Şimdi Ara

KYK'da kalmayın. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

nasıl bir ev düzeniniz var biz bilemeyiz ama normal bir aile düzeninde `evlat` daha 18-19 yaşında evde/odasında alkol alıp sigara içmez. çok net içemez. siz çok rahat, kuralların olmadığı bir ortamda yaşıyor olabilirsiniz ama daha 1 sene zar zor kaldığın kyk hakkında bu tarz eleştiriler ile milletin aklını bulandırman iç hoş değil.

• noobodynow kullanıcısına yanıt

Aga alkol normalde yasak da kim bakıyor at çantana geç arama mı yapıyorlar, kapıya da sandalye sıkıştırıyoz nolur nolmaz biri gelir diye. Tencere falan da yasak kapıya sandalye sıkıştırıp yemeğimizi de yapıyoz. Yurt giriş çıkış saati de önemsiz kykların çoğunda öyle erkeklerde.

• Beyacun Çekmezoğlu B kullanıcısına yanıt
    e tamam işte sana normal kuralları uygulamayan bi yer denk gelmiş ya da alkol alıyorsun diye seni idareye şikayet etmeyecek insanlar denk gelmiş bahsettiğin şeyler tamamen şans yoksa genelgeçer bir durum değil

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam çoğu erkek kykda giriş çıkış saatlerine dikkat edilmez. Alkol konusu da oda arkadaşlarıyla ilgili oda arkadaşları iyiyse kimse kimseyi şikayet etmez amk. İnsan oda arkadaşını şikayet eder mi o oda arkadaşlarının pçliği. Yemeği de tüm kyklarda yapıyorlar elektrikli tencereyle. Kağıt üzerinde yasak olması pratikte yasak olduğu anlamına gelmiyor biz pratiğe bakıyoruz.

Bir de aile ortamına bağlı. Bizim aile evinde daha fazla kural var. gkfglfkglfkgf kyk 23'te kapanıyor bizim ev de 23te kapanıyor kykya geç gelsen de bir şey demiyorlar aile evi diyor.

evde girer mutfağa istediğin saate yemek de yersin zaten yemeğin önünde hazır olur genelde. en tuhafı da yemeklere efsane demişsin mesela diğer söylediklerinden bile anormal bir durum. 2 yıldır yurtta kalıyorum 1 kere bile iyi yemeğe denk gelmedim daha doğrusu ev yemeğiyle kıyas yapılabilecek bir yemeğe denk gelmedim. tamamen şans seninki

Sen iyi bir yurda ve iyi bir odaya düşmüşsün.Oda arkadaşların falan iyi denk gelmiş.Çoğunluğun böyle değil.Şanslıymışsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kyk da 5 yılım geçti. konuyu açan arkadaşın aslı zatında doğru söylediği 2 şey var.

1.) si oda arkadaşı. ilk yerleştiğiniz sene çöp arkadaşlar denk gelebilir. banada gelmişti. ilk gittiğimde kyk çıkmamış yarı sene özel yurtta kalmıştım. özel yurda zor dayanmıştım. en son hicret ettim kyk ya. ilk senem de 1 tane sahtekar bi dalkavuk ve bolca türkmen linin gelip gittiği bir odaya düştüm. türkmenler 2. öğretimdi. gece bazen sabaha kadar otururlardı pislikler. sabrettim. o dalkavuk da sahtekarın tekiydi. mümkün mertebe pek boşluk vermeden kendimi koruyup o seneyi atlatınca artık hiçbir şey eskisi gibi olmadı.

sene bitince arkadaşlarımız la aynı odada birleştik. onların yanına geçtim. odalar boğucu doğrudur bizim zamanımızda o küçük odalarda 6 kişi kalıyordu. ama can gibi sevdiğim arkadaşlarım olduğundan severek, neşeli bir şekilde geçerdi günlerimiz. mekan eski ama muhabbetlerimiz sıcacık tı.

oda arkadaşları her şeydir kyk da. onda dikkat edin. eğer mümkün ise odanızdan memnun kalmazsanız bir arkadaşınızın yanına geçmek için mücade ediniz.

2.) arkadaş farkında değil ama toplu ortamda kalmaya müsait olmayan birisi. kuralsız yaşıyan birine kural koyarsanız sıkıntı çıkar. o arkadaş için en güzeli ya otel yada öğrenci evi. evin içinde sigara içen insan sayısı 21. yüzyılda çok çok azalırken(herkez balkonda içiyor artık) kendini bile isteye 2-3 kere zehirlemiş oluyor.

