Arkadaşlar tek önerim maddi durumunuz el verdiğince KYK'da kalmayın. Bu sene bölümümden yurtta kalan herkes sabahından uyanıp kütüphaneye gitme çabasındaydı ve bu çok yorucu... Konfrosuz... Eğer önceki eğitim hayatınızda yurtta kalmadıysanız ayrıca tıp vesaire gibi yoğun çalışma gerektiren bir bölüm okuyorsanız paraya kıyıp eve çıkın. Taşradaysanız kesin çıkın zaten fiyatlar ucuz. Bölümümdeki herkesin aynı katta olmasına rağmen (başka bölümlerden insanların olmaması tabii ki bir avantaj) ben fazlasıyla zorluk çektim ki tıp gibi bir bölümde en önemli şeylerden biri de deşarj olabilmektir ama bunu 4 kişilik , özel yaşam alanınızın 3m kare olduğu bir yerde başaramazsınız. Düşünün ki o gün modunuz düşük , biraz yalnız kalıp kafanıza göre şarkı dinlemek istiyorsunuz. Yurda geldiniz ve gördünüz ki 3 tane daha hemcinsiniz yatakta yatıyor. Biri reels kaydırıyor diğer 2 si gülüyor muhabbet ediyorlar. Sizin tek yapabileceğiniz şey aşağı inip kafanızı dinleyebilmek olacaktır , başka hiçbir şey mümkün değil. Bu örneğin haricinde (kendi tecrübemden) diyelim ki alkol almayı seviyorsunuz , sigara kullanıyorsunuz(bunun için her zaman aşağı inmeniz gerekiyor) , partilemek istiyorsunuz o gece saat 2 de barınma ihtiyacınızı karşılayacağınız yere dönmek istiyorsunuz , tuvalet-banyo için sıra beklemek istemiyorsunuz , güzel yemekler istiyorsunuz ama yurdunuz şehre çok uzak ve yemekhanenin yemeklerinden kurt çıkıyor ?? , gay bir kat görevliniz var ?? , üst katınızdan geceleri gülüşme sesleri geliyor (şikayet şansın var ama yatağa kafanı koymuşsun kim uğraşır) , oda arkadaşınızın (larınızın) kafa yapısı size uymuyor ve sinir bozucu ... vesaire vesaire bir sürü sadece 9 aylık KYK hayatımda yaşadığım şeyler bunlar. Bu yurt meselesi yüzünden 3 ayımı şehir dışında geçirdim. Laboratuvarlardan kalma pahasına o yurda gitmedim. Durumu siz anlayın "benim açımdan" Esenlikler. |
KYK'da kalmayın.
-
-
O kadar çok haklısın ki, neredeyse aynısını yaşadık. Tek Yiyecekler yüzünden hastanelik olmuştum. Görevliler aşırı kabaydı çoğu şeyler yasak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
9 aylık KYK serüvenim mükemmeldi. Yemekler efsane, gece geç saatte gelme sıkıntısı yok, oda arkadaşlarım çok iyi neredeyse her şeyi beraber yapıyoruz herhalde oda arkadaşlarım olmasa çok zorlanırdım. Asla tekseniz eve çıkmanızı önermem. Tuvalet, banyo sırası 6 kişi olmamıza rağmen hiç olmadı. Oda arkadaşlarımızla spora gidiyoruz, beraber içmeye gidiyoruz vs vs. arkadaşın anlattığı sıkıntıların 1 tanesini bile yaşamadım. Yurttan yurda değişiyor demek ki hem de oda arkadaşları da önemli tabi. Yurt personeli de gayet iyi bir tane yanlışlarını görmedim.
