Şimdi Ara

KYK YURTLARINA KAYIT SIRAN GELENE KADAR MİSAFİR OLARAK KALMA SORUNSALI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
52.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BEYLER 1732. yedeğim eskısehırde.şimdi bnm ogrenmek ıstedıklerım sunlar

1 ben kayıt sıram gelene kadar mısafır olarak kalıcam yurtta değil mi hanı yerımız yok senı alamayız deme hakları var mı

2 şimdi okula baslamadan once kyk yurdunda mısafır olarak kalmak ıstediğime dair herhangı yapmam gereken bi işlem basvuru felan var mı

3 eger varsa bu yapmam gereken basvuru prosedürünü ne zaman yapmam gerekıor yapamadan kalamıyor muyum kyk yurdunda mısafır olarak

4 yurt müdürüyle konustum süreklı yer değiştir felan yaparsın kendın rahatsız olursun dedi.ama kalan biriyle konustum ben hıc yer değiştir yapmamıstım 38 gunde cıkmıstı dedi.sadece 6 kişilik odalar yerıne 8 kişilik odalarda kalmıslar.

5 birde yurtta kalma ucretını nasıl ve ne sekılde odeyecez

cevaplarınızı acılen beklıorum.arkadaşlar olmazsa ozel yurda gidicem mecburen

• Yapay Zekanın Yanıtı

KYK Yurtlarına Kayıt Sıran Gelene Kadar Misafir Olarak Kalma Sorunsalı

KYK yurtlarına kayıt sıran gelene kadar misafir olarak kalmak isteyen öğrenciler çeşitli zorluklarla karşılaşabilirler. KYK yurtları, öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere devlet tarafından sağlanan konaklama tesisleridir. Ancak yurt kapasiteleri sınırlı olduğundan, her öğrenciye kayıt hakkı doğmayabilir.

Bu durumda öğrenciler, kayıt sıraları gelene kadar misafir olarak yurtlarda kalmak isteyebilirler. Ancak bu süreçte bazı sorunlarla karşılaşabilirler. Öncelikle, KYK misafirhaneleri genellikle kapasite doludur ve misafir öğrencileri kabul etmeyebilirler. Ayrıca, misafir öğrenciler için konaklama ücretleri daha yüksek olabilir.

Misafir olarak yurtlarda kalmanın bir diğer sorunu ise öğrencilerin yurt kurallarına uymak zorunda kalmalarıdır. Bu kurallar, giriş-çıkış saatleri, gürültü seviyesi ve ortak alanların kullanımı gibi konuları kapsayabilir. Misafir öğrenciler, bu kurallara uymadıkları takdirde yurt yönetimi tarafından uyarılabilir veya hatta misafirlik hakları iptal edilebilir.

KYK yurtlarına kayıt sıran gelene kadar misafir olarak kalmak isteyen öğrencilerin, öncelikle yurt yönetimi ile iletişime geçmeleri ve misafirlik imkanlarını öğrenmeleri önerilir. Ayrıca, alternatif barınma seçeneklerini de değerlendirebilirler. KYK yurtlarının yanı sıra özel yurtlar, apartlar veya öğrenci evleri gibi seçenekler misafir öğrenciler için uygun olabilir.

Sonuç olarak, KYK yurtlarına kayıt sıran gelene kadar misafir olarak kalmak isteyen öğrenciler, kapasite sorunları, yüksek ücretler ve yurt kurallarına uyma zorunluluğu gibi zorluklarla karşılaşabilirler. Bu nedenle, alternatif barınma seçeneklerini de göz önünde bulundurmaları ve yurt yönetimi ile önceden iletişime geçmeleri yararlı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1) KYK misafirhanesinde kalma zorunluluğun yok, yani "Yurt çıkana kadar, yedek listedeyken misafirhanede kalırsın." diye kesin bir şey yok; ama şimdilik KYK misafirhaneleri, özel yurtlardan önceki en ideal çözüm.