KYK yurtları yurttan yurda değişir. aynı şehir içinde bile farklı şubelerde çeşitli farklılıklar vardır.

bilmiyorum duruyormu hala ama ben Kayseri talas erkek yurdunda kalmıştım ve yemeklerde son derece yetersiz, lezzetsiz ve kötü idi. aynı senelerde eskişehir osmangazi/anadolu üni karışık kaldığı ayrıuca kız/erkek karma olan yurtta da 3 gece kalmıştım ve yemekhane olarak aralarında dağlar kadar fark vardı. neden bizim yurt da böyle iyi değil diye dönmüştüm.

eskişehirde ki kyk da öğrenciler su sebili istemişler konmamış yemeklerin ucuzlamasını istemişler olmayınca yemekhaneyi grev edip 2 gün yemek yememişler. paşa paşa isteklerini kabul etmişlerdi. orada az yemek ve tam yemek vardı ve 20 küsür çeşit çıkıyordu. bizde sadece tam yemek ve 10 çeşit anca idi.

sonuç olarak bizde okuduk, geriye dönüp baktığımda yurdun kötülüğü değil arkadaşlarımla geçirediğim güzel anılar var aklımda.

merkez kyk yurtları bence veli nimetdir. ilk kez gidenler için zor bir süreç olabilir. alışmak için kendinize zaman tanıyın.

• maviplanet kullanıcısına yanıt
    şu an yurtlarda sadece 2 çeşit yemek çıkıyor mesela

nasıl bir yurt bilemedim ama benim kaldığımdan da beteri varmış demekki. yurt mevcudunuz kaç acaba. ana merkez yurtları harici çarşıda merkezinde felan olan ufak yurtlarda benzer sorun bizim zamanımız dada vardı. isteyen yurdunu değiştirebiliyordu.

• maviplanet kullanıcısına yanıt
    hocam şu anda tüm kyklarda böyle diye biliyorum. 2 çeşit ana yemek çıkıyor ana yemeklerden birini ücretsiz alabiliyorsun. fazladan almak istersen para ödeyebiliyorsun. ama 2 çeşit ana yemek var

• ben ankara’da aile evinde kalayım diye yazdım şimdiki okuldaki arkadaşlarımın hepsi şey diyor olm gitseydin muğla’ya izmire tatil yeri gibi falan kyk ortamını bildiğimden gitmedim. berbat leş insan için üretilmemiş bi yer

Evet hocam böyle. Birisi vegan birisi etli

• 3Rayy kullanıcısına yanıt

muğla çok pahalı iyi ki gitmemişsin.

• erhy0 E kullanıcısına yanıt

Ben de buna parmak basacaktım. Burada net olarak söylüyorum ki çoğunlukla kimse yurdunu beğenmeyecek özellikle taşradaysa. Ben daha odalarında rahat rahat yemek pişirilen , yemekhane yemekleri güzel olan , yurdunun yakınlarında metro olan , odalarında içki içilebilen , giriş çıkış saati önemsiz olan ve bunların hepsini bir arada bulunduran bir yurt görmedim. Söylediği yurt benim evimden daha rahat odalarındaki kişi sayısı hariç :D

Öte yandan konuşan arkadaşın hiç mi yan odasında kavgalı olan oda değiştirmek isteyen kimse yok çok merak ettim doğrusu. Bana genelleme yapmayın diyorlar ama kendilerinin hiç odasından ya da yurttan memnun olmayan arkadaşları yoksa şaşırırım.

Ha bir de şu var ki ben 100 kişiye sorsam sokaktan öğrenci çevirsem yurtta kalmak mı ev mi (masraflar düşünülmediğinde) ev der. Arkadaş öyle bir şey söylemiş ki yurdun rahatını evin rahatına değişmem diyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyNam3IsVicta -- 16 Ağustos 2024; 19:21:49 >

• 3Rayy kullanıcısına yanıt

Muğla ne birader ya :D Ne tatil yeri birader merkezi çöp oranın , yurt ortamı çöp. Gideceğin yer anca Akyaka , öğrencinin tatil yerine parası mı yeter. Kötekli diye bir mahallesi var orası da it kopuk yeri hiç okunacak yer değil.

İyi yapmışsın.

Bu da yanlış tüm kyklarda değil. Biz ekstra yemek alamıyorduk , akşama da kalsın diye satmıyorlardı. Kaç kere saat 10.30 gibi gidince menü dışında yemek beklediğimiz oldu. Ben az yiyen bir adamım ona rağmen bazı menüler hariç hiç doyurmuyordu ayrıca.

• sen tıp tutturabildin mi bu sene victa

• quote:

Orijinalden alıntı: randyrhoads7

sen tıp tutturabildin mi bu sene victa

Ben 2. sınıf oldum hocam

• MyNam3IsVicta M kullanıcısına yanıt

Geçen sene doktorlara ağzına geleni söylüyordun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.