Tek sıkıntı: İnternet yetmiyor onu da kafelerden karşılıyoruz genelde ya da kütüp
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyacun Çekmezoğlu -- 16 Ağustos 2024; 11:2:40 > -
Bende bolumden bir kişi bulup eve çıkmayı düşünüyorum KYK kesinlikle çekilmez.
hele yazın hiç kalmayın
üç beş gün işim vardı ankarada yurtta kalayım dedim
en son temmuzda temizlemişler herhalde
banyonun birinde bok vardı
1 gece kaldım kelle koltukta kaldık anasını satim böyle bir şey yok
-
Sabrınızı ölçmek istiyorsanız KYK’de kalabilirsiniz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
rahatına düşkün bir insan kykda çok zorlanır. o yüzden iyice düşünün
Olm şu kyk ladi söyle genellemeyin 2 senedir kyk da kalıyorum odanız iyi gelirse şanslısınız ben şansa arkadaşla aynı odaya düştüm sonra başka arkadaşı da çektik, su anda 550tl verip kalacağım en güzel yer kesinlikle çünkü oda size yurt gibi gelmiyor. Fsm için konuşuyorum; giriş çıkış saatlerine kimse karışmıyor 3-4 kere gece tutanak yazdirdilar bir şey olmuyor zaten okul açıldıktan 1 ay sonra falan kimse sallamıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben de anlamadım aga ya. Rahatına aşırı düşkün değilsen, çok yemek seçmiyorsan oda iyi gelirse KYK eve çıkmaktan daha iyi. Benim evim gibi aynı. O yüzden arkadaşlar buradaki kötü yorumların hiçbirini takmayın hele bir kyk çıksın oda arkadaşlarınıza bakın öyle.
-
Hocam nasıl eviniz gibi harbiden şaşırıyorum , büyük başarı. Ben evimde gece 3 e kadar şarkı açıp dinleyebiliyorum , o sırada alkolümü alıyorum sigaramı içiyorum ayaklarımı uzatıyorum. Hangi ruh halindeysem onu rahatça yaşayabiliyorum. Mutluysam arkadaşlarımı arayıp rahat rahat konuşuyorum depresifsem yine ona göre stresliysem ...
Onun haricinde yurdunuz uzak ise ve gece otobüs yoksa (ki yok) ve giriş saatiniz de geçtiyse ne yapacaksınız ? Ben bu sene otogarda bile yattım bu sorun yüzünden. Hadi giriş saatiniz sorun değil taksiye para bayılırsın yaklaşık 300 TL. 6 kişi ile nasıl tuvalet-banyo sırası olmuyor mesela ? Sabah 8 de dersimiz oluyor , aynı bölümde olduğumuz için hepimiz aynı anda hazırlanmak istiyoruz. Banyo sırası oluyor , 6 kişilik odanızda tuvalette uzun duran 1 kişi çıksa 20 dakika beklersiniz sabah ki yaşadım gidip başkasının tuvaletine girdiğim oldu.
Yemek meselesine gelirsek ben dediğim gibi geceleri geç yatıyorum. Sabah yemeği zaten kaçıyor. Öğlen 4'te KYK yemeği yiyorum , geceleri acıkınca yurt da uzak olduğundan çok kısıtlı oluyor 2 saat yemek beklediğimi bilirim.
Yani bana göre siz ya herkesle ve her zorlukla yaşayabilecek kapasiteye sahipsiniz ya da çok şanslısınız. Çünkü bunlar sadece benim yaşadığım şeyler değil bu sene bizim yurtta 40 erkek vardı 10 küsürü eve çıktı. %30luk bir oran. Maddi imkanlar el verse ben bu sayının daha fazla olacağını düşünüyorum.
-
+1
Hocam sen sdü tıpa mı yerleşmiştin
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
evet
-
kral dün kaydı sildirdim de. e devletten baktım üni kaydı gözükmüyor yapmam gerekn başka şey var mı ?
-
Yok hayırlı olsun
sağ ol kral sana da.