Yer sorununun yaşanma riski yok değil; ama sık olmaz. Bunun için, öncelikle bölge müdürlüğünü ara ve bu konu hakkında bilgi al.

2) Özel bir başvuru prosedürünün olmadığını ve başvurunu oraya gittiğinde yapabileceğini biliyorum.

4) Tecrübe konuşmuş. :) Ha, herkes öyle olmayabilir tabii ki.

5) Günlük ücret üzerinden hesaplanıyor. Yanlış hatırlamıyorsam günlük 6 TL.
  • KYK misafirhanelerinde yer varsa kalırsın.
    Bunun için gittiğin KYK şubesine başvuru yapman gerekiyor. Fotoğraf / TC kimlik fotokopisi. vs. belgeleri isteyebilir (Ancak bunu o gittiğin yurt müd.ne sorman lazım. Yurttan yurta değişir )
    Başvuru sırasında depozito alınmıyor , yurt ücreti ise 12 tl günlük alınıyor.(Onlar sana ödeme koşullarını söylüyor)
    İstediği zaman senin yurt içindeki yerini /odanı /yatağını değiştirme hakkına sahip , seni yurttan gönderme hakkına sahip..
    Ayrıca yurtta herhangi bir şekilde yurt kurallarına veya TC kanunlarına aykırı hareket edersen ; tutanak tutma hakkına sahiptir; dolayısıyla ASİL olarak yurda girememe ihtimalinde var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bodyguard_26 -- 6 Eylül 2011; 23:41:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C1E9C52E6

1) KYK misafirhanesinde kalma zorunluluğun yok, yani "Yurt çıkana kadar, yedek listedeyken misafirhanede kalırsın." diye kesin bir şey yok; ama şimdilik KYK misafirhaneleri, özel yurtlardan önceki en ideal çözüm.

Yer sorununun yaşanma riski yok değil; ama sık olmaz. Bunun için, öncelikle bölge müdürlüğünü ara ve bu konu hakkında bilgi al.

2) Özel bir başvuru prosedürünün olmadığını ve başvurunu oraya gittiğinde yapabileceğini biliyorum.

4) Tecrübe konuşmuş. :) Ha, herkes öyle olmayabilir tabii ki.

5) Günlük ücret üzerinden hesaplanıyor. Yanlış hatırlamıyorsam günlük 6 TL.
    dun kayıt yaptırıp geldım.yanı yurtta yedek lıstesınde mısafır oalrak kalabılmek ıcın okul baslamadan once gidip bi işlem yapmam gerekmıor değil mi.okul eğitimi 12 sinde basklıor 11 inde gidicem o zaman halledelır mı dıosun.bide bu basvuru ıslemı nelerden olusuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: mhmtpz16

dun kayıt yaptırıp geldım.yanı yurtta yedek lıstesınde mısafır oalrak kalabılmek ıcın okul baslamadan once gidip bi işlem yapmam gerekmıor değil mi.okul eğitimi 12 sinde basklıor 11 inde gidicem o zaman halledelır mı dıosun.bide bu basvuru ıslemı nelerden olusuyor

Bence bunu yurt müdürlüğüne sor. En doğru yanıtı onlar verirler.
  • quote:

Alıntıları Göster
    bu konuyu görmek isteyen olabilir.
    up
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bodyguard_26

bu konuyu görmek isteyen olabilir.
    up

Alıntıları Göster
    Bugün otogara gitmiştim kyk danışmanıyla görüştüm misafirhane normal ücretinin 2 katı olduğunu ve yemeğin bize ait olduğunu söyledi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben koyayım noktayı. Öncelikle herkes gibi gidip kayıt olacaksınız. Size normal kart yerine misafir kartı verecekler. Ayrıca seni yurda almama gibi bir şey yok. Alacaklar illa. Her hafta kayıtlar yenilendikçe takip et. Ücret eskiden iki katıydı ama artık iki katı değil. Yeni kanunla günlük 3 lira para ödeyeceksiniz. Ayrıca yemek fişi vermeyecekler size misafir olduğunuz zaman boyunca. Bunun dışında sorunuz varsa cevaplarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HmB_SaL

