak değilim.önemli olan sizsiniz,alışamadıysanız,ısınamadıysanız kendiniz için en iyi olan yolu seçin.Evse ev,özel yurtsa özel yurt.Bir şekilde huzurlu olabileceğiniz bir ortama kavuşmaya bakın...
Arkadaşlarla anlaşma yaptım. Ben yemeği yaparım bulaşığa karışmam diye... Kabul ettiler. Şimdi evde hertürlü yemek çıkıyor bizim... Okulda şöhretim var...
quote:
Orijinalden alıntı: Pretender
quote:
Arkadaşlarla anlaşma yaptım. Ben yemeği yaparım bulaşığa karışmam diye... Kabul ettiler. Şimdi evde hertürlü yemek çıkıyor bizim... Okulda şöhretim var...
Bazen anlaşma da yetmiyor.Herkes gündüz gidiyorsa veya 2. öğretimse problem yok ama biraz ondan biraz öbüründen bir ev ahalisi varsa problem çıkıyor.Özellikle yemek yapmayı bilen 2. öğretimse.Evdekiler aç kediler gibi onu beklemek zorunda kalıyor.
Dsi misafirhanelerinde de kalmayın.Ayda 200 lira veriorum odam var kablosuz internetten,televizyon,buzdolabına kadar herşeyim var ama yemek yok.Yemek masrafı eklenince bayağı masraflı oluyor.İnsanın kendi şehri dışında öğrencilik tam anlamıyla sefalet.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Pretender
quote:
Bazen anlaşma da yetmiyor.Herkes gündüz gidiyorsa veya 2. öğretimse problem yok ama biraz ondan biraz öbüründen bir ev ahalisi varsa problem çıkıyor.Özellikle yemek yapmayı bilen 2. öğretimse.Evdekiler aç kediler gibi onu beklemek zorunda kalıyor.
Aynı bölmünde aynı sınıfta olduğumuz için sorun yok çok şükür
bende şuan kykdayım..Kimse kusura bakmasın 84 tl verip kalıyoruz 24 saat sıcak suyumuz var battaniyesi kap kalın çarşaflar 2 haftada bir değişiyor sabah kahvaltısı için 1.5 tlik fiş veriyorlar akşam yemeği içinde 2.1 tlik fiş veriyorlar ama gel gelelim bu fişler hiç bir işe yaramıyor.. Akşam yemeğinde patatesli biryemek 2.5 yani fiş + mutlaka para vermeniz gerekiyor hergün çorba ile doyulmuyor..Okulda ise 1.75 ye 3 çeşit yemek çıkıyor ve tadlarıda süper gerçekten..Bu yemek fiyatlarına bişi yapmaları lazım yarım ekmek 50 krş ama sandviç ekmeği gibi küçük..Sabah peynir çay ekmek felan derken gene cebinden vermek zorunda oluyorsun..Yani devlet biryerden verirken biryerden alıyor merak etmeyin Odalarda fiş var ama elektrik vermiyorlar ancak zeöl kyklar var 10 tl fazla veriyorsun onlarda var sanırım..İşte tuvalet olayı çok kötüü.. Hee birde yurt kantininden kilit almayın5000 kilidin sadece 2 çeşiti var düşünün..Kaç kişinin telefonları gitti şarjdan.. hertürlü gidder 200ü buluyor ama özel yurtlar gibi toplu vermediğimiz için göze batmıyor yoksa birde sudan ucuza kalmıyoruz.2 dilim patetes 1.5
Ben de 2 aydır kyk'da kalıyorum. [Denizli Pamukkale Yurdu]
Odalarda 1 tane priz var. O prizden herkes kendine 3lü priz çekti , sorun olmadı.. Kantinde 2 adet plazma var. O gün çok izlenen dizi varsa o açılıyor. Yoksa birşey hergün farklı bir DVD takılıyor izleniyor..
Ben gayet memnumum.. Zaten Denizli KYK, Türkiye'deki en iyi KYK 'nun yurtlarında birisi.
Bilip bilmeden yazıyormuşsunuz gibi geldi.
Geçen gün arkadaşımın kaldığı yurdu gezme fırsatı bulduktan sonra iyi ki evde kalıyorum diyorum.