Şimdi Ara

Üniversiteyi aileden ayrı okumak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ve neden?

Göz önüne alacağınız kişi tek çocuktur. Ailesi istemese de biraz fazla üstüne düşmektedir.

• Maddi durumda sıkıntı yoksa aile yanında okuma
  • Opsss mademoiselle O kullanıcısına yanıt
    öyle gözüküyor. Benim de kafama yatan başka şehir zaten.
  • Nerde yaşıyorsun

Küçük şehirdeysen

İstanbul izmir ankara tıtuyorsa ayrı oku

Diğer türlü aile yani daha iyi

Ama gidecegin sehır önemli
  • İstanbulda yaşıyorum.

Bir de müzik okuyacağım için okurken barda falan çalmak tabii istanbulda çok daha kolay. Bunları deneyimlemek isterim fakat şu da var: Ben tek çocuğum. Ailem beni sıkmak istemese de sıkıyor. Hiç unutmam ilk minibüse bindiğimde ben söylemeden gidip binmiştim ki alışsınlar diye sonra normal oldu.

Üstelik yıldız teknik hacettepeden daha ciddi bir okul gibi eğitim olarak. Fakat yine de bana bağlı olduğu için daha çok bu işler, kendimi geliştirmek, kendi başımın çaresine bakabilmek daha öncelikli geliyor.

Eğer hacattepeyi kazanırsam ki büyük ihtimalle kazanırım: Yıldız teknik sınavında kaybedeceğim ki beni oraya yollasınlar. Böyle bir durum olursa bir sene daha bekle demezler oku derler.

Acı çekmeden tecrübe edinirim. Ev toplamayı, kendi başımın çaresine bakmayı ki bu konuda yetenekli olsam da bana çok şey katacağını düşünüyorum. Hadi çok kötü şeyler oldu baktım olmuyor kalkar ailemin yanına geri dönerim ki bir kere ayrıldıktan sonra herhalde bu hiç olmaz çünkü ben biraz inatçı biriyimdir. Başımın çaresine bakabilirim. Her sıkıntıyı bir şekilde atlattığımdan Sonra oraya dönmeye hem vicdanım el vermez hem de eskisi gibi çocukmuşum gibi davranılmaz.

Ki asıl benim istediğim ekonomik bağımsızlık ki bunu üniversitedeyken oturtmayı düşünüyorum. Kimseye muhtaç olmadan yaşama işini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KutupMaymunu51 -- 24 Ocak 2015; 21:55:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KutupMaymunu51

İstanbulda yaşıyorum.

Bir de müzik okuyacağım için okurken barda falan çalmak tabii istanbulda çok daha kolay. Bunları deneyimlemek isterim fakat şu da var: Ben tek çocuğum. Ailem beni sıkmak istemese de sıkıyor. Hiç unutmam ilk minibüse bindiğimde ben söylemeden gidip binmiştim ki alışsınlar diye sonra normal oldu.

Üstelik yıldız teknik hacettepeden daha ciddi bir okul gibi eğitim olarak. Fakat yine de bana bağlı olduğu için daha çok bu işler, kendimi geliştirmek, kendi başımın çaresine bakabilmek daha öncelikli geliyor.

Eğer hacattepeyi kazanırsam ki büyük ihtimalle kazanırım: Yıldız teknik sınavında kaybedeceğim ki beni oraya yollasınlar. Böyle bir durum olursa bir sene daha bekle demezler oku derler.

Acı çekmeden tecrübe edinirim. Ev toplamayı, kendi başımın çaresine bakmayı ki bu konuda yetenekli olsam da bana çok şey katacağını düşünüyorum. Hadi çok kötü şeyler oldu baktım olmuyor kalkar ailemin yanına geri dönerim ki bir kere ayrıldıktan sonra herhalde bu hiç olmaz çünkü ben biraz inatçı biriyimdir. Başımın çaresine bakabilirim. Her sıkıntıyı bir şekilde atlattığımdan Sonra oraya dönmeye hem vicdanım el vermez hem de eskisi gibi çocukmuşum gibi davranılmaz.

Ki asıl benim istediğim ekonomik bağımsızlık ki bunu üniversitedeyken oturtmayı düşünüyorum. Kimseye muhtaç olmadan yaşama işini.

İzmir bursa eskişehir ankara dışına gitme derim müzik okuyacaksın.

Ama istanbul bence daha iyi olur o iş için ailen sıkmaz ise. İ ünideyken

• hacettepe ankarada zaten.

İstanbul tabii daha iyi olur fakat ailem sıkar işte. Ne kadar pozitif yaklaşsam da adam gibi şartları masaya yatırınca rahat olamayacağım sonucuna varıyorum.

Sanırım ben başka şehirde okumayı kafama koydum.

Eğer kolayına kaçar ailemin yanında okursam: oh mis yemek hazır, her şey hazır vs. diye, kendimi affetmem herhalde.
  • quote:

hacettepe ankarada zaten.