Ben koyayım noktayı. Öncelikle herkes gibi gidip kayıt olacaksınız. Size normal kart yerine misafir kartı verecekler. Ayrıca seni yurda almama gibi bir şey yok. Alacaklar illa. Her hafta kayıtlar yenilendikçe takip et. Ücret eskiden iki katıydı ama artık iki katı değil. Yeni kanunla günlük 3 lira para ödeyeceksiniz. Ayrıca yemek fişi vermeyecekler size misafir olduğunuz zaman boyunca. Bunun dışında sorunuz varsa cevaplarım.
    kyk yurdu çıkmadı, üniversiteye bağlı öğrenci köyü vardı çıkmadı.
    Sizce kyk yurdunda misafir olarak mı kalayım arkadaş bulunca eve çıkarım diye, yoksa özel yurtlara mı bakayım?Bir tane özel yurt buldum ama hakkında hiç iyi şeyler söylemiyorlar 2 kişilik aylık 750 lira az para da değil.
    ya da ilk günden tek başıma eve mi çıkayım sonra yanıma birisini alırım?
    Hangisini önerirsiniz?

• quote:

Ben koyayım noktayı. Öncelikle herkes gibi gidip kayıt olacaksınız. Size normal kart yerine misafir kartı verecekler. Ayrıca seni yurda almama gibi bir şey yok. Alacaklar illa. Her hafta kayıtlar yenilendikçe takip et. Ücret eskiden iki katıydı ama artık iki katı değil. Yeni kanunla günlük 3 lira para ödeyeceksiniz. Ayrıca yemek fişi vermeyecekler size misafir olduğunuz zaman boyunca. Bunun dışında sorunuz varsa cevaplarım.

dostum bu mısafır olarak kalma basvuru işlemlerını nasıl ve okul baslamadan once ne zaman yapmamız gerekıor.yoksa okul baslayınca da yapabilir mıyız yanı pazar gunu okullar baslamadan once giderrken .????acil cvp beklıorum
  • quote:

Duyduğuma göre misafir olarak kalıyoruz ya mesela. X odasındaki kişi gelmemiş: onun yatağında yatıyorsun, o gece yarısı geldi diyelim seni kaldırıyorlarmış. o şekilde mi oluyor sistem? yoksa misafirlere özel oda mı var nasıl bir olay?
  • quote:

quote:

dostum bu mısafır olarak kalma basvuru işlemlerını nasıl ve okul baslamadan once ne zaman yapmamız gerekıor.yoksa okul baslayınca da yapabilir mıyız yanı pazar gunu okullar baslamadan once giderrken .????acil cvp beklıorum

hocam kyk nın sitesinde asillerin ve yedeklerin başvurma süreleri var. O sürelerd uyacaksın o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HmB_SaL -- 8 Eylül 2011; 13:59:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ®ed

Sizce kyk yurdunda misafir olarak mı kalayım arkadaş bulunca eve çıkarım diye, yoksa özel yurtlara mı bakayım?Bir tane özel yurt buldum ama hakkında hiç iyi şeyler söylemiyorlar 2 kişilik aylık 750 lira az para da değil.
    Hangisini önerirsiniz?

Hocam kyk çıkmadı diye bişey yoktur. Eğer başvurduysan yedeksindir. Yedekliği bu kadar büyütmeyin gözünde. İstanbul gibi bir yerde 1000. Yedeğe 1 haftada, bursa gibi bir yerde 750. Yedeğe 3 haftada geliyor. Yani en geç 1-1,5 aya size de sıra gelir. Ben geç yurda derim. Eve çıkma ilk seneden boşver. Sorunları çok olur. Ilk sene bir arkadaş bulursun yurttan öyle çıkarsın eve benim düşüncem bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: RitEmrE

quote:

Duyduğuma göre misafir olarak kalıyoruz ya mesela. X odasındaki kişi gelmemiş: onun yatağında yatıyorsun, o gece yarısı geldi diyelim seni kaldırıyorlarmış. o şekilde mi oluyor sistem? yoksa misafirlere özel oda mı var nasıl bir olay?

