PTT'den Kargo Nasıl Gönderilir
Kargo göndermek isteyenler için PTT, güvenilir ve pratik bir seçenektir. PTT'den kargo göndermek için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir:
- Adım 1: Gönderi Hazırlama
Kargo olarak göndermek istediğiniz eşyaları paketleyin ve güvenli bir şekilde kapatın. Paketinizin ebat ve ağırlık sınırlamalarına uyması gerektiğini unutmayın.
- Adım 2: En Yakın PTT Şubesine Gitme
Hazırladığınız paketi en yakın PTT şubesine götürün.
- Adım 3: Adres ve Bilgi Verme
PTT görevlisine alıcının ve göndericinin adreslerini, telefon numaralarını ve diğer gerekli bilgileri verin. Ayrıca, kargonuzun gönderi türünü (ekspres, standart, vs.) belirtin.
- Adım 4: Kargo Ücretinin Ödenmesi
Gönderi ücretini, gönderi türüne ve kargonun ebat ve ağırlığına göre ödeyin. Ödemeyi nakit veya kredi kartıyla yapabilirsiniz.
- Adım 5: Teslimat Bilgisi Alma
PTT görevlisi size bir teslimat takip numarası verecektir. Bu numarayı kullanarak kargonuzun durumunu çevrimiçi olarak takip edebilirsiniz.
Ek İpuçları:
- Kargonuzun içeriğini açıkça belirtin ve değerli eşyalar gönderirken sigorta yaptırmayı düşünün.
- Paketinizi dikkatlice paketleyin ve kırılgan eşyaları korumak için uygun malzemeler kullanın.
- Gönderi etiketini doğru bir şekilde doldurun ve paketinizin üzerine net bir şekilde yapıştırın.
- PTT'nin çalışma saatlerini ve teslimat sürelerini kontrol edin.
Bu adımları takip ederek, PTT'den kolayca kargo gönderebilirsiniz.