İstanbul tabii daha iyi olur fakat ailem sıkar işte. Ne kadar pozitif yaklaşsam da adam gibi şartları masaya yatırınca rahat olamayacağım sonucuna varıyorum.

Sanırım ben başka şehirde okumayı kafama koydum.

Eğer kolayına kaçar ailemin yanında okursam: oh mis yemek hazır, her şey hazır vs. diye, kendimi affetmem herhalde.
    Bende tek çocuğum bu sene sınava gireceğim babamla konuştum uzağa gitmek istersen destek olurum sana her yönden dedi
  • Ne diyelim babana helal olsun mu diyelim?

Ben iki seçenekten hangisinin daha iyi olduğunu soruyorum. Bunu dedin de noldu anlamadım ki?
  • quote:

Ne diyelim babana helal olsun mu diyelim?

Ben iki seçenekten hangisinin daha iyi olduğunu soruyorum. Bunu dedin de noldu anlamadım ki?

hocam sakin sadece yazmak istedim size izin çıkmadı galiba
  • sakinim hocam.

Yazdığımı okursan hacettepeye gidebilirim dedim hangisi iyi dedim.
  • quote:

sakinim hocam.

Yazdığımı okursan hacettepeye gidebilirim dedim hangisi iyi dedim.
    Aileden uzakta okumak hayatı öğretir bence unutma her zaman ailenin kanatları altında olmayacaksın alışman gerek diye düşünüyorum ben.
  • katılıyorum. bir yerde ayrılmak gerek bence de.
  • quote:

Hangisi daha iyidir sizce?

Ve neden?

Göz önüne alacağınız kişi tek çocuktur. Ailesi istemese de biraz fazla üstüne düşmektedir.

Lise 2den beri ailemden ayrıyım. Biraz zor olur ama kendini geliştirmen sorumluluk sahibi olman için daha iyidir. Şimdi eve geldiğim zaman iyiki şehir dışındayım diyorum ilk bi kaç günden sonra :) annemde aynı şekilde.
  • Ben hiç düşünmedim ayrı bir yerde okumayı.
    Kendi adıma rahat olacağımı sanmıyorum yıllardır İstanbul'da yaşıyorum başka bir yerde yapamadım bir çok tanıdığım yaşadıkları sıkıntıları anlattıktan sonra tamamı ile kaldırmıştım kafamdan.
    Bir ekleme yapayım o tanıdıklarımın anlattığı güzel anıları da var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThirdEye

Ben hiç düşünmedim ayrı bir yerde okumayı.
    Kendi adıma rahat olacağımı sanmıyorum yıllardır İstanbul'da yaşıyorum başka bir yerde yapamadım bir çok tanıdığım yaşadıkları sıkıntıları anlattıktan sonra tamamı ile kaldırmıştım kafamdan.
    Bir ekleme yapayım o tanıdıklarımın anlattığı güzel anıları da var.
    Aile yanında oku çok merak ediyorsan arkadaşlarının öğrenci evlerine gidip öğrenci evi havası alırsın.Pek özenilecek bir şey değil öğrenci evi, yurtlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Aile yanında oku çok merak ediyorsan arkadaşlarının öğrenci evlerine gidip öğrenci evi havası alırsın.Pek özenilecek bir şey değil öğrenci evi, yurtlar.

Alıntıları Göster
    İlk zaman hiç alışamadım hatta ilk 2 gün içinde dedim ben geri dönüyorum babam geldi falan gazı verdi, devam ettik işte :) Sonradan alışıyor insanda üstteki arkadaşın dediği gibi gerçekten aile yanında okuma şansın varsa ve tek çocuksan aile yanında oku. Gerçekten öğrenci evleri ve yurtlar özenilecek yerler değil hele temizlik konusunda hassas isen yandın! Yemek yapma derdin falan da oluyor ben üşengeç bir insanım birde iyice bünyemde zayıfladı vs vs

• quote:

Orijinalden alıntı: Play Hard

İlk zaman hiç alışamadım hatta ilk 2 gün içinde dedim ben geri dönüyorum babam geldi falan gazı verdi, devam ettik işte :) Sonradan alışıyor insanda üstteki arkadaşın dediği gibi gerçekten aile yanında okuma şansın varsa ve tek çocuksan aile yanında oku. Gerçekten öğrenci evleri ve yurtlar özenilecek yerler değil hele temizlik konusunda hassas isen yandın! Yemek yapma derdin falan da oluyor ben üşengeç bir insanım birde iyice bünyemde zayıfladı vs vs

Alıntıları Göster
    Arkadaşların dediği gibi, maddi durum sıkıntı değilse ayrı yaşamak güzel bir seçenek, ama dezavantajları da var;

Yorgun argın eve geldiğinde, o karşılaştığın güler yüz, yapılıp önüne konan güzel yemekler, bunlar çok önemli şeyler. Alışınca bilmiyor insan değerini.