Hocam ilk girdiğimde bende duydum bu söylentiyi ama yalan. Herkesin yeri oluyor kimse kimseyi kaldırmıyor yani yerinden. Yedek olduğum halde dolabım bile vardı mesela hocam benim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Hangisini önerirsiniz?

Hocam kyk çıkmadı diye bişey yoktur. Eğer başvurduysan yedeksindir. Yedekliği bu kadar büyütmeyin gözünde. İstanbul gibi bir yerde 1000. Yedeğe 1 haftada, bursa gibi bir yerde 750. Yedeğe 3 haftada geliyor. Yani en geç 1-1,5 aya size de sıra gelir. Ben geç yurda derim. Eve çıkma ilk seneden boşver. Sorunları çok olur. Ilk sene bir arkadaş bulursun yurttan öyle çıkarsın eve benim düşüncem bu.

izmirde genel yurtlarda 2972. sıradayım öyle 1-2 haftada çıkacak bir sıra değil gibi.Yurtta misafir olarak kalınca ders çalışması zor olacak ondan korkuyorum çünkü odalar en az 10 kişi olur diyorlar.Ortamı nasıl olur bilmiyorum.En iyisi üni.ye yakın özel yurt bakayım olmadı kykda misafir olarak kalırım.Sonra eve çıkarım büyük ihtimalle.
    Bir de bu sıralama izmirdeki tüm genel yurtları kapsıyor ben bornova kyk yı istiyorum ama başka bir yurttan çıktı diyelim ne olacak o zaman?Tekrar mı sıra beklemem gerekecek?

• quote:

quote:

quote:

Hangisini önerirsiniz?

izmirde genel yurtlarda 2972. sıradayım öyle 1-2 haftada çıkacak bir sıra değil gibi.Yurtta misafir olarak kalınca ders çalışması zor olacak ondan korkuyorum çünkü odalar en az 10 kişi olur diyorlar.Ortamı nasıl olur bilmiyorum.En iyisi üni.ye yakın özel yurt bakayım olmadı kykda misafir olarak kalırım.Sonra eve çıkarım büyük ihtimalle.
    Bir de bu sıralama izmirdeki tüm genel yurtları kapsıyor ben bornova kyk yı istiyorum ama başka bir yurttan çıktı diyelim ne olacak o zaman?Tekrar mı sıra beklemem gerekecek?

Alıntıları Göster
    Beyler Bende haftaya ankara'ya okula gidecem, peki bu misafirhane olayı için normal bir kyk yurduna gitsek bize yardımcı oluyorlar değil mi? ortada kalmayalım

• quote:

quote:

quote:

hocam kyk nın sitesinde asillerin ve yedeklerin başvurma süreleri var. O sürelerd uyacaksın o kadar.

dostum bu yedeklerin başvurma sürelerini söyler öisin veya linkini gösterir msn ben bulamadım kyk nın sıtesınde

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RitEmrE

quote:

Hocam ilk girdiğimde bende duydum bu söylentiyi ama yalan. Herkesin yeri oluyor kimse kimseyi kaldırmıyor yani yerinden. Yedek olduğum halde dolabım bile vardı mesela hocam benim.

Anladım. İstanbulda 2700. yedeğim. Sanırım misafirhanede kalmak mantıklı olur.
    Hangi yurtta kalacağınızı KYK Bölge Müd. belirliyor değil mi?

• benim farklı bir sorum var yedekteyim yurt çıksa gitmesem, sene sonu ya da gelecek sene gidebilir miyim.net bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deníz

benim farklı bir sorum var yedekteyim yurt çıksa gitmesem, sene sonu ya da gelecek sene gidebilir miyim.net bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum
    BU NE ARKADAŞ YA her yer ız yrudu dolu erkekler ne yapcak o zaman.erkek yrudunu bile kız yurdu yapmıslar bu sene bzm okuklda
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.