-
Evin ve yurdun eksileri-artıları var. Hangisinin daha uygun olduğuna düşünüp tartmak gerekiyor. Mutlak olarak ev daha rahattır demek mantıksız bence. Sürekli dışarıdan yiyip pek temizlik yapmayan biriyseniz ev tabii ki daha uygun olabilir ama tam tersi durumsa evde kalmanın sorumluluğu atlanmamalı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam yurttan yurda değişiyordur muhtemelen ama bana aile evi mi yurt mu deseniz yurt derim. Yurdun rahatlığını aile evine değişmem. Yurtta da alkol içebiliyoruz içen arkadaşlarımız var. Sigarayı aşağıda içiyorlar dışarı çıkıp. Yurdum metrobüse çok yakın olduğu için hiçbir zaman ulaşım sıkıntısı çekmedim 4te 5te döndüğümüz de oldu hep. Yurt giriş çıkış saati sorun etmiyorlar. Ders saatlerimizin geneli farklı olduğundan belki de tuvalet sırası olmuyor. Ki zaten tuvalet olacağı zaman küçük tuvaleti kullananlar öncelikli kullanıyor onu aramızda hallediyoruz. Duş da acelesi olan erken giriyor 5-10 dk duşunu alıyor çıkıyor. Hepsi konuşarak halledilebiliyor bizde. Geceleri ben de geç yatıyorum kahvaltıyı genelde kaçırıyorum sabah dışarıdan yiyorum öğlen okulda akşam yurtta yiyorum bazen acıkırsak gece de söylüyoruz bizim yurt merkezi olduğu için en az 15-20 restoran var yakında yiyecek istesek migrostan getirden carttan curttan geç saatlerde de söyleyebiliyoruz 11-12 gibi. Yemekleri dışarıdan söylemeyi bir dönem bıraktık elektrikli tencerede tavuk pilav yapıyorduk. Bu dönem de elektrikli ocakla halletmeyi düşünüyoruz o işi.
Muhtemelen yurdunuzun konumu kötü, yurt konumu kötü olunca ulaşım da kötü, bir de yurttan yurda yemekleri özel şirketler üstlendiği için yemekler kötü de olabilir.
-
olm o zaman o yurt değil ki
yurt dediğin şeyde giriş çıkış saati olur, alkol vs alman normal olmaz yurdun içinde vs vs
senin anlattığın ancak kuralsız bi yurt olabilir. insanlar yurttan bahsediyor senin bahsettiğin yerden değil
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Hocam nasıl eviniz gibi harbiden şaşırıyorum , büyük başarı. Ben evimde gece 3 e kadar şarkı açıp dinleyebiliyorum , o sırada alkolümü alıyorum sigaramı içiyorum ayaklarımı uzatıyorum. Hangi ruh halindeysem onu rahatça yaşayabiliyorum. Mutluysam arkadaşlarımı arayıp rahat rahat konuşuyorum depresifsem yine ona göre stresliysem ... Onun haricinde yurdunuz uzak ise ve gece otobüs yoksa (ki yok) ve giriş saatiniz de geçtiyse ne yapacaksınız ? Ben bu sene otogarda bile yattım bu sorun yüzünden. Hadi giriş saatiniz sorun değil taksiye para bayılırsın yaklaşık 300 TL. 6 kişi ile nasıl tuvalet-banyo sırası olmuyor mesela ? Sabah 8 de dersimiz oluyor , aynı bölümde olduğumuz için hepimiz aynı anda hazırlanmak istiyoruz. Banyo sırası oluyor , 6 kişilik odanızda tuvalette uzun duran 1 kişi çıksa 20 dakika beklersiniz sabah ki yaşadım gidip başkasının tuvaletine girdiğim oldu. Yemek meselesine gelirsek ben dediğim gibi geceleri geç yatıyorum. Sabah yemeği zaten kaçıyor. Öğlen 4'te KYK yemeği yiyorum , geceleri acıkınca yurt da uzak olduğundan çok kısıtlı oluyor 2 saat yemek beklediğimi bilirim. Yani bana göre siz ya herkesle ve her zorlukla yaşayabilecek kapasiteye sahipsiniz ya da çok şanslısınız. Çünkü bunlar sadece benim yaşadığım şeyler değil bu sene bizim yurtta 40 erkek vardı 10 küsürü eve çıktı. %30luk bir oran. Maddi imkanlar el verse ben bu sayının daha fazla olacağını düşünüyorum. |
Benzer içerikler
- hocalara geldik dershane yorumları
- boyunca zarf fiil mi
- eyüp boncuk eşi
- en iyi fizik kanalı
- tyt matematik kaç günde biter
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X