Ben de tek çocuğum, dediğin gibi ister istemez çok büyük ilgi var aileden. Avantajım annemle yaşıyor olmam, baba yok, fazla karışmıyor annem de. Yani tek yaşıyor gibiyim.(tam değil tabi ki, anlamışsındır ne demek istediğimi)

Eğer sizinkiler de fazla baskıcı değillerse, istediğin zaman eve girip çıkabiliyorsan aile evi daha mantıklı.

Ha yok çok sıkboğaz olduysan, fazla sıkıyorlarsa seni kaç hemen.

Dipnot: Şehir çok önemli, bana kalırsa üniversite hayatı yaşamın en güzel yılları ve bu yıllar küçük bir şehirde harcanmayacak kadar değerli. Ben İstanbul'da okuyorum ve üni. ye geçtiğim 2 yıldan beri neredeyse her yerini öğrendim İstanbul'un, öğrendikçe daha da çok seviyor insan, ayrılmak istemiyor. Yani 3 büyük şehir ise söz konusu olan bence düşün. Bir de Eskişehir falan var tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bleeeed

Arkadaşların dediği gibi, maddi durum sıkıntı değilse ayrı yaşamak güzel bir seçenek, ama dezavantajları da var;

Yorgun argın eve geldiğinde, o karşılaştığın güler yüz, yapılıp önüne konan güzel yemekler, bunlar çok önemli şeyler. Alışınca bilmiyor insan değerini.

Ben de tek çocuğum, dediğin gibi ister istemez çok büyük ilgi var aileden. Avantajım annemle yaşıyor olmam, baba yok, fazla karışmıyor annem de. Yani tek yaşıyor gibiyim.(tam değil tabi ki, anlamışsındır ne demek istediğimi)

Eğer sizinkiler de fazla baskıcı değillerse, istediğin zaman eve girip çıkabiliyorsan aile evi daha mantıklı.

Ha yok çok sıkboğaz olduysan, fazla sıkıyorlarsa seni kaç hemen.

Dipnot: Şehir çok önemli, bana kalırsa üniversite hayatı yaşamın en güzel yılları ve bu yıllar küçük bir şehirde harcanmayacak kadar değerli. Ben İstanbul'da okuyorum ve üni. ye geçtiğim 2 yıldan beri neredeyse her yerini öğrendim İstanbul'un, öğrendikçe daha da çok seviyor insan, ayrılmak istemiyor. Yani 3 büyük şehir ise söz konusu olan bence düşün. Bir de Eskişehir falan var tabi.

Alıntıları Göster
    Ben de tek çocuğum. Annem üstüme düşer de, 5 yıl önce ben üniversiteye başlarken vedalaşmamız gayet soğukkanlı geçmişti. İyi de oldu. Zaten üniversiteyi İstanbul'da okuyorum ve ailem Bursa'da. Uzak değil, ara ara gidip geliyorum.

Aileden ayrı okumak, çok gerekliyse yapılabilir bir şey. Konservatuvar için YTÜ ve Hacettepe Üniversitesi arasında karşılaştırma yapacak bilgiye sahip değilim; ama ben olsam sadece aileden ayrı okuma amacı için Hacettepe Üniversitesini ve Ankara'yı YTÜ'ye ve İstanbul'a yeğlemezdim. "Çok gerekliyse" dediğim durumun dışına çıkıyor bu işte.

Direkt eve çıkma girişimi içinde olmamanı, önce bir yurda yerleşmeni öneririm. İyi bir arkadaş çevresi edinirsen beraber eve çıkacak insan bulabilirsin. (Tek başına eve çıkmayı ben de istiyordum zamanında; ama $$$... Hele İstanbul'da durum daha da vahim.)

Eve göre daha serbest oluyorsun tabii. Ailenin yanında yapamadığın şeyleri rahat rahat yapabilirsin. Kendi kendini idare etmeyi öğreniyorsun. Çamaşır yıkamak, bulaşık yıkamak, ütü yapmak, yemek yapmak gibi temel ev işlerinde bol bol pratik yapıyorsun. Bu açıdan aileden ayrı okumak da bir avantaj.

Ama öyle aşırı derecede özenilecek bir şey de değil. Hani aileden ayrı eve çıkınca Amerikan filmlerindeki gibi bir ortamın içine düşeceğini sanma. :)

Ben de artık evi (Bursa) unutuyorum gibi bir şey. Bu dönem lisanstaki son dönemim olacak. Yurt dışına kapağı atma olasılığını saymazsak (Böyle bir hedefim de yok değil de, neyse...), yüksek lisans için de İstanbul'da olurum yine. İş hayatında da İstanbul'da kalmaya devam ederim; çünkü okuduğum bölümün en geniş iş sahası direkt İstanbul'da. Alıştım da buraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 25 Ocak 2015; 3:38:16 >

• Ailenin yaninda okumani tavsiye ediyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.